Ikinci kızına hamile olan veya dogmuş olan hanımlar buyrun sohbete

Allah herkesin gonlune gøre versin.. Ben 3 cu kizimi bekliyorum, allah izi. Verirse 2 ay sonra dogum. Ilk øgrendigimde uzuldum tabi kiz diye,esimin rahat tavri ve burukta olsa sevinmesi beni cok rahatlatti. Hatta ogrendikten sonra ertesi gun bana cok guzel gullerle dolu buket yaptirmis supriz yapmisti. Ve suanda inanin cook seviniyorum, ben tek kiz oldugumdan hep bir tarafim eksik buyudum. Cogu arkadaslarimin ablasi, kiz kardesi vardi cok heveslenirdim. Hayatimda hep bir kiz kardes eksikligini hissettim. Ikinci kizim erkek olsaydi kiz icin yine cocuk yapacaktim.. 3 baci olacaklar dusundukce icim gidiyori, hic isyan etmedim ve hicte aglamadim buda kiz diye, cunku rabbim bana hayirli olani verdi biliyorum. 3 kiz veren rabbim erkek de verir elbet. Ben yurtdisinda kaliyorum, burda turkiye gibi erkek cocuk baskisi yok, ama buda kiz deyince " amaaa olsun" diyen cok. Tabiki olsun niye olmAsinki, elimde olan birsey degilki Allahin taktiri bu. Kizlar kusura bakmayin turkcem pek kuvvetli degil umarim yanlis birsey yazmamisimdir. Allah herkese hayirli olani versin, cocugu olmayanlari dusunelim, yada olupta hayirsiz olani. Varsin olsun 2 kiz, 3 kiz yeterki hayirli olsun

Canım iyi günlerde büyütürsün inşallah ne güzel sen böyle yazınca benimde için kıpır kıpır olduu ayrı bi heveslendim hep çevre çevre dıyoruz ama bizde birer cevreyiz iştee basta kendı düşüncelerımızı degistiremedıkten sonra başkalarına nasıl mudahale ederız
alaylı bakanları allaha havale ediyorum Allaha emanet ol canım :1hug:

evet haklsınız 2 yada 3 kzızının :ecrin_bebeklması çok guzel bir şey ama insanın 3 ten fazla çocuk bakacak halı yadasabrı yoksa cok uzuluyoo insan 2 .nın yada 3.nun degışik olmadıgına insan bıde eşi ilgelenmedıgı halde kendı basına buyutmeye calısıyosadahada zor gerçi bu zamanın erkekeri sadece kendilerını düşünuyolar resmen evi otel gibi kullanıyolar gercı çocuklarıyla ılgelenen balarda vardır elbette bende acaba kız dıyemı ılgılenmıyo dıye dusunuyorum ama eltımınkı erkek ve kaynımda ılgısız

benım eşim çok düşkün kızlarını elinden geldiğince ilgilenmeye çalışır.ama işten yorgun argın geliyo ne kadar ilgilenebilirki bütün yük bizim üstümüzde çok zor gerçekten ev hanımlığı ev işi çocuk daha neler neler.bi dışarı çıkayım diyorum gönlümce gezemıyorum biri acıkıyo birinin çişi geliyo huysuzlanıyo küçük burnumdan geliyo valla.

Haklisiniz kizlar, tabiki insan uzulur 2 veye 3 cocukta insan degisik olsun ve cocuk gørevim de son bulsun ister. Bunu tabiki bende isterdim. Bende sabir cok az, sinirli ve stresli bir kisilige sahipim, dusunuyorum da bu cocuk bir dønem, gelip gececek, birgun olaca uymayan huysuz bebegimizi anlatirken bile o ani øzluyecegiz. Yani hayati dønem dønem yasiyoruz, konunun bir kapaniyor biri aciliyor hayat bu bence... Erkeklere gelince, kiz evladila ilgilenmeyen bir erkek annesine ve esine saygisi olurmu? Peki diyelim ki yok, neden o adam dan cocuk yapiliyo, gercekten anlamakta zorluk cekiyorum. Bizim burda ev hanimi diye birsey yok yani sartlar oyle.. Bu yuzden iki tarafta birbirlerinin halinden az yok anlar.. Esim yemek yapamaz ama masayi kurar.. Yada ben evi temizlerken o cocuklarla disarda olur.. Yani anlatmak istedigim, genelde cocu is kaliyor evde.. Amaa cocuk meselesine gelince cocuk istedigi surece benimle bakacak geceleri kalkacak, altini degistirecek vee ben arkadaslarla bulusunca mecbuur bakacak.. Eger erkel kiz deyipte ayrim yapip ilgilenmezse cocuk yapmam, yok isten geldim yoruldum diyemez cunku onun kadar bende isteyim.. Tabiki biliyorum heryerde durum ve sartlar farkli. Sunu demek istiyorum, cocuk bakiminda sabirsizim diyorsan, dusun ki bu zor dønem bitecek.. Yok esim erkek kiz ayrimi yapiyor yada ilgilenmiyor diyorsan bir cocuk yapmadan planlamadan bir kez daha dusun.. Kizlar kimse kusuruma bakmasin, hatam varsa

Sanirim benim esimde kiz istemiyorum gibi imalarda bulunsa bende ona 2. cocuk yapmazdim. Cocuk büyütmek cok zor bisey, bide insanin esi de böyle ilgisiz olsa kafayi yer insan.
Allahtan benim esim öyle degil, benim en büyük destekcim. Allah biliyor ben ilk cocugumu da erkek istemistim, sonra kiz istemistim. Ilk cocukta iddiaya bile girmistik, ben erkek o kiz demisti ve kiz oldu.
Ikincide de esim asla erkek diye tutturmadi, cinsiyeti kimin belirledigini bilen biri, ve o hep hayirli olan tarafi tercih etti. Hic bir zaman oglum olsun demedi. Eminim benim icimden nasil geciyorsa onunda gecmistir. Ikinci kizimi ögrendigim zaman hüngür hüngür agladim ben oda bana kizdi. Hayirlisi olsun dedi hep, ben oglan istemiyorum kizlarimi cok seviyorum dedi. Allah razi olsun ondan ve basimdan eksik etmesin.

