Kızlar ben 38 oluyorum mayısta ve en küçüğüm 4 aylık oldu olacak..Ve kendime inanamıyorum..Yirmili yaşlarda sabahları yataktan kalkamayan ben 38 imde gecede minumum 3 kez ayaktayım ve günde 6 saatlik uyku ve gün boyu koşturmacayla yaşıyorum.Başkasının çocukları olsalar diyorum bazen basarım kıçlarına tekmeyi..İşin şakası bu.Ama siz yine de bakıcıya çocuk bırakmayın sakın.Benim büyük eltimin 3 kızı var;büyük görümcemin de 3 oğlu ve inan helen ben eltime hayranım.o kada mı güzel davranılır çocuklarına, o kada mı özenilir herşeylerine.anne ve babaları okadar onore ediyorlar ki meleklerini imreniyor ve örnek alıyorum kendime onları..büyük kızları 22 oldu.hani derler ya ne doktorlar,ne mühendisler istedi diye..Bunlar da alası...Kıyamıyorlar evlatlarına.Biraz tutucu ve kabuğunda yaşayan insanlar eşimin ailesi..flört şansı yok kızın ama ihtiyaç da duymuyor gözlemlediğim kadar.18 de arabası alındı,evi hazır,çeyizi prenseslere layık..Görümcemin oğullarından ise pespayelik akıyor,kimsenin tındığı yok gariplerimi..Kadının 3 oğlu var diye başı göklerde değil kısaca..Evlatlarına babalarının bile saygı duymasını sağla meleğim,sever doğal olarak,ama saygı başka gülüşüm..Bu arada kalp kalbe karşıymış,mesajını okumadan geldim topiğine..Sen hiç de yaşlı değilsin,ben senin yaşında henüz evlenmiştim.İstanbul mu,aşkım mı bi türlü karar verememiştim 5 yıl boyunca.Alanyadayım şimdi ve size imreniyorum istanbulu yaşıyorsunuz diye..fırsat buldukça yazarım,siz bana iyi geliyorsunuz..Canım yaa,sihirli değnek değmiyor hayatına oğlun oldu diye inan.ruh aynı ruh,buluyorsun takacak başka şeyler ve beceremiyorsan mutlu olmayı neden gözümün üstünde kaşım var diye bile üzülüyorsun.Allah sağlık ve huzur versin öncelikle bitanem..Ben hep nefsimi körelt allahım diye dua ederim bi de iyi geliyor bana..
zeynepbeyza arkadaşım fikirlerini çok beğendim, bende ileri yaşlarda yeni bir bebeğin insanı ve özellikle evliliği yenilediği kanaatindeyim.. etrafıma bakıyorum, adam 40 yaşını geçince evde bi monotonluktur gidiyor, gönül hareket istediği içinde, ruhtaki boşluk yeni heyecanlarla doldurulmaya çalışılıyor.... bebek hem anneyi hem babayı daha dinamik tutuyor. çevremde bir iki kişi var böyle.. kadın şu anda 55 yaşında, 15 yaşında kızı var.. ve kızı genç olunca inanın kadında genç dutruyor, kimse onun 55 yaşında olduğunu tahmin edemez.. ama çocuklarının yaşı büyükse, kişi ister istemez çevrede de büyük görülüyor.. babalar içinde geçerli.. adamlar yeni bi bebekle kendini daha genç hissediyor (maalesef toplumumuzda erkekler bu açlığı yeni birine yönelerek doldurmaya çalışıyor)...
he diyeceksiniz ki böyle konuşmak kolay, sen ne yapıyorsun... elden gelen bir şey yok arkadaşlar.. Bizim planlarımız boşa..... Mevlam dileyecek ki olacak..biz sadece dışarıdan seyirciyiz olaylara......
