ah canım çok sağol Allah razı olsun... bende inşaallahhh diyorum.. hayırlısıyla olsunda benden kurtulun artık...Hadi inşallahhhhhhhhh Gıymatlım ya.
Allah razi olsun Giymatlim, Allah seninde gönlünün muradini versin. Amin.
Sorun bir tane degil ki. Hangi biriyle bas edecegimi bilemedim... hem yazmak istiyorum hemde istemiyorum. Sikayet etmek istemiyorum. Artik beni ilgilendiren olaylara kendim yön vermek istiyorum. Baskalarinin gönlünü yapa yapa baktim ki kendimden eser kalmamis...
Evet diye diye alismis herkes, hayiri kimse kaldiramiyor.
Cok ama cok yoruldum...
Zaten hamileligimin basinda erkek takintisi vardi, illa oglum olsun diye. Ilk aylari belirtileri okumakla zehir ettim kendime. Etraftan sacma sacma laflar, bu da kiz olur, yok kiz tipi, yok erkek tipi.. ugras dur herkesle.. sonra kiz olunca kabullenemedim tabi bir süre. Bu sefer "Olsunlar, keske erkek olsaydilar" basladi cevremde...
Biraz daha zaman gecti kayinvalidem yine kendini davet etti, doguma gelecekmis. TR de yasiyor giris cikis yapiyor kaynatamla birlikte. Sonra benden ses cikmayinca vaz gecti. Belki gelemeyiz kizim dedi. Rahatladim birazda olsa.
Cünkü ilk kizimda benimle 3 hafta kaldi kafayi yiycektim. Dogum odama kadar girdi. Üstelik benim annem yanimda, yakinimda yasiyor. Cocugumu dogru dürüst emziremedim bile hala icimde. Sacma sapan adetler bilmem ne... Ben bi daha cocuk yapmicam demistim o zaman.
Kayinvalidemlerin burda kendi evleri vardi gelince orda kaliyorlardi. Kücük gelin beraber oturcaz diye evlerini bosalttirdi sonra da istemiyorum diye basindan atti. Esimin 2 kardesi iki de ablasi var. Anne-babasi gelince bir orda bir orda kaliyorlar. Cok ama cok yorucu ve bunaltici oluyor. Peslerinde kosmaktan acaba bugün mü yarin mi gelirler diye düsünmekten yoruldum artik. Öyle geldiklernde de en az 3-4 ay kalirlar.
Simdi yine gelmek istiyor güya beni bakacak. Yerinden kalktigi yok hanim aganin. Üstelik kocasi cok yasli ve huysuz aksi. Düsündükce cilgina dönüyorum. Ben cocuguma mi bakayim bebegime mi yoksa sizinle mi ugrasayim. Hayir ben kimseden yardim istemedim niye kendi kendine gelin güvey oluyor...
Ben kimseye beraber oturcaz sözü vermedim niye bu benden bekleniyor.
Esimde annem seni bakacak demez mi?
Gördük büyük kizimda beni nasil baktigini. Anca dedikodusunu dinledim. Et köfte türlü yiyecegime hergün makarna ve corba yerim, kafam rahat olur... offfffff
Istemedigim seyleri yapmak istemiyorum artik. Herseyden korkar oldum. Acaba bunu desem ne olur. Küser mi, esimle aram acilir mi vs. vs....
Beni ancak psikolog kurtarir artik... ama maalesef yeni yili beklemek zorundayim...... Evimde öyle müsait degil yani. Burda bir tek salon var hem salon hem oturma odasi yok. Ve salonumda acik...
Su son aylarimda zehir olduya... kac kere agladigimi ben bile bilmiyorum artik.
3. cocuk ihtimali cok düsük, ama eger onu yapmaya karar verirsem bastan diycem ben evimde dogumdan sonra kimseyi istemiyorum diye. Cok kizginim......(((((
ben azda olsa bi geçmişe bakayım..
Ne kadar sinirlendiğini tahmin edebiliyorum.
30 tane erkek doğuracağımı bilsem bu sözün üstüne doğurmazdım.İnsanların kendi hayatları üzerine başkalarının bu anneler olsa bile plan yapmalarına tahammül edemiyorum ya
slm kizlar ben bu yaslilari hic anlamiyorum benim ilk cocukda sevicden uctular neyse kizim oldu 2. hamile kalinca kayinvalide ne dogurup duruyorsun mal yap biraz dedi neyse oglum oldu hihhhhhhhhhh sindik seni bakar sende gorursun dedi daha cocuk dogar dogmaz simdi 3.ye hamile kaldim anaaaaaam rezilmi edecen bizi aleme dedi daha kimselere soylemedi bebek dogacak banada surekli tembih ediyor kimse duymasin sinirden agladim
hg.helenix arkadasım senı meraak etmıstım bır kayanana zede olarak bunada şükür allahtan 4 oğlu varmış benımkının 2 bırıde aldı karısını canakkaleye gıtıtı kaldım bır ben allahtan esım cok anacı degıl yoksa vay halıme llak butun kaynanazedelere yardı etsın tekraradan hg
helen canım ne kadar özlettin kendini.. Allah yardımcın olsun kolay değil.. inşaallah bu günlerde geçecek güzelim...
