Ikinci kızına hamile olan veya dogmuş olan hanımlar buyrun sohbete

Allah razi olsun Giymatlim, Allah seninde gönlünün muradini versin. Amin.

Sorun bir tane degil ki. Hangi biriyle bas edecegimi bilemedim... hem yazmak istiyorum hemde istemiyorum. Sikayet etmek istemiyorum. Artik beni ilgilendiren olaylara kendim yön vermek istiyorum. Baskalarinin gönlünü yapa yapa baktim ki kendimden eser kalmamis...
Evet diye diye alismis herkes, hayiri kimse kaldiramiyor.
Cok ama cok yoruldum...

Zaten hamileligimin basinda erkek takintisi vardi, illa oglum olsun diye. Ilk aylari belirtileri okumakla zehir ettim kendime. Etraftan sacma sacma laflar, bu da kiz olur, yok kiz tipi, yok erkek tipi.. ugras dur herkesle.. sonra kiz olunca kabullenemedim tabi bir süre. Bu sefer "Olsunlar, keske erkek olsaydilar" basladi cevremde...

Biraz daha zaman gecti kayinvalidem yine kendini davet etti, doguma gelecekmis. TR de yasiyor giris cikis yapiyor kaynatamla birlikte. Sonra benden ses cikmayinca vaz gecti. Belki gelemeyiz kizim dedi. Rahatladim birazda olsa.

Cünkü ilk kizimda benimle 3 hafta kaldi kafayi yiycektim. Dogum odama kadar girdi. Üstelik benim annem yanimda, yakinimda yasiyor. Cocugumu dogru dürüst emziremedim bile hala icimde. Sacma sapan adetler bilmem ne... Ben bi daha cocuk yapmicam demistim o zaman.

Kayinvalidemlerin burda kendi evleri vardi gelince orda kaliyorlardi. Kücük gelin beraber oturcaz diye evlerini bosalttirdi sonra da istemiyorum diye basindan atti. Esimin 2 kardesi iki de ablasi var. Anne-babasi gelince bir orda bir orda kaliyorlar. Cok ama cok yorucu ve bunaltici oluyor. Peslerinde kosmaktan acaba bugün mü yarin mi gelirler diye düsünmekten yoruldum artik. Öyle geldiklernde de en az 3-4 ay kalirlar.

Simdi yine gelmek istiyor güya beni bakacak. Yerinden kalktigi yok hanim aganin. Üstelik kocasi cok yasli ve huysuz aksi. Düsündükce cilgina dönüyorum. Ben cocuguma mi bakayim bebegime mi yoksa sizinle mi ugrasayim. Hayir ben kimseden yardim istemedim niye kendi kendine gelin güvey oluyor...
Ben kimseye beraber oturcaz sözü vermedim niye bu benden bekleniyor.
Esimde annem seni bakacak demez mi?
Gördük büyük kizimda beni nasil baktigini. Anca dedikodusunu dinledim. Et köfte türlü yiyecegime hergün makarna ve corba yerim, kafam rahat olur... offfffff

Istemedigim seyleri yapmak istemiyorum artik. Herseyden korkar oldum. Acaba bunu desem ne olur. Küser mi, esimle aram acilir mi vs. vs....

Beni ancak psikolog kurtarir artik... ama maalesef yeni yili beklemek zorundayim...... Evimde öyle müsait degil yani. Burda bir tek salon var hem salon hem oturma odasi yok. Ve salonumda acik...

Su son aylarimda zehir olduya... kac kere agladigimi ben bile bilmiyorum artik.
3. cocuk ihtimali cok düsük, ama eger onu yapmaya karar verirsem bastan diycem ben evimde dogumdan sonra kimseyi istemiyorum diye. Cok kizginim...... (((((

Hadi inşallahhhhhhhhh Gıymatlım ya.
ah canım çok sağol Allah razı olsun... bende inşaallahhh diyorum.. hayırlısıyla olsunda benden kurtulun artık...

ay canım benimm.. söylediklerinde ne kadar haklısın.. bu kadar anlayışsız davranmamaları lazım canım yaa.. aynen bende senin yaşadıklarını yaşamıştım. kayınvalidem 1 ay kaldı yerinden kalkıp bi bardak su bile almıyordu.. zavallı annem hem bana hem ona hizmet etti.
böyle zamanlarda insan yardımı dokunmayan insanı çekemiyor. misafir olur gitse neyse ama çok uzun süreler insanı çok yıpratıyor..
bebeğim 9 günklük olduğunda annem 2 günlüğüne kendi evine döndü kadıncağız. babama yemek yapıp gelecekti. inan o 2 günde sütüm kesilde benim. bi yandan ağlaması hiç durmayan bebeğim. bi yandan gelen gidene servis yap. yemek yok karnım aç... dediğin gibi o sıralarda bi daha kimseyi istemiyorum demiştim..

