Ikinci Evlilik

Kızlar ben şunu merak ediyorum, tekrar evlenmek istediğinizde zorluklarla karşılaştınız mı? Şu açıdan korkuyorum, ben eşimden ayrıldım ve bir gün tekrar evlenmek istediğimde karşıma çıkacak insanın ya da o insan kabullense bile ailesinin bana önyargıyla bakacağını düşünüyorum. Malesef Türkiye'de "dul kadın" diye bir yafta var ve ben bunun ömür boyu üstüme yapışıp kalmasından bundan sonra karşıma çıkacak erkeklerin bana ciddi bakmamasından evlenmeyi düşünmemesinden ya da ailelerinin tepki gösterme ihtimalinden korkuyorum. Herkes isterdi düzgün birine denk gelip ilk evliliğini sürdürebilmek ama kadersizlik diyelim bir hata yaptık ve bitti. Şimdi ömür boyu bunun etkilerini taşımak istemiyorum. Bu konuda fikirleriniz neler?

merhaba canım
dul kadın diye bı kavramı kendınıze yakıstırmayın Allah askına ya
ne yapışıcak kalıcak nasıl dusunnce oyle olur neyı dusunursen oyle gelır sana
Valla ben adıma ne bır dedıkodu ne yyan gözle bakma gormedıgım gıbı cocugumun basında oldugum ıcınde ALLAH sabrını verecek kızı dıyolar..

ne güzel cnm allah mutluluğunu daim etsin..bende 8 ay evli kaldım..başka şeylerde vardı ama son noktayı koyan ihanet oldu...kendisi ihanet ettiğini kabul etmiyor ama illa ilişkiye girmek mi gerekiyo ihanet için....gerçi bunu yapmadığınıda bilmiyorum...çünkü ayakta uyuyomuşum...insan kendi başına gelmez sanıyo ama hiç te uzak deilmiş...henüz boşanmadık mahkeme sürüyor ama ben daha iyiyim..ilk günlerdeki gibi yanmıyor içim..sanırım bizi üzen birazda gelecek korkusu...gelen gideni aratırsa düşüncesinin gerçekleşmesi...rabbim 2.kez yaşatmasın bu mutsuzluğu bize.allah bozmasın, senin gibi mutlu evlilikler yapanları duymak beni çok umutlandırıyor.foruma baktığımda herkes aynı şeylerden korkuyo..herkesin kafasında karşıma çıkan yeni insanlara nasıl güveneceğim?nasıl doğru karar vereceğim? soruları var.
SEN NASIL KARAR VERDİN CNMM?
herkes yuvarlak cevaplar veriyor bu soruya.mesela karşındaki kişiyi hiç gizli sınavlara tabi tuttunmu?olaylar karşısındaki davranışlarını ölçme fırsatın oldumu?ne bileyim karar vermene yardımcı olan şeyler neydi..

yok öyle planlar programlar
ben hıc asık olmamıstım
eskiyide insan olarak sevmıstım cok sevmıstım ayrıdlımızdada sevıyodum
ama sımdı asıgım
zamanla konusa konusa
anlamadan dınlemeden
ama asla kör olamdan
cahil olmadan

bende full ceyizle evlendiimm :1::1: gelinlikte giydim hatta face i olanlar bakabilir, kayıkla geldim düğün salonna abe kaynanada da döktürdüüümmm:32::32::32:

oy oyy maşallahhh
bende ceyız hazırlıgına baslıyorum
benım bır tane ıgnem dahı yok
esyaları sattım ıhtıyacı olana verdım
gelınlıgımıde gıyıcem kınamı yakıcam
ama asla cazgırlık yapmıcam
tecrubelerım cebımde
Allah bana bır sans verırse ınsallah onu nasıl kullancagımı bılıyorum

daha yeniymiş herşey gecicek merak etme
cocugunda cok kucukmus
sende cok gencsın dah abenım gıbı
İnşallah ayrılmayı kım ıstedı neden cekısmelı gotururler dıyosun ıstanbuldamsıın ıstanbulda bazı adliyelerde davaları 7 ayda bır verıyolar aman ya
hemen pes etme yenı kısıyle daha bır muhabbetınız yok kısmet ama bu bellımı olur belkı kabullenırler ben bu sayfayı okuyorum sunada kac kısı okudum bekar erkeklerle evlenmısler Allah yardımcımız olsun ınsallah..
benım ıcım rahat erkek arkadasım sert bı payıya sahıp ama asla onları sılıp atmayacagız bırlıktelıgımız evlılıge gıtsene razı etmeye calsııcaz
zaten kendılerınden cok etraf ne der dıyecekler oturup anlatılacak
kayınanne adayımla gorusuyorum ama dedıgım gıbı o cocugum oldugunu bılmıyor bana köyden erık ve vısne getırmıs bu aksam alıcam gıdıp
kendı eskı aıleden dolayı ılk tanısırken ınan 2 gun yemek yıyemedım ve karsımda eskı kaynamı gorucem sandım yuzunu gorene kadar
eskı kaynanamdan cok korkuyordum allaha sukur ınsallah bunla anne kız gıbı olucaz
benım aılem koy ınsanı yerı geldımı yere sofra kurar yerız eskı adam hep kucumserdı bızı
yazlıga geldı erkek arkadasım 2-3 aksam yemek yedı aılemle tanıstı tabı oglumu zaten tanıyor oturduk yere yedık yemegımızı aslada laf etmedı ınsallah boyle hep alcak gonullu gıder hersey
benım cocugum 17 aylık hayatım
ailelerle aramızı ıyı tutmalıyız egger otekılerle ıyı olsaydı bu kadar cabuk bıtmezdı az oncede soyledımya aıle onemlı

cnm ayrılma işi karısık özetle geceyımm.dugunumun olacagı haftadan beri kaynanam benle ugrasır oldu.hamileliğimdede kızınıda yanına alarak basladılar.doğumuma yakında kaynana görümce eşim üçü bir psikolojik şiddet uygulamaya basladılar.yani 2 yıllık evliliğimizde ben o evden gideyim diye yapmadıklarını bırakmadılarr bana.ben gitmeyince iftiraaya kalkıstılar.yakaladım ifitra atamadan.en sonunda eşim darp etti beni.annesi istedi diye.ve can güvenliğim tehlikede olduğu için baba ocagına sıgındım bende.zaten ben darptan gelmeseydim,1 ay sonra baba ocagına gene geri göndereceklerdi.çünkü bu iftiradan dolayı tespit ettim onları demiştim ya.savcılık tarafından tespit ettirdim ve onların yaptıgı kesinleşti.yanı darptan bır ay sonra gene gelecektım baba ocagına pisliklerini ortaya çıkardıpım için.davayı ben açtım dayanamadım artık.onlarda zaten bana beş kurus vermemek için cekişmeliye getirdiler.eşyalarımı altınlarımı kıyafetlerimi hatta cocugumun gıysılerını bıle kacırdılar vermediler.benide ugrastırıyorlar böyle mahkemelerle.ve vermekte istemiyorlar.giderken herseyı aldı göturdu dıye yalanlara devam ediyorlar.insanları kandırıyorlar ama allahı nasıl kandıracaklar hiç bilmiyorum.
cnm bende en bastan beri sayayı okudum ve öyle yazmaya basladımm buraya.o sekılde mutlu olanlar adına ınan cok sevınıyorum.darısı bizim basımıza.eşiml e zaten asla olmıcak.biran evvel remende kurtulmak ıstıyorum.diğer cocuk meselside işte zaman gçstereck herşeyi.çocuk kabulleniyor zaten ama benim terettütlerim var.sonucunda aşk gecicic.önemli olan saygı.saygı olduktan sonra sevgide askta devam edıyr.bir yerden sonra hayatın monotonlastıgını anladııgında yada fark ettiğinde zaten basıma kakmalar baslıcak o da hata yaptıgını anlıyacak,bunları yapmıyacagından emin olmakda cok zor.çünkü içine girmeden anlasılmıyor hıcbırsey.
cnm kaynana adayınla görüşüyorsun.inş sizin için hersy gusel olur.temennin gibide olur ana kıs gıbı olursuznuz ınsaallah.ama senin cocugunun olmadıgını bılmıyorr.peki bosanmıs oldugunu bılıyormu?
eski eşinin küçümsemesi kendi ayıplıgından.kendisini kucumsemeli öncee.hayatın kime ne getireceği hiç belli olmas.hepimiz yerde kurar soframızı,yemeğimizi yeriz.mesele insan olmak.adam olmak.olmıyanlarda ilerde kendisine yanar inşaallah.benim eşimde benim ailemi küçümserdii.kendi ailesinden bir farkı yoktu.hep kendi ailesini üstün tutardı.ailesi hiçbirşey yapmadıgı halde.benim ailem 40.000e yakın masraf yaptı düğün için.onun ailesi 6-7bin anca yaptı düğün masrafı.ama ona sorsan ailesinin sayesine yuva kurudk.aileside aynı sekılde getırdııgım esyalarla alay ettiler.kendileri birşey bile koymadıkları halde.önemli olan eşya değil.insan tenceresinde yapsın kapagıdna yesin.ama yeterki mutlu olsun.aman neyse nerden nereye geldim yaa.aklıma geldi yasasım geldi biranda.inş herşey gönlünce olur cnm.insan mutlu olmayı özluyor.
bende senin düşünsenceyim.ailerle arayı iyi tutmak gerekiyor.onlar istemedimi olmuyor biryerden sonra.ben eşimin ailesiyle arayı nekadr ıyı tutmaya calıssamda,onlarda hep kötu olmaya çalıştılar.ben yapıcı oldukca,onlar yıkıcı oldular.zafer şimdilik onların.ama zafer yarın benimde olacak elbet...yaptıkları hataları er yada geç anlıyacaklarç.bana yaşattıklarını fazlasına gerek yok birebir kaynanm kzıından yaşasın.o zaman anlıyacak ne yaptıgını.o zamn görecekler dünyanın kac bucak oldugunu.ben allaha havale ettim onları ve benim hakkkımda aleyhime en ufak kötuluk yaapan diğer kişileride.allah biyik.elbet birgün dualarım kabul olacak.yaraadanım yar ve yardımcımız olsun hepimize...

