ikinci evlilik düşüncesi, çocuk ve yeni eş

Çok büyük bir risk bence çünkü çocuğunuz küçük değil, ergenlik yaşında. Evde yeni bireye uyum sağlaması, anlaşması vs. iki taraf için de çok sabır isteyen şeyler. Yaşı küçük olsa belki yorumum farklı olurdu. Ayrıca evlenmeden önce nasıl biri olduğunu anlamanız neredeyse imkansız. Yalnızlık psikolojisiyle yanlış karar vermeyin, çok iyi düşünün.

Kültür uyumu çok önemli ya ☹☹
Biz eşimle ikimiz de doğuluyuz, aynı memleketimiz de aynı, ama birimiz kürt birimiz zaza çok zıtız 🙄ailesinden bahsetmiyorum bile. Eşimle yavas yavas alısıyoruz ama ailesi beni aşıyor, anlaşamıyorum.
Gerçekten çok çok çok çok önemli. Üstüne basa basa söylemek istiyorum. Evlenip aynı evde yaşamadan anlayamıyorsunuz.
Tüm bekarlara da söylemek istiyorum. Kültür farkı varsa çok sorun yaşarsınız gerçekten.
Eşinizle bilemem ama aile ile muhakkak sorun yaşanır. Çünkü kafa yapılarınız, yetişme tarzınız bir değil.
kesinlikle aile kültürü çok önemli

Allah allah nerak ettim yahu bizde doguluyuz cok gelin aldik verdik ama galibasizinkiler baya koylerdr yasiyolar. Arrik sehirlerde kalmadi bu. Gerci dedgnz gibj este bitiyor. Bizim gelin babannemle oturmak istegnde babaanemm aman aman gidin evinizi tutun ayda yilda bir geliyosaniz gelin ben yasliyim daha kimseyi cekemem demisti. Hakkatende oyle annem gelinleridir. Cani isterse gider istemesse gitmez. 50 yasinda annem tisort bluz kotunu ceker topuklusunu giyer. Saclar daima fonlu. Babam o kafaya getirmeye calisiyo bazenn biz hot diyoruz kesiyo sesini. Hamgi devirdyiz diyoruz cok istuosan tut bir yardimci baksin ailene diyoruz. Sizde tavrinizu koyun
Yok köyde yaşamıyorlar.Bunlar paralı görgüsüzlerden.Ben yazdm zaten arkadaşlarımın eşi de doğulu onlar çok iyi insanlar diye . Genellemedim yani

Zamana yaymak en iyi tercih olacak.
hiç bir şey için acelem yok. elimden geldiğince tartmaya bakacağım.
genel anlamda hiçbir sorunumuz yok.
oğlum ve benim için hakkımızda en iyisini diliyorum.
nasibimizde varsa olur, yoksa da yok.
yaşayıp göreceğiz.
tek emin olduğum oğlumla iki kişilik dünyamda aynen devam etmek.

Oğlum 8 aylıkken ikinci evliliğimi yaptım. En başından olabilecek bütün sorunlari konustum anlattim ve öncelik oğlum dedim senin oğlun benim başımın tacı dedi. Şuan oğlum 2 buçuk yaşında çok şükür iyiyiz. Ara ara sorunlar oluyor elbette bizim ikimiz arasındaki iletişimle alakalı sorunlar. Burada önemli olan çocuğunuzun bu tartışmalara şahit olmaması. Çünkü bir değil iki yıkım yaşıyorlar hem baba yada abi diye güvendiği kişininin yanlıs biri olduğunu görüyor hemde annesinin o kişi tarafından üzüldüğünü psikokik sorunlar yaratabilr herseye hazırlıklı olmalısınız bi kaç ay ayni evde yaşayarak tanımak iyi olacaktır bence hakkınızda hayırlısını diliyorum
Merhaba aktifmisiniz ya size bir kaç sey sormak istiyorum

Zamana yaymak en iyi tercih olacak.
hiç bir şey için acelem yok. elimden geldiğince tartmaya bakacağım.
genel anlamda hiçbir sorunumuz yok.
oğlum ve benim için hakkımızda en iyisini diliyorum.
nasibimizde varsa olur, yoksa da yok.
yaşayıp göreceğiz.
tek emin olduğum oğlumla iki kişilik dünyamda aynen devam etmek.
Benim tanidiklarim var kizi olup ,oglu olup ikinci evliliklerini yapan ve evlilikleri guzel giden.Saygi-sevgi olunca dengeleri kurabilecek kadar olgunsaniz neden olmasin.zaten cocuklar liseden sonra kendi hayatlarina cekiliveriyorlar.

