Ikinci kızına hamile olan veya dogmuş olan hanımlar buyrun sohbete

canım senın kızım kılosu kaç ben bügün aşıya götürdüm.kılosu biraz az geldi banaya 7 kılo daha ya.ek gidaya başladım ben üç aylıkken yemeside iyi ama fazla kılo almamış anlamadım sebze sorbası yapıyorum meyvesini ihmal etmıyorum ama fazla almıyo nedense.

sana kaç haftalıkken dedi canımm doktorun
inşallah gönlündeki olur
benimde 2 kızım var

kızlar bu arada hep hayalimdii mavi cetvel yapmakk ALLAHA şükürler olsunn kısmett olduu
halennn diyorumm acabaa yanılma payı varmı diyeee
amaa pipinin resminiii ekranda dondurduu bakk pipi bu dedii
inanınn buda kız olsaydıı doğanaa kadar üzüntüü olurduu doğunca sevgilerii bir başka oluyo

canım tebrik ederim ne güzel hayalin gerçekleşti inşallah bebeğini sağlıklı olarak kucağına alırsın

kızlar nasılsınız görüşmeyeli....
ben bu ay klomen kullandım ve 2 yetişkin yumurtam oluştu Allaha şükürler olsun..
bugün çatlama iğnesi oldum , dualarınızı bekliyorum

helencim nasılsın yavruşlar iyiler mi, geçende güldürdün beni, demek eşin atak yaptı hee :)) bunlar böyledir gülüm, bi günleri diğerini tutmaz :))

ayy hadi hayırlısı olsun inşallah.rahat ol.zamanı gelecek elbet..dualarım seninle..

evet ya.ama adam beklemeyelim diyo hemen başlayalım diyo.iyide ben daha adet bile olmadım.kızım 6,5 aylık sayılır.ee ikisi bir büyüyecekmiş.tamam istiyorumda hemen şimdimi(

benimde bi kızım var suan 5 aylık hamileyim doktor kıza benziyo dedi ellerini önüne kapattıgı icin de göremedi kızım cok erkek istiyo kız kardesi olacak fikri bile aglatıyo onu... allah onun gönlüne göre versin insallah
iki kız annesi olmak cok farklı olur heralde...

Herkese merhabalar,

4 yasinda bir kizim var ve ikinciye hamileyim. Su an 12 haftalik. Ben cocuklugumdan beri hep bir kizim birde oglum olsun istemisimdir. Ikincinin cinsiyeti belli degil henüz. Hatta uzun süre yine kiz olursa üzülürüm diye bebek yapmadim. Allahin gücüne gider diye korktum hep. Tabi ki önce saglik, sonra hayirli evlat sonra da cinsiyet. Cocugu olmayan insanlari ve hasta cocuklari olan insanlari da düsünüyorum tabi ki. Ama sizlerinde yazdiginiz gibi etrafimda hem kizi hem oglu olanlar da var... Insan iste, ikiside olsun istiyor. Oglum olsa kizim olsun isterdim... Üstelik hamile kalmadan önce rüyamda hamile oldugumu gördüm ve elimi karnimin üzerine koyarak "Oglum olursa adini Muhammed koyacagim" dedim rüyamda. Hic aklimda bile yoktu. O gün bugündür onun hayali iste... Hayirlisi...

Benim baska bir sorum var, etrafinizdaki insanlar size bazen "aciyarak" yada havalanarak onlarin ogullari oldugu icin baktiklarinda nasil tepki veriyorsunuz.

Bana eltilerim, ikisinin de ogullari var "Kesin buda kiz" diyorlar. Deyis tarzida cok önemli tabi. Bende cinsiyetini ben belirlemiyorum dedim. Sonra da niye böyle sert tepki verdim diye kizdim kendime. Etrafinizdaki insanlara nasil davraniyorsunuz nasil bas ediyorsunuz daha dogrusu. Kafam öyle kizdi ki, bir daha birisi cinsiyetini sorunca kiz diycem. Sanki oglan olmasini istemezlermis gibi... neden insanlar böyle... bana bir akil verin. Kimseye karismam kimseye kötü söz söylemem, yeri geldiginde hakkimi da yediririm. Kimsenin kalbini kirmak istemem... hamilelik psikolojisi mi nedir... cok bozuluyorum ben... Kizimi canimdan cok seviyorum o benim herseyim... Allah hepimizin yardimcisi olsun.

kızlar hepimizin kandili mübarek olsun.. Rabbim hakkımızda hayırlı yazılar yazsın inşaAllah .. amin..

kızlar hepimizin kandili mübarek olsun.. Rabbim hakkımızda hayırlı yazılar yazsın inşaAllah .. amin..

