Balik bastan kokar ki zaten kariyla plan yaptik ben gelemicem mi dicem diyerek zihniyetini belli etmis. Ne gerek var ya. Zaten ilk evliligin de benzer sebepten bitmis. Bence hic ugrasma
Hakkinda hayirlisi olsun ins. Ama dedim ya 2 kez dusunmen lazim ilk talihsizliginden dolayi. Ayni hataya dusmemen gerekdün ki konuşmasıyla iyice gözümü açtı zaten .
haklısınız
Üzmeyin kendinizi.evet benim ilk evlliliğim aile yüzünden bitti .
onun ilk evliliği olacaktım . .
Emin ol, belki başka biriyle olsa daha mutlu olursun. Çünkü bu adamla evlenirsen bile bile lades olacak, burada bir sürü konu var bu sorunla ilgili. Açıp onları oku. Bu tür aile problemleri evlenince daha da zorlaşıyor. Düzelir mi dersen, eğer toplu yaşamayı, kalabalığı, köy hayatını severim, alışırım dersen mutlu olabilirsin.bazen diyorum ki kiminle olursam olayım illaki bi sorun olcak .
bari sevdiğim adamla olayımda şu sorunuda aşmaya çalışıyım ama sanırım yapamıycam,
en iyisi asla evlenmemek
Şu altını çizdiğim yerden sonraasını okumadım bile. Çok isabetli bir karar olmuş ayrılmanız. Kadına karı diyecek kadar öküz birinin atası olsa ne olur büyüğü olsa ne olurbu köy muhabbetini aramızda asla aşamadık ...
dediğiniz gibi sadece iyi bir insan olması yetmedi .
dün akşam gayet bağıra çağıra bi konuşayla bitirdik . .
köydeki babannesi atasıymışşşş . ataya saygıı ! toprağına sahip çıkma gibi saçma sapan bi konuşmayla kendini iyice belli etti .
ben evlendiğimizde plan yaptık tatile gidiyoruz ya da o hafta planımız var ne olcak ozaman napcaz diye sorduğumda ' karıyla plan yaptık ben gelemiyorum siz gidin mi diycem yaa ! dedi .
resmen evlenmeden evlilik kavgası yaşadık .
yaşadığım tecrübeyle ileriyi görebilmek iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum ama ben bu hayatı kabul edemiyceğimi o da vazgeçemiyceğini söyleyerek bitirdik ...
şimdilik tabi ki moralim çok bozuk . .
Şu ağızda bir adam için üzülmeye değmez.bu köy muhabbetini aramızda asla aşamadık ...
köydeki babannesi atasıymışşşş . ataya saygıı ! toprağına sahip çıkma gibi saçma sapan bi konuşmayla kendini iyice belli etti .
ben evlendiğimizde plan yaptık tatile gidiyoruz ya da o hafta planımız var ne olcak ozaman napcaz diye sorduğumda ' karıyla plan yaptık ben gelemiyorum siz gidin mi diycem yaa ! dedi .
yaşadığım tecrübeyle ileriyi görebilmek iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum ama ben bu hayatı kabul edemiyceğimi o da vazgeçemiyceğini söyleyerek bitirdik ...
bu köy muhabbetini aramızda asla aşamadık ...
Aynı model bi adamla 5 sene geçirdim..
Bu adam, ex eşiyle plan yaparmış mesela ama annesi bir arıyor oğlum işte köyde bilmemkimin düğünü var gitmemiz lazım...Adam ikisine de yetişmeye çalışıyor yarımyamalak hep hayatı...ya da ailesine koşuyor..ailesi karısıymıs, planları vardırmış taktıgı yok...sonra aynısını ben de yaşadım, hsonu beraberiz ve ben hastayım..anasından bi tel geldi, oğlum surdaki düğüne git para tak...o da anında gitti beni bırakıp..
Bayramlarda bu tip ailelerde tatile gidilmez, lafı bile olmaz bunu da düşün.daha çok örnek sayarım sana...ailesinden kopamamış insanla evlilik düşünme...tek yaşayan biri olsun bari...şimdi onların evlerinde yaşıyorum ekmeklerini yiyorum diyor, evlenince de bu yaşa kadar büyüttüler tabiki her istediklerinde yanlarında olucam diyecek...benimki de başlarda bana hiç kıyamazdı, şimdi deli gelinsin sonra ailemi benden ayırmaya calısıyorsun der
Şu ağızda bir adam için üzülmeye değmez.