inşallah çok mutlu olursunuz... heleki çocuğu olanlar ay kıyamam ben onlara ya...:14:

kimi annesinden kimi babasından ayrı... keşke böyle şeyler olmasa şu üç günlük dünyada

kimse kimseyi kırmasa ne olur sanki....

allah sizlere sabır versin dayanma gücü versin... evlatlarınızın hayrılı olmasını nasip etsin...

içlerindede benimkileri inşallah.. bende evliyim 19 aylık bi kızım ve hamileyim....

çok şükür eşimle problemim yok bende ailesiyle sorunlar yaşıyorum...

ama onlar yüzünden büyük konuşmayımda yuvamı yıkmam.. sizde pes etmeyin gün gelir onlarda yaptıklarını bulur...

alttan alın yuvanız için sevmesenizde konuşun huzurunuz için allah rızası için yada evladınız için...

bir yanı eksik olmasın yavrularınızın... bu sayfaları okudukça ağlayasım geliyor...

belkide çok hasssasım ama ben hiç kimsenin yuvası yıkılsın huzursuz olsaun istemem düşmanımın bile olsa...:14:

cnm ayrılma işi karısık özetle geceyımm.dugunumun olacagı haftadan beri kaynanam benle ugrasır oldu.hamileliğimdede kızınıda yanına alarak basladılar.doğumuma yakında kaynana görümce eşim üçü bir psikolojik şiddet uygulamaya basladılar.yani 2 yıllık evliliğimizde ben o evden gideyim diye yapmadıklarını bırakmadılarr bana.ben gitmeyince iftiraaya kalkıstılar.yakaladım ifitra atamadan.en sonunda eşim darp etti beni.annesi istedi diye.ve can güvenliğim tehlikede olduğu için baba ocagına sıgındım bende.zaten ben darptan gelmeseydim,1 ay sonra baba ocagına gene geri göndereceklerdi.çünkü bu iftiradan dolayı tespit ettim onları demiştim ya.savcılık tarafından tespit ettirdim ve onların yaptıgı kesinleşti.yanı darptan bır ay sonra gene gelecektım baba ocagına pisliklerini ortaya çıkardıpım için.davayı ben açtım dayanamadım artık.onlarda zaten bana beş kurus vermemek için cekişmeliye getirdiler.eşyalarımı altınlarımı kıyafetlerimi hatta cocugumun gıysılerını bıle kacırdılar vermediler.benide ugrastırıyorlar böyle mahkemelerle.ve vermekte istemiyorlar.giderken herseyı aldı göturdu dıye yalanlara devam ediyorlar.insanları kandırıyorlar ama allahı nasıl kandıracaklar hiç bilmiyorum.
cnm bende en bastan beri sayayı okudum ve öyle yazmaya basladımm buraya.o sekılde mutlu olanlar adına ınan cok sevınıyorum.darısı bizim basımıza.eşiml e zaten asla olmıcak.biran evvel remende kurtulmak ıstıyorum.diğer cocuk meselside işte zaman gçstereck herşeyi.çocuk kabulleniyor zaten ama benim terettütlerim var.sonucunda aşk gecicic.önemli olan saygı.saygı olduktan sonra sevgide askta devam edıyr.bir yerden sonra hayatın monotonlastıgını anladııgında yada fark ettiğinde zaten basıma kakmalar baslıcak o da hata yaptıgını anlıyacak,bunları yapmıyacagından emin olmakda cok zor.çünkü içine girmeden anlasılmıyor hıcbırsey.
cnm kaynana adayınla görüşüyorsun.inş sizin için hersy gusel olur.temennin gibide olur ana kıs gıbı olursuznuz ınsaallah.ama senin cocugunun olmadıgını bılmıyorr.peki bosanmıs oldugunu bılıyormu?
eski eşinin küçümsemesi kendi ayıplıgından.kendisini kucumsemeli öncee.hayatın kime ne getireceği hiç belli olmas.hepimiz yerde kurar soframızı,yemeğimizi yeriz.mesele insan olmak.adam olmak.olmıyanlarda ilerde kendisine yanar inşaallah.benim eşimde benim ailemi küçümserdii.kendi ailesinden bir farkı yoktu.hep kendi ailesini üstün tutardı.ailesi hiçbirşey yapmadıgı halde.benim ailem 40.000e yakın masraf yaptı düğün için.onun ailesi 6-7bin anca yaptı düğün masrafı.ama ona sorsan ailesinin sayesine yuva kurudk.aileside aynı sekılde getırdııgım esyalarla alay ettiler.kendileri birşey bile koymadıkları halde.önemli olan eşya değil.insan tenceresinde yapsın kapagıdna yesin.ama yeterki mutlu olsun.aman neyse nerden nereye geldim yaa.aklıma geldi yasasım geldi biranda.inş herşey gönlünce olur cnm.insan mutlu olmayı özluyor.
bende senin düşünsenceyim.ailerle arayı iyi tutmak gerekiyor.onlar istemedimi olmuyor biryerden sonra.ben eşimin ailesiyle arayı nekadr ıyı tutmaya calıssamda,onlarda hep kötu olmaya çalıştılar.ben yapıcı oldukca,onlar yıkıcı oldular.zafer şimdilik onların.ama zafer yarın benimde olacak elbet...yaptıkları hataları er yada geç anlıyacaklarç.bana yaşattıklarını fazlasına gerek yok birebir kaynanm kzıından yaşasın.o zaman anlıyacak ne yaptıgını.o zamn görecekler dünyanın kac bucak oldugunu.ben allaha havale ettim onları ve benim hakkkımda aleyhime en ufak kötuluk yaapan diğer kişileride.allah biyik.elbet birgün dualarım kabul olacak.yaraadanım yar ve yardımcımız olsun hepimize...

Yazacakalrımı unutmamamk için parça parça okuyup yazıyorum canım
sizinde en baştan beri sorunlu gitmiş
bizimde cinsellik mevzusu tavandı
baştan cok seve seve aldıkları benı sonradan baş düşman ilan ettiler
eski kaynanamı hıc sevmıyordum oda benı sevmıyordu
hep laf sokuşturuyordu bana oturup anlatsaydı neyden memnn degılse bende hayvan degılım dınlerdım kulak verırdım helede ondan korktugum ıcın kesın dınlerdım ama ıste ne bılım kadermı ksımetmı alınyazısımı
cahılıkmı ben 20 yasındaydım
bılememısımdır nasıl davranacagımı falan
ben bıde seye ınanıyorum cınsel hayatları cok ıyı olan ınsanlarda kolay kolay dagılmıyor
Bı arkdasıma aldatılmısım evlılıgın ba sından berı dedıgımde pekı ama neden demıstı..
ınan hala bılmıyorum neden nasıl olmadı ılıskı aklım ermedı artık
korkum var evlenırsem yenıden butun bu tramvalardan dolaı bırlıkte olamazsam dıye :2:
İnanki aynı korkuları bende iliklerime kadar yasıyorum
ben şahsım adıma cocuklu bı adamla yapabılecegımı sanmıyorum acıklamamda su ; bende bır cocuk onda bır cocuk
herkez bızım gıbı dusman ayrılmıyo esıyle cocuk ıcın gorusse dugunund esunnetınde dogum gununde ben kabullenemem artı ortak cocugumuz olsun ısterım bu devırde 3 cocukkolaymı hem maddi hem manevi bısıler sunabılmen gerek
Tabi biliyor ilişkinin hiç olmadıgınıda biliyor .. Ama cocuk meselesi yok ortada..
Kendimi sevdirmeye ve onları gerçekten sevmeye o kadar nıyetlıyımki
sana anlatamam canım benim
seninle cok benzer noktalarımız var dıgerlerıyle oldugu gıbı
cocugunuda gormemıs babası bıyolojık baba ! ne dıyımkı sımdı
benımkıde oyle
sadece ev esya kacırmadı cunku ev annemlerın ıdı ve annemlerın arka sokagında terk edınce herseyını bıraktı gıttı
ben gonderdım kısıel esyalarnı ama
magdur oldunmu ?
aılenın durumu yerındemı?
cocuk kolay degıl
ayrıldıgımızda 5 lıram dahı yoktu
dogum paramıda kendısı sgk ısı oldugu ıcın cekmıstı
neysekı calısıyordumda dusmedım ama zor onca seyden sonra aıle yanına donmek

