İkinci çocuk

Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
Bende aynı bu kafadaydım cocugum 7 yasında bana bi haller oldu bebeklere imrenmek cocuk istegi içim kıpır kıpır halbuki aslaa diyodun ne oldu bana anlamadm🤦🏽‍♀️

Benim tek çocuğum var ikinciyi düşünmedim sizin durumunuzda değilim tam olarak eşim de istemiyor çünkü. Annem de hiç ikinciyi yapın demedi. Ailede diyen olduğunu hiç hatırlamıyorum ama bazı densiz iş arkadaşları vs diyor arada o da ilginç yani. Ben 2-3 cocuklulara acımıyorum tabii zaten haddim değil ama şaşırıyorum o da kendi düşüncelerimden kaynaklı. Kardeş olsun diye yapanlara da şaşırıyorum bazen. Neyse istemiyorsanız yapmayın çünkü bütün yükü size kalacak. Geleceğini düşünmek de eşinizle size kalacak.

Benim ablam istemeye istemeye çocuğu olduğu için her gün hayatimi mahvetti bu deyip duruyor.oyle bı duruma düşmeyin bence ...

Bekleyin biraz
Ablaniza we need to talk about Kevin filmini izletin
Çocuk yapmak 5 dk lik zevkle olacak iş değil sorumluluğunu alamayan yapmasın

Seriye bağlayacaksın bu gidisle 🤣
Yok valla ikisinide cok zor büyüttüm .Allah isteyene versin ins.

Çocuk buyutmek buyuk sorumluluk gerçekten. Onceden hemen buyusunler diye dusunuyordum , baktimki büyüdükçe sorumluluk artıyor. Bir sey farketmiyor.

Ama kardes olmak guzel bir sey bence. İmkani olana( manevi) tavsiye ederim . Mesela su korona gunlerinde kapandik eve , cok sıkılmadilar. Onlarda mutlular hallerinden.

Yok valla ikisinide cok zor büyüttüm .Allah isteyene versin ins.

Çocuk buyutmek buyuk sorumluluk gerçekten. Onceden hemen buyusunler diye dusunuyordum , baktimki büyüdükçe sorumluluk artıyor. Bir sey farketmiyor.

Ama kardes olmak guzel bir sey bence. İmkani olana( manevi) tavsiye ederim . Mesela su korona gunlerinde kapandik eve , cok sıkılmadilar. Onlarda mutlular hallerinden.
Bende 2kardes mantigindayim
Hayırlısı olsun

Cnm cocuğa neticede sen bakacaksın, sen büyüteceksin kendine o enerjiyi görmüyorsan sakın girişme. Couck yapmak eve mobilya almak gibi deilki iki eşin aynı söz hakkı olsn. Sen icindeki sesi dinle derim.

O film insanı çocuktan soğutur gerçekten. Islak odunla dövmelik bir çocuk
Böyle diyorsanız çocuk yapmayın zaten çocuğa yazık
Orda annesi çocuk sahibi olduğu için aşırı mutsuz ve çocuğunu hiç sevmiyordu. Ağlamasını bile duymamak için inşaat yapılan yerlerde geziyordu. Cocik annesinin sevgisine o kadar muhtacti ki ilgi çekebilmek için herşeyi yapti. Babası ile annesinin boşanma konuşmalarına kulak misafiri oldu ve annesinin onun velayetini istemediğini anladı, babasına verileceğini anladı ve annesinin hayatındaki diğer önemli insanları ortadan kaldırdı, babası ve kardeşini
Katliam da yine annesinin dikkatini çekmek sevgisini kazanmak içindi

Ben de durumlar farklı. Çocuklar yalıt sayılır. Benimli 4 yaşında.
Ben asla ikinci istemiyorum. Cesaretim yok. Eşimde de vaziyet aynı. Annem de bize hak veriyor bu zamanda zor diyor.
Ama ablalarıma abime bakıyorum, onların varlığı güzel. Çocuğumu bundan mahrum mu ediyorum diyorum. Ablalarım da tek çocukta kaldı. Maddi anlamda çok fark olacak. Tek çocukta kolejde okur, istediği sporla ilgilenir. Ama ya kardeş sevgisi? Ya yalnız kalırsa? Eşim de diyor yalnız yine kalabilirler, iyi geçireceklerinden nasıl emin olursun ki? Hayatta kendi yuvasını kurunca insanlar kardeş biraz daha arkada kalmıyor mu diyor.
Ama oğlum bir gece öksürük krizine girdi diye aile grubuna yazınca gece ikide soğul buhar cihazı getiren bir ablam var. Aynı şeyi oğlum yaşayamacak mesela. Bu ona haksızlık mı?
Eşim he dese körlemesine gideceğim gibi geliyor bazen sonra frene basıyorum.
Çok kafam karışık.

Çocuk çok güzel birşey ama büyük sorunluluk
Özellikle annenin hayatı çok değişiyor
Çocuğunuzda daha ufakmış bence biraz büyüsün o zaman düşünürsünüz belki, ya da tek çocuk olarakda kalabilir
Benimde 19 aylık kızım var maddi-manevi yetememekten korkumdan şuanlık düşünmüyorum,ilerde nasip bakalım :))

Sağlığım elverse gebeliklerim kolay geçse 5 çocuğum olsun isterdim uslu ve sağlıklı çocuklar :) benim 2 çocuğum var biri henüz 4 aylık geceleri full uyuyorum yavrum sessiz sakin çok rahat maşallah sübhanallah nazar değmesin haketmiyorum ama Rabbim çok şükür böyle iyi evlat Naşip etti maşallah sübhanallah deyin dua edin böylesine bakmak kolay oluyor

Sağlığım elverse gebeliklerim kolay geçse 5 çocuğum olsun isterdim uslu ve sağlıklı çocuklar :) benim 2 çocuğum var biri henüz 4 aylık geceleri full uyuyorum yavrum sessiz sakin çok rahat maşallah sübhanallah nazar değmesin haketmiyorum ama Rabbim çok şükür böyle iyi evlat Naşip etti maşallah sübhanallah deyin dua edin böylesine bakmak kolay oluyor
Tabi orası öyle. Bir üyenin yazdığı gibi çocuk istememekten ziyade rahata düşkünlük biraz benimki. Maşallah çocuğunuza

Al benden de o kadar ama Allahtan eşimde istemiyor tek düşünce pişman olur muyum acaba korkusu nasip diyelim :KK76:

Back
X