sürekli geçmişi düşünerek kendine eziyet etme..bi psikolog demişti ki, insanın hayal edip düşündüğü şeyleri beyin gerçekmiş gibi algılayıp ona göre hormon salgılarmış. sen şimdi o olumsuzlukları düşündükçe hormonların altüst oluyor... bütün organlarında birikiyor canım. sakın yapma kendine bunu... olan olmuş elden gelen bişey yok... Mevla ne takdir ettiyse onu yaşıyoruz arkadaşım....
Allah hakkımızda hayırlı yazılar yazsın.... amin..
SAOL CNM.. DEMEK KAYNANATÖR SİZDE ALLAH SABIR WERSİN:)) canım 3.yü düşünürsen zaten garanti olsun git tüp bebekle erkek embriyo aşılat kendine 100de 100 şansa bırakma! çok iyi yerler dr lar war bu konuda..
kaç yaş war ki aralarında peşpeşe mi oldu? nie rezillk oluyomuş alla alla anası war babası war sanki gayrimeşru douruyosun!
helenciğim hoşgeldin canım,ne kadar sıkıntılı olduğunu tahmin edebiliyorum ama kısa bir dönemmiş düşünsene başka kimsesi olmasa daha da zorlanırdın canım,hep en kötüyü düşün hamdolsun de,hem çok sevap canım belki bir duasıyla çok isteğin olacak inşallah çok üzme kendini hırpalama eski yaptıklarını unutmaya çalış.biliyormusun benim babaannem babamı çok sevmezdi çocukları içinde ama annemi çok sevdiği için hep bizle kalırdı,evde bir sorun olduğunda hep annemi tutardı babamı hiç desteklemezdi :)şimdi annemlerde kalmıyor eniştem vefat etti halam yalnız kaldı diye halamla kalıyor yine annem gider gelir arar sorar, babam oohooo annem hadi hadi demese gitmez bile..neden anlattım bunları hep öyle değilmiş anneminde üzülüp kırıldığı çok durum olmuş ama affetmiş keşke hepimiz böyle olabilsek di mi canım:)sana kolaylıklar diliyorum ve dua ediyorum arkadaşım...:)
Merhabalar bayanlar,
uzun bir ara giremedim... moralim cok ama cok bozuk....
kiminle dertlesecegimi bilmiyorum.
artik psikologa gitmeye karar verdim...
2. bebisimle hic alakasi yok... ailevi meseleler...
cok yoruldum, kimseye tahammülüm yok...
bütün hamileligim zehir oldu bana.
esimle de tartistim en sonunda...
cok kizginim herkese.....
sonra bir ara uzun uzun yazarim.
Helen Allah yardimcin olsun. Ben hem kaynana hemde kaynatazede olmak üzereyim, cildirmak üzereyim...((((((((((( offffffff
Allah razi olsun Giymatlim, Allah seninde gönlünün muradini versin. Amin.
Sorun bir tane degil ki. Hangi biriyle bas edecegimi bilemedim... hem yazmak istiyorum hemde istemiyorum. Sikayet etmek istemiyorum. Artik beni ilgilendiren olaylara kendim yön vermek istiyorum. Baskalarinin gönlünü yapa yapa baktim ki kendimden eser kalmamis...
Evet diye diye alismis herkes, hayiri kimse kaldiramiyor.
Cok ama cok yoruldum...
Zaten hamileligimin basinda erkek takintisi vardi, illa oglum olsun diye. Ilk aylari belirtileri okumakla zehir ettim kendime. Etraftan sacma sacma laflar, bu da kiz olur, yok kiz tipi, yok erkek tipi.. ugras dur herkesle.. sonra kiz olunca kabullenemedim tabi bir süre. Bu sefer "Olsunlar, keske erkek olsaydilar" basladi cevremde...
Biraz daha zaman gecti kayinvalidem yine kendini davet etti, doguma gelecekmis. TR de yasiyor giris cikis yapiyor kaynatamla birlikte. Sonra benden ses cikmayinca vaz gecti. Belki gelemeyiz kizim dedi. Rahatladim birazda olsa.
Cünkü ilk kizimda benimle 3 hafta kaldi kafayi yiycektim. Dogum odama kadar girdi. Üstelik benim annem yanimda, yakinimda yasiyor. Cocugumu dogru dürüst emziremedim bile hala icimde. Sacma sapan adetler bilmem ne... Ben bi daha cocuk yapmicam demistim o zaman.