Valla benimkide öyle benim ailem yaptı yaptıda yaranamadı
sımdı da dıyorum boyunuzu seyler yapmayın ev vermeler içini düzmeler sanki kıymetmı bılınıyor para azdırıyo ınsanları

kızları yokmuydu ?
kızları olmayanlar anlamıyor bu durumu
bırde bızım esın durumunu ogrenmeden kaynanam dıyordu senın ocucugn olmaz ılıskıye gıremıyosun
sonradan cıktı hersey meydana yukarda Allah var
sütten kesildim onlar yuzunden
midemde ülser cıktı
ye sımdı cıkolata yıyemıyorum yesem delı gıbı kusuyorum

neyse geride kaldı
sende bosan gor bak cok rahatlıyacaksın
Cekısmelı yıpratır ama oonlarda pes eder yakında merak etme
edepsiz ınsanlar
oglunmu var kızınmı?
gelecek ıle ılgılı kaygıların varmı
cocugun ıcın bırıkım falan
bak konusmanın sonunda onumuze bakmaktan soz edıyorum

buarada benım beraber old kısıde benı cok sevdıgını soyluyo ve hıc korkmuyor oglunu kendı torunları gıbı sevecekler dıyo
calısıcam ben belkı oglum hafta ıcı annemde kalır yakın oturamazsak falan
oda annemde bakar dıyo
olayın ıcıne gırınce dıyorumkı ne varmıskı durumumda
kendımı asla kucumsemıyorum

Yazacakalrımı unutmamamk için parça parça okuyup yazıyorum canım
sizinde en baştan beri sorunlu gitmiş
bizimde cinsellik mevzusu tavandı
baştan cok seve seve aldıkları benı sonradan baş düşman ilan ettiler
eski kaynanamı hıc sevmıyordum oda benı sevmıyordu
hep laf sokuşturuyordu bana oturup anlatsaydı neyden memnn degılse bende hayvan degılım dınlerdım kulak verırdım helede ondan korktugum ıcın kesın dınlerdım ama ıste ne bılım kadermı ksımetmı alınyazısımı
cahılıkmı ben 20 yasındaydım
bılememısımdır nasıl davranacagımı falan
ben bıde seye ınanıyorum cınsel hayatları cok ıyı olan ınsanlarda kolay kolay dagılmıyor
Bı arkdasıma aldatılmısım evlılıgın ba sından berı dedıgımde pekı ama neden demıstı..
ınan hala bılmıyorum neden nasıl olmadı ılıskı aklım ermedı artık
korkum var evlenırsem yenıden butun bu tramvalardan dolaı bırlıkte olamazsam dıye :2:
İnanki aynı korkuları bende iliklerime kadar yasıyorum
ben şahsım adıma cocuklu bı adamla yapabılecegımı sanmıyorum acıklamamda su ; bende bır cocuk onda bır cocuk
herkez bızım gıbı dusman ayrılmıyo esıyle cocuk ıcın gorusse dugunund esunnetınde dogum gununde ben kabullenemem artı ortak cocugumuz olsun ısterım bu devırde 3 cocukkolaymı hem maddi hem manevi bısıler sunabılmen gerek
Tabi biliyor ilişkinin hiç olmadıgınıda biliyor .. Ama cocuk meselesi yok ortada..
Kendimi sevdirmeye ve onları gerçekten sevmeye o kadar nıyetlıyımki
sana anlatamam canım benim
seninle cok benzer noktalarımız var dıgerlerıyle oldugu gıbı
cocugunuda gormemıs babası bıyolojık baba ! ne dıyımkı sımdı
benımkıde oyle
sadece ev esya kacırmadı cunku ev annemlerın ıdı ve annemlerın arka sokagında terk edınce herseyını bıraktı gıttı
ben gonderdım kısıel esyalarnı ama
magdur oldunmu ?
aılenın durumu yerındemı?
cocuk kolay degıl
ayrıldıgımızda 5 lıram dahı yoktu
dogum paramıda kendısı sgk ısı oldugu ıcın cekmıstı
neysekı calısıyordumda dusmedım ama zor onca seyden sonra aıle yanına donmek

Valla benimkide öyle benim ailem yaptı yaptıda yaranamadı
sımdı da dıyorum boyunuzu seyler yapmayın ev vermeler içini düzmeler sanki kıymetmı bılınıyor para azdırıyo ınsanları

kızları yokmuydu ?
kızları olmayanlar anlamıyor bu durumu
bırde bızım esın durumunu ogrenmeden kaynanam dıyordu senın ocucugn olmaz ılıskıye gıremıyosun
sonradan cıktı hersey meydana yukarda Allah var
sütten kesildim onlar yuzunden
midemde ülser cıktı
ye sımdı cıkolata yıyemıyorum yesem delı gıbı kusuyorum

neyse geride kaldı
sende bosan gor bak cok rahatlıyacaksın
Cekısmelı yıpratır ama oonlarda pes eder yakında merak etme
edepsiz ınsanlar
oglunmu var kızınmı?
gelecek ıle ılgılı kaygıların varmı
cocugun ıcın bırıkım falan
bak konusmanın sonunda onumuze bakmaktan soz edıyorum

buarada benım beraber old kısıde benı cok sevdıgını soyluyo ve hıc korkmuyor oglunu kendı torunları gıbı sevecekler dıyo
calısıcam ben belkı oglum hafta ıcı annemde kalır yakın oturamazsak falan
oda annemde bakar dıyo
olayın ıcıne gırınce dıyorumkı ne varmıskı durumumda
kendımı asla kucumsemıyorum

cnm bende unuttmaka için parça parca okuyup yazıyorum::::::)e işte dedimya bendede aynı,bastan severk aldılar sonra basdusmanı yaptılar.ona ters gelen seyler yaptıgıam ınanmıyorum.cunku empatı yapıyorum.ama o da senin su hatan var dıyıp uyarmıyor.sureklı yalan larla esımden beni uzaklastırıyor.aramızı acıyor.zaten eşimde gorumcemde kaynanamda ufak bir acıgımı kolluyorlardı.bunu yüzüme söyluyorlardı.senin en ufak bir hatanı bulalım seni mahfedecez diye.üçü birden hep böylelerdi.zaten acıgımı bulamadıkları ıcın sureklı yapmadıgım seylerı yaptı.söylemediğim seylerı smyledı dıyorlardı.eşim onların yanında değilde beni yanımda olsaydı,bırak onlar laf söylemeyii surat bile asamazlardı.ama eş eş değildi işte.
aslında ben cocuklu bırıyle yapacagıma ınanıyorum.cunku eger ınsanda allah korkusu merhamet varsa zaten coocuk degerini bilir,karsısındakini anlar.cunku onunda basından bir tecrübezilik gecmiştir.eşler anlasamayabılır ama cocukların günahı yok.her ne kadar anlasamasada coocuk ıcın birbirlerine karsı özverili olmaları gerek.ama eşim ve ailesi cocuk ıcın bıle ayrılsak bile bu saygıyı bıraktırmadı bize.onlar yaptı.birşey olmadı.ben hakkımı aramak ıcın saga sola basvurunca kabahatlisi ben oldum.
canım magdur olmakmıı?alasını oldum.bende aılemde cocougumda magdur olduk.hıc yoktan yere aılemı maddı ve manevi sıkıntıya girdiler onlar yüzünden.özelliklede manevi.kısım babalı yetim oldu.baba var ama ne babası acaba.sadece baba sıfat olarak ama kendisi yok.hep beni el olarak gördüler ama insan canını kanını nasıl yok sayar anlayamadım ben.dışardan bakıldıgında o aıleye cok duzgun 4-4 luk denilebilecek gibiydi.ama içine bir girdim ki 4--4 lüğü bırak 4 te 1 i olsalardı bunların biri bile olmasdı.ayrıldıgımızda bende 20 lirayla geldim baba evine.ailem sahip cıkmasaydı zaten baana ben mahfolmustum coocugumla ortada kala kalmıstım.ya altınların bile aılem taktıklarını dahi vermediler.bunalrı sııznkıler taktı dıye.diplomalarımı istedim işe gireyim kpss ye basvuru yapayım dıye aracılarla.onlarıda vermedıler.üstüne üstük o herseyı alıp gıttı dedıler.cok doğru yapınca yaranılmıyorr.yapmıyaacan da en azından öyle yaranılmasınn.kısı var olmasmı.sana yaparsam ksıımdan cıkar ben allahtan korkarımdıyor.ama dedım ya soyledıkelrıyle yaptıkları birbirini hiç tutmuyor.öyle söyluyorlar ama yapmadanda durmuyorlar.benimde daha haftamda sütümü kestiler.birde su gibi üste çıktılar.cnm benim kısım var ya senin.gelecek ile ilgili kaygılarım olmazmı?fazlasıyla...hiç bir birikim yok.zaten altınlarımı falanda kandırarak aldılar.geri vermediler.sonrada kacırdılar.o yüsdende kaldım öylecene.belediyelerden kaymakamlıklardan yardım istiyorumm vermeleri için.
cnm eş adayın inşaallah dediğin gibi biri cıkar ve bizede ıyısı nasıp olru inşaallah.hayat zor.insan kendi canına bakmazken.baskası senın canına bakarmı dıye soru işaetleri durmuyor kafada.kendini küçümseme zaten.bende küçümsemiyorum.ama durum zor.baba evine geri dönmek cok agır ve üzücü.bana yapanlarda ceksin dıyorum bu mübarek aylarda.ama ne olursa olsun toplumun tavrıı hiç hoş olmuyor dul ve genç bayana.buarada senin cocogun kzımı erkek mı.senin yasın kac cnm.

inşallah çok mutlu olursunuz... heleki çocuğu olanlar ay kıyamam ben onlara ya...:14:

kimi annesinden kimi babasından ayrı... keşke böyle şeyler olmasa şu üç günlük dünyada

kimse kimseyi kırmasa ne olur sanki....

allah sizlere sabır versin dayanma gücü versin... evlatlarınızın hayrılı olmasını nasip etsin...

içlerindede benimkileri inşallah.. bende evliyim 19 aylık bi kızım ve hamileyim....