çok karışık oldu. yazdığımdan bende birşey anlamadım inanın :bbo:
ah canlarim ah.,11 gunum kaldi ikinci kizima kavusmama.Ama ilk basta uzulsemde simdi cok rahatim.Yurekten istersek dua edersek 3-cu bebisimiz oglan olur belki.Takdir Allahin.Ama fazla ara vermeyin.yas geciyo valla.bol sanslar hepimize opuyorum sizleri
valla iyi güzel diyosunuzda 3. bebekte insanı korkutuyo hele hele benım gibi yalnız olanlar için çok zor tek başıma bi yere çıkamıyorum bi markete felan gidemiyorum acıl bişey olsa bırakacak kımse yok.sosyal hayat sıfır evde oturmaktan panık atak oldum kızlarla çıkayım diyorum burnumdan getiriyolar çıktıma çıkacama pışman oluyorum anlatamam çok zor yani bi arkadaşın eksiklığını çok duyyorum ben istanbula gelin geldim ailemi arkadaşlarımı ankarada bıraktım annemler yazları geliyo kaynanam yakın ama oda çok nadır geliyo kalıyo bikaç hafta çok yardımcı oluyo sağolsun ama o gidince yine kalıyorum 4 duvar arasında çocuklarımla oyalanıyorum akşama kadar ama çok stres yapıyorum.keşke iyibi komşum olsa arkadaşım olsa diyorum ama yok.iyiki sizler varsınız sizde olamasanız napardım.benım hamıleliklerim çok zor geçiyo hastaneye yatacak derecede bulantım oluyo serum veriyo doktorlar.bunları düşündükçe 3.çocuktan çok korkuyorum bide içimde erkek çocuk aşkı napacam bilemedim.neyse allah yardımcımız olsun inşallah rabbim bizede nasıp eder.iki çocukla başetmek zaten zor üçüncüde olursa naparım acep.çocuklarımın arasında iki yaş var ikiside bebek daha allahtanki çok yaramaz deyiller.ama yinede düşünüyorum üçüncüyü nede olsa evde oturuyorum diyorum oda çıksın aradan diyorum onlar büyüdüğünde rahat ederim gibi geliyo.
nerdeyse seninle aynıyız.benimde kimsem yom.nerşeyi tek başıma yapıyorum.yemek iş.temizik.çocuk.uff çok zor oluyo benim icin.ama buna ragmen yine istiyorum.bende çıkamıyorum dışarıya.anca eşimle.oda kızlar durursa degilse eşimle çıkmak bile kar etmiyo hemen eve geliyoruz.rabbim yardımcımız olsun..inşallah bizede nasip eder hayırlı bi erkek evlat..
bende eşimle haftada bir çıkıyoruz okadar bizde öyle 2 3 saat dolaşıp geliyoruz mecburen.canım erkek olacanı bilsem diyorum ya şimdiden yapmak isterim ama biliyosun hiçbişeyin garantisi yok.o yüzden tırsyorum.allahım yahırlısını versin.
Canlar merhaba!! Helencim,Gıymatlım,Esmerkız,07 Papatya,Sevilcim..sanki herbirinizle telepatik bi bağ var gibi aramızda..Duygudaşlık diye bi kavram varmış meğer ve sayenizde farkettim..Öncelikle hepinizin evlatlarını allah hayırlı kılsın ve dileyenlere muratlarını versin.Negüzel ifade ediyorsunuz herbiriniz hislerinizi..gıymatlım çok güzel ifade etmişsin..Aslında geç ebeveyn olmak avantaj.30 uma kadar kendim için yaşadım,ukdelerim keşkelerim yok geçmişte..çok uzun süren bi özgürlük dönemiydi ama çok güzeldi herşey..iyi ki de 30umda evlenmişim ve geç anne olmuşum..ben hayata geç başladığımı sanırken geçen gün okuldan bi arkadaşımın yeniyetmeler gibi aşık olduğunu ve henüz evlenmeye karar verdiğini fecebooktan öğrenince ona imrendiğimi hissettim.kim ne derse desin evlilik aşkı öldürüyor kızlar ve hamileliğinizden itibaren adanmış bir hayatınız oluyor,artık başkası için yaşıyor olacağınız ve geri dönüşün imkansızlaştığı bir süreç başlıyor..Benim de yaşıma inanmıyor kimse..ve kompleksim olmadığı için pat diye söyleyiveriyorum herkese.Helencim çok garip ama beni en az bebek yoruyor..Büyük kızım çok zor bi çocuk,herşeyi sorgulayan,afacan,meraklı,sakar,aptal cesaretine sahip gözünü budaktan sakınmayan bi yapısı var.diğer kızım ise mükemmeliyetçi,aşırı titiz ve çok kıskanç.yeniden altını bağlıyoruz,bebeğe imreniyor diye.Hani ütüyü fişte unuttuğunuzu düşünür de içiniz bi tuhaf gezinirsiniz ya dışarda;benim annelik tanımım bu..kızlar yüz buldum sizden daldan dala atlayıp döküyorum içimi..bütün yeğenlerimi öpüyorum...
selam daha öncede girmiştim hatırlarsanız.bende iki kız annesiyim.kızım üç beş gün sonra iki aylık olacak.üçcüncüyü düşünmüyorum.başta benimde eşim istemiyor ama öyle ya kız olursa dilye degil.gerçek anlamda iki çocuk yeter.garkemkez hayırlı olsunlar yeter.rabbim olmayana nasip etsin derb.ben bi ara agzından laf almaya çalıştım.ücüncü yapacakmıyız oglumuz olsun istiyormusun dedim.hayır öyle bi isteim yok dedi.valla kızlar öyle işte.bende sizlerle yaşıtım.yapsam aparım daha genciz çok şükür ama gelecekleri üniversite falan bunlarıda düşününce anca iki çocuga yeteriz gbi geliyo.ben çalışsaydım farklı lordu elbet ama.tek maaşla anca iki çocuk iyi büyür..ilk kızamla bebarber işi bıraktım kendim bakmak için...öptüm sizleri...
