İnşallah canım gönlündeki hakkında hayırlı, hakkında hayırlı olan gönlüne razı olsunEvet hayat bu. Ben de 6 dusunuyordum sonra 4e indi simdi de hele bi 1 tane olsun insallah demeye basladim cunku istesek se olmuyor.
Cok sukur bizim de maddi durumumuz iyi ve cocuklari cok seviyoruz. Insallah Rabbim bizlere de nasip eder..
Evet kolaylaştırıyor. Ama sakın doğumun başladığına emin olmadan gitme hastaneye. Alırlar doğuma verirler suni sancıyı demedi deme :)Hurma kolaylastiriyor mu doğumu hemen yiyim valla :)
vayy beee helal olsın18 evlendim. Hepsi tek tek :) imkanım olduğu için doğurmadım aslında 4.den sonra Rabbim yardım etti bi şekilde kat be kat arttı elimizdeki para. Yoksa kirada ve arabasizdik :)
Sabah erken namaz sonra büyük oğlumu okula. Gelirken yardımcı kadını yoldan alıp eve getiriyorum. O işleri yaparken ben bazen spora gidiyorum bazen dışarıdaki işlerimi hallediyorum. 10da 3 ve 4 numarayı kreşe yolluyorum. 12 de 2 numarayı okula götürüp 1i alıyorum. O sırada şimdi annemde olan kızımı emziriyorum oynuyorum. Eve gelip biraz atıştırıp uyuyorum. 4 te çocuklar Kresten geliyor. 5 te 2 numarayı alıp alış veriş yapıyorum. Akşam da biraz çocuklarla oyun biraz ders bazen film internet bazen sinema ve gün bitiyor. :)
Yaaa öyle mi başına geldi mi yoksa ? Ya anlamazsam doğumun başladığını :))Evet kolaylaştırıyor. Ama sakın doğumun başladığına emin olmadan gitme hastaneye. Alırlar doğuma verirler suni sancıyı demedi deme :)
Bizde de tam tersi yaş 33 esim vakit kaybetmeden olsun istiyor benimse cesaretin yok henüz 13 aylık bir kızım varmerhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
Evet tek sebebi maddiyat, ona göre çocuğumuza şu an saglayabildiğimiz imkanları azaltmak haksızlıkmış, eşim kendi de tek çocuk ve kardeş duygusunu bilmiyor ve bilmediği için de çok da önemli birşey olarak görmüyor. Bir çocuk daha yapmak bencilce bir karar olup çocuğumuzun gelecegınden çalmak ona göre
Onu anlatmaya çalışıyorum zaten yok hepsi ilgi ister yok bilmem ne deyip duruyorlar. Tek çocuk ilgi ister iki olunca kıskanır 3ten sonra özgürsün :)
Ama o kardeşlerin can ciğer kuzu sarması olmama ihtimali de çok yüksek. Dolandırıcı kardeşlerden evlenince kardeşini silenlere, miras kavgasına düşenlere, farklı yerlere taşınıp ayrı düşenlerine kadar vs her şey hesaba katılmalı bence.
Bizde de durum seninle aynı ama tek farkla, eşim 4 kardeş ben tek çoçuğum . Benim eşim de bi tane olsun herşeyi ona kanalize edelim senin gibi rahat büyüsün, bizde herşey bölüşüldü diyor. Ben de benim gibi can sıkıntısından patlasın mı diyorum :/ biz de daha karara varamadık yaş da gidiyor bu arada :/Devlet memuruyuz biz eşimle, çok şükür kendi evimizde oturuyoruz arabamıza biniyoruz. Çok şükür hep iyi şartlarda yasadık şimdiye dek. Yaz tatilimize de gittik çocuğumuzla yurtdışı gezilerine de katıldık. Şimdi özel okulda okuyan bir çocuğum var tek olmasının da etkisiyle elimizden gelenin en iyisini veriyoruz kendimizce.. Ama ikinci olduğunda şartlar böyle olmayacak olamayacak.. Benim için bir problem yok bunların hıçbiri bir çocuğun duygusuyla kıyaslanamaz ama eşim işte.. Neden yaşadığımız standardın altına inelim neden çocuğumuza en iyi imkanları sunabiliyorken İkisine ancak bakabilecegımız bir hale gelelim diyor
Bunları derken kendi şımarıklığından değil de çocuğumuzu öne sürüyor olması kafamı karıştıran aslında..
:)vayy beee helal olsın
5 doğumun 4u erken oldu. İnternetten araştır doğum belirtilerini sonra evde mümkün olduğunca bekle hatta hastanede Dr a görünmeden bekle :) sancilar dk başı olunca Dr a görünürsün :)Yaaa öyle mi başına geldi mi yoksa ? Ya anlamazsam doğumun başladığını :))
:) benimde ikinci oğlum aşırı kıskanç biraz da karakter meselesi sanırım ama diğerlerinde hiç kıskançlık yok.Şu msjın 3. yü doğrmama sebep olcak gerçekten 2 çocuk olunca kıskançlık çok oluyo 3. den sonra geçiyo mu? Oğlum 7 kızım 5 yaşında kıskançlık çok fazla.
Seninkileri de Allah bağışlasın
merhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
Ben de degilimNe tuhaf insanlar varya yok doğuda çok çocuk yaparlarmiş yok bakamazlarmış herkesin çocuğu herkesi ne ilgilendiriyorsa herkes istediği kadar yapar ister 6 yapsın ister 10 kimseyi ilgilendirmez zaten iyi kalpli sabırlı bir anne olmasa o kadar çocuğu yapmazdı konuşurken biraz laflarımıza dikkat edelim bu arada doğulu değilim
Ben de degilimkaradenizliyim.
kocan haklı ... çocuğuna haksızlık etme.
Ben de degilimkaradenizliyim.
Evet en çokta yaşın ilerlemesine üzülüyorum. Bir tane yapıp her imkanı o çocuğa kanalize etmek.. Ne kadar doğru acaba bilemiyorum.Bizde de durum seninle aynı ama tek farkla, eşim 4 kardeş ben tek çoçuğum . Benim eşim de bi tane olsun herşeyi ona kanalize edelim senin gibi rahat büyüsün, bizde herşey bölüşüldü diyor. Ben de benim gibi can sıkıntısından patlasın mı diyorum :/ biz de daha karara varamadık yaş da gidiyor bu arada :/
Evet eşimde sizin gibi düşünüyor, en iyi okullarda okusun, herşeyin en iyisine sahip olsun, hadi şimdi küçük ama gençliğinde hiç bir sıkıntı yasamasın (maddi acıdan) ve ona istediklerini sunabildiğimiz için biz de huzurlu olalım diyor..
Ne kadar doğru bilemiyorum.
Evet bende çalışıyorum, devlet memuruyum. Ben hiç bunalmamıştım doğum iznimde evim çocuğum eşim.. Evcilik oynamısım sanki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?