valla inancını ve enerjini yitirme derim ben kızımı doğurduğumda maddi durumumuz o kadar da iyi değildi 3 yıl ben büyüttüm ama bunda Allah yolumuzu açtı eskiye göre çok rahatız insallah bu günümüzü aramayız diyorum bakıcı ile birlikte büyütücem bu kızımı ve işe dönücem sanırım.
Sana diyeceğim şu ki yarının neler getireceği hiç belli olmaz bakarsın bakıcı bulacak durumun sen anlamadan olmuş yaşına gelince valla bi arkadaşım iki gün önce 40ı devirmiş bir kadın olarakaklinialirimsmile doğum yaptı benden daha dinç ve iyi görünüyordu inan artık bizler eskisi gibi çabuk yıpranmıyoruz hayat daha kolay teknoloji bizim yanımızda makineler vızır vızır üstüne üstlük eşler eskisi gibi değil daha yardımcılar 35-36 yaş bana kalsa hala genç bir kadın demek kaydirigubbakcemile2
Sağlıcakla kal hakkında hayırlısı olsun canım
Imzami atip birkac sey daha eklemek istiyorum :)
Helencigim, simdi sen yeni dogum yapmis olmanin ve yaslarinin da yakin olmasinin zorlugunu yasiyorsun. O yuzden ucuncuye guc yetiremeyecegini dusunmen gayet normal. Eminim bir yil sonra daha farkli dusuneceksin. Bence de iki cocuk arasi en az 3 yas olmali ama mumkunse 4 yas daha guzel. Cunku 3 yas sendromu bazi cocuklarda agir gecebiliyor.
helencim 34 35 ne ki.. ananeler babanneler torunlarına nasıl bakıyorlar o hallerinde.. Allah sevgisini yüreğimize koyduğu zaman enerjiymiş yaşmış, bütün olumsuzluklar aradan kalkar canım.
hem o yaşlarda bi kadına bebek çok yakışıyor bence... babalar için de aynı şey geçerli.. eve farklı bir tazelik geliyor :lepi:
Bizim bir arkadas 12 kardesler. Annesi dogumuna geldi gecen sene. Kadina sordum, zor olmadi mi 12 tane buyutmek. Rahmeti zahmetinden buyuk oldu kizim dedi, Allah razi olsun onlardan, hicbiri yuzumu kara cikarmadi, hepsi iyi, keske bir iki tane daha yapsaydik da simdi de onlar yanimizda olurdu elimiz bos kaldi simdi diye de latife yapti. :dance:
Velhasili kelam, misafir nasil rizkiyla geliyorsa, bebisler de annelerine enerji veriyor. Bizim kucuk hamilelikte teshis edilen bir hastalik icin dogum sonrasi bir sure zahmetli testler scanler serumlu filmler vs lerden gecti. Inan cani cok yandi. Tabii bizim de. Ondan sonra cocuklarima bakarken, onlarin bakimlarini hizmetlerini gorurken eskisinden cok daha buyuk bir kolaylik hissettim. Cunku anliyorsun ki, onlarin yedirilmesi, giydirilmesi, temizlenmesi, camasirlari, doktuklerinin temizlenmesi, bitmek bilmeyen soru yagmurlari vs... aslinda cok hafif. Olasi(buna olmayasi desem daha dogru) agirliklarin yaninda bunlarin esamesi bile okunmuyor. 40 yasinda bile olsan, rahatlikla buyutebilirsin kucagina gelmis bir yavruyu :lepi:
helencim 34 35 ne ki.. ananeler babanneler torunlarına nasıl bakıyorlar o hallerinde.. Allah sevgisini yüreğimize koyduğu zaman enerjiymiş yaşmış, bütün olumsuzluklar aradan kalkar canım.
hem o yaşlarda bi kadına bebek çok yakışıyor bence... babalar için de aynı şey geçerli.. eve farklı bir tazelik geliyor :lepi:
haklısın canım iş başa düştükten sonra istersen yaşın 40 olsun bakıır tabi.ama ben o yaşlarda artık çocuklarımın egitimleriyle ilgilenmek istiyorum.onlarla gezipdolaşmak istiyrum.yok bebek ememcek .yom altını degiştirecegim.yok üşütecek demek istemiyorum.gelişil yıllarını kaçırmak istemiyorum beraber olmak istiyorum.yani küçükle saman geçirip onları ihmal etmek istemiyorum yüzden bir an önce çocuk işini bitirmek istiyorum.işte bu ikinci erkek osaydı ne kadar güzel olacaktı tam zamanında bitmiş olacaktı....