Senin de kandilin mubarek olsun.. hepimizin insh. Dualarimiz kabul olsun.. Hepimizin gonlundekine gore versin Yuce Yaradan...

Senin 7 gun oldu degil mi igne vurulali. Cok heyecanli.. 3 gun sonra test yapabilirsin. cikabilir.. cikmaya da bilir ama denemeye deger... Yumurtlamadan 10 gun sonra yapilabiliyor bazi testler.. Allah im hayirli saglikli bir evlat versin insh.:CüvCüv:

ben ayın 20 sinde salı günü iğne olmuştum... 3 yumurtam çatladı ama şu an hala çatlamayan yumurtalarım var... ve artık onlardan ümidi kestik, dr su toplamış olabilirler dedi, adet olursam ilk adetle atılırlarmış.. ne düşüneceğimi bilemiyorum yani... bu durum adetide geciktirebiliyorumuş.. bi nevi çatlamamış yumurtanın kiste dönüşmesi.......dua bekliyorum hepinizden :çok üzgünüm:

canı rabbim gönlündekini verir inşallah..bizede haber ver tamammı..

ben bazen susuyorum.içinde yaşıyorum üzüntümü.bazende dayanamıyorum patlıyorum..off insanlarla ugraşmaktan dert anlatmaktan yoruldum iyicee..

belli olunca sende yaz tamammı merak edirim ben..

amiin gıymatlımm.nasılsın..

amin momofcum aminn..

hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah..bizede haber ver..

Merhaba kızlar ben varislerim döndüm aranıza:))...
Arkadaşımız "kızınız varsa size acıyanlara ne tepki veriyorsunuz" gibisinden birşey sormuş. Evet ben ikinci kızım olcağını duyduğumda çok üzülmüştüm.Çünkü üçüncüyü manen ve madden yapabilecek gücüm yok. Ama şimdi güzellikleri ile herkesi imrendiren dünya mükemmeli iki kızım var. Bir bakan bir daha bakıyor. Bazıları anlayamadığı için kızmı erkekmi diye soruyor. Bazen erkek diyorum bazen kız:)). Bazı şapşallar kız olduğunu duyunca "olsun" diyor. Kimsenin kalbini kırmamaya dikkat ederim ama birgün bir kıracağım tam kıracağım. 2 tane sağlıklı dünya güzeli evladım var ve bunun ötesi var mı Allah aşkına. Şimdi kızlarımı 10 tane oğlana değişmem. Kimsenin ne düşündüğü önemli değil. Hepimizin yavrularına Maşallahhhhhhhhhh...

sevgili presesim oncelikle seni tebrik etmek istiyorum ne kadar guzel 1 tane kiz evladin var.unutmaki kiz cocuk anneye babaya her zaman daha hayilri evlat olmustur.bizde 3 kiz kardesiz her birimiz dogdugumuzda babam belki oglan olur diye beklemis ama nafile.babamda annemde yillarca sanki 3 kiz evlat sahibi olmak sucmus gibi alay konusu oldular hatta oyleki babaannem amcamlarin ogullarini sunnet masraflarini babamin karsilmasini bile istedi.tek sebep ne:babamin oglunun olmamasi.anneme yillarca insanlar baski yapti 4.dogur belki oglan olur diye.oyle boyle derken yillar gecti ben okudum evlendim;bir kardesim univ de digeri lisede kocaman olduk..ve annem de babam da ne diyo biliyomusun iyiki hepinizde kiz olmussunuz.bir araya geldigimiz zaman sanki kardes degilde birbirimizin arkadasiyiz hele annemle..kayinvalidemin hic kizi yok ve bana ne dedi biliyomusun ben anneni kiskaniyorum ne guzel 3 kizi var yaninda...dedi..allah nasip ederse bende bi bebek bekliyorum icimden hep kiz geciyordu ama erkekmis.o kadar kizin arasina bi erkek de olsun diyorum(anne tarafim hep kizdir benim) ama sana cok icten soyluyorum eger bi evladim daha olursa kiz olmasi icin dua edicem..kayinvalideme gelince kendi agzyla itiraf ettigi yetmiyormus gibi ben ins ikinci cocugum ins kiz olur diyorum o bana donup: ins oda oglan olurda sen de benim yalniz kalirsin diye beddua ediyor..dusun artik durumu..sana diyecegm allah gonlune gore versin lakin bir kizin daha olursa nolur ama nollur uzulme yillar sonra ne kadar sansli olacagini dusun ve keyfini cikar..