Ev isleri meselesine gelince.... Cocugumuz yokken bende calisiyordum ve bizde is bölümü yapiyorduk evde. Esim bekarkende yalniz yasadigi icin ev islerinden yemekden bile anlar. Bu konuda da cok sansliyim. Simdi bile ben calismadigim halde elinden geleni yapar yardimini hic esirgemez.

Kizimla da cok ilgilidir, eminim ikinci kizimla da cok ilgilenecek. Tabi oglan gibi alip top oynamaya götürmez belki ama... beraber bisiklete binerler :) istedikten sonra paylasacak cok sey var.

3 kiz bence de cok güzel. Bide büyüyüp genc kiz olduklarini düsünsenize. Bir arkadas yazmis cevre diyoruz ama önce kendimizden baslamaliyiz diye. Cok dogru. Ben bile cevre cevre dedim hep ama aslinda kendimde de oglan istegi varmis cevreden kurtulmak icin. Biz önce kendi düsüncemizi degistirmeliyiz. Oglan diye sabitlememeliyiz kendimizi. Ben düsünüyorum 3. ye karar verirsem birgün ki bu cok düsük bir ihtimal, kendimi kiza hazirlicam, yoksa oglan diye bekleyince insanin düsüsü cok yüksekten oluyor.

Allah herseyin hayirlisini versin. Cinsiyeti bu kadar ön planda tutmamak gerekir. Dünyanin sonu degil, cevreye de bizimle ugrasacak firsati vermemek lazim. Bende alisverise gittigim zaman erkek cocuk bölümlerine icim ciz ederek bakiyorum bana hic nasip olmayacak diye ama zamanla bu hislerde gecer eminim.

Ne kadar güzel bi anne ve baba...Allah evlatlarınızla bir ömür mutluluklar versin...
Evet benim eşimde erkek olsun die bir kere ima etmedi ama başta biz kadınlar istiyoruz erkeği...Benim şuan hamile olma ihtimalim var..bende buda kız olursa doktorun yanında başlarım ağlamaya diodum geçen yaz başına kadar...ama şimdi kesinlikle.bir çift küçük ayağı,mis sütkokusunu çok özlemişiz evde....bebek aşağı bebek yukarı...Rabbime şükürolsun,istediğimizde evlat veriyo....ya bebek bebek die ağlasaydık...

dediğin gibi kız olursa mavişleri görünce bazen içimiz cız edebilir.Ya sağlıklı bebekleri görünce içimiz yansaydı...

cok tesekkür ederim olumunekankayizsmile cok dogru yazmissin canim. Bende dedigin gibi doktorun yaninda kiz oldugunu ögrendigimde aglamamak icin zor tuttum kendimi. Utandim acikcasi... Ya bebek diye aglasaydik dedigin gibi yada Allah korusun saglik problemi olan cocugumuz olsaydi o zamanda saglikli bir cocuk görünce icimiz ciz ederdi... böyle pozitif düsünerek mutlu olabiliriz. Polyannacilik yapmak bence cok ama cok güzel bir davranis....

esmerkız senin bebelerin ikiside isteyerek mi oldu arkadaşım, yoksa ikinci sürpriz mi geldi aniden yerimseniben

arkadaşlar biz yumurtlama testlerini ilk kez kullanıcaz tam yumurta çatladığında hamile kalmak için erkek olurmuş ya eşim tutturdu aldık ilk defa acemiliğimize geldi yumurtlama oluyor sanıp beraber olduk meğer yeni yeni çizgi koyulaşıyor şimdi, eğer tutarsa kız olur eşimde beni suçlar şimdi çünkü ben yanılttım onu akıntım var ateşim var kaçırıcaz günü dedim yandığımın resmidir

Canim uzulme, belki erkek olur insallah. Bende o testlerden kullandim tam yumurtlama gunumde tek iliskile hamile kaldim ve sonuc kiz. Allah bilir, insallah bir oglu. Omur esinde seni suclamaz sen bol dua et

Canim uzulme, belki erkek olur insallah. Bende o testlerden kullandim tam yumurtlama gunumde tek iliskile hamile kaldim ve sonuc kiz. Allah bilir, insallah bir oglu. Omur esinde seni suclamaz sen bol dua et

sağol canım çok takıldı eşim bu erkek mevzusuna çok stres yaptım iyice huzursuz etti beni inşallah hayırlısı öncelikle sağlıklı olsun da gerisi boş

sağol canım çok takıldı eşim bu erkek mevzusuna çok stres yaptım iyice huzursuz etti beni inşallah hayırlısı öncelikle sağlıklı olsun da gerisi boş

Isin zor canim... bende ayni senin esinin davrandigi gibi erkek cocuk meselesini takinti yaptim. Esim hep kizdi bana.

Ben yumurtlama testleri vs. yapmadim, hic bisey yapmadim daha dogrusu. Ama icten ice hep dua ettim oglum olsun diye. Sanki kizim olsa dünyanin sonu olacakmis gibi.

O yüzden esini anliyorum ama yinede hayirlisini diliyorum sizin icin.... Hayirli saglikli bir evlat, insallah oglan olur :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…