İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

ben daha ilk çocukta 2 yaş sendromunda acaba sorusunu sordum.
sanki başedemeyecekmişiz gibi.
yıpratıcı bir süreçti.

sizi yönlendirici cevap olur mu bilemicem de, ikinci yolda, bazı sıkıntılar unutuluyor sanırım, yoksa sanmıyorum ki normal doğum yapan bir kadın 2. kez doğurmaya ikna olsun.

not: sezeryanliyim ama normal doğum fobim var

18 evlendim. Hepsi tek tek :) imkanım olduğu için doğurmadım aslında 4.den sonra Rabbim yardım etti bi şekilde kat be kat arttı elimizdeki para. Yoksa kirada ve arabasizdik :)
Sabah erken namaz sonra büyük oğlumu okula. Gelirken yardımcı kadını yoldan alıp eve getiriyorum. O işleri yaparken ben bazen spora gidiyorum bazen dışarıdaki işlerimi hallediyorum. 10da 3 ve 4 numarayı kreşe yolluyorum. 12 de 2 numarayı okula götürüp 1i alıyorum. O sırada şimdi annemde olan kızımı emziriyorum oynuyorum. Eve gelip biraz atıştırıp uyuyorum. 4 te çocuklar Kresten geliyor. 5 te 2 numarayı alıp alış veriş yapıyorum. Akşam da biraz çocuklarla oyun biraz ders bazen film internet bazen sinema ve gün bitiyor. :)

Ben de bu konuda eşinle hemfikirim. Bizde de tam tersi oğlum şuan 2.5 yaşında eşime bu akşam yapalım desem hayır demez Ama ben maddi açıdan bi tane olsun,en iyi okullarda okusun,bi dediği iki olmasıncılardanım. Benim 3 kardeşim var biraz da bundandır belki. Küçüklükten beri her şeyi kısıtlı olarak yaşadık sonuçta :)

Sen çalışıyor musun bu da önemli mesela? Ben çalışıyorum ve doğum izninde nasıl evde durmuşum diyorum. Özgürlüğüme çok düşkünüm ve yeni yeni kazanıyorum onu da şuan oğlum büyüdükçe

Maşallah maşallah tebrik etmekten başka birşey yapamıyorum.
30umda ilk çocuğuma hamileyim.

Masallah sana yaaa. Allah evlatlarini sana bagislasin acilarini gostermesin insallah. Tam hayalini kurduğum hayat..
İnanmayacaksınız ama hep duamdasiniz. İnşallah hayırlı sağlıklı mutlu Allah yolunda sizi cooook mutlu edecek evlatlarınız olur

Amiinnn aminnn Allah razi olsunnn

Arkadaşlık etmeleri için ilk 5 yaş çok ideal bence de ben o şansı kacırdım arkadaşdan çok kardeş olacaklar eğer olursa..
O kadar çok Zaman gecırdım ki bunları düşünerek artık iyi ya da kötü bir karara varmak istiyorum en kısa zamanda.
Maddi imkanlarımız tek çocucuğa rahat ettirebilecek kadar ıyı, işte iki devlet memuru ne kadar rahat ettirebilirse.. Ama 2. Olduğunda eşim huzursuzlukların çıkacağını düşünüyor. Dediğine göre biz de yıllar içerisinde alışmışız rahat yasamaya ve bu saatten sonra zor gelirmiş sıkıntı çekmek.. Benim buna katlanacağımı farkettiğinde ise peki zaten bir çocuğumuz var hası kendımızden kıstık ondan Nasıl kısacağız, ilerde ona bu durumu Nasıl açıklayacağız diyor.
Kısacası 2. Cocugu istemiyor.

