Ailesine olan saygısı hürmeti tabi ki güzel, ama edişende haklısın. Sizinde hayatınız olucak, aile biraz geri durmalı. Ayrılmak için yeterli bi sebep mi bence değil. Aranız da bir problem olmadığı için diyorum bunu. Eğer çözebilirsen bu işi çözmeye bak.
10 . ayımız bitmek üzere sevgilimle .
beni çok sevdiğini bakışından bile anladığım bi adam var hayatımda .
evlilikten korkuyor aslında . hayatında benim kadar zor biri varken haklıda . yolumuz niyetiimiz belli elimi bırakma diyor . kendiside evlenmek istiyor korkularını dile getirse dahi artık hayalinde hep ben varım bunu anlamış oldum .
aslında öz eleştiri yaptığımda evet gerçekten bazen çekilmesi zor hatta imkansız biri olabiliyorum (ama olaylar karşısında tabi - durdukyere değil) ..
başımdan ana kuzusu biriyle evlilik geçtiği için aile konusunda benimde çok fazla korkularım var .
sürekli ya ilerde de böyle olursa diye tereddüt edip ayrılasım geliyor ve bunu ona çok kötü yansıtıyorum .
asla ayrılmak istemeyen her kaprisimi çeken, triplerimle uğraşan bu adam ( şimdilik) için aile konusunda ki korkularımı yazayım bakalım sizler neler diyceksiniz. . (yıl sonu isteme , 2020 yazı düğün düşünüyoruz )
ufak bi şehirde yaşıyoruz istanbuldan geldim gerçi ben, onlar buralı . merkeze 15-20 dk mesafede köyleri var .
sürekkkkkli ama sürekliiiiiii köye gidiliyor . . artık o köy diyince bana afakanlar basıyor ..
evet iş çıkış saatimde merkezde olmaya çalışıyor , izinli günümde gitmiyor ama işi yoksa gündüz boşsa mutlaka gider ailesiyle .
yardım etmem gerekiyor yaşlı insanlar diyo( 55 li yaşlar gayette yaşlı değiller yani) . nasıl etmiyim diyor. ama bakıyorum da bazen mecburi gibi yani ailesi despot ve bu da gözümde 15 yaşında elinden tutulup oraya buraya sürükleenen çocuk gibi geliyor .
ceviz toplancak sabah 7 de kalkıp köye gidilcek , kızılcık toplancak , odun kırılcak ... bitmiyooooor. ... .
merhametli bi insanda kendisi . dün yine köye gitti bu sefer anannesi için odun kırıcakmış !
ne anası ne annneannesi hiç bişey bitmiyor . bizi buraya götür X biizi şurdan al buraya götür X . kardeşini dersaneden al X .
gece yoğun çalışsada sabah 7 de uyan köye gidelim X ... artık bana batmaya başladı .
diyceksiniz ki çocuk şuan bekar ailesiyle yaşıyor sanane değil mi ?
evet şimdilik banane ! ama ilerde ne olcak ??
ve evi var kendisinin bu şehirde olcaz ailesine 10 dk uzaklıkta . biz uyurkende sabahın saçma saatlerinde eşim yanımdan kalkıp ceviz ot püsür toplamaya mı uyandırılcak ? sonra ne olcak ? 1-2-5-10 derken ben artık karışmaya ve biz kavga etmeye başlıycaz...
bunları düşündükçe ayrılasım geliyor . çok kızıyor bana .. herşeyim sorun oluyor sende diyo . köye gitmem sorun ,ailemle biyere gitmem sorun .... halbu ki sorun şuan için değil ilersi için korkularım ama anlayamıyor ...
evlenince ne olcak diyorum bukadar olmaz diyo .... bu kadar olmaz da ne kadar olur ? muamma ....
bu yüzden şimdiden kavga ediyoruz . bazen kalbini kırıyorum tut tabi ellerinden ana babanın git nereye gidiyorlarsa diyorum . bana bu muammeleyi yapma diyor . . huzur veremiyorum ona bu yüzden ....
haksız mıyım ? çok mu üstüne gidiyorum ? ne dersiniz ?
Hisleriniz doğru söylüyor gibi geldi bana peki karşı tarafında ikinci evliliği mi acaba ???dışardan bakınca çok güzel gözüküyoruz gerçekten ..
şu 10 ayı dolu dolu yaşadık . çok güzel anılaar gerçekten sevildiğimi hiç bu kadar hissetmemiştim diyebilirim .
bana da çok değer veriyor üzülmemi yorulmamı istemiyor
çok gülüp eğleniyoruz , sadece ikimiz olsak herşey çok güzel ama evlilik sadece 2 kişiden ibaret değil bunu aci tecrübeyle öğrendim ...
kıyamıyorum bitiremiyorum ,bitmesine izinde vermiyor gerçi ama .
kafam çok karışık ...
