Ikinci kızına hamile olan veya dogmuş olan hanımlar buyrun sohbete

Nedense ilk cocugu kiz olanlara ikinci cocuk erkek yakistiramiyorlar. Bende anlamiyorum neden. Kendilerinin ogullari var ve ikincininde kiz olacagi garanti sanki. Bi büyüklenme oluyo bazilarinda. Bende cok kiziyorum ama insanoglu iste, nefsine yeniliyor.

Bende cok kizmistim bir ara, oglum olsa bile kiz diyecektim herkese. Dogdugunda tokat gibi yapissin yüzlerine diye ama, maalesef o sansim olmayacak galiba. Hayirlisi...

Tesekkür ederim canim. Sende erkek evlat istedigin icin beni cok iyi anliyorsundur sanirim. Ilk kizimi cok ama cok seviyorum. Sanirim ikincide kiz olursa belki dogana kadar üzülür huzursuz olurum biraz. Ama dogduktan sonra en az ilk kizim gibi severim bende.

Benim sevmedigim ve yasamak istemedigim; baska insanlarin kiz oldugu icin sevinmeleri, oh ya oglun olmadi der gibi.

Bence de belli olmaliydi erkek olsaydi. Belki sürpriz yapar kücük bir ihtimal. Ama bana da kiz gibi geliyor. Arada bir esiyor geliyorlar bana, yüzümü asiyorum. "Benim hic oglum olmayacak" diyip agliyorum ama... hayirlisini dogrusunu Allah bilir...

En azindan yalniz olmadigimi bilmek güzel

Ben hamileyken ilk gördüğüm rüya kız bebeği emziriyordum.Sonra bütün rüyalarımda oğlum olmuş gördüm.(doktor daha erkek dememişti)Rüyalara takılma çok bence.Yüreğini ferah tut ve hamileliğinin keyfini çıkar.

valla nerden bakıyolarsa artık bide kaçsene tıp okuyolar boşuna.ya allah vermesin gerçekten zor bi durum erkeğe alıştırıpta sonra kız olaması insan dayanamaz yani tamam oda evlat ama sağlık öneml ilk başta tabi.baştan kız deseydi bukadar üzülmezdi bence kendini aliştırırdı kıza bu kadar zor gelmezdi

canım benımkilerde iyiler küçük kızıma pütürlülere geçtim sabah kahvaldı yumurte sarısı yoğurt cici bebe pekmez bunlar.öğlende çorba yoğut çorbası veya tarhana.muhallebi arada meyve püresi veriyorum gecede devam sütü içiyo.şimdilik bunları veriyorum çorbaya ekmek içi katıp veriyorum pütürlü yani.ama büyük kızım çok zorluyo beni anlatamam bişey yemiyo ya çok yemek seçiyo ne yapacamı şaşırıyorum valla.zayıfladı bu aralar çok zor yiyo ya ağzında bekletiyo lokmayı.2.5 yaşını geçti 14 kılo anca yani zayıf bence 16 17 olması gerekırdı.en çok büyük zorluyo beni canım ya.senın çocuklar nasıl emeklıyomu küçük? benımki emeklemiyo ayakta durmak istiyo sanırım emeklemeden yürüyecek bence.hiç emekleme belirtisi yok hantal biraz.

Daha doğmadan bu üzüntün biter öyle bir durumda. Ama belki şu anda bile kendine boşuna stres yapıyorsundur. Belkide minik bir princi vardır.
Ben ne düşünüyorum biliyormusun? İkinci çocuğu farklı istememiz normal ama kız olduğunu duyunca üzülmemizin en büyük sebebi çevre. Mesela benim ikisinin kız olduğunu öğrenen bazı avanaklar "olsun" diyor. Gerizekalıları bir kaşık suda boğasım geliyor. Diyorum ya şu anda 10 tane erkek evlat verseler değişmem asla.
Eğer kızsa sakın üzülme benim gibi veya burdaki birkaç arkadaş gibi gebeliğini zehir etme kendine. İçindeki bundan etkilenir emin ol.
Bir arkadaşımın yakında ikinci çocuğu (ilki kız) erkek oldu ama doğuştan zor bir hastalığa sahip ve hergün doktorlarda. Rabbim bu isteğimizi bu şekilde sınamasın inşallah.
Allah sağlıklı hayırlı bir oğul versin sana ve isteyen herkese ne varsa gönüllerinde...

