Ikinci kızına hamile olan veya dogmuş olan hanımlar buyrun sohbete

o kadar cok kisi biliyorumki kiz kiz diye deli olan, onlar da size ozeniyor. sahsen bende:)) Allah'im ne olur kizim olsun hatta kizlarim bile diyebilirim:)) Allah herkese oncelikle saglikli ve hayirli evlatlar versin. biri kiz biri oglan tabiiki de herkesin gonlundeki ama durumunuz varsa ucuncuyu de yapin erkek olur Insallah. birde az iliski ve catladiktan sonra hatta tek iliski ile erkek sansi az da olsa artiyor.
herkesin gonlundeki gerceklessin Insallah; iki kizi olanlara ucuncuyu erkek nasip etsin Insallah Rabbim.

teşekkür ederiz canım allah sanada sağlıklı kız evlat versin.allah gönlümüzün muradını versin.

ıki kız annesi olarak, çook mutluyum,
Onların büyümelerini, alışverişe-kuaföre birlikte gitmeyi hayal ediyorum.
Babalarıda iki kız sahibi olarak, muhteşem oje sürüyor,
Kızlarının saçlarını tarayıp, topluyor.
Çok düşkünüz birbirimize Allah bozmasın, tüm isteyenlere versin.
ıki meleğimiz onlar bizim.

Sevibadecim söylediklerine aynen katılıyorum canım. Benimde ikinci kızım yolda. Erkek olması için tam yumurtlama günümde hamile kalmıştım ama tutmadı kaydirigubbakcemile3 ( Zaten eşim için istemiştim erkek olmasını kendim için değil. Gerçi eşimde zaten illa erkek olsun demedi hiçbir zaman günahını almayayım.) Gerçek şu ki erkek olsa bu kadar sevinmezdim. Biz üç kızkardeşiz birde erkekimiz var. Biz üçümüz çok iyi anlaşırken , erkek kardeşim hep bizim dışımızda ve yalnız kaldı. Gerçekten çok üzücü olmalı yalnız olmak. O yüzden iki kızımın olmasını hep çok istedim. allah gönlüme göre verdi. Üçüncüyü hiç düşünmüyorum zaten. Doğumda da kısmetse tüplerimi bağlatmak istiyorum.

canım çin takvimi bende fos çıktı yeminle...iki evladımada erkek diyodu.ama nafiliymiş odu beni umutlandırmıştı ama sonuç ortada...

canım ya senin 12nci gün olmuşşş genellikle 12nci günde hamile kalanların kızı oluyoo herhalde meysanında öyle olduu
en garanti yöntem çatlatma iğnesi ve 36 saat sonra ilişkii

su çatlama banada mantıklı gelmeye başladı..

evet ya ben 17.18 günler olduda ne oldu..bende yapacakları takip ediyorum bakalım üçcüncüye allah kerim..

evet şimdiden dua etmeye başladımkaydirigubbakcemile3.ayy ikincidede çok dua etmiştim kızz..

bu çatlama iğnesini doktor bi problemın yoksa yaparmı.bunun garanti olduğunada pek inanmıyorum bu yöntemle kızı olanda var ama

ya allah istemeyince olmuyor işte.ben kinciyi yapacagım zaman çatlatma ignesi yaptıracaktım.doktora gittim.tabi özele adetin düzenli isi zaten sen iyi yumurtan olurdur neden daha fazla büyütesin.hem böyle yaparsan çogul gebelik olabilir demişti.kız kortmuştum ikiz falan olur ben nasıl bakarım diye gözüm korkmuştu yaptırmamıştım.adam gel yumurta takibi yapalım demişti..şimdi keşke yaptırsaydım diyorum ama kader işti.rabbim izin vermedi...

yaa özlem tabi topikte çok özlem var amam ben sanki sen hamileymiştin gibi geliyo.yanılıyorsam kusura bakma.rabbim sanada en kıza bürede hayırlı bir evlat nasip etsin.iyi dileklerin içinde çok sagol...

bazen bende öyle hayaller kuruyorumki.acebe mennun olacakmıyım diye..allah bozmasın mutlulugunuzu.bizleredede nasip etsin..ben kızlarımı çok seviyorum ama babamız henüz ikinciye sanırım pekalışamadı gibi geliyo.geçen gün konuştum.ya sen bu kızı sevmiyorsun diye kızdam adama.bana saçmalama insan evladını sevmezmi dedi.ee neyi hiç sevmiyorsun canım kızım falan demiyonsun dedim.ya ben büyük kız kıskanmasın diye pek yaklaşamıyordum dedi.aman sen yaklaşda ben büyükle konuşurum merak etme dedim iyi tamam dedi.büyük kızı için ölür öyle sever.amam ikinciyi çok hevesleydi erkek olsun diye...