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum. Haklısınız. Buraya yazmam iyi oldu. Boylu boyuna düşüncem..Yoğurdu üfleyerek yemekte fayda var...
Malesef bence korkularınızda tamamen haklısınız. Şimdi aile ile gidip gelmeyi sorun etmeseniz tabiki de iyi bir ilişki olabilir ama ...
Evlenince böyle olmaz, evlenince şöyle olur diyenleri çok gördü bu forum. Tam tersi ben evlenince daha çok olacağını düşünüyorum. Ailesi sizi oğullarını onlardan ayırmak isteyen gelin olarak görecek. Ve o melek adam belki de sizi kendisini ailesinden ayırmak isteyen kadın olarak görecek...
Kötü senaryo yazmak istemem ama bu forumdaki konulardan gördüğümüz kadarı ile olanlar böyle....
Her iyi insanla evlenilecek diye bir kanun yok.. Çok iyidir ama bazı özellikleri size uymuyordur ve siz bu özellikleri her şeye rağmen tolere edemiyorsunuzdur.. Burada tek çözüm ayrılık gibi...
Hayır nasipse onun ilk olcakHisleriniz doğru söylüyor gibi geldi bana peki karşı tarafında ikinci evliliği mi acaba ???
Bence bu durum da sorun olabilir şimdi olmasa da evlilik aşkı öldürünce sorun olabilir evlilik gerçekten aşkı öldürüyor ve acı gerçekler ortaya çıkıyor malesefHayır nasipse onun ilk olcak
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum. Haklısınız. Buraya yazmam iyi oldu. Boylu boyuna düşüncem..
Gerçekten öyle. Mesela ben kurbanımı vekalet ile yurt dışına kestiriyorum ama bunlar kendileri köylerinde kesiyor. Aslaaaaa kurban bayramında tatile gidilmez çok çok ayıp. Zaten ailesine yardım etmeli kurban kesiminde....... Ana düşündükçe kafayı yiyorum. Sorduğun iki soruyada cevabım evet mesela.Sen zaten bu konudan çekmişsin şimdi karşına çıkan kişi de aynı kafada.
Kötü demiyorum ama böyle köyüne düşkün insanları değiştiremezsin. Onlar sürekli gidip gelecek, tüm tatilleri orada geçirecek hatta bir süre sonra gidip köye yerleşmek isteyecek belki...
Ve bu erkekler, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar evlendikten sonra öyle değişiyorlar ki inanamıyorum...
Bence dikkatli düşün;
1- Sürekli aile ziyaretleri, köyde geçirilen tatiller seni sıkar mı?
2- Eşinin sürekli gidip gelmesi, her çağırana koşması sorun olur mu ?
Bu adam bu değişmez. Ailesi iyi kötü diyemeyiz. ama şartları bu. Bunu kabul ediyorsanız devam edin10 . ayımız bitmek üzere sevgilimle .
evlilikten korkuyor aslında . hayatında benim kadar zor biri varken haklıda . yolumuz niyetiimiz belli elimi bırakma diyor . kendiside evlenmek istiyor korkularını dile getirse dahi artık hayalinde hep ben varım bunu anlamış oldum .
aslında öz eleştiri yaptığımda evet gerçekten bazen çekilmesi zor hatta imkansız biri olabiliyorum (ama olaylar karşısında tabi - durdukyere değil) ..
başımdan ana kuzusu biriyle evlilik geçtiği için aile konusunda benimde çok fazla korkularım var .
sürekli ya ilerde de böyle olursa diye tereddüt edip ayrılasım geliyor ve bunu ona çok kötü yansıtıyorum .
asla ayrılmak istemeyen her kaprisimi çeken, triplerimle uğraşan bu adam ( şimdilik) için aile konusunda ki korkularımı yazayım bakalım sizler neler diyceksiniz. . (yıl sonu isteme , 2020 yazı düğün düşünüyoruz )
ufak bi şehirde yaşıyoruz istanbuldan geldim gerçi ben, onlar buralı . merkeze 15-20 dk mesafede köyleri var .
sürekkkkkli ama sürekliiiiiii köye gidiliyor . . artık o köy diyince bana afakanlar basıyor ..
evet iş çıkış saatimde merkezde olmaya çalışıyor , izinli günümde gitmiyor ama işi yoksa gündüz boşsa mutlaka gider ailesiyle .
yardım etmem gerekiyor yaşlı insanlar diyo( 55 li yaşlar gayette yaşlı değiller yani) . nasıl etmiyim diyor. ama bakıyorum da bazen mecburi gibi yani ailesi despot ve bu da gözümde 15 yaşında elinden tutulup oraya buraya sürükleenen çocuk gibi geliyor .
ceviz toplancak sabah 7 de kalkıp köye gidilcek , kızılcık toplancak , odun kırılcak ... bitmiyooooor. ... .
merhametli bi insanda kendisi . dün yine köye gitti bu sefer anannesi için odun kırıcakmış !