Merhaba hanımlar
35 yaşındayım, 12 yıllık bir evlilik yaşadım ve 4 yıl evvel boşandım.
bir erkek evlada sahibim. şuanda 12 yaşında ve birlikte yaşıyoruz.
asıl konuya gelecek olursak;
tüm detayına kadar anlatacağım ki bana tavsiyelerinizi ona göre yapın ve beni yönlendirin.
inanın buna çok ihtiyacım var. benim aklımı kurcalayan, acaba mutlu olabilir miyiz acaba oğlum kabullenir ve mutlu olur mu düşüncesi.

1 yıllık bir ilişkim var.
kendisi benden 2 yaş küçük. doğulu, olgun bir adam
kendisi hiç evlilik yapmamış. 2 yıl evveline kadar da askermiş zaten. sözleşme bitiminden sonra görevi bırakmış.
Ben balık burcuyum, kendisi başak burcu. düzene, çalışkanlığa, harcama konusunda dikkat eden, mantığıyla hareket eden bir adam.
ikili ilişki olarak baktığımızda konuşkan espirili gülmeyi ve güldürmeyi seven, dert dinleyen sohbeti hoş bir adam var karşımda.
mesela insan onunla sohbet ederken asla sıkılmaz. adam genel anlamıyla böyle bir adam. unutmadan yazayım ayrı şehirler de yaşıyoruz

ben aslında davul bile dengi dengine mantığıyla hareket edip, ilerde yaşanacak olumsuzlukları göz önünde bulundurarak defalarca güzellikle bitirmek istedim. oğluma nasıl anlatırım ne düşünür nasıl karşılar, oğlumla anlaşabilicekler mi, oğlum mutlu olur mu, aynı evin içine girersek nasıl olur vb.. düşünceler beni yiyip bitirdi. ama kendisi bunca reddime rağmen asla bırakmadı beni. bitirmeyi de asla düşünmüyor. kendsi şu mantıkta. ilk evienip boşanan ve ilk çocuklu olarak evlenecek olan da ben değilmişim. ve benim çocuğumun olmasından zerre kadar rahatsızlık ya da ileriye yönelik acabaaa duygusu taşımıyor. vakti zamanı geldiğince oğlumla tanışacak ve abilik edecekmiş. ve gerekirse babalık.

benim gibi aynı durumu yaşayan arkadaşlarımdan tecrübelerini duymaya ve akıl almaya öyle ihtiyacım var ki.
şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim
Evlenmeyin ben çocuklu insanların çocukları büyümeden evlenmesini yanlış buluyotum.

Bence1 sene az bir zaman birz daha zamana yaymanızı oğlunuzla tanıştırmak için acele etmemenizi tavsiye ederim

Bence1 sene az bir zaman birz daha zamana yaymanızı oğlunuzla tanıştırmak için acele etmemenizi tavsiye ederim
Zaten hemen kısa süre içerisinde evleniyorum demedim ki.
zamana yaydım. acelem yok. bazı arkadaşlarımız her ne kadar iğneleyici sırf laf olsun diye yazmış olsalar da,
yinede sağ olsunlar. koca koca diye yanıp tutuşan bir kadın değilim. dediğim gibi acelem de yok.
Hayırlısı neyse o olsun diyorum.

Zaten hemen kısa süre içerisinde evleniyorum demedim ki.
zamana yaydım. acelem yok. bazı arkadaşlarımız her ne kadar iğneleyici sırf laf olsun diye yazmış olsalar da,
yinede sağ olsunlar. koca koca diye yanıp tutuşan bir kadın değilim. dediğim gibi acelem de yok.
Hayırlısı neyse o olsun diyorum.
Yok keisnlikle o anlamda demedim, mantıklı bir insan olduğunuzu yazılarınızdan anlayabiliyorum. Bazıları stres atıyor boşverin.

Zamana yayarak doğru bir karar vermişsiniz biraz daha tanımak gerçekten daha faydalı olur. İnşallah en hayırlı sonuca ulaşın ilişkinizde.

Balık burcuyum, bundan bes sene önce sizin yasınızdayken kendımden ıkı yas kucuk hıc evlenmemıs bır adamla uc senelık ılıskım oldu. Evladım o zaman 11 yasındaydı. İki sene sonunda aileler tanıştı ama yuzuk bile aldı teklıf ettı ama ben evladım rahatsız olur dıye kendıme barıyerler koydum bır sekılde bitti. Çok iyi anlastıgım çok iyi bir insandı. Sevıyordum da. İyi mi ettim kötu mu ettim bilmiyorum şimdi evlendi cocugu oldu yenı galıba, benim evladım da iki sene sonra unıversıteye gıdecek yas oldu kırk, aynı ilgiyi anlayısı birinde bulup sever mıyım bilmiyorum. Bazen diyorum keske evlenseydın bazen diyorum bosver evladınla şimdi mutlusun. Şimdiki aklım olsa evlenırdım ama

Back
X