Bilmiyorum hamilelik gerginligi midir nedir... tepki vermemeye calisiyorum ama insanlarin bende yok seninde olmasin gibi düsünmelerine cok kiziyorum.

Az önce biri yine sinir etti beni, elim hep kiz esyalarina gidiyor dedi. Üstelik bir oglum olmasini ne kadar cok istedigimi de biliyor. Sonucta kiz olursa cöpe atacak degilim. Ama birseyi cok istersiniz de, karsinizdaki insanlar sirf caninizi yakmak icin tersini söylemekte inat ederler ya... iste beni sinir eden bu.

Susmaya calisiyorum ama öyle gerginim ki, hemen patliyorum. Esimle de konustum bu konuyu. Adamcigazdan cit cikmiyor yok erkek olacak illa diye... Allah var, kayinvalidemden de öyle baski görmüyorum. Biliyorum ki kizim olursa eger beni cekemeyen insanlar cok sevinecekler. Allah herseyin hayirlisini versin.

Bende ömür boyu ezilmekten korkuyorum. Illa ücüncü yap diye baski yapmalarindan korkuyorum cünkü 3. kesinlikle düsünmüyorum. Hem onun erkek olacagi garanti mi? Birseyde israr etmeyi dogru bulmuyorum. Rabbime dua ettigimde, Rabbim gönlümde olani biliyorsun, verirsen bilirim ki bunda bir hayir var, vermezsen de bilirim ki bunda da bir hayir var. Sen bana hayirlisini ver diye dua ettim hep.

Öyle kizginim ki inanin, sinirden gülüyorum su an... cocuk benim degil mi, ister kiz olur ister erkek ya kime ne??? Niye bizim milletimiz böyle fesat.... anlamiyorum insanlari... niye cekemezler birbirlerini...

Merak etmeyin cinsiyetini yazarim ögrenince. Pazartesi doktora gidiyorum ama 13 haftalik olacagi icin doktorun bisey söyleyecegini sanmiyorum. Kizimi da ta 5 aylikken söylemisti. Emin olmadan söylemiyor. Hayirlisi bakalim, siz bana da dua edin... kimseyi görmek istemiyorum artik. Allah herkesin gönlüne göre versin. Amin.

prensesim06 seni çok iyi anlıyorum. Benimde 10 yaşında bir kızım var. Aynı senin gibi hep kız olur tedirginliği yaşadımyıllarca . Bunun asıl sebebi hep etrafımızdaki insanlar. İkisinide veren Allah..bunu akıllarına getirmeyip hep marifet gibi yüzüne vuruyolar. İnsan gerçekten çok üzülüyo. Hatta eltimin çoğu kez yanımda inadıma sevdiğini yada erkek gibi süsleyip imrenmemi istediğini düşünüyorum. Etrafımda yaşıtlarım ve arkadaşlarımın hepsinin oğlu var. Gerçekten ikisinin yeri de farklı.. İnsan imrenmiyor değil. Ama şunu unutma canım Allah kime neyi isterse onu verir.. Emin ol hep hayırlısını düşünür. Senin gibi aynı şeyleri inanki bende çok yaşadım. Hep senin gibi dua ettim. Allahım çok istiyorum hayırlısıyla nasip et dedim. Şuan 14+3 haftalık hamileyim. 3 gün önce doktor bana erkeğe benziyo dedi. Çok sevindim.. Ama şuan yinede çok emin değiliz. Her gören senin kızın olcak diyodu. Eğr kızım olursa etrafımdaki birçok insan mutlu olacak gibi hissediyorum. Ama kızda olsa erkekte olsa benim o.. Allah hayırlısını nasip etsin..Allah önlüne göre versin inşallahhh..
Ayrıca canım yok çin takvimi yok yumurtlama günü vsvs onların hiçbiri inandırıcı değil. Herşey nasip kısmet Allahın takdiri. Hamilelik belirtileri vsvs hepsi fasafiso. Bide şunu söylim hamile olduğum günden bu yana resmen depresyon yaşadım herkese saldırıdım. Ama inanki tek sebebi aslında cinsiyetti. Çünkü insanların tavrı beni buna itti. Ama Allah büyük inşallah dualarımız kabul olur..