Kayinvalidemlerin burda kendi evleri vardi gelince orda kaliyorlardi. Kücük gelin beraber oturcaz diye evlerini bosalttirdi sonra da istemiyorum diye basindan atti. Esimin 2 kardesi iki de ablasi var. Anne-babasi gelince bir orda bir orda kaliyorlar. Cok ama cok yorucu ve bunaltici oluyor. Peslerinde kosmaktan acaba bugün mü yarin mi gelirler diye düsünmekten yoruldum artik. Öyle geldiklernde de en az 3-4 ay kalirlar.
Simdi yine gelmek istiyor güya beni bakacak. Yerinden kalktigi yok hanim aganin. Üstelik kocasi cok yasli ve huysuz aksi. Düsündükce cilgina dönüyorum. Ben cocuguma mi bakayim bebegime mi yoksa sizinle mi ugrasayim. Hayir ben kimseden yardim istemedim niye kendi kendine gelin güvey oluyor...
Ben kimseye beraber oturcaz sözü vermedim niye bu benden bekleniyor.
Esimde annem seni bakacak demez mi?
Gördük büyük kizimda beni nasil baktigini. Anca dedikodusunu dinledim. Et köfte türlü yiyecegime hergün makarna ve corba yerim, kafam rahat olur... offfffff
Istemedigim seyleri yapmak istemiyorum artik. Herseyden korkar oldum. Acaba bunu desem ne olur. Küser mi, esimle aram acilir mi vs. vs....
Beni ancak psikolog kurtarir artik... ama maalesef yeni yili beklemek zorundayim...... Evimde öyle müsait degil yani. Burda bir tek salon var hem salon hem oturma odasi yok. Ve salonumda acik...
Su son aylarimda zehir olduya... kac kere agladigimi ben bile bilmiyorum artik.
3. cocuk ihtimali cok düsük, ama eger onu yapmaya karar verirsem bastan diycem ben evimde dogumdan sonra kimseyi istemiyorum diye. Cok kizginim......(((((
helencim canım nasılsın seni görmek ne kadar güzel
aayy bende seni gördügüme çok evindim yaa.çok mutlu oldumm.iyimisinn.calla heycanlandım şimdi sevindim birden
herkes değişiklik ister tabii ama ben herşeyin allahtan olduğuna inanıyorumm bence herkese hayırlı evlat versin allah kız erkek farketmiyor eli ayağı düz olsun sağlıklı olsun canım burda erkek embriyosu falan yükleniyormuş bunlar bana çook anlmasız geliyor resmen allaha şirk koşmaktır sen vermiyosun ben zorla yaparımm yalanmıo çocuktan hayır gelmez işte ozman bu benim görüşüm ama takılma bi şeyi çook isteyince de olmaz mesela benim 1 kızım var ilk erkek olmasını çok istemiştim ama olmadı hakkımızda hayırlısı allah gönlünüze göre versin...
aynen canım eski günler aklıma geldi ne güzel burda hamilelik günlerini paylaşıyorduk..
ben iyiyim şekerim bu ayda dr takibine başladım. salı günü 2 yumoşum vardı.. bilmiyorum çatladılar mı kasıklarımda ağrı var. kist kalmasından korkuyorum helencim...
sen nasılsın bebeler nasıl
hay maşaallah küçük kızın ne kadar çabuk yürümeye başlamış helencim.. artık pıtır pıtır arkanda dolanıyordur.. demek kavga etmeyede başladılar bacaksızlar..
inşallah bir ay sonra rahatlarsın canım. ne kadar zor durumda olduğunu tahmin edebiliyorum.. senin yine kaynanan. benim annem bile bilgisayara oturmama gıcık kapıyor.. hiç iş yokmuşta haylazlık ediyormuşum gibi geliyor. anlayamıyorlar buradaki paylaşımın çok farklı olduğunu.. nelerimizi döküp rahatlıyoruz...
inşallah hamile dediğin gibi hayırlısıyla hamile kalırım.. ama burayı bırakacağımı sanmıyorum canım.. çünkü çok yalnız hissediyorum evde kendimi..
evet ben inkar etmiyorum hala istiyorum herkes ister ama ben kalkıpta erkek olsun diye bişeyler yapmam komşunun kızı vardı 2 hamile kaldı çin takvimine göre olmadı demek istediğim bu neyse fazla uzatmıyım hakkında hayırlısı canım benim......
ben azda olsa bi geçmişe bakayım..
herkes değişiklik ister tabii ama ben herşeyin allahtan olduğuna inanıyorumm bence herkese hayırlı evlat versin allah kız erkek farketmiyor eli ayağı düz olsun sağlıklı olsun canım burda erkek embriyosu falan yükleniyormuş bunlar bana çook anlmasız geliyor resmen allaha şirk koşmaktır sen vermiyosun ben zorla yaparımm yalanmıo çocuktan hayır gelmez işte ozman bu benim görüşüm ama takılma bi şeyi çook isteyince de olmaz mesela benim 1 kızım var ilk erkek olmasını çok istemiştim ama olmadı hakkımızda hayırlısı allah gönlünüze göre versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?