ikinci eş olmak

benim nacizane yorumum eşini burda haksız görüyorum.kendini bu kadar seven bir eşi varken ayrılığı tercih etmesi bende iyi duygular uyandırmadı.üstelik halen konuşuyor olmalası da cabası.

Bir kadına en büyük zararı yine bir kadın verebilir.Konuyu okuyunca birkez daha anladım bunu.O eski eş madem bu kadar kıskanacakmışta neden ayrılmış kocandan merak ettim.Tatlım anlattığın kadarıyla bu kadın takıntılı biri.Saplandığı yerden çıkamıyor.Bu senin huzurunu kaçırmak için herşeyi yapabilir belliki.Çocuğunu kullanmasındanda anlaşılıyor herşey..

Sen tavrını koy ona asla seni hırpalamasına izin verme.Ayrıca ben eşinede anlam veremedim boşanmanın eşiğinden dönmüşklen hala neden taviz gösteriyor eski eşine.Eşini karşına al ve net bir biçimde konuş ben bu konudan çok huzursuzum bu böyle sürmez falan de.Ondan sınırını kesin çizgilerle belirlemesini iste..

Eşinin ailesine yorum bile yapamıyorum çünkü yaptıkları çok büyük saygısızlık.Gerekirse görüşme onlarlada..

Olabildiğince sakin olki o güzel bebiş annesinin ruh halinden olumsuz etkilenmesin:17::17:

canım biliyorum aşık oldun sevdin ama keşke daha önceden evlenmiş çocugu olmuş biriyle evlenmseydn çünkü böyle sorunlar çıkabilir ve hayatın mahfolabilirdi ki mahfolmuş zaten şimdi ne desem boş olan olmuş evlenmişsin sakin olmaya çalış senin artık bir bebeğin olucak:31:

hep kadınlar anlaşılmaz derler ama ben bu erkeklerin rahatlığına hayret ediyorum...
madem evlendin yürütmek için uğraş, yürümedi ayrıladın tamam üstelik çocuğun var,
ikinci evliliği iyi planla...onu da yaptın diyelim eski karına çocuk dışında
yüz vermemen gerektiğine zekan yetmiyo mu? ikinci hanımıda hamile bırak,
ortada iki tane çocuk, mutsuz anneler...
Hep kadına iyi düşünseydin diyoruz da bu erkeklerde genetik bi problem var sanırım,
bu kadar düşüncesiz bi hayat yaşamak normal zeka işi diil...

(büyük konuşmak istemezdim ama yazık bu ortadaki çocuklara çok üzülüyorum:50:)

çok zor işler bunlar.boşanmış çocuklu bir erkekle evlenmenin böyle sıkıntıları olur.eski eş açık açık sizi rahatsız etmek istiyor belli.burda eşinin tavrı net olmalı.eski eşi ile çocuk dışında bir diyaloğa girmemeli.eşin ailesinide bu konuda uyarıp seni rahatsız edecek konuşmalar yapmamalarını söylemeli.yani kilit nokta eşin:31:sen eşinle bunları konuş onun seni anlamasını sağla umarım herşey yoluna girer canım

sen neden cocuklu bır adamla evlendınkı ....gercı evlenılemezmı tabıkı olabılır ama bunun sıkıntılarıda olur ama senınkı bıra daha fazla bence karısının yaptıgıda gerı zekalılık demekkı hala eskı kocasını sevıyor ama ayıp denen bısey var adam baska bı yuva kurmus ama o kabullenememıs sende ustelık hamılesın su an hamılelık zaten zor bıde bu dertler eklenınce senı anlayabılıyorum burda yapman gereken eşinle acık acık konus onla ıletısım kurmasına musade etme

Bende ikinci es oldugum icin ne kadar zor oldugunu anliyorum kardesim..

Insallah hakkinizda hayirlisi olur..

ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız ve önerileriniz için,rahatlatıyor insanı.

soran olmuş, tabi ki ben eşimle tanıştığımda çoktan boşanmışlardı.

Bende ikinci es oldugum icin ne kadar zor oldugunu anliyorum kardesim..

Insallah hakkinizda hayirlisi olur..

inşallah canım.