çok şükür eşimle problemim yok bende ailesiyle sorunlar yaşıyorum...

ama onlar yüzünden büyük konuşmayımda yuvamı yıkmam.. sizde pes etmeyin gün gelir onlarda yaptıklarını bulur...

alttan alın yuvanız için sevmesenizde konuşun huzurunuz için allah rızası için yada evladınız için...

bir yanı eksik olmasın yavrularınızın... bu sayfaları okudukça ağlayasım geliyor...

belkide çok hasssasım ama ben hiç kimsenin yuvası yıkılsın huzursuz olsaun istemem düşmanımın bile olsa...:14:

cnm duaların için allah razı olsun.seninde gönlüne göre versin allah.ben kendi adıma konusayım.eşinle problemin olmaması çok ama çok güsel birşey.ailesi yüzünden yuuva yıkılmasını kimse istemez.benimnm en cok agrıma giden olaylardan da biri bu.karı koca arasında hiçbir neden yok.tek neden eşimin ailesine inanması ve hep onları haklı görmesi.senın konusmana bile fırsat vermıyor.senin dusunceleırnı bıle ogrenmek ıstemıyor.benimm annem ne söylerse haklıdır.ne yaparsa doğru yapar dıyıp kestırıp atıyor.o zamanda tek basına mucadele etemek cok zor oluyor.bizler ne kadar pes etmesekte eşin ve ailesi pes etmen için ellerinden geeleni artlarına koynuyorlar.o zaman da pes etmek kaçınılmaz oluyor.bak ben doğumuma kadar hep sustum.doğumuma yakın biraz eşime patladım gelsinler diye niye gelmıyorlar diye.hakaretlerıne hep göz yumdum.kulak tıkadım.doğumdan sonrada birazdaha kustum içimi.ailesini kötülemeden.ama gene olmadı.eşim beni dinlemek bile istemiyor.anlamak dahi istemiyordu.daha aa desem.sus anam haklı dıyordu.böyle insanlarla ne kadar cok konusmayı denesende hep böyle boş oluyor.yersiz kalıyor konusmak ıstedıklerin.herşeyden öenmlisi allah korkusu sevgş ve merhameti bilen insanlar olmalı.seni anlamalı seni sevmeli saymalıkı o zaman konusma cabalarıda yersız kalmasın...kimse istemes yuvası yıkılsın diye.yıkılan yuvalara gecmıs olsun.allah daha ıyı bır yuva nasıp etsin.yıkılmayanlarada allah huzur ve gusel muhabbetler versin eşleriyle daima...

cnm duaların için allah razı olsun.seninde gönlüne göre versin allah.ben kendi adıma konusayım.eşinle problemin olmaması çok ama çok güsel birşey.ailesi yüzünden yuuva yıkılmasını kimse istemez.benimnm en cok agrıma giden olaylardan da biri bu.karı koca arasında hiçbir neden yok.tek neden eşimin ailesine inanması ve hep onları haklı görmesi.senın konusmana bile fırsat vermıyor.senin dusunceleırnı bıle ogrenmek ıstemıyor.benimm annem ne söylerse haklıdır.ne yaparsa doğru yapar dıyıp kestırıp atıyor.o zamanda tek basına mucadele etemek cok zor oluyor.bizler ne kadar pes etmesekte eşin ve ailesi pes etmen için ellerinden geeleni artlarına koynuyorlar.o zaman da pes etmek kaçınılmaz oluyor.bak ben doğumuma kadar hep sustum.doğumuma yakın biraz eşime patladım gelsinler diye niye gelmıyorlar diye.hakaretlerıne hep göz yumdum.kulak tıkadım.doğumdan sonrada birazdaha kustum içimi.ailesini kötülemeden.ama gene olmadı.eşim beni dinlemek bile istemiyor.anlamak dahi istemiyordu.daha aa desem.sus anam haklı dıyordu.böyle insanlarla ne kadar cok konusmayı denesende hep böyle boş oluyor.yersiz kalıyor konusmak ıstedıklerin.herşeyden öenmlisi allah korkusu sevgş ve merhameti bilen insanlar olmalı.seni anlamalı seni sevmeli saymalıkı o zaman konusma cabalarıda yersız kalmasın...kimse istemes yuvası yıkılsın diye.yıkılan yuvalara gecmıs olsun.allah daha ıyı bır yuva nasıp etsin.yıkılmayanlarada allah huzur ve gusel muhabbetler versin eşleriyle daima...

canım çok haklısın sen yaşadın ama ne derlerse desimler susup allaha havale etseydin keşke.. inan onlar sana eziyet ediyorsa kırıyorsa seni sen susunca inan

melekler savunurmuş allah onlarında cazasını verirdi... eşine anlatırsan boştan yere aranı açmış oldun... birde bebeğin var çok yazık....

susmak en doğrusu tamam deyip geçmek ne yapıyım yani onlar yüzünden yuvamı mı yıkayım değermi ya...

zaten sonra eşin seni savunurdu.. sen şimdi eşine anlattın böyle böyle yapıyorlar inan sen haklı olsanda erkek milleti sevmiyor

anne ve babasının hatalarını öğrenmeyi , dinlemeyi... hepsi öyle heleki konu anneleri olunca...

inan asla onlar yüzünden evlilik bitmemeli... eğer senin hala şansınız varsa yıkmayın yuvanızı eşinede dersin birdaha haklarında konuşmuycam bana sataşırlarsada hiç cevap vermiyceğim diye ...

söylersin... hakkınızda hayırlısı olsun canım....

elif sana yarınn uzun uzun yazııcamm

:46::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:
beyaz esyalarımızı secmeye gıttık bu aksam
cok heveslıyımmm coook
arcelık

canım çok haklısın sen yaşadın ama ne derlerse desimler susup allaha havale etseydin keşke.. inan onlar sana eziyet ediyorsa kırıyorsa seni sen susunca inan

melekler savunurmuş allah onlarında cazasını verirdi... eşine anlatırsan boştan yere aranı açmış oldun... birde bebeğin var çok yazık....

susmak en doğrusu tamam deyip geçmek ne yapıyım yani onlar yüzünden yuvamı mı yıkayım değermi ya...

zaten sonra eşin seni savunurdu.. sen şimdi eşine anlattın böyle böyle yapıyorlar inan sen haklı olsanda erkek milleti sevmiyor

anne ve babasının hatalarını öğrenmeyi , dinlemeyi... hepsi öyle heleki konu anneleri olunca...

inan asla onlar yüzünden evlilik bitmemeli... eğer senin hala şansınız varsa yıkmayın yuvanızı eşinede dersin birdaha haklarında konuşmuycam bana sataşırlarsada hiç cevap vermiyceğim diye ...

söylersin... hakkınızda hayırlısı olsun canım....