Son düzenleme:
Amin canim.
Bende bugün doktora gidiyorum ama belli olacagini sanmiyorum.
Bence birde su var. Insanlar bizi kiz annesi olarak bildigi alisdiklari icin erkek yakistiramiyorlar mi ne?
Bende hamile olali depresyondayim. Agresifim. Bende senin gibi hissediyorum. Cinsiyet konusunda baski yapilmasini her önüme gelenin tahmin yapmasini istemiyorum. Beni sevenler "Insallah Allah gönlüne göre verir" diyor. Sevmeyen cekemeyenlerde "Buda kiz olacak" diyor.

Bende Allaha havale ettim. Hamile kalmadan önce ne cin takvimine baktim ne yumurtlama günü hesapladim. Herseyi Allah bilir hayirlisini o verir.

Ama biliyorum ki kizim olursa üzülecegim. Dogunca hersey unutulur onuda ilk yavrum gibi cok severim. Sonucta oda bir parcam. Ogullariyla hava atan etrafimdaki insanlarda gün gelir kiz cocuk diye parcalarlar kendilerini kim bilir.... :)

Allah herkesin gönlüne göre versin. Amin.

ah ah..arkadaşlarımmm.aynı benim yoldan gidiyorsunuz.bunları bende yaşadımm..iki kız annesi olarak ikinci hamileligim tam bi stresle geçti.herşeyden alarhır.bişey deseler üstüme alır.sinirli.ve hep üzültülü geçirdim hamileligimi.tek sebebide ikinci bi kızımn olmasıydı.çok üzüldüm.agladım.kabul edememiştim.neden benimde bi oglum yoktubherkesi görüp boynum bükülü onları izliyormu.eşimin ailsende tek iki kızı olan biri olarak sanırım bu ezikligi hep yaşayacagım.biz üç kız olup.eşim 4 erke kardeş olmasıyla bütün suçu benim üzerime atlamaır.anası douramamışki oglan o dogursun diyen eltilerin olması.offf ..ve hep eşinin erkek çocuk delisi oldugun ugörüp kahroldugun bi dönemden geçtim.eşime üçüncüyü yapalım delince istemem buda yine kız olur diye sırtını dönmesi.annemin kendini suçlu hissedip.bana çekmişsin kızım ne yapayım.ben üç kız dogurdum.aceba sen çüncüyü yapsan senindemi kızın olurki deyip.aceba yapmasammmı diyip mualalkata kaldıgın.babamın hiç ogmlu olmamı ve hep hayal eder aceba oglum olaydı nasıl olurdu deyip bu yaşına gelmiş hala iççini acıdıgı o babamı görüp ilerdede eşiminde böyle olacagını bilmek......daha anlatayımmı..anlatayımmııı...((

şimdi kzım kollarımda teyzeleri.7 aylık bile olacak.he iki çocuk düşyünmüştük.bi kız bi oglan.hiç üçüncü bi çocuk düşünmmeştim.sanırım ama ortam sizi öyle bi üzüyorki.en baştada eşiniz üzüyorsa .üçüncüyü düşünüyorsunuz işte..bide ben kinci çocuk için çok araştırdım...ne yapmam gerek ne yemeliyim diye.yapmadıgım şey kalmadı ama nasip işte.ikinci kzımı oldu.şimdi tabiki evlat bu cook seviyorum.ama bazen kocagımdaken seni çok ibtedim errek eolmanı diyorum.hala iç geçiriyorum çünkü..kısmetse kızım bir yaşına gelsin tekrardan düşünüyorum.kısmett.açıkcası korkmuyor degilim...hemde nasılll..çok korkuyorum yine kız olur diye.ama yinede sonn kez deneyecegim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…