Esin istemiyorsa zorlama bence.Bu tek tarafli bir karar olmamali.2.Cocuk fikri kisiye gore degisir.Ama ben bu dunyaya 2.bir cocuk getirmeye cesaret edemiyorum.Hergun yuregim sizliyor suriyeli cocuklari ciplak ayakla görünce..hergun haberleri izlerken agliyorum cocugumun gelecegi nasil olacak diye..
Tamam o zaman Allah nasip ederse oğlumun 4. Yaş gününü kutladıktan hemen sonra temeli attırayımEvet.uzmanlarda 4 yaş aralığının çok uygun olduğu görüşünde. .
Kızım büyük..oğlum doğduğunda hiç kıskançlık durumu yaşanmadı. Anlayabiliyordu onun bakıma muhtaç minik bir bebek olduğunu..birlijte altını değiştirir evcilik oynar.kardeşini de yalancıktan komşunun bebeği yapar eğlenirdik.
Çok mutlu donemlerimde oldu..ve hiç bu yönden zorluk çekmedim. .çocuklarda öyle tabi..
6.geliyor pişman olmadım ben.
Tek çocukla kalan kim varsa tanıdığım, hepsi pişman.. Çünkü o çocuğa bağımlı kalıyorlar ister istemez, tek odak noktası o anne babanın, ama mesela biri üni ye başlasa şehirdışına gitse, evde bi nefes daha kalması ne kadar güzel bişey.. O boşluğu yaşamıyorsun, oyalanıyorsun, sonra biri evlenecek , biri işe girecek , sen de çocuklar da bunalmaz yoksa tek çocuk olunca bütün dikkatin onda sıkılır çocuk da mutsuz olur.. Zaten kardeşlik apayrı bişey , o yüzden mutlaka 2 olmalı diyorum ben, ama tabi eşler mutluysa,maddi durum elveriyorsa
Onu anlatmaya çalışıyorum zaten yok hepsi ilgi ister yok bilmem ne deyip duruyorlar. Tek çocuk ilgi ister iki olunca kıskanır 3ten sonra özgürsün :)Bak kardeş olmasının faydalarınaeteğine yapışmıyorlar kendileriyle oynamaktan :) kuzular yaa :*
Bence bu soyledikleriniz kisiye göre degisir benim sizin konunuza benzer konum vardi tek çocuk da kalip ikinci olmazsa sadece ikincisi olmadi diye pisman olursun ama ikincisi olup pisman olursan daha cok maddeler sıralanabilir ben öyle düşünüyorum sahsenFiziksel yorgunlukların hiç bir önemi yok bence, benim de bir kardeşim var ve çok da iyi biliyorum kardeş duygusunu ama bilmeyen birine anlatmak o kadar zor ki.. Birde su an elimde olanın şartlarının kötüleseceğini duyunca henüz olmayanı düşünemiyorum.
Tek çocukta kalıp pişman olan ya da ikinci den sonra pişmanlık duyan (her ne kadar bu pek dile getirilmese de ) var mı acaba çok ihtiyacım var fikirlerine.
6.geliyor pişman olmadım ben.
gercekmiiii kac yasındasın profilde 88 li yazıyoda sok olmıyım6.geliyor pişman olmadım ben.
bu konular ne çok açılıyor, sanırım herkesin dertleri ortak. tek çocuğum var, ve tavsiye etmiyorum hiç. en az iki tane olmalı, yaş aralığı yakın olmalı. benimki 7 olacak, yaşım 29. valla sosyal olsun, yalnız kalmasın diye attığım taklaları ben biliyorum. halbuki normal bir aillede çocuklar çocuklarla arkadaş olur, anne baba da kendi işine gücüne bakar.
eşiniz imkanların en iyisinden faydalansın derken, evladınızın çocukluk hatıralarından, oyun zamanlarından, ileride destek alacağı ve dert ortağı olacağı kardeşinden çalıyor bence. ben böyle düşünüyorum kendi adıma.
30 dan sonra 3 tane istiyorum allah nasip kısmet ederse. yalnız benimki gibi olunca bebek bakımı hiç zor olmayacak. bir tanesi büyümüş hazır, yine bu sefer tecrübeli olarak tek bir bebek büyüteceğim. rahat yani inşallah.
bir de arkadaşlar çocuk zor dedikçe, ben unutmuşum diyorum gerçekten bebek büyütmeyi. kolay olacakmış gibi geliyor bana. 7 yaşındayken arkadaş gibiler
Rabbim hayırlı evlat versin hepimize insallah. Önemli olan onları iyi yetiştirmek. Ozel okul özel ders yüzme kemandan bahsetmiyorum. İnşallah güzel ahlaklı hayırlı iyi insanlar olurlar. amacım öyle evlatlar yetiştirmek benim. Rabbim gonlunuzdekini hakkınızda hayırlı etsin hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı etsin inşallah.Hay maşallah. .
27 yaşında 6.çocuk . .
25 elde var sıfır ben . .
Rabbim hayırlı evlat versin hepimize insallah. Önemli olan onları iyi yetiştirmek. Ozel okul özel ders yüzme kemandan bahsetmiyorum. İnşallah güzel ahlaklı hayırlı iyi insanlar olurlar. amacım öyle evlatlar yetiştirmek benim. Rabbim gonlunuzdekini hakkınızda hayırlı etsin hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı etsin inşallah.
İnşallah rabbim isteyen herkese ve bana da nasip etsin inşallah
Valla bence at..pişman olmazsın. .denenmiş onaylanmışTamam o zaman Allah nasip ederse oğlumun 4. Yaş gününü kutladıktan hemen sonra temeli attırayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?