cnm ben hep sustum zaten anlamadılar.meselede eşinin seni savunmamasından kaynaklanıyor zaten.eşim beni hiçbir zaman savunmadı.ailesine siz ne yapıyorsunuz o benim karım demewdi.tam tersine ailesi yaparken durdurmadığı yetmediği gibi onlarla birlik oldu.oda sureklı hakaret etti.aşağıladı hor gördü.üstelik o da tehdit etti beni.o sahip cıkmayınca işler dahada kötü oldu.o sahip cıksaydı zaten aılesını tınlamasdım.bir zaman sonra aılesıyle gorusmedıgım halde eşimi uzaktan kumanda edip üzerime salıyorlardı.e saolsun eşimde aılsıyle bırlık oldu.adımı kötu kadına cıkartmaya kalkıstılar.durdurmadı.o da yaptı.bana namussuz damgası vurup koynuma gırdı.bunlar yenılır yutulur cınsten değildi.gene sustum.ne ona ne aılesıne birşey demedim.bu olaydan önce annesine küfür etmediğim halde küfür ettin dye iftira attı görümcem.bakireliğime laf ettiler sustum.ıyınıyetle yaklastım.düğüne bırkac ay kala adetım geçikmeye başlamıstı.düğünde adetli olma olasılığım vardı.iyi niyetle olursam şaşırmayın dedim.kaynanam sen adet olursan ben senin kız olup olmadığını anlıyamam dedi defalarca.getir dr a deedim.kabul etmedi.düğüne bırkac gun kala evde son hazırlıklar yapacagımız yerde dr dr dolastık kaynanam ıstedı dıye.hap kullanmamı ıstedı.bende kabul etmedim.daha sonra ne mi oldu.düğün gecesi adet olmadım.2 gece sonra oldum.allahım benim yüzüme güldü.gebe kalamıyrosun dedi 3 aylıkken .1 ay ıcınde gebe kaldım.gü bebeğin gusellıgı kısıma bensesin dedi.sanada zaten orası benzıyor dedı.(kadınların bellden asagıya olan hareketını yaptı.)önüüme tabak koymadı.seni ben doğurmadım dedii.hamileliğimde bir gun önce kanamadan dolayıı dr gece acıle gıttım ertesı gunu 6-7 km yol yürüttü baana.agrım sancım varken yagmurlu havada.hamililik süresince kapımı acmadı.üstüne üstelık uzaktan uzaktan kısıyla bırlıkte kötü biri pspikolojıye burunmeme sebep oldu.kısım doğdu sanıyeyı bulmadı içini çekmeleri 1 hafta boyunca sürekli iç çekti.haftamda sütümü kestiler.sütüm kesildi dedim diye kaynanam beni dövmeye kalkıstı.dövmedi .dövmekten beter etti.hakaretler yagdırdı.ben kalp hastasıyım.hastalıgımla alay etti.7 ay sonra kayınpederım anide kalp krızı gecırerek öldü.yani cnm anlıyacagın bunun gıbı daha neler var.suan aklıma gelmıyor.onlar gene akıllanmadılar.kayınpederım kalpten öldü .kaynanaım lafı su.hasta olan insan yasıyor,sağlam adam kalpten gitti dedi.yani allahım onlar benle ugrastıkca hep onlara örnekler verdi.ama hiç birinde akıllanmadılar.dahada hırsla yapmaya devam ettiler.e insanın eşide sahip cıkmayıp,onlarla birlikte böyle davranınca.durdurmıyınca o da ezince.evden gitmıyorum dıye darp edılınce,mecbur bıraktılar insanı.bu yuva yıkılmasında ne olsun şimdi cnm.2 yılımı 20 yıl gibi yaşattılar.onlara sorsan biz hiçbirşey yapmadık diyorlar.ama allah yukarda ya görüyor onları.allahım onları alıyacagı dılde cezalandırsın ınsaallah.cunku onlar ölümlerinin içinde bile benle ugrastılar.kadın kocası ölmüş,onu fırsata çevirip oğlunu benim üzerime saldı.ahhh cnm neler cektım nelerr.eşim azııcık sahip cıksaydı.o umudu onda görebilseydim zaten sonuna kadar sahip cıkardım.ama o sahip cıkacak karater nerdeeeeeeeeeee.aartık sahip çıkacağını rüyamda görsem inanmam.adamm cocugunun kıyafetlerını bıle vermmıyor.sence nasıl bir insandır ki bu.kendi babası ölmüş.benim cocoguumda babasız kalmasın demıyor.annesi istedi diye herşeyi yapıyor.yıkıyor.böyle evlilik devam edıyro olsaydı zaten sonum ya tımarane yada mezar olucaktı.en ıyı bosanmak cnm.dilerim allahtanda tez vakıtte bıter bu işkence.cnm ben zaten onlarla konusmuyordum ki.onlar satstıkca hep sustum.eşim halendaha bilmes anasıyla kardeşinin bana neler söyledıklerını yaptıklarını.ben allaha havale ettım artık.rabbim herşeyin en iyisini bilir.zaman göstereck.bizede görmeyi nasip eder nşaallah.

cnm ben hep sustum zaten anlamadılar.meselede eşinin seni savunmamasından kaynaklanıyor zaten.eşim beni hiçbir zaman savunmadı.ailesine siz ne yapıyorsunuz o benim karım demewdi.tam tersine ailesi yaparken durdurmadığı yetmediği gibi onlarla birlik oldu.oda sureklı hakaret etti.aşağıladı hor gördü.üstelik o da tehdit etti beni.o sahip cıkmayınca işler dahada kötü oldu.o sahip cıksaydı zaten aılesını tınlamasdım.bir zaman sonra aılesıyle gorusmedıgım halde eşimi uzaktan kumanda edip üzerime salıyorlardı.e saolsun eşimde aılsıyle bırlık oldu.adımı kötu kadına cıkartmaya kalkıstılar.durdurmadı.o da yaptı.bana namussuz damgası vurup koynuma gırdı.bunlar yenılır yutulur cınsten değildi.gene sustum.ne ona ne aılesıne birşey demedim.bu olaydan önce annesine küfür etmediğim halde küfür ettin dye iftira attı görümcem.bakireliğime laf ettiler sustum.ıyınıyetle yaklastım.düğüne bırkac ay kala adetım geçikmeye başlamıstı.düğünde adetli olma olasılığım vardı.iyi niyetle olursam şaşırmayın dedim.kaynanam sen adet olursan ben senin kız olup olmadığını anlıyamam dedi defalarca.getir dr a deedim.kabul etmedi.düğüne bırkac gun kala evde son hazırlıklar yapacagımız yerde dr dr dolastık kaynanam ıstedı dıye.hap kullanmamı ıstedı.bende kabul etmedim.daha sonra ne mi oldu.düğün gecesi adet olmadım.2 gece sonra oldum.allahım benim yüzüme güldü.gebe kalamıyrosun dedi 3 aylıkken .1 ay ıcınde gebe kaldım.gü bebeğin gusellıgı kısıma bensesin dedi.sanada zaten orası benzıyor dedı.(kadınların bellden asagıya olan hareketını yaptı.)önüüme tabak koymadı.seni ben doğurmadım dedii.hamileliğimde bir gun önce kanamadan dolayıı dr gece acıle gıttım ertesı gunu 6-7 km yol yürüttü baana.agrım sancım varken yagmurlu havada.hamililik süresince kapımı acmadı.üstüne üstelık uzaktan uzaktan kısıyla bırlıkte kötü biri pspikolojıye burunmeme sebep oldu.kısım doğdu sanıyeyı bulmadı içini çekmeleri 1 hafta boyunca sürekli iç çekti.haftamda sütümü kestiler.sütüm kesildi dedim diye kaynanam beni dövmeye kalkıstı.dövmedi .dövmekten beter etti.hakaretler yagdırdı.ben kalp hastasıyım.hastalıgımla alay etti.7 ay sonra kayınpederım anide kalp krızı gecırerek öldü.yani cnm anlıyacagın bunun gıbı daha neler var.suan aklıma gelmıyor.onlar gene akıllanmadılar.kayınpederım kalpten öldü .kaynanaım lafı su.hasta olan insan yasıyor,sağlam adam kalpten gitti dedi.yani allahım onlar benle ugrastıkca hep onlara örnekler verdi.ama hiç birinde akıllanmadılar.dahada hırsla yapmaya devam ettiler.e insanın eşide sahip cıkmayıp,onlarla birlikte böyle davranınca.durdurmıyınca o da ezince.evden gitmıyorum dıye darp edılınce,mecbur bıraktılar insanı.bu yuva yıkılmasında ne olsun şimdi cnm.2 yılımı 20 yıl gibi yaşattılar.onlara sorsan biz hiçbirşey yapmadık diyorlar.ama allah yukarda ya görüyor onları.allahım onları alıyacagı dılde cezalandırsın ınsaallah.cunku onlar ölümlerinin içinde bile benle ugrastılar.kadın kocası ölmüş,onu fırsata çevirip oğlunu benim üzerime saldı.ahhh cnm neler cektım nelerr.eşim azııcık sahip cıksaydı.o umudu onda görebilseydim zaten sonuna kadar sahip cıkardım.ama o sahip cıkacak karater nerdeeeeeeeeeee.aartık sahip çıkacağını rüyamda görsem inanmam.adamm cocugunun kıyafetlerını bıle vermmıyor.sence nasıl bir insandır ki bu.kendi babası ölmüş.benim cocoguumda babasız kalmasın demıyor.annesi istedi diye herşeyi yapıyor.yıkıyor.böyle evlilik devam edıyro olsaydı zaten sonum ya tımarane yada mezar olucaktı.en ıyı bosanmak cnm.dilerim allahtanda tez vakıtte bıter bu işkence.cnm ben zaten onlarla konusmuyordum ki.onlar satstıkca hep sustum.eşim halendaha bilmes anasıyla kardeşinin bana neler söyledıklerını yaptıklarını.ben allaha havale ettım artık.rabbim herşeyin en iyisini bilir.zaman göstereck.bizede görmeyi nasip eder nşaallah.

ah canım benim ya çok üzüldüm neler yapmışlar öyle canım benim ya...

sen sanmaki yaptıkları yanını kar kalacak bence gün gelecek devran dönecek eşin , annesi ve kardeşi yaptıklarından utanacaklar...

kapına gelecekler biz ettik sen etme diyecekler bak gör... çok haklısın canım sen sağlığından olurdun hemde o ortamda çocuk büyümezdi en doğrusunu yapmışsın ..

inşallah o eşin köpekler gibi pişman olur ... nasıl kıydı sana çocuğuna ya. aklım almıyor ..

kayınvaliden felan çocuğunu sevmiyorlarmıydı canım ya hoş sevseler böyle yaparlar mıydı gerçi...