ben de 3.yü düşünüyorum maddi durumum çok iyi değil ancak ben çocukların sevgiyle büyütülmelerinden yanayım.onalara çalışıp bileğinin hakkıyla geçinmeyi ve okumayı aşılamaya çalışyorum bence maddiyat çok çok önemli değil.soruna gelince şöyle söyliyim 2. çocuğuma hamile kaldığımda oğlum 1 yaşındaydı ve kendimi ona ihanet ediyormuş gibi hissediyordum.sanki ondan başka bir çocuğa annelik yapamayacak.başka bir çocuğu sevemeyecekmişim gibi geliyordu.bu duyguyu doğum yapana kadar yaşadım.ancak bebeğim doğduğu anda öyle büyük bir sevgi yeşerdi ki içimde o zaman anladım anneliğin neden bu kadar kutsal ve özel olduğunu.annelerin kalbi çok büyük oluyor 10 tane de evladın olsa hepsini aynı seviyede çok sevebiliyorsun.Rabbim isteyen herkese çifter çifter versin tabi bana da

Kız harikasin :) benimde en büyük hayalim böyle geniş bi aile. Normal mi dogurdun ben daha 1.ye hamileyim nasıl dogurcam diye doğum korkuları basladiiii

Masallah sana yaaa. Allah evlatlarini sana bagislasin acilarini gostermesin insallah. Tam hayalini kurduğum hayat..

Amiinnn aminnn Allah razi olsunnn
İşin garip yanı benim hiç böyle bi hayalim yoktu. Okulu bitirecekstim sonrasında tek çocuk bile beni deli etmeye yeterdi. Hatta ilk doğumdan sonra yeni evlenen bi arkadaş 5 çocuk hayalim var demişti manyak mı ne diye geçirmiştim içimden. 2.olursa Bakırköy e yatırırsiniz derken... Hayat işte herkesin imtihanı farklı.

Evet eşimde sizin gibi düşünüyor, en iyi okullarda okusun, herşeyin en iyisine sahip olsun, hadi şimdi küçük ama gençliğinde hiç bir sıkıntı yasamasın (maddi acıdan) ve ona istediklerini sunabildiğimiz için biz de huzurlu olalım diyor..
Ne kadar doğru bilemiyorum.

Evet bende çalışıyorum, devlet memuruyum. Ben hiç bunalmamıştım doğum iznimde evim çocuğum eşim.. Evcilik oynamısım sanki :)

ben 29 yasındayım ilk bebegime 22 yasında kendi istegimle hamile kaldım ama dogumda kaybettim evlat sevdası yaktı içimi 2 sene den fazla dayanamadım eşim istemiyorken ikna ettim anne olmak istiyorum dedim dünyalar senin eline verilsede evlat olmayınca kıymeti olmuyor bence ogluma hamile kaldım çok zor bi hamilelikti ama hiç vazgeçmedim oglumdan iyiki doğurmuşum evet çok zor bi bebekti hala da çok huysuzdur benim minnak adamım :) şimdide eşim istiyor bi kardeşi olsun diye bakalım diyorum kısmet :) ben 5 çocuklu bir ailede büyüdüm çok mutlu ve huzurlu bi yuvada yetiştim annem ve babam herseyimizi helalinden yaptılar Allah ım ana olmayı isteyen herkese nasip etsin
bide çocugun özel okul kurs ve marka giysilerden çok bi anaya merhamete ve sevgiye ihtiyacı var bence

Evet hayat bu. Ben de 6 dusunuyordum sonra 4e indi simdi de hele bi 1 tane olsun insallah demeye basladim cunku istesek se olmuyor.
Cok sukur bizim de maddi durumumuz iyi ve cocuklari cok seviyoruz. Insallah Rabbim bizlere de nasip eder..

Kız harikasin :) benimde en büyük hayalim böyle geniş bi aile. Normal mi dogurdun ben daha 1.ye hamileyim nasıl dogurcam diye doğum korkuları basladiiii
Bi ben mi geniş aile hayal etmiyormusum normal doğum canım. Merak etme doğum en kolay yanı. bol bol hurma ye :)

Bi ben mi geniş aile hayal etmiyormusum normal doğum canım. Merak etme doğum en kolay yanı. bol bol hurma ye :)
Hurma kolaylastiriyor mu doğumu hemen yiyim valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…