Imzami atip birkac sey daha eklemek istiyorum :)
Helencigim, simdi sen yeni dogum yapmis olmanin ve yaslarinin da yakin olmasinin zorlugunu yasiyorsun. O yuzden ucuncuye guc yetiremeyecegini dusunmen gayet normal. Eminim bir yil sonra daha farkli dusuneceksin. Bence de iki cocuk arasi en az 3 yas olmali ama mumkunse 4 yas daha guzel. Cunku 3 yas sendromu bazi cocuklarda agir gecebiliyor.
biliyorum canım .ama bu iş için eşiminde ikna olması şart.o olmaz diyo çocugun küçüklerini bi kenara bırak ben anneme söylerim o ihtilacı olana versin diyo.ben gözlerine bakıyom niye veriyoruz ben üçücncü yapacagım diyom at bunu kafandan diyo bana..ahh üçücncünün erkek olacagını kesin bilse seve seve kabul ederde...inşallah asıl onun fikri bir yıl zonra degişsin.bana hadi şimdi desin ben hazırım....:CüvCüv:
Bizim bir arkadas 12 kardesler. Annesi dogumuna geldi gecen sene. Kadina sordum, zor olmadi mi 12 tane buyutmek. Rahmeti zahmetinden buyuk oldu kizim dedi, Allah razi olsun onlardan, hicbiri yuzumu kara cikarmadi, hepsi iyi, keske bir iki tane daha yapsaydik da simdi de onlar yanimizda olurdu elimiz bos kaldi simdi diye de latife yapti. :dance:
Velhasili kelam, misafir nasil rizkiyla geliyorsa, bebisler de annelerine enerji veriyor. Bizim kucuk hamilelikte teshis edilen bir hastalik icin dogum sonrasi bir sure zahmetli testler scanler serumlu filmler vs lerden gecti. Inan cani cok yandi. Tabii bizim de. Ondan sonra cocuklarima bakarken, onlarin bakimlarini hizmetlerini gorurken eskisinden cok daha buyuk bir kolaylik hissettim. Cunku anliyorsun ki, onlarin yedirilmesi, giydirilmesi, temizlenmesi, camasirlari, doktuklerinin temizlenmesi, bitmek bilmeyen soru yagmurlari vs... aslinda cok hafif. Olasi(buna olmayasi desem daha dogru) agirliklarin yaninda bunlarin esamesi bile okunmuyor. 40 yasinda bile olsan, rahatlikla buyutebilirsin kucagina gelmis bir yavruyu :lepi:
öyle kişilere imreniyorum valla.ama şöylede düşünüyorum.kız çocugu dogur en büyük kız sana yardımcı olur valla bakar bile.hep bir birlerine bakarak büyümüşlerdir.kolay degil 12 ye bakmak....
momof2 sana katılıyorum canım,bende ikinci bebeğime hamile kalınca ağlayıp yapamam, bakamam diyordum (7 aylıktı bebeğim çünkü)ama şimdi herşeyi de yapıyorum sabah onlar uyurken sahile gidip yürüyüşümü bile yapıyorum Allah güç kuvvet veriyor yeterki hasta olmasınlar..benim ikinci bebeğim çok uğurlu geldi işlerimiz hiç olmadığı kadar açıldı, ev aldık ve borcu bir yıl sonra bitecek işlerimiz iyi olsun üçüncü hatta dördüncü çocuk düşünüyorum iyi bakabildikten sonra çocuk kadar güzel birşey yok.jinekoloğumun iki oğlu var,kadıncağız kan ağlıyor çok hayırsızlar babada vefat etti,kadın diyor ki şimdiki aklım olsaydı bir iki tane daha çocuk yapardım,ilerde kapını ne kadar çok kişi çalarsa o kadar iyi diyor.bana da eğer kendin bakıyorsan çalışmak zorunda değilsen çocuk yapın diyor.