Bence de cok haklisin canim. Cevre... hep onlar sokuyor bu düsünceleri aklimiza. Yazmistim ya, iki eltim, ikisinin de ogullari var, daha 2.5 aylik hamileyken "Bence buda kiz" gibi seyler söylediler. Kalpleri öyle temizki hemen dogdu kalplerine kafamçokkarıştı

Simdi biraz da onlara inat olsun istiyorum oglum. Yoksa insan niye istemesin ikinci bir kiz. Ilk kizimi öyle cok seviyorum ki bende, 10 erkege degismem :)

Evet bende böyle hastaliklardan korktugum icin, benim icin imtihan olmamasi icin Allaha biraktim, oglan olmasi icin özel bir caba göstermedim. Zaten hesaplayipda yapsaydim bile, kismet de oglan yoksa yok. Ne yaparsak yapalim, Allah ne verirse odur... Ben hayirlisini istedim. Oglanin benim icin hayirli olmasini da istedim. Ama olmazsa da olmaz. Yeterki saglikli olsun.

.... Bu gece sol tarafimda bir agri bir sanciyla uyandim. Cok ama cok korktum. Bebisim icin cok endiselendim. Kendi kendime kizdim, al sana erkek diye. Imtihan edilmekten korktum. Agrim cok kötüydü. Esimi bile uyandirdim. Biraz düzgün yatinca gecti elim karnimda bebegimin hareket etmesi icin dua ettim. Bazen böyle yenilebiliyoruz iste nefsimize. Yeterki sagsalim dogsun kiz olsun.

Haklisin canim, rüyalarima cok takildim gercekten de. Biseyi insan kafasina takinca mutlaka rüyasinda da görüyor :) 2 hafta sonra randevum var, o zaman kesin belli olur, yazarim size cinsiyetini.

İlk çocukta önemsemedim. Çünkü ben kız düşmanı değilim, bir kızım bir oğlum olsun istedim. Hatta maddi durumum iyi olursa ikişer tane olsun dedim:). Kız olduğunu duyunca mutlu oldum ve kafamda cinsiyet kaygısı olmadığından kızım kilosu ve boyu gayet iyi oldu. Ancak ikinci gebeliğim zehir olduğundan yavrum minicik birşey doğdu. Şimdi çok şükür kocaman oldu. Sana o yüzden dedim, yavrun ne olursa olsun hep pozitif ol. Mutlu ol. Yarın öbür gün benim gibi vicdan azabı çekme. Ben kızımın suratına her bakışımda nasıl böyle bir hata yaptım diyorum. O asla bilmeyecek ama ben bileceğim malesef((...
Üçüncüyü yapabilirmiyim bilmiyorum. Yapmak isterim ama maddi manevi açıdan çok yıpranırım.
İnsanlar gerçekten ikiyüzlü olabiliyor. Benim madden ve manen çok emeğim geçmiş bir arkadaşım ikinciye gebe kaldığımı öğrenince benim erkek istediğimi bildiği halde inşallah kız olur diye dua edecek cürrette bile bulundu.
Allahım çocuklarımızla imtihan etmesin.

Amin canim. Yazdigin seyler hergün yüzlerce kez geciyor aklimdan. Bende sucluluk hissediyorum. Karnimdaki bebegin hic sucu yok. Onuda cok seviyorum. Bende sadece 2 cocuk düsündügüm icin bir kiz bir oglan istedim. Yoksa bende dedigin gibi kiz düsmani yada erkek düskünü degilim. Burda sizlerle yazisabildigim icin cok mutluyum. Beni anladiginiz icin rahatliyorum. Cevremde kiminle konussam, sacmalama yeterki saglikli olsun diyor.

bana da cok yaptilar öyle, oglan istedigimi bildikleri halde ki kim istemez, hep kiz kiz deyip durdular. Ama saglik olsun, kimin hayirli kimin hayirsiz olacagini Allah bilir.

Oglum olmazsa kaynana olmam fena mi, gelin derdi cekmem :)

kiz oldugunu duyunca neyse olsun diyen insanlara icimden beddua etmek geliyor.nedir bu dusmanlik anlamadim gitti yaa.ilki kiz olanlarin ikincye erkek,ilki erkek olanlarinda ikinciye kiz istemesi kadar dogal bi sey yok..

az once alisveris merkznden geldim gozum kaldi kiz kiyafetlerine allahim ikinci evladim olursa kiz olsun diye dua ettim..millete inat.16.haftamda doktor kont gittigimde doktor yuzde yuz kiz demisti..kayivalidem ve onun gibi bi kac zavalli neyse olsun bari falan gibi laflar ettlier..o gunum aglamakla gecmistii ne hakla benim cocuguma acirlar..

