İkinci eş olmak.....

Çocuklar Bana Rahatsızlık Vermeye Çalışırlar Mı?

• Kesin sorun yaparlar!

• Babaya bağlı...

• Yapmazlar.

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bu konuya kimse benim kadar doğru yanıt veremez herhalde.
Babamın ikinci bir evliliği, hatta bu evliliğinden çocuğu var.
Bu mevzularda ben küçükken gerçekleşti.
Ilk öğrendiğimde çocuk aklimla saçma tepkiler verdim ama büyüdükçe mantıklı düşünmeye başladım.
Babamın eşiyle, babamdan daha iyi anlaşıyoruz.
Hatta en son onları ziyarete geldiğimde yılbaşına yaklaştık diye annem bir sürü hediyeler aldı, yolladı.
Babamın eşi çok sevindi. Gittik birlikte anneme güzel bir hediye aldık :)

Ben de eşimin 2. Evliliğiyim.. Çocuk 9 yaşındaydı tanıştığımızda. eşimle tanıştıktan 2 gün sonra kızıyla da tanıştım. Sevgilisi olarak değil arkadaşı olarak tabii ki. Biz de daha yeni tanışmıştık. 1 ay sonra falan ilişkimiz başladı bizim. Üçümüz çokça vakit geçirdik. Eşim kızı karşısına alıp bu benim sevgilim demedi. En doğrusu da bu zaten. Kızı beni tanıdı, nasıl bir insan olduğumu gördü, beni sevdi. Dolayısıyla şunu gördü ve inandı, ben sadece babasının hayat arkadaşıyım. Annesinin yerine geçmeyecek ona annelik yapmayacağım. Sadece ablasıyım onun. Bizim ilişkimizi farkettiğinde 8 ay geçmişti ve hiç bir olumsuz tepki ile karşılaşmadık. Oturup bak bizim bi ilişkimiz var biz evleneceğiz demedik yine tabii. Normal hayatımıza devam ettik. 5 yıldır birlikteyiz. 1.5 yıl önce evlendik. Evlenirken eşimle ayrı ayrı konuştuk kızla. Evliliğimizin hayatımızı değiştirmeyeceğini anlattık. Hatta düğüne bile gelmek istedi ama anası sorun çıkarır diye bi şekilde idare ettik. Hiç bir sorunumuz olmadı bugüne kadar. Tek yaptığımız kızın psikolojisine uygun davranmaktı. Hala da devam ediyoruz buna. Hatta 2 senedir yazları birlikte tatile çıkıyoruz. Her şey çok iyi çok şükür. Size tavsiyem çocuğun psikolojisine uygun hareket etmeniz. Gerisi huzur ve mutluluk. Ben eşimden güç aldım. O çok güzel bi insan ve çok güzel bi baba. Ben sadece ayak uydurdum ona.
Dengeyi kurabilirseniz, çocuğun ya da çocukların psikolojisine göre hareket ederseniz bi sorun olmayacaktır bence. Biraz da feragat edeceksiniz bazı şeylerden. Bunu göze almalısınız. İki kişilik olmayacak hayatınız.
bu arada annesi sağolsun her fırsatta sorun çıkardı bize. Kızı dışında her şeyle ilgili mesaj atar, nafaka artırım davaları açtı, elden aldığı nafakaları almadım diyerek icra yoluyla toplu halde tekrar aldı falan. Ama ben huzurumuzu bozmasına asla izin vermedim. Sorun haline getirmedik. Yaptıklarıyla kaldı. Asla da annesini kötülemedik kızın yanında. Yani eski eşle ilgili ya da değil Hiç bir sorunla karşılaşmayacaksınız demiyorum. İlişkinize güveniyorsanız , etkilenmeden atlatırsınız. Bazen zor olacak ama daha da güçlenir daha da bağlanırsınız.. Yani bizim öyle oluyor. Desteğimizi gördükçe, sorunlar karşısındaki tavırlarımızı görünce daha iyi tanımış oluyoruz birbirimizi ve iyi ki diyoruz.
İnşallah kendinizce doğru kararlar verip mutlu huzurlu olursunuz.

Bundan boyle konu sahibinin en sevdigi uyesin

Amacınız nedir?
Boş akşamınızda kendinize eğlence yaratmaksa niyetiniz yanlış üyeye bulaşmaya çalışıyorsunuz.

Sana bulasmak bir bir neyetim yok konu sahibi konuya yazan uyelere tepkili senin verdigin ornek de guzel bir ornek olmus ama herkes ayni degil ne yazik ki..

Ben eşime sordum. Anlaşamıyorduk dedi. Aldatma var mıydı dedim hayır dedi. Ona güvendim. Şükür ki güvenmişim. Eşim onu asla kötülemedi. Anlatmadı. Çok geçmeden ben anladım neyin ne olduğunu. Biz Birlikteyken, bu iki zıt insanın nasıl evlendiğine hayret ettim. Çocuk olduğu için kadını tanıma fırsatım oldu tabii. Bazen ben bile diyorum ki çok bile dayanmışsın bu kadına. 3 yıl boyunca yaptıklarından ötürü üzüldüm kadına. Hemcinsim sonuçta. Neden kendine bunları yapıyor ki dedim. Taki benim fotoğraflarımı yeni tanıştığı erkeklere gösterip kıyaslatıp üstüne bi de adamın söylediklerini eşime mesaj atana kadar. O günden beridir ahım var o kadının üstünde. İflah olmaz o. Yaptıklarını Yazsam kitap olur. Ne yapsa da benim huzurumu kaçıramadı ama. Kaçıramaz da. Ne ekersen onu biçersini yaşar ancak.