canım ben çok çocuk tarahtarı deyilım.nekadar çok çocuk o kadar çok sorun bence hepsının ayrı ayrı sorunları olur hastalık olur işiszlık olur boşanma olur v.s v.s.sonuçta yine sen üzülürsün.çocuklarının sorunu senın sorunun demek.herkes o kadın kadar şnslı olmuyo malesef.mesela benım kayınvalıdem 18 tane doğurmuş köy yerinde tabi korunma yok çoğu ölmuş 6 tane kalmış.ama hepsinin ayrı ayrı sorunu var iki oğlunun doğru dürüst işi yok biri hala bekar 34 yaşında kadın kafaya takmaktan 1 2 senedir uyku uyumuyo onları düşünmekten sonuçta hep anne çekiyo yükünü.bence en idealı 3 çocuk.mafoldumbenmafoldumben
helencım haklısın valla 3. bende düşünüyorum ama ne bilim çok kararsızım.kayınvaliidme diyorum iki yeter başka yapmıcam diye oda diyo 3 4 sene sonra bi tane daha yaparsın diyo bende dedim oda kız lursa iyice bunalıma girerim diyorum .oda kızı erkeği varmı sağlıklı olsunlarda fark etmez diyo ama içten içe istiyodur tabi bi erkek.ben istemezmıyım olsun ama hiç bir şeyin garantisi yok en önemlisi sağlık tabi ilk başta.birde benım hamileliğim ilk 3 ay çok kötü geçiyo anlatamam mide bulantısı iştehsızlık halsızlık kusmalar .serum alıyorum o derece yani.sonra geçiyo ama burnumdan geliyo o 3 ay.kararsızım şu anda benım eşim istiyo üçüncüyü ama oda şimdi istemıyo çoccuklar biraz büyüsün o zaman diyo.
ya arkadaslar sız daha 3 cuyumu dusunuyorsunuz 36 yasındayımmmm 3 kızımmm var 4 cuyu yapmayı dusunuyorumm seneye ınanın aksama kadar hıc oturmuyorum ama 4 cuyu ıstıyorum bana sans dıleyın barı yafkaydirigubbakcemile3
aman kımse alınmasın herkesın kesesı gucu kuvvetı degısır tabıkı RABBIM hepımızın dualarını kabul etsına.s.
burdayız helen okuyorum ben şimdilik.hazek hadi hayırlısı bakalım baklıyoruz bebiş senden
ayy ne güzel yaa.maşallah bu enerji ben o yaşlarda olacakmı çok merak ediyorum.bazen pes ediyorum çok yoruluyorum çünkü..
tamam canım.sen neler yapıyorsun.ablası kardeşini kıskanıyormu sizde durum nasıl..
ya arkadaslar sız daha 3 cuyumu dusunuyorsunuz 36 yasındayımmmm 3 kızımmm var 4 cuyu yapmayı dusunuyorumm seneye ınanın aksama kadar hıc oturmuyorum ama 4 cuyu ıstıyorum bana sans dıleyın barı yafkaydirigubbakcemile3
aman kımse alınmasın herkesın kesesı gucu kuvvetı degısır tabıkı RABBIM hepımızın dualarını kabul etsına.s.
Allah hayırlısıyla, can sağlığıyla, huzurlu mutlu bir de erkek çocuk nasip eder inşallah...
Allah hayırlısıyla, can sağlığıyla, huzurlu mutlu bir de erkek çocuk nasip eder inşallah...
tesekkur ederım arkadasım RABBIM cumlemızın gonlundekını hayırlısıyla nasıp etsınkaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?