İkinci eş üvey anne yeni anne ...

virastgele

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2017
46
73
8
Selam kızlar ilk defa yazıyorum foruma,merak ettiğim ben gibiler varmı varsa ne yapıyorlar öğrenmek istiyorum. Esimin ikinci evliligiyim 16 yasinda annesiyle yasayan kizi vardi bunu biliyordum. Biz evlendikten 5 gün sonra eski eşi kızı istemedi kiz da annesini bende sorunsuz gelsin diye kabul ettim. Etmez olaydım, kız problem çocuk resmen eşşşek kadar ama yarim akıllı bildiğiniz. Cok sıkıntılar atlattık eşim çok pasif. Kızına karşı hep el pençe. Neymiş zamanında ona babalık edememiş. Zerre kadar eğitim vermiyor görgü kurallarından bihaber kız sofraya bile oturmak gelmiyor içimden. Ayrıca elini sicak sudan soğuk suya koymaz. Surdan kalk şuraya otur demeyiz. Her istediği alınır. Alınmazsa kiyamet kopar.Karşılığında bir evlatlık yapmaz mesela bir bardak su bile getirmez. Kızı ve yaptıklarını zar zor sineye çektim ama eşime karşı buz gibi oldum bu arada. Evin içinde yabancı gibiyiz birbirimize ne bende eski sevgi ilgi kaldı ne de onda. Tek istediğim azıcık baba gibi davranması görseniz evimizin direği kızı gibi davranıyor. Bazen oturup gülüyorum bu hallerine bazen ağlıyorum. Bu arada ikimizde egitimciyiz sözüm ona beş kuruş etmedi evimizin içinde eğitimimiz bize. Ayrica benimde bir kızım oldu henüz dört aylık. Danışacağım birsey yok aslında sadece anlatmaya ihtiyacım vardı. Boşanma gibi bir düşüncem en azından şimdilik yok bende bir evlat büyütüyorum ve aile olmayinca bir yaratığa donustuklerine bizzat şahit oldum. Şimdi düşünüyorum da beş günlük gelinken ona gelsin demesemiydim aceba???

beş günlük gelinken ona gelsin demesemiydim aceba???
Hayır, o böyle davranırken hamile kalmamalıydınız. Bebek olunca daha da bi farklı olmuştur. Ergenlik döneminde şu an, babası başka bir kadınla. Ne bileyim ben de çok çabuk kabullenemezdim.
Ayrıca siz kabul etmeseniz bile eşiniz çocuğunu sokağa mı atacaktı? Kabul etmeme gibi bir lüksünüz zaten yoktu çünkü bile isteye evlendiniz.
Belki bir pedagogdan yardım alabilirsiniz.

Kız bence en zor döneminde 16 yaşında anne baba ayrı kendi annesi kızını istemiyor... kızın psikolojisi bozuk olabilir yaşadıklarına bir tepki olabilir bu davranışlar.
Kendi annesi bakamamış senin işin zor evet ama belkide durumu değiştirebilirsiniz zamanla..belki yavaş yavaş aranız düzelir sana alıştıkça bu duruma alıştıkça?

Boşverin babasını, siz kızla aranızı düzeltmeye bakın. Bebeğinizle yakınlaşmalarını sağlayın. Ona sorumluluklar verin. Birlikte gezmelere gidin. Birde bakmışsınız en yakın arkadaşınız olmuş. Anasının babasının yapmadığını siz yapın. Babası zamanında babalık yapmamış şimdi de annesi annelik yapmak istemiyor ki babasına göndermiş. Kızın derdi daha büyük siz yardımcı olun bari. Allah yardımcınız olsun.

önce kıza eşşek kadar ama yarım akıllı, yaratık demekten vazgeçin. eşinizin kızı dikkatinizi çekerim
şu sözleri sarfeden bir insansanız, anlattıklarınızdan şüphe ederim ben. bir de kızı dinlemek lazım..

Yaşi küçük değil valla,genelleme yapmayim ama aile olmayinca,aileden kopuk olan,anne baba ayri olan cocuklar,ilgisiz baba ya da annede buyuyen cocuklarda gercekten psikolojik sorunlar olabiliyor. Benim cevremdekilerin hepsi oyleydi nerdeyse. Biri ice kapanik,digeri agresif,digeri asiri duygusal,öteki bi baska. Bir de anne ya da baba 2.evliligi yapınca daha da dengeler şaşıyor. Üzüldüm aslında kıza
Beden terbiyesi de önemli
Gorgu kurallari da ama şimdiye kadar baba babalik etmemis anne zaten vazgecmis gariban yani valla üzüldüm heee genc kiz.
Siz sinirlerinize hakim olun. Kabul etmeseydiniz kötü olcaktiniz. Adaminda cocugu var bilerek evlenmissiniz olur boyle seyler oluyor. Kocanizda bitiyor iş

Boşverin babasını, siz kızla aranızı düzeltmeye bakın. Bebeğinizle yakınlaşmalarını sağlayın. Ona sorumluluklar verin. Birlikte gezmelere gidin. Birde bakmışsınız en yakın arkadaşınız olmuş. Anasının babasının yapmadığını siz yapın. Babası zamanında babalık yapmamış şimdi de annesi annelik yapmak istemiyor ki babasına göndermiş. Kızın derdi daha büyük siz yardımcı olun bari. Allah yardımcınız olsun.
aynen öyle birebir örneği var çevremde, kız daha liseye yeni geçti. çok bozuktu psikolojisi. ama arkadaşım üzerine düşeni yaptı.
şu an kız ona anne diyor, araları da gayet iyi.

ama öyle yaratık gözüyle bakmayla olmuyor işte bu işler.