Allah seninde yardımcın olsun canım.. eşine güzel güzel söyle özellikle mahremiyet olayından bahset, ev müsait değil ben bebekle işlgilenirken sıkıntı duyuyorum de.. inşaallah tatsızlık çıkmadan hayırlı bi sonuca varırsınız.. bir an önce eşinle konuşmaya çalışki homonların daha fazla etkilenmesin arkadaşım.. şimdi sen kimbilir neler düşünüyorsundur.. bu düşüncelerden bir an evvel kurtulman lazım

Ne kadar sinirlendiğini tahmin edebiliyorum.

30 tane erkek doğuracağımı bilsem bu sözün üstüne doğurmazdım.İnsanların kendi hayatları üzerine başkalarının bu anneler olsa bile plan yapmalarına tahammül edemiyorum ya

aynen esmenim yaa beni rahat bıraktıkları yok.yeter artık.dogurmayacagım başka.

aa kime ne yaa.elalem yapın der durur senimkilerde yapmayınmı der.hem bunun rezilligi rnasılo oluyormuşbinsan gurur duyar,doguruyoruz çogalıyoruz ne güzel.sen boşver başkalırını.sen mutlu eşin mutlu daha ne olsun.

ya aslında haklısın.amaha benim hep yanımda duracak diyede açıkcası korkmuyo degiyim.inşallah olmaz öyye bişel.eşime daa düşkün annasi.

gıymatlımmm.bende sizleri çok çok özledimmm.allah seninde yardımcın olsun.kucagını bi bebeklede daha doldursun inşallah.sabretmez yolun yarısı canım arkadaşım.üzülme emiii..strezte çok tetikliyo.rahat ol.rabbimin verecek.zamanı saatii gemihce sende alacasın elbe.bunları dememe gerek yok zaten sen biliyorsun
ee nasılsın anlatsanaa.

yok yaa bende okadar para yokki.olsa yaptırırdım sanırım.ah ah..
ha bu arada bebegin erkekmiş tebrik ederim.bak sen o kadar para dökmekten kurtuldun ne mutlu sana..

haklısın nonis.ah bendede öyle bi kaynana olsa tepemde gezdiririm.benimki tam kaynana işte yaa..bilmiyorum atmaya çalışıyorum tabi ama bi zaman geliyo yine tepem atıyo o günler aklıma geliyo.ne yapalı öyle böyle geçiyo şti.

canım seninkiler sadece doğuma geliyormuş benimkilerin ne zaman gidecegi bile belli degil.haklısın kendi kızları olmayanca işte böyle davranırlar nede olsa el kızıyız valla ses etme bari en azandan hemen ayağa kalarsan belki çabuk gideryer.,

herkes değişiklik ister tabii ama ben herşeyin allahtan olduğuna inanıyorumm bence herkese hayırlı evlat versin allah kız erkek farketmiyor eli ayağı düz olsun sağlıklı olsun canım burda erkek embriyosu falan yükleniyormuş bunlar bana çook anlmasız geliyor resmen allaha şirk koşmaktır sen vermiyosun ben zorla yaparımm yalanmı o çocuktan hayır gelmez işte ozman bu benim görüşüm ama takılma bi şeyi çook isteyince de olmaz mesela benim 1 kızım var ilk erkek olmasını çok istemiştim ama olmadı hakkımızda hayırlısı allah gönlünüze göre versin...

aayy bende seni gördügüme çok evindim yaa.çok mutlu oldumm.iyimisinn.calla heycanlandım şimdi sevindim birden

aynen canım eski günler aklıma geldi ne güzel burda hamilelik günlerini paylaşıyorduk..
ben iyiyim şekerim bu ayda dr takibine başladım. salı günü 2 yumoşum vardı.. bilmiyorum çatladılar mı kasıklarımda ağrı var. kist kalmasından korkuyorum helencim...
sen nasılsın bebeler nasıl

bak kendi ağzında söylüyorsun erkek istemiştim diye.insan istiylo elbet ama olmuyorsa erşeyde vardır bi hayır dyorum artık.evletlerım ayırlı olsun yeter.sanırım çok param osaydı denirdim gibi geliyo.sonuçta nasip olmayacaksa elbet rabim onuda almasını bilir dimi.ama dedigin gibi herkesin gönlüne göre versin inşallah

evt yaa.ama gıymatlım biliyonmu tek çocukla iki cocuk amma arklı.ikiside çok zaman alıyo heleki iki kızsa.evde artı oyuncak kavgısı çıkıyo.o diyo bana ver küçük tutup bırakmıyoayy şimdiden çok cadı küçük.bide teyzesi yürüyo artık.annesinin canına okuyo.
had akalım yumoşlar inşallah bebecik olurlar..buralarıda ihmal etmiyin haa.az kaldı bir aysonra daha sık girerimtabi giderse kaynanam..ben okuyorum inanın her gün okuyorum ama giremiyorum.zaten ne yaptığımı takip ediyo kadın.bi yaklarsa burayı artık ne diyeyim neler olur neler.

