Yok kafanız karışmasın 2.evliliğiniz olacak o yüzden kafanıza takılan sorunlar varsa halledemedikten sonra ayrılmak en doğru karar inanın köy işi bitmez sevgilinize de dürüst olduğu için teşekkür edin sizi evlenene kadar "yok canım tatile gideceğimiz zaman ne işim var köyde olur mu öyle şey" gibi yalanlar atarak ilişkinizin devamı için iki yüzlü davranabilirdi. Bizim bi akrabamız var benzer durum vardı ama sizden farklı olarak köydeydi evleri gelin hatta ana evine döndü falan ben şehirde yaşamış insanım ne anlarım köy işinden dedi liseyi okumuş köy işinden hiç anlamayan biri eşiyle de birbirlerini seviyorlardı geri döndü evine şuan köy işi bilmeyen gelin eşiyle büyükbaş hayvan bakıyor damdan doğru dürüst çıkamıyor size de ufak bir örnek yarın öbür gün eşinizle siz de gidecektiniz
Bahsedince, bak boyle seyler yaşamış bari ben yaşatmayayım diyeceklerini sanıyoruz ama vız geliyor trıs gidiyor...Oğlu 1 kere işlerine koşmasın, Annesi 1 kere "oğlum evlendin bizi unuttun mu" desin, sana düşman olur hemen..Belki cok abartmıs ta olabilirim seninki için gunahını almayayım ama çok çektim ondan baskasının da yanmasını hiç istemem yani...
5 yıl geçmesi mi gerekmiş onun da kıymet bilmesi için? Herhalde takıldı birileriyle olmadı ...bir de hala silerim diyor...silmemiş yani daha :)
bu saaten sonra silse ne değişir ...
kimsenin ana babasını silmesini istiiycek kadar merhametsiz olmadım aslında.
sadece istediğim sınırı çizemiyorlar .
ana kuzusu erkekle imkansız gibi . bunu anladım ...
Ben hep şunu gördüm...Her şeyin kuralları var ve bu kurallara uymazsan o iş yürümez veya kötü bir yola girer ve zarar verir...
Evliliğin kuralları vardır, birlik beraberlik, saygı, kendi içinde bütün olma ve eşe öncelik..Bunların herhangi biri eksik olduğunda masanın 1 ayağını kesince masa nasıl durmazsa, imkanı yok o evlilik yürümüyor...Aslında çok basit...
Yani hayatımda öğrendiğim en onemli şey bu..Her şeyin kuralları uyulması gereken kaideleri var...
ne kadar güzel söylediniz.
bunu bizler öğrendik biliyoruz ama peki erkekler ? öncelik eş değil öncelik ailem dedikleri anne babaları ...
evlenince biz aile olmuyormuşuz gibi .....
Oha diyorum yabu köy muhabbetini aramızda asla aşamadık ...
dediğiniz gibi sadece iyi bir insan olması yetmedi .
dün akşam gayet bağıra çağıra bi konuşayla bitirdik . .
köydeki babannesi atasıymışşşş . ataya saygıı ! toprağına sahip çıkma gibi saçma sapan bi konuşmayla kendini iyice belli etti .
ben evlendiğimizde plan yaptık tatile gidiyoruz ya da o hafta planımız var ne olcak ozaman napcaz diye sorduğumda ' karıyla plan yaptık ben gelemiyorum siz gidin mi diycem yaa ! dedi .
resmen evlenmeden evlilik kavgası yaşadık .
yaşadığım tecrübeyle ileriyi görebilmek iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum ama ben bu hayatı kabul edemiyceğimi o da vazgeçemiyceğini söyleyerek bitirdik ...
şimdilik tabi ki moralim çok bozuk . .
bu köy muhabbetini aramızda asla aşamadık ...
dediğiniz gibi sadece iyi bir insan olması yetmedi .
dün akşam gayet bağıra çağıra bi konuşayla bitirdik . .
köydeki babannesi atasıymışşşş . ataya saygıı ! toprağına sahip çıkma gibi saçma sapan bi konuşmayla kendini iyice belli etti .
ben evlendiğimizde plan yaptık tatile gidiyoruz ya da o hafta planımız var ne olcak ozaman napcaz diye sorduğumda ' karıyla plan yaptık ben gelemiyorum siz gidin mi diycem yaa ! dedi .
resmen evlenmeden evlilik kavgası yaşadık .
yaşadığım tecrübeyle ileriyi görebilmek iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum ama ben bu hayatı kabul edemiyceğimi o da vazgeçemiyceğini söyleyerek bitirdik ...
şimdilik tabi ki moralim çok bozuk . .
Konuyu okudum. Güncelleme 9.sayfa diyince koşarak 9 a geldim.