Atasıyla, anasıyla yaşasın rahat rahat.
kesinlikle öyle . bizimkide bire bir bu şekilde .
elimde değil şuan çok üzülüyorum ama ilerde üzülmekten çok daha iyidir .
teşekkür ederim
Güncellemeyi okumadan önce zamanla düzelir oda evliligin birinci planda olduğunu anlar zamanla demiştim ama guncellemede ne kadar sabit fikirli biri olduğunu anladım ataya saygı esinle yaptığın programı iptal edip 7 24 emirlerinde olmak demekmiymis.Hani eşe saygı!Bu adam saygiyi çok yanlis anlamış!
Benim kadar üzüntülere boğulmadın daha...Neler neler yaşadım...Yeri geldi ağladım, yeri geldi yapayalnız kaldım...Onun için "biz" kelimesi o ve annesiydi...Ben ve o değildi...Biz derken kah annesini kah dayısını kastederdi...Valla bahsetmek bile acı veriyor var gerisini sen düşün...Ailesini kıskanan biri olup çıkıyorsun çünkü ikinizün hayatı diye bişey yok...Onu sürekli paylaşmak zorundasın ve önceliği değilsin...O kadar kötü bi duygu ki...İçine göm uzatmadan bitir derim, çok zor severken biliyorum ama bağlandıkça hiç ayrılamayacaksın...
Kabul edip etmemek sizin tercihiniz fakat erkek arkadasiniz hakli.bu köy muhabbetini aramızda asla aşamadık ...
Yok kafanız karışmasın 2.evliliğiniz olacak o yüzden kafanıza takılan sorunlar varsa halledemedikten sonra ayrılmak en doğru karar inanın köy işi bitmez sevgilinize de dürüst olduğu için teşekkür edin sizi evlenene kadar "yok canım tatile gideceğimiz zaman ne işim var köyde olur mu öyle şey" gibi yalanlar atarak ilişkinizin devamı için iki yüzlü davranabilirdi. Bizim bi akrabamız var benzer durum vardı ama sizden farklı olarak köydeydi evleri gelin hatta ana evine döndü falan ben şehirde yaşamış insanım ne anlarım köy işinden dedi liseyi okumuş köy işinden hiç anlamayan biri eşiyle de birbirlerini seviyorlardı geri döndü evine şuan köy işi bilmeyen gelin eşiyle büyükbaş hayvan bakıyor damdan doğru dürüst çıkamıyor size de ufak bir örnek yarın öbür gün eşinizle siz de gidecektinizyakın çevremden ' hata yapıyosun şimdiden bunu sorun etme sanane şuan gitmesinden ilerde bakarsın ' gibi şeyler diyende oluyor , bazen aklım karışıyor ama aççıkça ortada değil mi herşey ?
yaşadım yaşadım
ilk evliliğimde aynısının tıpkısını yaşadımm ......
boşandım ...
5 yıl sonra geri döndü ! affet beni dedi hepsini silerim senin için dedi . ama çok geçti artık ..
şimdi ki erkek arkadaşıma tüm korkularımdan bahsettim ... yaşadığım şeyleri biliyordu .
göz göre göre bu da aynısı ...
çok zor ya .
Kabul edip etmemek sizin tercihiniz fakat erkek arkadasiniz hakli.
Bag, bahce, koy isleri plani beklemez. Topragina sahip cikmakta sacma sapan bisey degildir. Bag bahce annemin,babamin deyip, gununu gun etmekk zaten olacak is degil. Yanlis anlamayin sizi yadirgamiyorum, sizin koy islerinddn anlamadiginiz izlenimi olustu bende, ondan yaziyorum. Ilerde evlenirde cocugunuz olursa, koyden gelen mis gibi organik urunler yiyecek.
Ayrica Toprak isi 12ay surmez, herseyin bir hasat zamani var, planlar ona gore yapilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?