hay maşaallah küçük kızın ne kadar çabuk yürümeye başlamış helencim.. artık pıtır pıtır arkanda dolanıyordur.. demek kavga etmeyede başladılar bacaksızlar..
inşallah bir ay sonra rahatlarsın canım. ne kadar zor durumda olduğunu tahmin edebiliyorum.. senin yine kaynanan. benim annem bile bilgisayara oturmama gıcık kapıyor.. hiç iş yokmuşta haylazlık ediyormuşum gibi geliyor. anlayamıyorlar buradaki paylaşımın çok farklı olduğunu.. nelerimizi döküp rahatlıyoruz...
inşallah hamile dediğin gibi hayırlısıyla hamile kalırım.. ama burayı bırakacağımı sanmıyorum canım.. çünkü çok yalnız hissediyorum evde kendimi..

evet ben inkar etmiyorum hala istiyorum herkes ister ama ben kalkıpta erkek olsun diye bişeyler yapmam komşunun kızı vardı 2 hamile kaldı çin takvimine göre olmadı demek istediğim bu neyse fazla uzatmıyım hakkında hayırlısı canım benim......

evet teyzesi ikiside cadılık yapıyo.allah yokluklarını göstermesin..
ayy işte aynen o durumdan dolayı giremiyorum bende.sanki kadına oyalayınoyrmuşum gibi geliyo.kapaktıyorum bende hemen.ya sıkıyo işte.bi seslenmesen ne olur sankii
bende bırakmak istemiyorum amaaa...iştee..
hadi bizlerede durumyamırı yaz.girmesimde okuyorum ben.inşallah güzel haerlerini alırım burdann...

yok kuzum ya.ne alınacagım.zaten darman yok bende kavga edecek..anladım ben.ben bişele yapmayı denemiştim ama olmadı nasip işte.üçüncüyü zaten istemiyorum artık vazgeçtim.ama dedigim gibi çok param olsaydı yaptırırdım sanırım şu kıbrıs olayını.ama oda olmayacak .para yok..o yüzden öylesine takıloyorum ben.senin içinde hayırlısı olsun.nasipte ne varsa o yaşanıyo biz ne keder istesek isteyimi.bende seninle aynı düşünüyorum yani

inşallah bu ay müjde vermek nasib eder Allahım ..
helencim ne güzel yemekler pişireceksin kim bilir.. kolay gelsin sana canım :79:

yok be canım ne kavgası......bence sen 3. çocuğuna kazayla hamile kalıcaksın ve oğlun olucak yazılarını takip edicem inşallah hislerimde yanılmam ......

selam kızlar naber? helen kızın yürümüş ne güzel benımki daha yürümedi ya yaşına girdi beee nezaman yürücekse çok hantal ya.

Helencim bizimkiler doguma geliyor iste o yüzden kiziyorum.
Benim büyük kizim uzun süren tehlikeli bir hastalik gecirdi. O zaman kalsaydi ya yanimda yardim etseydi ya. Zor mu geldi...
Simdi kimseye ihtiyacim yok üstelik istemiyorum zorla mi ya...
Esimde diyorki takma kafana yatak odasinda emzirirsin bebegi. Yer yapiyo anne babasina yani.
Niye ben belki koltukta rahat rahat oturup tv seyrederek emzirmek istiyorum.

Üstelik dedigim gibi babasi cok aksi, yemek begenmez tabaklari firlatir önüme... esime de söyleyince saka yapiyor der... diger cocuklarini toplar basima, hepsinde 2-3 cocuk... geldilermi gitmek bilmezler... biktim inanin ya, esimi bile istemez oldum ailesi yüzünden.

bizimkiler sirf doguma da gelmiyorlar arada bir gelip kaliyorlar 3-4-5 ay.. orda burda... kendi evleri olsa inanin gikimi bile cikarmam. Istedikleri kadar kalsinlar...

wc ye nasil gitcem dogumdan sonra, ses gelcekmi vs. vs....

daha bir sürü soru ve sorun var aklimda....

benimde zavalli annem isten cikar kosa kosa bize gelirdi ki kaynanami mesgul etsinde bende bebegimi emzireyim diye... ne gerek var bütün bunlara... ben mi cok sey bekliyorum. O düsünebilir ki gelinin annesi benden daha dinc ve kizi annesiyle daha cok rahat eder diye... niye düsünemiyor...

cok doluyum inanin, düsüne düsüne deli olcam...

simdi kendi kizida hamile oda getirsin türkiyeden kaynanasini yok olur mu ne gerek var onu annesi bakar... zor geliyor tabi gelinlik yapmak.

Allah anlayisli insanlarla karsilastirsin. Amin!

kım yapıyomuş onu ya öyle bişey yok yani.nasıl yüklüyolarmış anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…