İkinci eş üvey anne yeni anne ...

Annesi 16 sene ben baktım biraz da babası baksıb diyebilir kadın istemese o kadar sene bakmazdı kimbilir ne zorluklarla büyüttü tek başına o yaşa gelmedi.Ohh ne güzel dimi onlar keyfine baksın bir çocuk daha yapsınlar adam öbür kız nasılsa annesinde hayatıma bakarım desin. Baba bu zamana kadar babalık yapmadığını kabul ediyor ve bu saatten sonra ilgilenicem demiş bu ihtimal hep var evlenmeyecekti o zaman çocuğu olan adamla. Bir de demez mi.annesinden çok emeğim var diye şaka gibi..16 sene bakan büyüten anneyle 3 seneyi nasıl bir tutuyor acaba?kız da babasını istemiş zaten hakkı yok mu o evde yaşamya babasının evi kadın tek başına yapmadı o çocuğu
Ama babasının kızı diğer kadın bakmak zorunda diil sıkıntılı bir çocuğa kusura bakmayın ama insanlar bazen kendi çocuklarına tahammül edemiyor kendi çocuğu olsa bağırır kızar bisey söylese şimdi hemen kötü üvey anne durumuna düşecek burdan konuşmak kolay o kadını yeri de olup konuşmak lazım kimseninde kolay kolay tahammül edeceğini düşünmüyorum

evet haklısınız çocuk esirgemeye olmadı sokağa bıraksınlar. zira anne istemediyse babanın hiç sorumluluğu yok.
Babanın demedim ben farkındaysanız konu açan bayandan bahsediyorum babası da baba olsun da sahip çıksın çocuğuna çocuklu biriyleevlendi diye bütün hayatını onun çocuklarına adamak zorunda diil önce öz annesi ve öz baksın çocuğuna diğer bayanın da bakmak zorunda olduğu bir çocuğu var zira o sokağa atmıyor görüldüğü gibi

Alışmış haliniz buysa eğer alışamadıgınız dönemde çocuğa karşı nasıl acımasızdınız çok merak ettim. Gözümde tam bir dizilerdeki kötü üvey anneler gibi canlandınız
Kendi kızı olsaydı sofraya oturmak istemeseydi ne var canim istemiyor üzerine gitme derdi kocasina
Üvey kiz olunca eşek kadar kiz görgü kurallarindan habersiz oluyor
Resmen gözümde Aliye rona canlandi

Yollayın annesinin yanına. Çocuğu olan bi adamla evlenmek demek hayatınızı onun çocuğuna adamak demek değil. Bakmaya da kızı kabul etmeye de mecbur değilsiniz bence
Basbaya mecburlar
O anneye bir şey olabilir hastalık olur kaza olur veya kadın cok haklı olarak bu zamana kadar ben baktım şimdi babasi baksin diyebilir
Üvey çocuk sorumluluğu istemeyen çocuğu olan adamla evlenmesin

Kendi kızı olsaydı sofraya oturmak istemeseydi ne var canim istemiyor üzerine gitme derdi kocasina
Üvey kiz olunca eşek kadar kiz görgü kurallarindan habersiz oluyor
Resmen gözümde Aliye rona canlandi

Uvery olunca her davranisi batiyor tabi

Basbaya mecburlar
O anneye bir şey olabilir hastalık olur kaza olur veya kadın cok haklı olarak bu zamana kadar ben baktım şimdi babasi baksin diyebilir

++++++
Cocuklu adamla evleneyim cocugu bile bile, sonra da cocuga dis bileyeyim...kafalar guzellllllllll