çok üzüldüm canım ya bizimkilere kızıyordum beterin beteri varmış...

ama hep aşim benim yanımda oldu bin kere ayrıl dediler eşim dedi bırakmak en kolayı ben zoru seçiyorum bu evlilik ya yürüycek ya yürüycek dedi..

hep bana sahip çıktı hep benim yanımda oldu çok şükür.... ben de artık onun bir dediğini iki etmek evde canı ne isyese yaparım fedakarlıkta yaparım...

artık başkası için huzursuz olmuycaz biz...inşallah sende yavrunda olmazsınız canım... baksana çocuğun kıyafetlerini bile vermemişler ahlaksızlar...

birde bakiremisin felan sizene ya salaklar aynısınıda kızlarının başına gelirse ne yaparlar acaba... benim kayınvalidede sormuş bakire mi diye ne ahlaksızlık terbiyesizlik allah nasıl biliyorsa öyle yapsın onları...

üzülme bebeğim ohhh mis gibi oğlun var gününü gün et onla zaten öyle babada olmaz olsun ... ailende destekse ne güzel çalış annende baksın kuzuna kendi ayaklarının üstünde dur..

inan o kocadan sana eş nede çocuğuna baba olurmuş.. daha karekteri gelişmemiş ki...

başkalarının sözüne göre hareket ediyor...

yenidendogdum,elifnur sizin adınıza sewindim inşallah çektigniz acılar biter.sizin derdinizin yanında benimki dert degilmiş idare etmeyimi beceremedim bilmiyoruki.ailesine çoklaf ettigim için de adamı ben kudurttum belkide...ben hatamı kabul ediyorum ama bu yalan söyleyip gelecegimizi mahfetmesine boşanmasına arkamdan konuşmasına sebep olamazdı oda benim aileme söylüyordu önceleri ama sorsan ben söylemeden bşy söylemez o....bizim derdimiz ailesine aşırı düşkün olup benden gizli ailesine bakması banada yalanlar söylemesi.eltime bile artık sen bizdensin arkandayız diyen bir kocam vardı kaldıki o teyze kızyıdı ben eldim.bana arkandayım kimse seni üzemez falan demedi .dış kapının dış mandalısın dedi.hain şeytan elmişim....

cnm bende unuttmaka için parça parca okuyup yazıyorum::::::)e işte dedimya bendede aynı,bastan severk aldılar sonra basdusmanı yaptılar.ona ters gelen seyler yaptıgıam ınanmıyorum.cunku empatı yapıyorum.ama o da senin su hatan var dıyıp uyarmıyor.sureklı yalan larla esımden beni uzaklastırıyor.aramızı acıyor.zaten eşimde gorumcemde kaynanamda ufak bir acıgımı kolluyorlardı.bunu yüzüme söyluyorlardı.senin en ufak bir hatanı bulalım seni mahfedecez diye.üçü birden hep böylelerdi.zaten acıgımı bulamadıkları ıcın sureklı yapmadıgım seylerı yaptı.söylemediğim seylerı smyledı dıyorlardı.eşim onların yanında değilde beni yanımda olsaydı,bırak onlar laf söylemeyii surat bile asamazlardı.ama eş eş değildi işte.
aslında ben cocuklu bırıyle yapacagıma ınanıyorum.cunku eger ınsanda allah korkusu merhamet varsa zaten coocuk degerini bilir,karsısındakini anlar.cunku onunda basından bir tecrübezilik gecmiştir.eşler anlasamayabılır ama cocukların günahı yok.her ne kadar anlasamasada coocuk ıcın birbirlerine karsı özverili olmaları gerek.ama eşim ve ailesi cocuk ıcın bıle ayrılsak bile bu saygıyı bıraktırmadı bize.onlar yaptı.birşey olmadı.ben hakkımı aramak ıcın saga sola basvurunca kabahatlisi ben oldum.
canım magdur olmakmıı?alasını oldum.bende aılemde cocougumda magdur olduk.hıc yoktan yere aılemı maddı ve manevi sıkıntıya girdiler onlar yüzünden.özelliklede manevi.kısım babalı yetim oldu.baba var ama ne babası acaba.sadece baba sıfat olarak ama kendisi yok.hep beni el olarak gördüler ama insan canını kanını nasıl yok sayar anlayamadım ben.dışardan bakıldıgında o aıleye cok duzgun 4-4 luk denilebilecek gibiydi.ama içine bir girdim ki 4--4 lüğü bırak 4 te 1 i olsalardı bunların biri bile olmasdı.ayrıldıgımızda bende 20 lirayla geldim baba evine.ailem sahip cıkmasaydı zaten baana ben mahfolmustum coocugumla ortada kala kalmıstım.ya altınların bile aılem taktıklarını dahi vermediler.bunalrı sııznkıler taktı dıye.diplomalarımı istedim işe gireyim kpss ye basvuru yapayım dıye aracılarla.onlarıda vermedıler.üstüne üstük o herseyı alıp gıttı dedıler.cok doğru yapınca yaranılmıyorr.yapmıyaacan da en azından öyle yaranılmasınn.kısı var olmasmı.sana yaparsam ksıımdan cıkar ben allahtan korkarımdıyor.ama dedım ya soyledıkelrıyle yaptıkları birbirini hiç tutmuyor.öyle söyluyorlar ama yapmadanda durmuyorlar.benimde daha haftamda sütümü kestiler.birde su gibi üste çıktılar.cnm benim kısım var ya senin.gelecek ile ilgili kaygılarım olmazmı?fazlasıyla...hiç bir birikim yok.zaten altınlarımı falanda kandırarak aldılar.geri vermediler.sonrada kacırdılar.o yüsdende kaldım öylecene.belediyelerden kaymakamlıklardan yardım istiyorumm vermeleri için.
cnm eş adayın inşaallah dediğin gibi biri cıkar ve bizede ıyısı nasıp olru inşaallah.hayat zor.insan kendi canına bakmazken.baskası senın canına bakarmı dıye soru işaetleri durmuyor kafada.kendini küçümseme zaten.bende küçümsemiyorum.ama durum zor.baba evine geri dönmek cok agır ve üzücü.bana yapanlarda ceksin dıyorum bu mübarek aylarda.ama ne olursa olsun toplumun tavrıı hiç hoş olmuyor dul ve genç bayana.buarada senin cocogun kzımı erkek mı.senin yasın kac cnm.