evet ya bir tane erkekde ortada kalınca iyi olmaz.bizdede biz üç kız kardaşez erkek yok.biz bir araya annelme toplanırız kızlar.bizdede babam yalnız kalır.adam bi gelir yanımıza biraz konuşur ederiz sonra babama hadi baba sen mac falan izle biz annemle özel konuşacagız deriz adamcagız hemen kalkar.sonra şöyle bakrım içim acar tek başına tv seyreder durur.sonra allahım benim eşimde böyle olmasın istiyorum..glup behim yaş 29 henüz erken diye düşünüyorum 31.de felan üçücncüyü son kez tabi..şansıma denemek istiyorum.öncelikle eşim için istiyorum.oben kızlarımla bir arada toplanırken yalnız kalamasın oda ogluyla beraber olsun istiyorum..ve kendim içinde istiyorum.bende erkek annaligi tatmak istiyorum.ve ailem içinde istiyorum babamın oglu olmamış bari erkek torunları olsunda onu yalnız bırakmasınlar istiyorum.inşallah tabi...

merhaba arkadaşlar .bende aranıza yeni katılmış bir olarak sesleniyorum afyondan.benimde ceyda adında 5 yaşında bi kızım var ve 5+2 aylık hamileyim .geçen ay doktora gittiğimde büyük bi ihtimalle kız dedi.cinsiyetini öğrenmeden önce bir kızım var bide oğlum olsun diye nadiren geçmiştir aklımdan.genelde allahım sen en iyisini verirsin zaten hayırlısı olsun demişimdir .doktor kız gibi deyince önce ne düşüneceğime bi kaç gün karar veremedim durduk yere güldüm ara ara bi kız dahamı dedim.aslında çok sevindim mucize benim içimdeydi zaten kız erkek olması bunun önüne geçebilirmiydi:)
tabi etraftan hatta kendi babamdan bile duydum .kız deyince olsun bakalım ,hayırlısı ,neyse bi dahakine vs.vb.gibi lafları .başkaları hatta en yakınlarım bile benim bizim için ne hayırlı olcak bilemezler ki dimi..
arkadaşlar onun için başkalarını takmayın.takmamayı öğrenmeye çalışın.bi kitapta okumuştum bu cümleyi ve unutmadım hep aklıma gelir
'ALLAHIN VERDıKLERıYLE DEĞıL VERMEDıKLERıYLE MEŞGULUM.ıŞTE ÇEKTıĞıM TÜM ÇıLELERıN SEBEBı BUDUR'

Herkese selam eder büyüklerin küçüklerin bebişlerin her yerinden öper ,selam ederim :)

bende hep dua ederken derımkı ALLAHIM VERDIKLERINEDE VERMEDIKLERINEDE BINLERCE SUKURLER OLSUN

bunu ayrı yazmak istedimm..
benim komşu..çok genç 39,yaşında bir kızı var .eşi kız küçükken trafik kazasında hayatını kaybediyor..ve yalnız kalamyayım diye tekrar evleniyo.evleniyo ve bizim mahalleye taşınıyo..seviyoruz cok iyi bir bayan.gelip gidiyoruz .iyi bir komşu kazanmış oluyoruz.kızı çok tatalı.bizle beraber büyüyo.gözümüzün önünde büyüdü.17.yaşına geldi.bir güzel hemde nasıl anlatamam.artık çok can yakar diyoruz..tekrar çocuk sahibi olmak istiyorlar kız istemiyo.kıskanırım diyo.üvey baba öyle iyiki kızım ne derse o olur diyor ve yapmıyorlar.zaman böyle geçerken.2 gün önce gözümün önünde büyüyen 17.yaşına gelen.ecenin trafik kazasından hayatını kaybettigini söylediler.şoktayım hala şoktayım.nasıl olur diyorum o daha 17.yaşında annesini tek dayanagı tek evladı..offf anlatamam yani.buraya giremememin nedenide sürekli aglıyor olmam.sonra eve geldim iki kızımada sarılıp agladım rabbim sen beni evlatlarımla sınama ne olursun.evlat acısı yaşatma diye.çok acı çekiyo .onu görmeye dayanamıyorum...böyle şeyler yaşadıkçada ben bide evlat ayırımı yapıp neler yapıyorum diye kızıyorum...

valla bende okuyunca çok kötü oldum ya anlatamam allah ailesine sabır versin çok üzüldüm gerçekten ya.helencim çok doğru söylüyorsun meşgul olduğumuz şeylere bak ya .allah yardımcımız olsun geride kalanlara uzun ömür versin yarabbim.bence kımse tek çocukla kalmasın ya.çok üzüldüm gerçekten.

ben bu sezeryan konusunu araştırdım nette.yurt dışında sınırsız yapıyolarmış çoğu kışı altıncı sezeryanını olmuş.ama türkiyede şimdilik üçle sınırlı.eee sezeryan olup çocuğunu kaybedenler 2. 3. üncüde onlar napsın çocuk sahibi olmasınlarmı.onlarda mutlaka deniyolardır 4. 5 .yi.