Okuyorum bütün yorumları tek duam Allah hiç kimseye istemediği bir hayatı yaşatmasın. Hel bir yorum var ki yaldır yaldır evlenmeseydin o zaman diye kanım döndü bana ahlak dersi verirken düştükleri duruma gerçekten üzülüyorum. Boşanmış ailelerin cocukları ilgisizlikten bir yaratığa dönüşüyor fikrimin arkasindayim tabi yaratıktan benim anlatmak istediğim saldırgan ve duyguları alınmış insandı sadece o kelimeye takılıp kahramanlık edenler bu açıklamayı atlamışlar sanırım. Babasıyla kavga ederken uzaktan tebessümle bizi izleyen birine, her çıktığımız alışverişte mağaza önlerinde istediği alınmayınca anası babası ölmuş gibi ağlayan birine, kirli pedine varana kadar çamaşırlarla makinada yıkayan birine, odasını temizlemeye girdiğimde odan çok dağınık dediğim için söyleneceksen yapma diye teşekkür eden birine, sırf mutlu olsun diye maaşımın her ay 5te1ini harcadığım birine, yemeğimi beğenmeyip tabağı sofranın ortasına atıp bu çok acı olmuş diye dışardan yemek isteyen birine, mutfağı toplamama yardım edermisin dediğimde mutfağa benle girip sen ne kadar dağınınsın abla diye beni eleştiren birine ve daha nice nice ayrıntıları anlatamadığım birine yaratik demek inanın benim yaşadıklarımı yaşayan biri için çok az bile. Onunla gecirdigim bütün bayramlarda eş dost içinde çıkardığı kavgalar vs vs. Bayramlardan ve özel günlerden nefret edermi insan. Ben bizzat nefret ettim. Ama bunca şeye rağmen onunla sadece konuştum hiç kavga etmedim. Zaten huzursuz olsaydi yanimizda milyon kere giderdi degil mi??Tek dediği beni dünyaya getirmeselerdi. Dünyaya gelmesinin ceremesini şuan bana haksız yere yasattiginin elbette bir gün farkına varacak. Ama o güne kadar ben benden gideli de cok olacak. Kendi kızıma sabrım kalır mı bunu düşünüp duruyorum. Beni anlamaya çalışan ve beni kendi yaşantılarını örnek görüp anlamak için zerre çaba harcamayan herkese çok teşekkür ederim. Olumsuz yazanların da mutlaka kendi örnekleri vardır etraflarında ama ben o sizin gördüğünüz örnek üvey anneler gibi değilim. Saçma sapan yorumlara cevap bile vermiyorum. Annem bile demişti zorlamı evlendin şikayet etme biz biliyorduk böyle olacağını sen istedin diye. Ayri kaldıkları 5 sene içinde kızını 5 kere gorusturmeyen bir kadın!!!! 5 gun sonra mi aklina geldi kızıyla kavgalari. Onursuzca bir yaklaşım bu bana göre. Onu konu edip konuşan yorumcu sayısı çok az bile. Ama dediginiz gibi ben bir üveyim ve ne yaparsam ne söylersem söyleyeyim kabahat sadece benim.

Selam kızlar ilk defa yazıyorum foruma,merak ettiğim ben gibiler varmı varsa ne yapıyorlar öğrenmek istiyorum. Esimin ikinci evliligiyim 16 yasinda annesiyle yasayan kizi vardi bunu biliyordum. Biz evlendikten 5 gün sonra eski eşi kızı istemedi kiz da annesini bende sorunsuz gelsin diye kabul ettim. Etmez olaydım, kız problem çocuk resmen eşşşek kadar ama yarim akıllı bildiğiniz. Cok sıkıntılar atlattık eşim çok pasif. Kızına karşı hep el pençe. Neymiş zamanında ona babalık edememiş. Zerre kadar eğitim vermiyor görgü kurallarından bihaber kız sofraya bile oturmak gelmiyor içimden. Ayrıca elini sicak sudan soğuk suya koymaz. Surdan kalk şuraya otur demeyiz. Her istediği alınır. Alınmazsa kiyamet kopar.Karşılığında bir evlatlık yapmaz mesela bir bardak su bile getirmez. Kızı ve yaptıklarını zar zor sineye çektim ama eşime karşı buz gibi oldum bu arada. Evin içinde yabancı gibiyiz birbirimize ne bende eski sevgi ilgi kaldı ne de onda. Tek istediğim azıcık baba gibi davranması görseniz evimizin direği kızı gibi davranıyor. Bazen oturup gülüyorum bu hallerine bazen ağlıyorum. Bu arada ikimizde egitimciyiz sözüm ona beş kuruş etmedi evimizin içinde eğitimimiz bize. Ayrica benimde bir kızım oldu henüz dört aylık. Danışacağım birsey yok aslında sadece anlatmaya ihtiyacım vardı. Boşanma gibi bir düşüncem en azından şimdilik yok bende bir evlat büyütüyorum ve aile olmayinca bir yaratığa donustuklerine bizzat şahit oldum. Şimdi düşünüyorum da beş günlük gelinken ona gelsin demesemiydim aceba???
kendi annesi olsa eminim hiç birini yapamazdı sizi bulmuş ağızsız dilsiz vermiş veriştirmiş babası da aynı şekil annesi yanında olsa öyle mi olurdu sen öz annesi değilsin diye ikisi de üstüne geliyor valla kıza soğuk davran mesafeli dur sen yapma her dediğini odasını topla ya da yediğini kaldır falan de