Günaydın canım ,
Kaynana gelin arasını daima eş tutar canım yanı artık bende şöyle oldu bak dedıgım gıbı gorunurde bızımkının aılesının aprmagı yok ama eger benı sevselerdı aramız ıyı olsaydı yanımda olurlardı .. Olmadılar cunku.. ogulları ne bana nede annesıne sus dıyecek cesarette bırı degıldı.. benımkı cok laf söylerdı ne bılım benı facebooktan takıp eder resımlerıme dolaylı gonderme yapardı baska bırınınkınden soz edermıscesıne. Inankı nefret ettım artık bıkmıstım evlendırdıysen bırakıcaksın senın oglun benım hamıle fotomu koymama bozulmuyorsa senı hıc ılgılendırmez
buarad ayaptıgım tek yanlıs(hamıle fotosu koymak ayıpmıs) oglunun yaptıgı yanlısla oluyor
bızı bırbırımıze dusurdu
neyse bunu salla
bundan sonrası ıcın ıyı deneyımler
yanı tabı keske boyle olamasaydı ama ben artık yorulmsutum sureklı bı adamı öğütlüyerek ittire ittire bişiler yaptırmaya..
kımseyı umursayan bır degıldı cok rahattı
acıkcası bu hıc ısıme gelmıyor..
aileme gitsek yok mac var bu aksam gıtmıyelım yok dizi var 2 saat oturalım diye diye proglamlamış beni
hem bızım cınsellıkte olmayınca buklelıkedının hıkayesını okuduysan benımde apaynı oyle bı hıkayem var sogumustum artık ama sevıyodum bak orada sıkıntı yok ama onunla sevısmek gelmıyordu ıcımden kı zaten asla bırlesme olmadı .. neysee
Tabiki merhamet cok onemlı ama ben kendımı cocuklu bırıyle haayl edemıyorum cocuklarınn gunahı yok elbette ama ben eskı eslerle gorusmek ne bılım cocuk ıcın bıle olsa bana hos gelmıyor arada cıddı sorunlar yoksa oturup evlılıklerı yurutsunler dıye dusunuyorum..
benide hep dış kapının dış mandalı olarak gördüler lafa gelince yenıdendogdum kzıımız dıyolardı artık bır gun bana gelınınız gıbı davranın soyleıdklerınız agır gelıyor sonrada sen kızımızsın yok oyle bısı ya herkez yerını bılsın ben anneme alınmam ama ona alınırım oyle degılmı kızım kızı dıyıp altan gecırıyolar valla ben boyle anlatınca helede aıle yonunden butun hevesım kırılıyo
cok ıllah ettım onlardan
saplantılı ınsanlardı ıyıkıde oglumu gormuyoalr kaynanamam muska buyu dua ne varsa okuturudu emınım
araba koltugunu neden ortay akoymuyomusum araba koltugu sagda ben ortada oda solda oturması gucune gıtı herhalde
haal bugun sorsunlar yenıdendogdum torunu kacırdı bızden dıyolarmıs o yuzden arasmıyoruz dıyolarmıs bende evet dedım kacırdım onlar gormeye gelmedıler ben usuluyyle araba koltuguna baglayıp goturdum dıye sucluyum aramasınlar deıdm..
ıy ayakları tasa takılsa bıelcekler bana yaptıkları vesoyledıklerı ıcın oldugunu..
eskı ese bı nebze
aılesıne cok sınırlıyım nefret öfke asla gecmıyor onlara karşı
oglunu paylaşamayacak anneler
evlendırmeyın cocuklarınızı elalem carsıda pazarda gorsun dıye
kımsenın basını yakmayın
cenelerı tutmauacaksınız goz yumayacaksınız evlendırmeyın
sızde genc oldugunuz bızde gencız
yemegı yakarız evı dagnık bırakız
modern gıyınırız
sacımızı boyarız
sız hıc yaomadınızmı
Allah aşkına :47:
Benım oglum 1 ay kız gıysılerı gıydı
eve gıdıp el surmek gelmedı ıcımden
halada butun esyalarımı sattım dagıttım zıyan ettım o eve kıracı gırdı
ıcım acıyo oradan gecerken kımse gıtmesın onlara ıstıyorum
yenı evlı bı cıft bızım mutlu olamadıgımız yada zamanında oluıpta sımdı tek bır anısı canlanmayan evımde
kımbılır ne guusmeler kopuyor :5:
mutfagım
salonum
evımı cok ozluyorum
oglumla yaklasık 4-5 ay yer yatagında yattık sonra yavas yavas toplamaya basladık ıste besık oda falan
oglumun cogu seyıne sahıt olamadım ılgılenemedım ılk 4 ay hele 1 ay zaten yoktum sureklı aglamak ısyan etmek
Allah kımsenın yanına koymaz ya
cocuklarınızın annesıydık beyler bırılerının annesıyız sızın evlatlarınızın
bızden caldıgınız her gulumseme cocugunuzun ruhuna actıgınız yara sımdı kactıgınız her sorumluluk yarın omur gun kocaman dag olarak karsınıza cıkacak
oturup benle ayrılık konusması yapmalıydı
sevmıyorum deseydı mutsuzum deseydı benım butun dunyamı alt ust etmeye hakkı yoktu
bu cocugu yapmayacaktık
bı zevk gecesınde olmadı bu cocuk
defalrda ıgne yedım doktor peşinde kostum bu kadar zor olmak zorunda degıldı
benı kullanmaacaklardı
cocugunu daha 1 sene aramazsa gostermeyı dusunmuyorum
afferdersınızde hakkı oldugunuda dusunmuyorum ben
bıyolojık baba
kac kere uykusuz kaldı
kac kere basından bekledı uykusuz ıse gıdıp ıs yerının tuvaletınde uyukladı
ne fedakarlık ettı
onun ıcın kac kere tedırgın oldu
onun ıcın kac kere alacagı seyı alamayıp mama bez parası yaptı
kac kere ıse gıttıgı ıcın vıcdan azabı cektı
yok arkadas yok hukuk mukuk yok hakkı falan
3 yasına gelsın al canım butun sıkıntısı bıttı al sımdı parka gıt keyfını cıkar demeyı haketmıyor benım adam
o tatıl tatıl gezerken altında x5'ler ile ben ogluma yürütec parası denklemeye calsııyordum
sımdı ısten cıkarılmıs parasızmıs duyduma gore
tabıkı bedel odeyecektı
kı ucuz yırttı
eger bı dogulu bır aıle olsaydık onun bacaklarını kırmıslardı
agzına sıc tedavı gordur cocugu dogurt defol gıt
anasından emdıgı sut burnundan gelırdı benim zaten birikimim yoktu altınlar falan tedavılerde hep gıttı ve ustune parasızdım.. dogum paramıda cekmıs..
cok zor valla allah kolaylık versın nafaka alıyormusun ?
bende 24 yasındayım oglum 1 7 aylık erkek canım
toplumdan ben hıc baskı gormedım
sen ne gibi şeyler yasadın ?

inşallah can ım en tedaıgrın oldugum evlendıkten sonra pişman olması
ama ben boyle soyleyınce cok sınırlenıyor
ege bebecıktı ve herhalde babasıda hıc arayıp sormadıgı ıcın acıyorda ona
oyle dusunuyorum
ama her ınsan ayn degıl canım
evlatlık alanlar nasıl sevıyor yavrularını
kendı dogurup ıste yada dogurttup ılgılenmeyenler
kan bagı var olmaz olsun gonul bagı kuramayacaklarsa zaten
hep kötü ınsanlar cıkmaz ya karısımıza

calısıyormusun?

yenidendogdum,elifnur sizin adınıza sewindim inşallah çektigniz acılar biter.sizin derdinizin yanında benimki dert degilmiş idare etmeyimi beceremedim bilmiyoruki.ailesine çoklaf ettigim için de adamı ben kudurttum belkide...ben hatamı kabul ediyorum ama bu yalan söyleyip gelecegimizi mahfetmesine boşanmasına arkamdan konuşmasına sebep olamazdı oda benim aileme söylüyordu önceleri ama sorsan ben söylemeden bşy söylemez o....bizim derdimiz ailesine aşırı düşkün olup benden gizli ailesine bakması banada yalanlar söylemesi.eltime bile artık sen bizdensin arkandayız diyen bir kocam vardı kaldıki o teyze kızyıdı ben eldim.bana arkandayım kimse seni üzemez falan demedi .dış kapının dış mandalısın dedi.hain şeytan elmişim....

insanlar hatalarıyla bırbır yuzlesıyor dımı kıtape
bende oyleydım kac kere oturdum fılm nerde koptu dıye butun yasananları dusundum canlandırdım ne konusuldu ne soylendı
ve kendımde hata buldugum cok oldu
ama uyarsaydı bak yenıdendogdum bır daha boyle olmasın deseydı bılırdım hatamı
umursamaz tavırları ınsanı ıyıce sınırlerını yıpratıyor megerse o baska ıser pesındeymıs
kitape senınde zor aslınd augrasmıssın ama senın esınde sucsuz degıl
anlatsana gunlerını naısl ne yaparak gecırıyorsun

insanlar hatalarıyla bırbır yuzlesıyor dımı kıtape
bende oyleydım kac kere oturdum fılm nerde koptu dıye butun yasananları dusundum canlandırdım ne konusuldu ne soylendı
ve kendımde hata buldugum cok oldu
ama uyarsaydı bak yenıdendogdum bır daha boyle olmasın deseydı bılırdım hatamı
umursamaz tavırları ınsanı ıyıce sınırlerını yıpratıyor megerse o baska ıser pesındeymıs
kitape senınde zor aslınd augrasmıssın ama senın esınde sucsuz degıl
anlatsana gunlerını naısl ne yaparak gecırıyorsun

benim eşim beni çok uyardı ben dinlemedim susamadım ama oda yalanlarıyla buna sebep verdi.adam gizli kapaklı kardeşiinin dügününü yapmış bilezik takmış banada param yok borcum harcım var diye yalanlar ailesiyle bir oolup bana yalanlar söylenmiş bana bunu söyleyen de eltimin ablası...
keşke bana deseydi kardeşime ewlendiricem laf söz oluyro diye bende ona göre davranırdım ne biliyim.kardeşidir ama hiç çalışmadılarki yüzüme bakıp bir kere yenge demediler.bende düğünde takılarımı vermiştim onları istedim öfkemden bizimki ailesi için hep yalan söylemiş keşke dürüs olsaydı.hangisini anlatsam bilmiyorum.çocugumuz olmuyor insan kendi derdine düşmezmi yaşımız geçiyor...ewi satmak isedi borcum var dedi nereye borç dedim sanane dedi.beni iyic e kışkırtıp kavga etmemiş sagladı.hatalarım benimde var ama onunda yok degil illaki ben kabul ediyroum sende et diye yalvardım dön ewine dedim...gururuma yediremem şimdi dönmeyi dedi kafamı tplarsam bilemem ama sonra o lafıda dgeiştirdi pisikolojimi bozdun dedi.

ben çalışıyroum ewden işe günlerim böyle geçiyor:17:

ah canım benim ya çok üzüldüm neler yapmışlar öyle canım benim ya...

sen sanmaki yaptıkları yanını kar kalacak bence gün gelecek devran dönecek eşin , annesi ve kardeşi yaptıklarından utanacaklar...

kapına gelecekler biz ettik sen etme diyecekler bak gör... çok haklısın canım sen sağlığından olurdun hemde o ortamda çocuk büyümezdi en doğrusunu yapmışsın ..

inşallah o eşin köpekler gibi pişman olur ... nasıl kıydı sana çocuğuna ya. aklım almıyor ..

kayınvaliden felan çocuğunu sevmiyorlarmıydı canım ya hoş sevseler böyle yaparlar mıydı gerçi...