Canim ya, arkadasinin da, senin de basiniz sagolsun. Olumun geci olmaz ama, boyle cok erken olumler cok sarsiyor. Hele ki anneyi. Allah im sabir versin. Imtihan dunyasi iste. Allah evlatla imtihan etmesin. Mekanini cennet etsin insh.
Helencigim, tabii ki Rabbim evlatlarimizdan ayirmasin ama, yalnizca kiz erkek isteme mevzuu degil, bu dunyaya ait butun onceliklerimiz anlamsiz kaliyor boyle haberler karsisinda. Rabbim, obur tarafta bulustursun annesiyle kizini.

Esmercigim, ben de cocuklarin kesinlikle kardessiz kalmamasi taraftariyim. Evlenmeden once 8 cocuk hayali kurardik esimle. Ama buna birsey olursa diye bir tane daha yapmak cok korkunc, urpertici birsey. Yanlis anlama canim, biliyorum bu olay uzerine soyledin gecmise yonelik olarak. Yani benim soyledigim seyle ilgisi yok ama aklima geldi yazayim dedim.

Allah im evlatlarimizla, eslerimizle yuzlerimizi guldursun. Kaldiramayacagimiz yuk vermesin.

Turkiye, dogum konusunda cok tabularla dolu. Her hamileyi sezeryana alma gibi bir hobileri var cogu jinekologun. Hem saat konusunda avantajli hem de daha karli. Bir de bir kez sezeryan olani bir daha normal dogum yaptirmama gibi bir inatlari var. Burada oldukca yaygin sezeryan sonrasi normal dogum. 2 cocugunu sezeryan olmus bir arkadasim 2 sene sonra 3. bebisini normal yolla yapti. Cok da iyi gecti. Yani oyle yok sezeryan yeri patliyor vs olmuyor. Boyle bir risk varsa da kisiye ozeldir . Yani herkeste bu boyledir diyemezler. Vucut kendini o kadar mucizevi bir sekilde tamir ediyor ki, bizim yirtik kumasi elimizle dikmemize benzemiyor.
Bence artik kisiye ozel dogum sekline karar vermeli doktorlar. Her gelene standart muamele yapilmamali ki bu anne adayinin hakkidir.

Son düzenleme:
canım burda hiçbi doktor öyle bi riske girmez. bana çatın dar dediler sezeryana aldılar.normal doğum yapamazmışım.allaha şükürki iki sezeryanımda sorunsuz geçti ilki biraz sancılıydı ama ikincisi gerçekten çok rahattı çabucak toparlandım.iyikide sezeryan olmuşum diyorum normal doğuramazmışım gibi geliyo bana nedense.bide doktor korkuttu benı çocuk sıkışır içerde kolu çıkmaz bacağı çıkmaz felan dedi.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.ben bunu neden burayı yazdıgıma gelince..
evet momof sende haklısın esmer sende..
benim amacım önce evet biz kız diye üzülürken başkalarının tek kız evlatları hayatını kaybediyor.biz kız diye begenmiyoruz diye düşündüm.
sonra düşündüm keşke bir tane daha evladı olsaydı dedim.en azından ona sarılır tselli olurdu dedim annasi babası da zamanında ölmüşler.kardeşleri uzakta..sonra keşke dedim..evek momof biri ölürse diye bir tane daha evlat yapılmaz amam esmerde benim gibi düşündü.aslında kötü niyet yok.sen zaten biliyorsun.tabikide yapılmamalı.bazı kadınlar ben dahil çocuk istemiz ama tüplerinide kapatmazlar.doktor teklif eder kapatalım diye ama red ederlir neden sırf bu düşünce yüzünden.halbuki tüpler kapansa artık çocuk düşünülmüyorsa daha rahatya işte korunmadan çocuk olacak korkusu olmadan yaşamak ne güzel ama..evlatlarıma ya birşey olursa düşüncesiyle tüpleri kapatmamak.bence benim aklıma gelin şey budur.ben sanırım anca 45 den sonra kapatırım sanırım tüpleri.keşke kadına diyebilme cesaretim olsaydı hadi bi bebek daha yap diye amam diyemem.henüz 39.yaşında.anne olabilir.ama diyemem..
neyse yani evladını kaybeden birini anlamaya çalıştım sadece çok acı dedim.yapayalnız kaldıgı içinde üzüldüm..hepsi bu kadar..sevgiler...

açıkcası 5 sezeryan hiç duymadım.kız korkarım ben ya.5.sezeryan.4.yü duydum ama ne bileyim.bazen kız aklıma devlet fazla nüfus olmasın diye herkesi sezeryanmı yapıyo ne diyorum..kaydirigubbakcemile3...
açıkcası ben üçüncüden sonra denemem.korkarım be..üç..en fazla....

benim teyzemin gelinide öyle almanyada yaşıyorlar.ilki sezeryandı.ikinci kızını dotorlar herşey normal fgidiyo.normal dogum yaptılar.ayy ne güzel ya..burda asla asla....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…