O ped olayını benim öz annem kafama bir terlik atar ve baya kızardı ama siz kızamazsınız annemlerimiz yanlış şeylere kızar uyarır ama öz olduğu için kırılmayız kan çekiyor ama üvey olsa kinleniriz parçalanmış ailelerin çocuklarına çok üzülüyorum yazık oluyor sizede hak veriyorum ama 19 yaşındayken ben de hiç iş yapmazdım annem kızardı umursamazdım. Kız büyümüş umarım üniversiteyi kazanır ve hayatını kurar eşinizlede aranız düzelir

Uvery olunca her davranisi batiyor tabi

++++++
Cocuklu adamla evleneyim cocugu bile bile, sonra da cocuga dis bileyeyim...kafalar guzellllllllll
Bizdeki üvey anne profili bu genellikle
Önce bekar gibi boşanmış adamlarla evlen
Sonra çocuğa yolladığı nafaka goze batar
Yok eve gelmesini istemez
Yok babasının davranışlarını kıskanır

Benim okulda arkadaşım vardi babasi tekrar evlenmiş kız üniversite de okurken babası ayda 150 lira yolladığı için adamin basının etini yiyormus kendi çocukları kolejde okuyor hanimefendinin

Burada üvey kiziyla sorunlu yabanci biriyle evli bir kadin vardi dunya kadar yardımcı olmaya çalıştık sonra baktık uvey kızı dövme planları yapiyor
Neymiş o kiz olmadan aile içinde çok mutlularmis

Alışmış haliniz buysa eğer alışamadıgınız dönemde çocuğa karşı nasıl acımasızdınız çok merak ettim. Gözümde tam bir dizilerdeki kötü üvey anneler gibi canlandınız
Ne yapsın kadın. Anne babasının tahammül edemedigi bir ergene yeni dogum yapmis kadin neden tahammul etsin. Ayrica bu tarz konularda eşten destek alamayan kadın psikolojik olarak çöküyor
Kızı oldugunu bilerek evlendi ancak annesinde yasiyordu kız. Öyle bir anne dusununki kendi evladina sabredemeyip 5 günlük üvey anneye teslim ediyor. Bence konu sahibi iyi bile sabrediyor.

Okuyorum bütün yorumları tek duam Allah hiç kimseye istemediği bir hayatı yaşatmasın. Hel bir yorum var ki yaldır yaldır evlenmeseydin o zaman diye kanım döndü bana ahlak dersi verirken düştükleri duruma gerçekten üzülüyorum. Boşanmış ailelerin cocukları ilgisizlikten bir yaratığa dönüşüyor fikrimin arkasindayim tabi yaratıktan benim anlatmak istediğim saldırgan ve duyguları alınmış insandı sadece o kelimeye takılıp kahramanlık edenler bu açıklamayı atlamışlar sanırım. Babasıyla kavga ederken uzaktan tebessümle bizi izleyen birine, her çıktığımız alışverişte mağaza önlerinde istediği alınmayınca anası babası ölmuş gibi ağlayan birine, kirli pedine varana kadar çamaşırlarla makinada yıkayan birine, odasını temizlemeye girdiğimde odan çok dağınık dediğim için söyleneceksen yapma diye teşekkür eden birine, sırf mutlu olsun diye maaşımın her ay 5te1ini harcadığım birine, yemeğimi beğenmeyip tabağı sofranın ortasına atıp bu çok acı olmuş diye dışardan yemek isteyen birine, mutfağı toplamama yardım edermisin dediğimde mutfağa benle girip sen ne kadar dağınınsın abla diye beni eleştiren birine ve daha nice nice ayrıntıları anlatamadığım birine yaratik demek inanın benim yaşadıklarımı yaşayan biri için çok az bile. Onunla gecirdigim bütün bayramlarda eş dost içinde çıkardığı kavgalar vs vs. Bayramlardan ve özel günlerden nefret edermi insan. Ben bizzat nefret ettim. Ama bunca şeye rağmen onunla sadece konuştum hiç kavga etmedim. Zaten huzursuz olsaydi yanimizda milyon kere giderdi degil mi??Tek dediği beni dünyaya getirmeselerdi. Dünyaya gelmesinin ceremesini şuan bana haksız yere yasattiginin elbette bir gün farkına varacak. Ama o güne kadar ben benden gideli de cok olacak. Kendi kızıma sabrım kalır mı bunu düşünüp duruyorum. Beni anlamaya çalışan ve beni kendi yaşantılarını örnek görüp anlamak için zerre çaba harcamayan herkese çok teşekkür ederim. Olumsuz yazanların da mutlaka kendi örnekleri vardır etraflarında ama ben o sizin gördüğünüz örnek üvey anneler gibi değilim. Saçma sapan yorumlara cevap bile vermiyorum. Annem bile demişti zorlamı evlendin şikayet etme biz biliyorduk böyle olacağını sen istedin diye. Ayri kaldıkları 5 sene içinde kızını 5 kere gorusturmeyen bir kadın!!!! 5 gun sonra mi aklina geldi kızıyla kavgalari. Onursuzca bir yaklaşım bu bana göre. Onu konu edip konuşan yorumcu sayısı çok az bile. Ama dediginiz gibi ben bir üveyim ve ne yaparsam ne söylersem söyleyeyim kabahat sadece davulun sesi dışarıdan hoş geliyor valla keşke yerinizde olsalar da o zaman da böyle konuşabilecekler mi bu kadar iyi niyetli polyana olabilecekler mi merak ediyorum