Canlar merhaba!! Helencim,Gıymatlım,Esmerkız,07 Papatya,Sevilcim..sanki herbirinizle telepatik bi bağ var gibi aramızda..Duygudaşlık diye bi kavram varmış meğer ve sayenizde farkettim..Öncelikle hepinizin evlatlarını allah hayırlı kılsın ve dileyenlere muratlarını versin.Negüzel ifade ediyorsunuz herbiriniz hislerinizi..gıymatlım çok güzel ifade etmişsin..Aslında geç ebeveyn olmak avantaj.30 uma kadar kendim için yaşadım,ukdelerim keşkelerim yok geçmişte..çok uzun süren bi özgürlük dönemiydi ama çok güzeldi herşey..iyi ki de 30umda evlenmişim ve geç anne olmuşum..ben hayata geç başladığımı sanırken geçen gün okuldan bi arkadaşımın yeniyetmeler gibi aşık olduğunu ve henüz evlenmeye karar verdiğini fecebooktan öğrenince ona imrendiğimi hissettim.kim ne derse desin evlilik aşkı öldürüyor kızlar ve hamileliğinizden itibaren adanmış bir hayatınız oluyor,artık başkası için yaşıyor olacağınız ve geri dönüşün imkansızlaştığı bir süreç başlıyor..Benim de yaşıma inanmıyor kimse..ve kompleksim olmadığı için pat diye söyleyiveriyorum herkese.Helencim çok garip ama beni en az bebek yoruyor..Büyük kızım çok zor bi çocuk,herşeyi sorgulayan,afacan,meraklı,sakar,aptal cesaretine sahip gözünü budaktan sakınmayan bi yapısı var.diğer kızım ise mükemmeliyetçi,aşırı titiz ve çok kıskanç.yeniden altını bağlıyoruz,bebeğe imreniyor diye.Hani ütüyü fişte unuttuğunuzu düşünür de içiniz bi tuhaf gezinirsiniz ya dışarda;benim annelik tanımım bu..kızlar yüz buldum sizden daldan dala atlayıp döküyorum içimi..bütün yeğenlerimi öpüyorum...
helencım sen bıraz hamılelık sonrası bunalımına gırmıssın sankı sakın yanlıs anlama aynı seylerı ben 3 cu kızımda yasadım hastaneden eve geldımde benım dunyalar tatlısı 3 cu kızımın yuzune be-akmayan sevmeyen kaynanam kaynım cok moralımı bozmustu da logusa yatagında yatarken sacma sapan hayaller kuruyodum yok bebek ıkızdı karnımda bıtanesını unutmuslar oda erkekmıs gıbı falan fılan sonra topladım kendımı sımdı kızlarıma sarılırken ıyıkı dogurmusum sızlerı yavrularım benım derım keza esımde cok sevıyor eh yınede bı tane erkek ıstıyo ama 40 a kadar yolun var sıkma canını dogururusun bıtane daha dıyo bende ıstıyorum ınsallah RABBIM dualarımızı kabul eder
benım cevremdekıler sasırıyo ya sen ne zaman yatıp ne zaman kalkıyosun hıc uyuyomusun falan dıyolar RABBIM gucunu kuvvetını verıyo kafanı takma kıtap oku dergı oku ev dekorasyonuyla ılgılen kendını baska seylere ver gunu gelınce ınsallah RABBIM sanada bır erkek evlat hayırlısıyla nasıp etsınnnnnnn
merhabalar.ben daha öncekileri okurken baktım bende alanyada yaşıyorum yaklaşık 8 yıl olacak.ne güzel birini buldum..
Avsallar beldesini bilir misin papatyacım?O civardayım ben..Şu meşhur incekum plajı evime yürüyüş mesafesinde..Yaz gelsin al kızları gel bana..Ortak noktamız çok,iki kızımız,sekiz yıldır alanyada yaşamamız..kimbilir belki kaçkez yanyana geldik bi market kuyruğunda,alanyumda ya da iskelede.
Bendeki cesarete bakın kızlar, bi açık adres yazmadığım kaldı..
ıkincileride normal yoldan doğuranlar yardım !! Doğumlarınız nasıl geçti. Bende ikinci kızıma hamileyim. Cevaplarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?