Böyle bir evlilik planlayan biri bunu kaldırabilecekse evlenmeli zaten. Bu iş ağır sorumluluk ister.. Bazen çok daha ağır gelecek bu yük. Ben eşimin çocuğunun annesinin yapmadığı bir sürü şeyi yaptım. Söylesem şaşarsınız. Ama ne eşim için yaptım ne o kadın için. Çocuk için yaptım. Zor muydu, çok zordu. Ama kendimi çocuğun yerine koyuyorum,, kendimi eşimin yerine koyuyorum ilişkimizde. Belki de bu empati beni güçlü kılıyor.

Yaşın daha çok ufak şu an herşey çok basit geliyor olabilir . Ne kadar uzak durmaya çalışsanda o çocuklar senin hayatının az veya çok illaki bir parçası olacak . İyice tart ve yapabileceğine inanıyorsan bu yola çık . Hayırlısı olsun .

Hanımlar hemcinslerinize iyi niyetle yazdığınızı, enine boyuna ölçüp tartmalarını istediğinizi anlıyorum ama bir takım genellemeler yaparak, sözlerinize dikkat etmeyerek eşinden ayrılıp hiç evlenmemiş bir adamla evlenenleri ya da evlenip ayrılmış erkekleri sevip evlenmiş insanları bilmeden kırıyorsunuz, gönül bu, karşınızdaki gerçekten doğru insansa boşanmış olmasının önemi yoktur ki.

Lütfen üsluplara dikkat edelim rica ediyorum.

sen ne güzel kadınsın

Kimi kendi basina grlmis gibi yazmis abartmis evet.sanki esi onu birakip genc bir kadina gidiyor gibi saydirmis sana.
Ama bazilari da dogru yazmia cocuk sorumlulugu zordur hayatimi yasayacagim diyirsan cocuklu biriylr evlenme ya da nisani uzat daha iyi tanirsin.mumkunse beraber yasa nikahtan once.ama acele etme

Ben 35 yasindayim, bekarim. Cocuklu 2 kisiye hayir dedim zamaninda ve pişman degilim. Sahsen bu durumu kabullenemeyecegimi dusundum, cocuklarda ilerde sorun olabilirdi. Bir tanesi hep karisini sucluyordu bosanmalarinin sebebini o olarak goruyordu. Bu beni acayip killandirinca zaten direk hayir dedim. Siz 24 yasindaymissiniz, 3 cocuklu 30larinda birisiyle evlenmek icin yurek yemissiniz. Buyuk konusmayayim ama aşkımdan ölsemde boyle birseye kalkismam. Siz eger kaldirabilirim diyorsaniz evlenin. Ki kararinizi zaten vermissiniz. Yanlis bir karar olacaksa da bu yasayip görecek olan sizsiniz. Isin sonunda pisman olmakta var bunu unutmayin.

Aynen canım benim kesinlikle öyle. Herkes ektiğini biçer..benim eşimin çocuğu yok o yüzden bişey diyemiyorum ama Allahım hep mutlu etsin inşallah kuzucum

Ben ikinci eş olarak değil annesi babası ayrı kişilerle evlenmiş biri olarak yazıyorum . Evet sorun olur çocuk için .
Anneme kızardım babamla barış tekrar seversin diye. Hayır derdi.hep bir araya getirmeye çalışırdım . Babam için karısı önemliydi . Bende hep uzak durdum .

babamın 2.eşi iyi insandı onu sevmiş hiç huysuzluk yapmamıştım.3. Eşi beni evinde istemedi ..
Üvey babamı da başlarda sevmiştim 9 yaşındaydım . Büyüdükçe nefret ettim ..

çocukları kendi çocuğunuz gibi görürseniz ve bu çocuklar ergen değilse mutlu olabilirsiniz ancak .. hakkınızda hayırlısı..

a aa saka gibi... konu sahibini bosanmis cocuklu adamla evleniyor diye linc etmediginiz kalmis. pardon bu tuhaf birsey de ben mi bilmiyorum??? karisindan ayrilip sonrasinda olan beraberlikte kimi suclamis bu kadar kk uyesi anlamadim. ayricaaaa bu kadin o 3 cocuga bakmak zorunda mi? bu sorumluluk anne ve babaya aittir. adamla evleniyor diye o cocuklarin sorumlulugunu almak zorunda hic degil. ne munasebet... ben en yakin arkadasimin cocugunu bile emanet kabul edemem. yeterince ilgi alaka gosteremem belki bisi olur benim sorumlulugumda diye dusunurum. kaldi ki 3 cocuk.... sacma sapan tepkiler. konu sahibi hakkinda hayirlisi. bazi seyler tecrube edilerek anlasiliyor. herkes bir degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…