Basbaya mecburlar
Ben böyle düşünmüyorum ve tabi ki zaruret hallerini ayrı tutuyorum. Ama sırf huzur bozmak için evlendikten 5 gün sonra gönderilen bu çocuğua bu kadın neden annelik etmek zorunda hala? Üstelik 19 yaşında ufak tefek bir şey de değil.

Siz yorumlara verdiğiniz cevaplar gibi konuşuyorsanız kızın yaratığa dönüşmesi eşinizin de köşeye çekilmesi normaldir.
Bunu yazacaktım şunları yazan bir kadının o kiza içten bir tebessüm bile etmediğine eminim
Nerden gönderdi anası bana diye nefretle bakiyor babasinin yaninda ses etmiyordur

Konu sahibi kocanin bir kizi var.

Omur boyu da kizi olarak kalacak
Ister 16 yasinda ister 46 yasinda olsun o kiz, kocanin kizi olacak hep

Babasinin evinde de kalacak gerekirse anasinin evinde de kalacak.

Ilerde evlenip cocuklariyla dedesinin yani senin kocanin evine de gelecek gerekirse kalacak belki gunlerce gerekirse.

Kocan senin dogurdugun kiza ne kadar sorumluysa, diger kadinin dogurduguna da ayni seviyede sorumlu
Hem de omur boyu;)

Bunlari dusunerek evlenmis olman gerekirdi cocuklu adamla

Senin dogurdugun cocuk da, baska kadinin dogurdugu ne saksi mi?;)

Neyse

Kiz da hatali olabilir evet haklisin ama sen yine de
kiza ilimli yaklas yine sen
Abla gibi

Ablacim surayi supurur musun hadi canim..gibi

Abladim pedini bir daha unutma tamam mi..gibi

Zor gelebilir ama yapacak birsey yok

Kocanin 19 yasinda bir kizi var sonucta;) sen de bunu bilerek evlendin;)

