Ikinci evlilik ve gelin olmak

Evliyim demek için aile olmak gerekir. Ailede de aynı soyad olur. Kocan dediğin adam ve çocuklar aynı soyad, sen başka. Dış kapının dış mandali gibi. Gülerek, kendine bunu layık görmen ilginç.
erkezin goruşu baska ama ben onlarin bir tek ignesine bile ortak olmak istemiyorum o yuzden gurur yapiyorum cunku beni benim aylemle yikmaya calisiyorlar

erkezin goruşu baska ama ben onlarin bir tek ignesine bile ortak olmak istemiyorum o yuzden gurur yapiyorum cunku beni benim aylemle yikmaya calisiyorlar
Gurur böyle yapılmaz. Hem ev işlerini yap, hem çocuk doğur, hem soyadını alma. Oh, ne ala memleket derler sana, ay ne gururlu kadın demezler.

1 yil beraber yasayipta dugun yapmak cok komik cidden. Guzel beyaz bir elbise giyip nikah salonunda nikah kiyin. Elalemin ne diyecegi belli zaten.

Bende 2 yillik evliyim resmi nikahim yok ben istemiyorum erkezin goruşleri başka :)
O zaman çocuk da yapmayın. Ne ilginçsiniz? Şahsen benim annem resmî nikahsız kalsın, beni doğursun asla istemezdim.
Madem beğenmiyorsunuz ve resmî nikah istemeyeceğiniz bir insan neden birliktesiniz? Şaka gibi!

Allaha çok şukur malım mulkum var eşimle zaten anaşamiyorz ayrılmamız an meselesi bizim burda boyle sizde belki resmi nikahi olmayan kadinlara o gozle bakiyorlar ama bizim burda boyle degil
Kimliğinizde bekar yazarken siz evli olduğunuzu söylüyorsunuz, beraber yaşadığınız adama eşim diyorsunuz. Nasıl kafalar bunlar ben anlamıyorum. Yani yaşadığınız hayat ile kayıtlı olduğunuz hayat bu kadar farklıyken, üstelik yaşınız da daha 19. Büyü de gel derim sana ancak.

Herkezin gorus noktasi farklidir :) sizin orda oyle bizim burda boyle :)

Elalem için hayallerinden vazgeçme kime göre neye göre ayıp boşversene yaaa dilediğin yap düğününü içinde kalmasın

Herkezin gorus noktasi farklidir :) sizin orda oyle bizim burda boyle :)
görüş meselesi deyip geçilecek kadar basit bir konu değil bu ama 19 yaşında imam nikahlı oturan ve "evliyim" diyen birine bunu anlatabileceğimi sanmıyorum. bu konu kadının toplumdaki yerine kadar uzanıyor ama bunu anlayabileceğinizi sanmıyorum. zaten anlasaydınız herkesin görüşü deyip geçmezdiniz ve bunu uygulamazdınız. sizin orada öyle burada böyle diye bir laf yok, aynı ülkede yaşıyoruz, bizim burası da sizin orası da bu ülkeye dahil, orası burası mı var? yazık şu zihniyete. daha 19 yaşındasın, 10 sene sonra görürsün belki "herkesin görüş noktası farklıdır"ı.

1 yıldır beraber yaşadığına göre elalemin dediğini takmamışsın demekki, şimdide gelinliğini giy elalem umrunda olasın

sizin isteğiniz önemli kimsenin değil içinizde kalmışsa mutlaka giyin güzel güzel fotoğraflar çektirin. Yakın zamanda annemin arkadaşı evlendi 50 yaşında falan önceki evliliğinde gelinlik giyememişti simdi güzelce giyip evlenmiş fotolar çekilmişler o mutlu o yüzden kime ne :)

El alem ne der diye yaşanılmaz. Bu hayat sizin. Siz bir bireysiniz. Eşinizle karar verdikten sonra el alem ne düşünürse düşün. Lütfen el alem için yaşamayın hayatınızı. İçinizden geldiği gibi davranın

sizde ufak bir düğün yapin. herkesi cağrimak zorunda değilsiniz. ayıp değil ama inanin bizşm insanimiz konuşur bu ztn belli birşey. heves ediyorsaniz yine gelinlik giyinin şik ufak bir yer en samimi arkdaşlarla aileyele yeterli

Benim onceki konularimi okuyup anlayanlar zaten neden 1 yil ayni evde yasamak zorunda kaldigimi anlayabilirler fakat bunu anlamayip aaa bosanmadan birlikte yaşamışsın diyenlere sebeplerini yazayim belki de anlarsiniz...
İlk eşimle kagit uzerinde kalan ve beni zorlamayla sadece para yolu olarak kulladigi için bir evliligim oldu.
Ailemle kardeslerimle tehdit edilerek evlendim.
Eski eşim cezaevine girmeden önce beni bir pavyona satmıştı calismak zorundaydim. (Para hicbir zaman denklesmez ve cikma gibi bir lüksüm yoktu.)
Sığınacak hicbir yerim ailem ve param olmadigi için çalıştığım yerin sahipleri polislerle anlasma icinde oldugu için çıkamadım cikamazdim...
Simdiki eşim pavyonun bakkali yada marketi gibi bişey sadece sigara alkol vs ihtiyaclari karsiliyorlar.
Bizim istediklerimizi getirdigi zaman tanıştık pavyona ilk esimin yaptigi borcu kapatip beni çıkardi.
Esimin çocuklarına bakiyordum bana bir ev ayarladi orada kaliyordum aramizda duygusal bir bag olustu zamanla.
Esimin ilk eşi de cocuklarini birakip gitmis cok önceden. Evli degildir.
Bu sure zarfinda bende ilk esimden bosandim. Ve simdi de hem resmi nikah hemde dugun yapmayi planliyoruz...
Simdi cok merak icinde soruyorum hani iddet suresi yok bosanmamissin yok 1 yildir beraber yasamissin diyenlere. Ne yapsaydim pavyonda calissaydim daha mi namuslu olurdum? Yada neredeyse 2 yildir cezaevinde olan adamin cikmasini bekleyip beni baska daha kötü yerlere satmasini mi bekleseydim?
Beraber yaşadım çünkü simdiki eşim bana insan muamelesi yapti. Beraber yaşadım çünkü sevdim. Beraber yaşadım çünkü mecburdum. Allaha şükür şuan icin esim bana ev de araba da aldi kendi adima maddi bir gelecek de hazirladi. Suan mecbur oldugum icin degil sevdiğim icin mutlu oldugum icin ve önüm açıldığı için gelinlik giymek istiyorum... Bu suc mu?

Allah yolunuzu acik etsin, bu hayat sizin yapin düğününüzü giyin gelinliginizi.
Eşinizin kalbi güzelmiş, masallah dilerim bir ömür mutlu mesut olursunuz.

Bende 2. Evlilğimi yaptım. Ama benim eşim hiç evlenmemişti. Benim kızım var ozman 3 yaşındaydı ben duvak bile taktım Hemde önceki evliliğimde de gelinlik giymiştim. Düğünde de çatır çatır oynadım. Sizde içinizden geldiği gibi yapın elalemi boşverin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…