- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
Haklısın. Bebek olunca yemek temizlik gerçekten çok zor. Sabah beslenme hazırlarken bazen ufaklık geliyor ne yapacağımı şaşırıp hemen eşime sesleniyorum. Çocuklar gittikten sonra yapacak pek birşey kalmıyor o zaman beraber oynuyoruz.
Benim için de en büyük lüks emzirmeden uykuya dalabilmek. Öyle çok şükrediyorum ki tekrar emmek istemeden uyuyabildim diye. Onun dışında yemek temizlik ütü zaten yapmıyorum. Yapacaksam da keyfi oluyor biraz. O konuda rahatım.Insana fazladan bir iki kol daha lazim oluyor bu zamanlarda. Ben de en az ama en az iki isle mesgul oluyorum. Ne bileyim söyle oturup cayimi ictigimi bilmiyorum cocuklar varken. Birini uyutup digerine geciyorum. Zaman yetmiyor resmen. Esim isten gelince büyük rahatlik oluyor. Yani bulasik yikamak lüks olur mu insana, ya da camasir katlamak.
Öyle bir hale geliyor ki insan, rahat ev isi yaparken resmen dinleniyorumÜtü yapmayi özledim mesela. Esim gömlek giymez zaten zorunlu birsey degil ama tek cocugum varken ve o uyurken ne varsa ütülerdim ben.
Ütü yapmak lüks, evde kendi pedikürümü yapmak lüks, mutfak dolaplarini silmek lüks, esimle basbasa yemege cikmak ise hayal
Ama cok güzel hersey ya, cocuk candir.
Bugün olsun ya dedik yemege cikalim, yani hic cikmamaktan iyidir. Ufaklik ilk defa biz yerken sandalyeden inip restorani turlamadi, ablasi otururken oturdu, kusattik etrafi. Vay be dedim oturarak yemek de ne güzelmis, fark ettin mi hic kalkmadik dedim. Biz bunu basardik ehe ehehe
Benim için de en büyük lüks emzirmeden uykuya dalabilmek. Öyle çok şükrediyorum ki tekrar emmek istemeden uyuyabildim diye. Onun dışında yemek temizlik ütü zaten yapmıyorum. Yapacaksam da keyfi oluyor biraz. O konuda rahatım.
En güzel cevap bu sizi yürekten alkisliyorum;Doğurmak Marifet Değil gercekten. ..yazık o çocuklara doyurulmayi aç olmamayı Ruhen doymak sanacaklarokuldan bahsetmıyorum okul sonrası falıyetlerden.... dogurmak marıfet degıl....
Eviniz kaç odalı ?Benim için de en büyük lüks emzirmeden uykuya dalabilmek. Öyle çok şükrediyorum ki tekrar emmek istemeden uyuyabildim diye. Onun dışında yemek temizlik ütü zaten yapmıyorum. Yapacaksam da keyfi oluyor biraz. O konuda rahatım.
Çocuklarınızın isimleri ne, bilmiyorum ama nedense merak ettim. :))Tesekkur ederim 19 aylık oldu bile. Ve ben yine bebek istiyorum
Kendimden bi tane daha gördüm sanki :) napalm mutlu olsunlar da. Gece emzirmenin en güzel tarafı da diğer memeye geçerken önce öp deyip kendimi öptürmem. Sonra da elini boynuma bacağını kalçama atması. Sarılıp uyumak :)Aaa o konuya hic girmiyorum bile, ben gögsüm acik yatiyorum kücük bir yasini gecti hala sabaha kadar emer. Söyle diyim oldu ki kazayla kapattim hemen uyanir, eli hep koynumda olcak. Sabahlari ben sirt üstü yatsam bile cikar üstüme emer. Su an agrilarim eskiye göre cok daha hafif durumda. Gecen kendi sütümü yüzüme bir sekilde sikip beni uyandirdi.
Artik öyle aciya karsi direncim artmis ki, benim gögüsler sabah ciksin, gece barlarda gezsin dolansin kavga etsin tepissin gelsin ruhum duymazBende degiller yani sabaha kadar parti yapiyolar kücügümle.
4E
Eviniz kaç odalı ?