Okuyorum bütün yorumları tek duam Allah hiç kimseye istemediği bir hayatı yaşatmasın. Hel bir yorum var ki yaldır yaldır evlenmeseydin o zaman diye kanım döndü bana ahlak dersi verirken düştükleri duruma gerçekten üzülüyorum. Boşanmış ailelerin cocukları ilgisizlikten bir yaratığa dönüşüyor fikrimin arkasindayim tabi yaratıktan benim anlatmak istediğim saldırgan ve duyguları alınmış insandı sadece o kelimeye takılıp kahramanlık edenler bu açıklamayı atlamışlar sanırım. Babasıyla kavga ederken uzaktan tebessümle bizi izleyen birine, her çıktığımız alışverişte mağaza önlerinde istediği alınmayınca anası babası ölmuş gibi ağlayan birine, kirli pedine varana kadar çamaşırlarla makinada yıkayan birine, odasını temizlemeye girdiğimde odan çok dağınık dediğim için söyleneceksen yapma diye teşekkür eden birine, sırf mutlu olsun diye maaşımın her ay 5te1ini harcadığım birine, yemeğimi beğenmeyip tabağı sofranın ortasına atıp bu çok acı olmuş diye dışardan yemek isteyen birine, mutfağı toplamama yardım edermisin dediğimde mutfağa benle girip sen ne kadar dağınınsın abla diye beni eleştiren birine ve daha nice nice ayrıntıları anlatamadığım birine yaratik demek inanın benim yaşadıklarımı yaşayan biri için çok az bile. Onunla gecirdigim bütün bayramlarda eş dost içinde çıkardığı kavgalar vs vs. Bayramlardan ve özel günlerden nefret edermi insan. Ben bizzat nefret ettim. Ama bunca şeye rağmen onunla sadece konuştum hiç kavga etmedim. Zaten huzursuz olsaydi yanimizda milyon kere giderdi degil mi??Tek dediği beni dünyaya getirmeselerdi. Dünyaya gelmesinin ceremesini şuan bana haksız yere yasattiginin elbette bir gün farkına varacak. Ama o güne kadar ben benden gideli de cok olacak. Kendi kızıma sabrım kalır mı bunu düşünüp duruyorum. Beni anlamaya çalışan ve beni kendi yaşantılarını örnek görüp anlamak için zerre çaba harcamayan herkese çok teşekkür ederim. Olumsuz yazanların da mutlaka kendi örnekleri vardır etraflarında ama ben o sizin gördüğünüz örnek üvey anneler gibi değilim. Saçma sapan yorumlara cevap bile vermiyorum. Annem bile demişti zorlamı evlendin şikayet etme biz biliyorduk böyle olacağını sen istedin diye. Ayri kaldıkları 5 sene içinde kızını 5 kere gorusturmeyen bir kadın!!!! 5 gun sonra mi aklina geldi kızıyla kavgalari. Onursuzca bir yaklaşım bu bana göre. Onu konu edip konuşan yorumcu sayısı çok az bile. Ama dediginiz gibi ben bir üveyim ve ne yaparsam ne söylersem söyleyeyim kabahat sadece benim.
O zaman boşanın. Kocanızın kızını reddedecek hali olmadığına göre ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.

Eşiniz sizin kızınızla yaşamayı kabul etmiş ama, siz onun çocukları ile yaşamayı kabul etmiyorsunuz. Empati sıfır rabbena hep bana... Elbet eşiniz de alir bunun karşılığını. O kızların eline düşer elbet onlar da o vakit eşimiz kabul etmiyor baba selametle der geçer...
Olur...bqna uyar. ..

Evet o yorumun sahibiyim de ahlakla ilgisi yok yorumumun. Siz bosanmis ailelerin çocuklarına yaratik benzetmesi yaparken iyi de çocuğu olan adamla evlenmeyin deyince mi kötü?

20 yasinda esek kadar kiz ne ergenligi ya ergenligi mi kalmis kuculsun cebime girsin
Bi kere de ofkelinin halinden anlayip cimbizla laf cekip konu sahibine saldirmayin ya
Kadini konuyu actigina pisman ettiniz

Bu insan 19 yaşında üniversiteye hazırlanıyor nasıl ergen değil hadi değil koskoca insanların bilr psikolojik sorunları var. Bir de konu sahibi.hamile kalmış doğum yapmış. Benim anne babamda ayrı o yaşlarda en büyük korkun anne ya da babamın evlenip dışlanma korkusuydu. Kusura bakmayın da eğitimciyim diyen birinin ana babası ayrılan çocuklarai yaratığa dönüşüyor demesi, yarım akıllı demesi o anki sinirle söylenece şeyler değil o evde kız hakkında ne düşündüğünü gösteriyor..Bu kız zaten okulda kursa da gidiyormuş ne yükü olacak? 3 sene aynı evdd yaşadılar diye 16 sene bakan büyüten emek veren annede daha çok emeği olduğunu ileri sürüyor ne yapmış acaba? aaa ama pedi çamaşırında unutmuş konu sahibi ne hikmetse farketmemiş de çamaşırlar boyanmış falan nelerle uğraşıyormumuş. Evlenmeyecekti çocuklu adamla o zaman burada gelip o kıza hakaret edemez

Back
X