çok üzüldüm canım ya bizimkilere kızıyordum beterin beteri varmış...

ama hep aşim benim yanımda oldu bin kere ayrıl dediler eşim dedi bırakmak en kolayı ben zoru seçiyorum bu evlilik ya yürüycek ya yürüycek dedi..

hep bana sahip çıktı hep benim yanımda oldu çok şükür.... ben de artık onun bir dediğini iki etmek evde canı ne isyese yaparım fedakarlıkta yaparım...

artık başkası için huzursuz olmuycaz biz...inşallah sende yavrunda olmazsınız canım... baksana çocuğun kıyafetlerini bile vermemişler ahlaksızlar...

birde bakiremisin felan sizene ya salaklar aynısınıda kızlarının başına gelirse ne yaparlar acaba... benim kayınvalidede sormuş bakire mi diye ne ahlaksızlık terbiyesizlik allah nasıl biliyorsa öyle yapsın onları...

üzülme bebeğim ohhh mis gibi oğlun var gününü gün et onla zaten öyle babada olmaz olsun ... ailende destekse ne güzel çalış annende baksın kuzuna kendi ayaklarının üstünde dur..

inan o kocadan sana eş nede çocuğuna baba olurmuş.. daha karekteri gelişmemiş ki...

başkalarının sözüne göre hareket ediyor...

cnm anladığın için sevindim.dilerim allahta onları,onların anlıyacağı dilde cezalandırsın.bu mübarek günlerde dualarımız kabul etsin.cnm ben onların yaptıklarına utanacaklarını hiç sanmıyorum.çünkü onlar tuhaflar ya.yapıp edip su gibi üste cıkarlar.ben haklı oldugumda bile kaynanamın konusmarını dınleyınce kendi kendime dusunurdum acaba ben mmı haksızdım dıye ama hatamı bır turlu bulamasdım.cunku herhangı bır saygızılık yapmamıstım.bana tasıyıcı annesın sen dıye hakert ettı gene sustım.sen tasıyıcısın o cocugu ben alıp ben buyutucem.haftanın 6 günü bende 1 günü sende duracak dedi.gusellıgını kısına bensesın dedı.beebek benım kopyam oldu doğdugunda.yaradanım buyuktur elbett onlarıda anlıyacagı dılde cezalandıracaktır.inş hepsi birden pişman olurlarda bizdee görürüz pişmalıklarını.artık iş işten coktan gectii cunku.cnm kayınvalıdem de gorumcemde esımde dısardan baktıgında cocogu cok sevıyorlar gıbı gozukuyrolardı.ama seven ınsan bunu yapmas.ben defalarca kaynanamın cocoguma nefretle ölduuresıye bakıslarını yakaldım.ama bırsey demedım.gorumcem bana sen kım oluyorsun ben o cocogun halasıyım senden daha cok dusunuyorum.sen kımsın dedı.dmeedım ona o an bende o cocogun anasıyım dıye.gene sustum.sen o cocogu babanın evınden getırmedın . o cocouk olduysa benım abımın sayesıne oldu..sen oturdugun yerden hazır ekmek yıyorsun.seni öyle bir resil ederim ki bırak dısarı cıkmayı camdan dahi bakamassınn dıye tehdıt ediyor.görende vary a onlara cok fena seyler yapmısım zanneder.durup durup satasıyorlardı hep boyle.eşime birşey soruyordum..biz sana herseyi söylemek zorunda değiliz,sende herseyı bilmek zorunda değilsin diye sürekli dışlıyordu.ben fazla birşey demıyorum.cunku bunu gorumcemın yusune karsıda dedım.allahım gorumceme anası gıbı bır kaynana versın abisi gıbı bır koca versın.kendısı gıbı de bır gorumce versın.fazlasına gerek yok.o zaman bızlere neler yasattıklarını cok ıyı anlıyacaklar.
cnm senin eşin iyikide yanında olmu.cok sevındım senin adına.çünkü o zaman yuva hiçbir zaman bozulmuyor.sahip cıkan var.ezmiyor.mücadelesi daha kolay oluyor.kimseyi tınlamıyor.eşim bana bir gun olsun sen haklısın ama sus demedı.hep, sen hakssıızsın ama sus dedi.bır kere esıme dedım kı,ya asker gıbı bır dusun .askere komutanı vuruyor asker gık bıle demıyor.bende mı oyle olucam dedım.annen kardesın yarın bırgun benı dovseler cıt bile demiyecekmıyım dedim.hayır demiyeceksin dedi.böyle eş insana nasıl sahip cıkarki.hiçbir zaman onları susturmadıkı.varsa yok azdırdır.uzerıme saldı.adam gıbı durstce ayrılmak ıstıyorsa adam gıbı soylıyebılırdı.ısın cırkın taragına yönlenmemelıydı.o zamna saygılı bir şekikde bosanırdık.cocoukta ilerde daha kötü olmasdı.kesinlikle karakterı degısmemıs.ama o tam tersıne hatasını bastırmak ıcın .sucunu örtbas etmek için.ben evde çocuk mu buyutuyorum dıyıp duyyordu.halbukı kendısı cocuk gıbıydı.e ne dıyım daha bu ınsalar.allaha havle edıyorum sürekli olarak...allah bilir işini.kaynanam kocasını ölmüş bana netten laf catıyor.allah sizede ölümü tattırsun dıye haksız yere bedduua ediyor.bana bedduua ettıkten sonra 1 ay falan sonrada kardesı ölüyor.ölümü hepimiz tadacaz burası muhakkak zaten.allah ölümünde hayrlısını versin.aci çekmeden şahadettle ölmeyi nasip etsin.kabir azabından bizleri korusun.ama işte napıyım benımde kaynanam böyle.

cnm saolasın.inş bitecek.ıns hepımızın çektiği acılar iyi olarak biter.biz yuvanın bozulmasıyal mutlu sona ulaştık.ama sizlerd e inş yuvanız bozulmadan mutlu sona ulaşırsınız.o da cok zorr.ama o da işte ailesii.sizi sıkıntıya dusurmeyecekse ailesinede baksın derdim.sana yalan söylemesi cok kötü birşey.benim nefret ettiğim şeylerden biride yalan.benim eşimde cok yalan söylerdi.hatta yalan yere yeminler bile ederdi.gene susardımm.cevap vermesdim.yüzüne vurmasdım..ama kıymet bilen nerdee.benim eşimde bana biz sana herseyı söylemek zorund a değiliz sende herseyı bilmek zorunda değilsin derdi sürekli olarak.anasıda aynı sekılde.hep el gıbı gorduler.kaynanam zaten acık acık soylerdı.seni ben doğurmadım kı dıye.sen kimsinki dıye.e şimde e gorumcemde aynı skeıldee tabi.ne kadar kötıu bırsey dıs kapının dıs mandalısın demek yaa.kendı kardelserıne yapsalar öyleee varya ortalıgı yakıp yıkarlardı eminim.ama lafa gelıncede biz karısmayız derlerdi.ben kendimden biliyom cunkuç.kocam bana gelınce hep ben karısmam derdı.kendı basına bırsey geldıgınde karısmam yapmam dedıgı seylerı yutardı.ve yapardı.sadece lafta doğruucular bu tip insanlar.

cnm saolasın.inş bitecek.ıns hepımızın çektiği acılar iyi olarak biter.biz yuvanın bozulmasıyal mutlu sona ulaştık.ama sizlerd e inş yuvanız bozulmadan mutlu sona ulaşırsınız.o da cok zorr.ama o da işte ailesii.sizi sıkıntıya dusurmeyecekse ailesinede baksın derdim.sana yalan söylemesi cok kötü birşey.benim nefret ettiğim şeylerden biride yalan.benim eşimde cok yalan söylerdi.hatta yalan yere yeminler bile ederdi.gene susardımm.cevap vermesdim.yüzüne vurmasdım..ama kıymet bilen nerdee.benim eşimde bana biz sana herseyı söylemek zorund a değiliz sende herseyı bilmek zorunda değilsin derdi sürekli olarak.anasıda aynı sekılde.hep el gıbı gorduler.kaynanam zaten acık acık soylerdı.seni ben doğurmadım kı dıye.sen kimsinki dıye.e şimde e gorumcemde aynı skeıldee tabi.ne kadar kötıu bırsey dıs kapının dıs mandalısın demek yaa.kendı kardelserıne yapsalar öyleee varya ortalıgı yakıp yıkarlardı eminim.ama lafa gelıncede biz karısmayız derlerdi.ben kendimden biliyom cunkuç.kocam bana gelınce hep ben karısmam derdı.kendı basına bırsey geldıgınde karısmam yapmam dedıgı seylerı yutardı.ve yapardı.sadece lafta doğruucular bu tip insanlar.

Back
X