Ben kabul etmezdim. Burda bu konu icin baya ban yedim. Tekrar yaziyorum... gönderin kizi annesinin yanina. Cekmek zorunda değilsiniz. Asla asla ve asla cekmek zorunda değilsiniz. Babasi adam olsun... eski eşi anne. Annesinin siz evlendikten 5 gün sonrami aklina gelmiş? Eşiniz cok biliyorsa, gücü yetiyorsa ayri ev açsın kizina ve kendine. Size güvenerek babalik yapmak kolay tabi.

Yaşi küçük değil valla,genelleme yapmayim ama aile olmayinca,aileden kopuk olan,anne baba ayri olan cocuklar,ilgisiz baba ya da annede buyuyen cocuklarda gercekten psikolojik sorunlar olabiliyor. Benim cevremdekilerin hepsi oyleydi nerdeyse. Biri ice kapanik,digeri agresif,digeri asiri duygusal,öteki bi baska. Bir de anne ya da baba 2.evliligi yapınca daha da dengeler şaşıyor. Üzüldüm aslında kıza
Beden terbiyesi de önemli
Gorgu kurallari da ama şimdiye kadar baba babalik etmemis anne zaten vazgecmis gariban yani valla üzüldüm heee genc kiz.
Siz sinirlerinize hakim olun. Kabul etmeseydiniz kötü olcaktiniz. Adaminda cocugu var bilerek evlenmissiniz olur boyle seyler oluyor. Kocanizda bitiyor iş
Zaten mesele kocamla aramda Her şeyin bitmiş olması. Bu durum beni kahrediyor. Ben iyiliğine konuşuyorum üvey anne değil misin oluyor, kızla su an bir derdim yok alıştım onu öyle kabullendim ama eşime yeniden alışmak zor geliyor.

Zaten mesele kocamla aramda Her şeyin bitmiş olması. Bu durum beni kahrediyor. Ben iyiliğine konuşuyorum üvey anne değil misin oluyor, kızla su an bir derdim yok alıştım onu öyle kabullendim ama eşime yeniden alışmak zor geliyor.

Nasil hersey bitti. Iletisim sorunu mu var. Herhalde kocan herseyi sana bıraktı birseye karışmıyor oyle bir durum mu? Yani mesela sen hem o kizla hem kendi kizinla hem evle ilgileniyorsun oda pasifce duruyormu. Baska sorunlarmi var

Bu zamana kadar annesi kabul ediyorduda tam dugun zamanimi kizini istemice tuttu. Sirf annesi siz mutlu olmayasiniz diye kizi gonderdi ve eminim kiz yaptigi seyleri gicikligina yapiyor. Nihayetinde bes yasinda degil hem.egitimci bi babasi var nasil gorgu kurallarini bilmeZ. Bal gibide kasitli yapiyor. Kimse sokaga at demiyor diyemez ama bence planli seyler bunlar. Valla Ne onersem bilemiyorum babada pasif diyorsunuz siz arada cok yipranirsiniz ne demek evin reisi kiz yine is babada bitiyor. Ama oda zor gorunuyor Allah yardim etsin.

Eğitimci iseniz biraz farklı yaklaşmanız lazım. Bu zamanda değil üvey anneyle yaşayan öz annesiyle yaşayanlar bile böyle rahat yardım etmiyor birşeyi şurdan şuraya koymuyor.Kız o evdeyken siz gözünün önünde hamilelik geçirmişsiniz doğmuş ilgi haliyle onda babası da kendince ilgi göstermeye çalışıyor.Sizde böyle öfke duyacağınıza dah ılımlı yaklaşın program yapın gezin keşke bir süre hamile kalmasaydınız adapte olsaydı ama 16 yaşında daha ergenlik çağı zirve yarımakılı falan hiç hoş tabirler değil

O zamana kadar annesinde kalıp siz 5 günlük evliyken istememesi ilginç geldi bana.
Ama gelmesin denilebilir mi bilemedim...
Anne istemiyor, baba da olmaz dese o çocuğun psikolojisi nolur? Ki zaten pek iyi değil galiba.
Olay babada bitiyor, böyle salmamalıydı...
Yani ayrılmak istemiyorum diyorsunuz, konuşmanız çözüm olmuyorsa terapi düşünebilirsiniz eşiniz kabul ederse. Çocuk için de pedagoga danışabilirsiniz.

Back
X