Hahah aha, ben de tüm gün cocuklar ev derken aksam onlari yatirinca yorgunluktan bitsem de ne yapcam ben simdi diye kaliyorum öyle. Bu arada benim iki kücük cocuk var, yalniz bakiyorum. Cogu zaman yemek yaparken bile kucagimda kücügü, amele kasi oldu hep kollarim.
Benim hamilelik cok zor gecmese, ve de sezeryan olup sonrasinda cok kötü zamanlar gecirmesem cok cocuk isterdim herhalde. Yani bünyem ne kadar kabul ederse söyle bes alti tane daha bebegim olsun isterdim.
Ikinciyi bile bir deli cesaretiyle yaptim, süründüm resmen aylarca bulantidan, kizim da beninmle beraber perisan oldu. O zamanlari bir daha hatirlamak istemem.
Neyse ya yapabildikten sonra cocuk cok güzel birsey.
MaşaAllah size yaO hafiften sıyırdı sanırım. Sürekli tek anneden 11 12 kardeslermis muhabbeti yapıyor bana :)
Cok şükür geçiriyoruz. 27 yaşındayım.
Ama kötüyüde düşünmek gerek Allah korusun bir kanserde dönör lazım olsa yada tek cocuk öldü kaza geçirdi ama diğeri bir nevi seni oyalar ben 10 yıldır anksiyetem var ve kızım on yasında tahammülsüzlük basladı bende 5 aylık hamileyim hala düşer mi gözüyle bakıyorum ama ısrarla duruyor ben iki çocukla yapamam büyütemem sıkIntısı sardı kaygım artdı Allah yüzümüze baksın ferahlı kapı açsınGerçi siz anneler açısından pişman olan var mı diye sormuşsunuz ama, ben kendi açımdan yorumlayayım. Benim kardeşim var, yaş farkımız da sizin çocuk doğurursanız aralarında olacak yaş farkı kadar aşağı yukarı. Çocukluğumda çok kavga ettik zıt cinsiyetten olduğumuz için, annem pişman olmamıştır ama kafayı yedirtirdik kadına yani... Bunun dışında, kardeş sahibi olmayan arkadaşlarım var, kardeşi olanlar evet kardeşini canı gibi sever, ama olmayan da eksikliğini çok fazla duyumsamıyor. Ya keşke kardeşim olsaydı diyen arkadaşlarım var mesela ama hiçbiri de yana yakıla kardeş hasreti isteği yaşamıyor. Sadece tatmadıkları için ya olsa nasıl olurdu acaba düşüncesindeler... Burada eşinizi haklı buldum, bir çocuğu donanımlı yetiştirebilecek imkana sahipseniz, bu hakkı onun elinden almak sırf ikinci çocuk isteği yüzünden bencillik olur. Ülkenin 10ar tane çocuğa çok nüfusa ihtiyacı yok, nitelikli nüfusa ihtiyacı var. Bir tane çok nitelikli evlat yetiştirebilirseniz, yetiştireceğiniz iki orta nitelikli evlattan yeğdir. Bir annenin, kendimin, kardeşsiz arkadaşlarımın açısından yorumladım. Açıkçası maddi açıdan elverişsiz insanların çok çocuk yapması da dünyanın en tuhaf bencilce düşüncesi, Allah rızkını vermiyor o çocukların... Çok çocuk sahibi olup da dünyaya eğitimsiz niteliksiz nüfus fazlalığı olmaktansa bazı insanlar çocuk bile yapmamalı aslında, ama yapıyorlar... Sizin durumunuz bir tane çocuğa yetiyorsa, hakkıyla yetiştirebilmek için, bence o çocuk için en iyisini düşünmelisiniz.
Vay canına, 6 Çocuk bu devirde...inanamıyorum. Allah bağışlasın ama büyük cesaret. Her şeyden geçtim maddi olarak nasıl yetiyorsunuz?6.geliyor pişman olmadım ben.
Oyy..6.5 yasinda bir oglum var simdi hamileyim.oglum kardesinin ultrason kagitlarina sarilip uyuyor bu benim.kardesim diye.
Yok en az fark 14.5ay, en fazla 27MaşaAllah size ya
Her sene 1 tane dogurdunz sanirm
Bilmiyorum bereket sanırım. Fazlasıyla yetiyor benceVay canına, 6 Çocuk bu devirde...inanamıyorum. Allah bağışlasın ama büyük cesaret. Her şeyden geçtim maddi olarak nasıl yetiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?