ne anası ne annneannesi hiç bişey bitmiyor . bizi buraya götür X biizi şurdan al buraya götür X . kardeşini dersaneden al X .
gece yoğun çalışsada sabah 7 de uyan köye gidelim X ... artık bana batmaya başladı .
ve evi var kendisinin bu şehirde olcaz ailesine 10 dk uzaklıkta . biz uyurkende sabahın saçma saatlerinde eşim yanımdan kalkıp ceviz ot püsür toplamaya mı uyandırılcak ? sonra ne olcak ? 1-2-5-10 derken ben artık karışmaya ve biz kavga etmeye başlıycaz...
bunları düşündükçe ayrılasım geliyor . çok kızıyor bana .. herşeyim sorun oluyor sende diyo . köye gitmem sorun ,ailemle biyere gitmem sorun .... halbu ki sorun şuan için değil ilersi için korkularım ama anlayamıyor ...
evlenince ne olcak diyorum bukadar olmaz diyo .... bu kadar olmaz da ne kadar olur ? muamma ....
bu yüzden şimdiden kavga ediyoruz . bazen kalbini kırıyorum tut tabi ellerinden ana babanın git nereye gidiyorlarsa diyorum . bana bu muammeleyi yapma diyor . . huzur veremiyorum ona bu yüzden ....
10 . ayımız bitmek üzere sevgilimle .
Köyde iş varsa köy işi zordur. Valla ben dayımlardan biliyorum kimse o köyden ne uzak durabilir, ne tatil yapabilir. Ve dahası alıştıklları için bunu yorulmadan , gocunmadan yapıyorlar. Eğer buna uyum sağlayamayacağınızı düşünüyorsanız bence ayrılın.
Köyle bağlantısının olması çok güzel aslında.Hem organik beslenme açısından hem de hafta sonlarını doğada geçirme şansınız olması açısından.
Erkek kardeşim evliliğini boşanmış ve çocuğu olan gelinimizle yaptı. 2 kez boşandılar tekrar evlendiler ve her evlendiklerinde bir çocuk :) Annem hala kabullenemiyor durumu. Küçük yerlerde dedikodu çok olur. Nasıl anlatayım bilemedim, biricik oğullarını hep kandırılmış gibi görüyorlar. İnanın üzülürsünüz.
Sevmek/sevilmek güzel duygular, ancak evlenince herşey öyle değişiyorki. İnce eleyip sık dokuyun derim.
Sevgiyle...
Evlenince tek fark sizin de köye gitmenizi beklemeleri olacak. Gitmek istemezseniz eşinizle kavga edeceksiniz. Gitmemek için sürekli bir şey uydurursanız bir süre sonra bahane olduğu anlaşılacak, arkanızdan konuşacaklar, ayıplayacaklar. Huzur yok size.
Size hak veriyorum ancak evlilik sadece cinsellik degildir biliyorsunuz yani bir evlilik boyunca sadece cinsellik yasanmaz hayati paylasma beklenir iyi gun kotu gun kisacasi aile olmasi beklenir.yani siz evlilik yapmissiniz adam yapmamis bunun cinsellik yasamakla ilgisi yok siz sadece cinsellik yasamak icin mi evlendiniz Konu sahibi de annesine hak vermemis zaten. Sizin konunuzda eger ortak zevkleriniz yoksa evlenmeyin adam koyu seviyor ailesiyle vakit gecirmeyi seviyor (yok bana da zor geliyor diyerek aslinda sizi tavlamaya calisiyor sizin de birgun seveceginizi umuyor) 10ay evlenmeye karar vermek icin erkenince çizgili bi konu ..
kandırılan kimse yok . biricik oğulları nasıl sütten çıkma ak kaşık değil iseeeee....
evlenmeden herşeyi yaşamış bi kız olsa öyle kandırılmamış mı olcaktı . tek suçum ben bu durumu resmiyette dinen en doğru şekilde yaşadım diye mi ?
keşke bu kafa yapılaarını çıkarıp çöpe atabilsek ...
üzücü .
teşekkür ederim
Size hak veriyorum ancak evlilik sadece cinsellik degildir biliyorsunuz yani bir evlilik boyunca sadece cinsellik yasanmaz hayati paylasma beklenir iyi gun kotu gun kisacasi aile olmasi beklenir.yani siz evlilik yapmissiniz adam yapmamis bunun cinsellik yasamakla ilgisi yok siz sadece cinsellik yasamak icin mi evlendiniz Konu sahibi de annesine hak vermemis zaten. Sizin konunuzda eger ortak zevkleriniz yoksa evlenmeyin adam koyu seviyor ailesiyle vakit gecirmeyi seviyor (yok bana da zor geliyor diyerek aslinda sizi tavlamaya calisiyor sizin de birgun seveceginizi umuyor) 10ay evlenmeye karar vermek icin erken
olmuyorsa ayrılın. hem ayrılmayıp hem de hayatı zindan etmenin manası ne ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?