Sende koy tavrını ortaya canım kadın resmen eskı kocasını gerı ıstıyo koy tavrını cocuk dısında samımı olmasın bu nedemek ya madem okadar muhabbetlerı varmısta ayrılmasalarmış:47::47::47:esının enpatı kurmasını ıste
sana bunu yapmaya hakkı yok egerkı sen onlar evlıyken onların arasına gırmedınse ıkısıde sana haksızlık edıyo

Ya bıde ben neden ayrılmıslar cok merak ettım baksana kadın hala pesınde adamın

Sizin yerinizde olsam hic ama hic aldirmaz gorunurdum..

Cok zor biliyorum..

Evet mutlaka esinizin cocuguna iyi davranmalisiniz cocugu kollamalisiniz bunun karsiligindada esiniz sizin ve cocugunun yerini dengelemeli ...

Sadece caninizi yakmak sizi incitmek icin yaptiklarini dusunuyorum ben.. Siz ne yaptim ben onlara desenizde. Onlara hic bir sey yapmaniz gerekmez. ( esinizin ailesi )

Onlarin allah korkulari yoktur.Madem ilk gelinlerini cok seviyorlarmis ellerinde tutsalarmis.

Esinizle suclayarak degilde sakin bir sekilde konustunuz sanirim degilmi?
Kiskanmadiginizi ama incindiginizi anlattinizmi?

Sizin yerinizde olsam hic ama hic aldirmaz gorunurdum..

Cok zor biliyorum..

Evet mutlaka esinizin cocuguna iyi davranmalisiniz cocugu kollamalisiniz bunun karsiligindada esiniz sizin ve cocugunun yerini dengelemeli ...

Sadece caninizi yakmak sizi incitmek icin yaptiklarini dusunuyorum ben.. Siz ne yaptim ben onlara desenizde. Onlara hic bir sey yapmaniz gerekmez. ( esinizin ailesi )

Onlarin allah korkulari yoktur.Madem ilk gelinlerini cok seviyorlarmis ellerinde tutsalarmis.

Esinizle suclayarak degilde sakin bir sekilde konustunuz sanirim degilmi?
Kiskanmadiginizi ama incindiginizi anlattinizmi?

evet ben bu konularda ne kadar incindiğimi, asla ve asla kıskanmadığımı, olanların bana büyük bir saygısızlık olduğunu ifade ettim defalarca. bu yapılanları haketmediğimi de belirttim. ama onun yaklaşımı, " ailem ve eski eşim böyle olsa ne olur ben neticede ilgilenmiyorum, umrumda değil. onlar cahil saçma sapan konuşur " oldu, bir şeyler yapmak yerine beni frenledi. hep ben sabretmek zorunda kaldım.

bu işi eşiniz çözmek zorunda eyer araya mesafe koymuş olsaydı bu kadar hayatınaza giremezdi
sen bunu sorun olarak gördükçe ve eşinize yüklendikçe durumunuz daha zorlaşacaktır
eşinize güvendiğinizi ve aranızda bir sorun olmadığını etrafa göstermelisiniz aksi takdirde karşı taraf daha da ileri gidebilir
tek bildiğim bişey var o da ne yapılırsa yapılsın olacağın önüne geçilemediği bence biraz rahatlayın şu an bebeğinizi ve kendinizi düşünün olayları akışına bırakın eyer eşiniz gerçekten sizi seviyorsa kim araya girerse girsin sizden vazgeçmez
eşinizi bunaltmayın evde huzuru sağlayın eşinize onu sevdiğinizi iyi bir eş ve iyi bir anne olduğunuzu gösterin hiç kimse huzurlu ve sevgi dolu bir yuvayı yıkmaz
Rabbim yardımcınız olsun...

canım başta yanlış yapmışsın ama madem sevdin evledin şimdi yuvanı korumalısın. burada suç eşinde de var. niye telefonla saatlerce konuşuyor ki ne gerek var. tabiki çoçuğunu görecek ilgilenecek ama eski eşiyle görüşmesin. zaten belli kadın sizi kıskanıyor seninle evlenmesini çekememiş. ne diye burnunu sokmasına mudahele etmiyor. görüşmek zorunda değil ki. bu arada oncelikle eşin nafakayı duzenli ödesin ödemezse 3ay hapis cezası var onu hatırlatayım.