Ay üzülme deli misinn yahuu konuşmalarından özgüven akıyor masallah. Akıllı bir kadınsın gibi geldi bana sakın bozma moralini ne guzel gercek yüzünü simdiden göstermiş. Bu is olmazdi boyle ailesinin ayaklarının altını yalayanlarla olmaz buu işler. Benim kayinvalidem yalniz. Kp vefat etmis ben boyle seyler yaşamadım. Tabi bazen annesi bir yere gidiyor benimki gidip onu alıp eve bırakıyor ama bu denli sacma isler yok. 10 gunde bir görüşüyoruz bazen haftada 1. Yani 2.evlilik olacakmis bence daha tecrubelisindir cok iyi yapmışsın. Herkes yerinde iyi olsun bu saatten sonra..
Rica ederim. Moral bozmaaak yoookçok teşekkür ederim güzel görüşünüze
iyi geldi mesaj :)
Rica ederim. Moral bozmaaak yoook
Bende öyleyim. Simdi biri beni tekme tokat dövsün diyelim. Yalnız örneğe bakşuan görseniz hiç üzülüyor gibi gözükmüyorum .
internette bi görüntü yayıldı ağaca yıldırım düşmüş içi yanıyor dışı sağlam heh o ben işte
Aslında o da erteledi sizin gibi en başta konuşmanız gerekeni biraz çok ertelemişsiniz evet üzgünsünüz hangi ayrılık acısız olur ki biraz zaman sonra geçecek sabır gerekiyor ya da çok seviyorsanız kabulleneceksiniz ama adla o köy işleri bitmez çünkü kendilerine ait olan bir mülk varaslında bu güne kadar hep geçiştirdi beni .
evlenince bukadar olmaz dedi başka bişey demedi .
En son dün akşam patladık .
ben yapıcam tabikim yapıcak başka annem babam yaşlı bana düşer bu dedi .
yani bu katlanarak devam edicek bi sorun muş benim için.
yine de erken öğrendim diyelim .
1 yıl her günüm onla geçti . üzülüyorum çok ..
Aslında o da erteledi sizin gibi en başta konuşmanız gerekeni biraz çok ertelemişsiniz evet üzgünsünüz hangi ayrılık acısız olur ki biraz zaman sonra geçecek sabır gerekiyor ya da çok seviyorsanız kabulleneceksiniz ama adla o köy işleri bitmez çünkü kendilerine ait olan bir mülk var
ayrilmissiniz sanırım hayirlisi olsun ki bence hayırlısı olmus. Bilmiyorum adam da kendince haklı ama sürekli köye gitmek isteyen erkekler zaten köyde yaşayan, bu durumun sorun olmayacağı biriyle olsalar ya. Mesela sizin böyle bir duruma ayak uydurmanız baya zor olurdu.
bitirmekle dogru yapmissiniz,
onlar yasli yapamazlar edemezler yardim etmem lazim diyorsa zaten,
siz evlenince bu insanlar genclesmeyecegine gore bu isin boyle devam edecegi barizmis.
Muhtemelen sen yapican o esin bi sure sonra farzet 1 sene sen soylesin benim.ailem.burdaydi gördün dicek onları birakamam dicek valla köylü kafasi olan kocayı birak cok ugrasirsin degmezyani en azından gelip bende kalmazlar çünkü merkezde evleri var o yüzden dedim bu kadar olmaz diye.
kimsede benden istemediğim şeyi yapmamı bekleyemez . bunu öğrenirler eminim ki .
içimden gelirse yaparım kendi isteğimle.
ama birinin demesiyle bir bardağı bile yerinden oynatmam .
öğrenecekler
Eee mademnseni seviyo dene bakalim.ben esim.koy isleriyle uğraşsın istemiyorum de ırgatlık yapma de hatta biraz daja uzak bi yerr taşımayı teklif et de mesela ciddi ciddi ama ben haftasonu ailene gitmeni istemem de bu isleri yapmani istemiyorum de valla koyluden uzak dur kaynana evinden uzak dur ne kadar uzak o kadar iyi ben esimin ailesine bayramdan bayraka tahammul edemem valla cingar cikar sabrını gör ki senin 2 ci evliliginmis ne isin var köylü kafasinda bak avrupadan biriyle tanistirsindan hayat standartların daha iyi olur ulke ulke gezersin biraz daha entel bi adam.la takil turkiueden olucaksada kadin hakkini savunan yemek yapan temizlik yapan valla ben 2 ciyi yapsam ooo akıllı ol ömür 1 kere yaşa hayatini hayatina destek olucak birini al.kostek degilhata yapmaktan korkuyorum .
gerçekten çok iyi bi insan . sırf bu yüzden ayrılamıyorum işte... kafamda deli sorular ama ya böyle olmazsa ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?