1 ay sonra bebegmin erkek oldunu ogrenen kayinvalidem ne dedi biliyomusunz;ben kizi olanlari kiskaniyorum kiz anneye her zamn dost dedi..ve banada beddua eder gibi ins ikinciside oglan olurda benm gibi yalniz kalirsin dedi..dusunun kiz anneleri aslinda ne kadar sansli

biz 3 kiz kardesiz..anneme babama yillarca baski yaptilar 4 dogur belki oglan olur diye..aile icinde uafak ufak dalga konusuydu babam,oglu olmadigi icin..ama yillar gecti buyuduk okumaya calismaya basladik..babam helede annem hep sukreder iyiki 3kizim var diye..bir araya geldigimiz zaman arkadas gibiyiz kimsye ihtiyacmz yok..

o bakimdan sevgili arkadaslar sizleri tabrik ediyorum ne mutlu size ki iki tane prensesiniz var hele biraz buysunler bakin hayat ne kadar guzel olacak..birakin salak,geri kafali insanlar konussunlar..sadece gulun gecin..

bu arada(oglumu cok seviyorum daha dogmasada ..yanlis anladilmasn o benimcanim) allah bana da inss en az 1 tane haiyrli bir kiz evlat nasip eder

Arkadaşım sen bu yazını daha önce bir yerde paylaştın mı? Sanki bana daha önce okumuşum gibi geldi. Allal yavrularımıza bize bağışlasın. Çocuklarımızın cinvesiyetini çekemeyenlerin veya oh kızı/oğlu oldu diye mutluluktan dört köşe olanların gözleri çıksın e mi? Ben ikinciyim benden büyük oğulları var annem ve babamın. Ben doğunca babam "bir O..... dünyaya gelmiş" demiş. Senelerce babamdan nefret ettim. Eğer bu bana söylenmeseydi nefret etmeyecektim. Ama birileri bunu içinde tutamadı. Büyüdükçe bunu babamın cahilliğine verdim. Şimdi benim iki kızım var çok şükür onları çok seviyorum. Dünyanın en güzel kızları benim için. Ama nasip olursa üçüncüye gücüm yeterse bir oğlum olsun ve onun zevkinide tatmak istiyorum.

Ben hem damat hem gelin derdi çekeyim:))...
Ben buradaki hiçbir konuya önyargıyla yaklaşmam. Biraz empati kurulması gerektiğini düşünüyorum. Kimse kimsenin yerinde olamaz ama en azından deneyebilir. vereliniortak

Insallah 3. oglan olur canim hayirlisi ile. Yazik keske öyle demeseymis baban. Üzüldüm senin icin.

Ben hem damat hem gelin derdi çekeyim:))...
Ben buradaki hiçbir konuya önyargıyla yaklaşmam. Biraz empati kurulması gerektiğini düşünüyorum. Kimse kimsenin yerinde olamaz ama en azından deneyebilir. vereliniortak

CAnim yalnis anlamadin umarim, oglum olmazsa diye kendimi teselli etmeye calisiyorum. Yoksa can atiyorum :)

Size birsey sorcam. bana birisi "Benim icimden senin kizin olacak gibi geciyor" dediginde ben cok kiziyorum ve cok asiri tepki veriyorum. Niye bu kadar kiziyorum. Sanki dua ederlermis gibi kizim olmasi icin. Ben bu düsüncelerden kurtulmak istiyorum.

Ayrica olsun kiz olsun denildimi bende cildiriyorum. Oglan oldumu "oh oh iyisin" kiz oldumu "olsun".

Bu cinsiyet takintisi da cok bunaltmaya basladi beni. Düsünmek istemiyorum artik, kizsa kiz... ama icimden de oglan sevgisini istegini atamiyorum. Vesvese mi bunlar acaba?

Etrafimdakilere yenik düsecekmisim gibi geliyor kiz olursa. Beni ezecekleri bir koz olacak hep ellerinde. Öyle düsünüyorum.

Neyse hayirlisi bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…