bu işi eşiniz çözmek zorunda eyer araya mesafe koymuş olsaydı bu kadar hayatınaza giremezdi
sen bunu sorun olarak gördükçe ve eşinize yüklendikçe durumunuz daha zorlaşacaktır
eşinize güvendiğinizi ve aranızda bir sorun olmadığını etrafa göstermelisiniz aksi takdirde karşı taraf daha da ileri gidebilir
tek bildiğim bişey var o da ne yapılırsa yapılsın olacağın önüne geçilemediği bence biraz rahatlayın şu an bebeğinizi ve kendinizi düşünün olayları akışına bırakın eyer eşiniz gerçekten sizi seviyorsa kim araya girerse girsin sizden vazgeçmez
eşinizi bunaltmayın evde huzuru sağlayın eşinize onu sevdiğinizi iyi bir eş ve iyi bir anne olduğunuzu gösterin hiç kimse huzurlu ve sevgi dolu bir yuvayı yıkmaz
Rabbim yardımcınız olsun...

amin inşallah. eşime güveniyorum ama saygısızlığı hazmedemiyorum. bazen gözünün önünde olanları göremeyecek kadar saf mı acaba diyorum.

canım başta yanlış yapmışsın ama madem sevdin evledin şimdi yuvanı korumalısın. burada suç eşinde de var. niye telefonla saatlerce konuşuyor ki ne gerek var. tabiki çoçuğunu görecek ilgilenecek ama eski eşiyle görüşmesin. zaten belli kadın sizi kıskanıyor seninle evlenmesini çekememiş. ne diye burnunu sokmasına mudahele etmiyor. görüşmek zorunda değil ki. bu arada oncelikle eşin nafakayı duzenli ödesin ödemezse 3ay hapis cezası var onu hatırlatayım.

sevgisini sorgulamaya başlıyor insan, korumalı mıyım korumamalı mıyım diye soruyorum bazen. evet o nafaka konusu, ona karışmıyorum, karışmadım da. son zamanlarda düzenli olarak ödüyor. teşekkürler

ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız ve önerileriniz için,rahatlatıyor insanı.

soran olmuş, tabi ki ben eşimle tanıştığımda çoktan boşanmışlardı.

inşallah canım.

o zaman durumumuz aynı canım şimdi daha iyi anlıyorum seni çok zor ama önemli olan eşinin senin yanında olması,çok seviyorsun sen de en aznından bunu düşünerek mutlu ol. ben de çocuklarından aşırı rahatsızlık duyuyorum farklı farklı nedenler var ama keşke tek sorun bunlar olsa.üzülme bence zamanla o kadında alışıp unutup yeni sayfa açmaya bakıcak buna inan hiç bi bekleyiş bir ömür sürmez.

o zaman durumumuz aynı canım şimdi daha iyi anlıyorum seni çok zor ama önemli olan eşinin senin yanında olması,çok seviyorsun sen de en aznından bunu düşünerek mutlu ol. ben de çocuklarından aşırı rahatsızlık duyuyorum farklı farklı nedenler var ama keşke tek sorun bunlar olsa.üzülme bence zamanla o kadında alışıp unutup yeni sayfa açmaya bakıcak buna inan hiç bi bekleyiş bir ömür sürmez.

doğru diyorsun canım, tabi herkesin sınırı var, nedenleri var. ne diyelim sabır. eskisine nispeten biraz daha iyi şu sıra ama insanın öfkesi dinmiyor. o kadar yüzsüzlüklere, saygısızlıklara nasıl izin verdim, nasıl taviz verdim diye sinir krizleri geçiriyorum. öfkesini dindirip, affedebilmesi zor olabiliyo insanın. sen de ayn ruh hallerini yaşamışsındır belki.

ben senin yerinde olsam eşime eski eşinle görüşme,arama sorma gibi laflar etmek yerine hiç oralı olmam.eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyeceksin derler ya(bu bir deyim aman yanlış anlaşılmasın).son derece cool takılırım bahsi geçerse hiç oralı değilmiş gibi "e o napıyor iyi miymiş " falan bile derim.bu arada hep bakımlı olurum,yatakta da kendimi fazlasıyla gösteririm.çocuğa da son derece sevecen davranırım.ilk yıllar bu sorun devam edebilir ama bakar ki o kadın eski eş kenidne dönmeyecek bir daha, mecbur o da yolunu çizer.
siz dövündükçe eşinizin aklı ona gidecek,siz dırdırcı kadın olacaksınız o kafa rahatlatan.bu durumda adam da nefes almaya onun yanına gitmeye başlayacak.o kadının ekmeğine kendiniz bal sürmüş olacaksınız.

Back
X