Ikinci kızına hamile olan veya dogmuş olan hanımlar buyrun sohbete

günaydın..
kızlar valla eskileri özledim.şööyle sohbet etmeyi özledim beee
kızlarım iyi benim şükür..ikiside arada oynuyor arada kavga ediyo.gerce en çok kavgayı küçük başlatıyo.büyügün elinde ne görse hemen istiyo.o boya yayıpyorsa küçük hemen istiyo kalemden defreted ekadar hepsini istiyobu seferde büyük kız ağlıyo hepsini istiyo diye.ayy arada kalıyorum.küçük çok fena.küçüklügün taşıdığı şimarıklık var ahh ahh

merhaba helenciğim bende çok özledim canım yaa,ne çok vaktimiz varmış di mi o zamanlar..şimdi sanki koşup yetişemediğim birisi varmış gibi hissediyorum o derece..canım bizde de aynı şeyler oluyor büyük kızım kitaplarla haşır neşirse küçükte istiyor alıp yırtıyor,hamurla oynuyorsa küçük hamurdan yemeye çalışıyor,ha birde herşey büyük kızın hiçbirşeyi küçükle paylaşmak istemiyor,birde benim küçük çok afacan her oyunu o başlatıyor.oyuncaklar arasında ilginç birşey buluyor onunla oyuna başlıyor mesela, sonra büyük hemen elinden kapıyor o benim diye tabii kıyamet kopuyor(( büyük kızımda tv aşkı başladı başka hiçbir şey izlettirmiyor devamlı onun kanalları çok üzülüyorum,. bu yüzden yazdan sonra yeni okul döneminde yuvaya göndereceğim haftanın üç günü,yaşıtlarıyla zaman geçirir tv den uzaklaşır belki..temmuzda 3 yaşını dolduracak 3 yaştan sonra yuvaya gitmesi daha sağlıklı olur diyor dr,küçükte ekimde 2 olacak inşallah daha rahat olacak herşey:)))

arkadaşlar bende 2. kızıma hamileyim.bir kızım var temmuzda 3 yaşını tamamlayacak..bebişimiz de ağustosta doğacak...aralarında 3 yaş olacak.inşallah zorlanmam..öğretmenim bu arada ilk dönem çalışmayacağım...eylül den şubata kadar...biri 3.5 biri 6 aylık oalcak o zaman..ilk yıllar zorlanırım sonra rahat ederim diye düşünüyorum bakalım Allah kolaylığını verir inşallah..

Merhaba kızlar bende 2. kıza hamileyim 6 aylık... kısmetse temmuz 10 gibi doğacak Azra'm ... şuanda büyük kızımda 3,5 yaşında Adı da İRem,o benim karnımı okşamayı,karnımı öpmeyi kardeşine ciciler almayı çok seviyor,hayaller kuruyor ,beni koruyor kardeşinden ötürü tabii, bende merak ediyorum ,doğumdan sonra neler olacak diye... sizce böyel devam edermi yoksa kıskançlık girermi araya:18: benim bir de şu avantajım var çok samimi olduğum iki komşumunda bebekleri var biri 1 yaşında biri 8 aylık,ikisinede ablalık yapıyor,onları koruyor ,bazen bizde kaldığı oluyor bebeklerin,o zamanda bana yardım ediyor,bana anne hapşırdı,burnu aktı diyerek peçete istiyor ve burnunu siliyor,onlara su içiriyor,emziği düşse yıkayıp geliyor... Avaba kardeşine nasıl olur tecrübeli anneler bana fikir verirmisiniz....Herşey şu anda tozpembemi yoksa....:26:

canım yaa valla dediklerin heps doğru:)
benim kızlarda çok oyuncak kavgası ediyor.oyuncak alırken bile bu benimmi kardeşiminmi diye soruyo yani..bende kinizinde diyorum onada l oyuncak diyo bu aralar daha bi sinirli oldu gibi benim büyük ız..küçükte sinirlendiriyo haklı neyi eline alsa hemen istiyo.bu seferde yaygarayı ikiiside kopartıyo.off büyüdükçe işleri zorlaşıyo.
iyi yi büyük 3 yaşında olacakmış ne güzel.kreşe verrek iyi edersin canım.benimkide tv seyretmesini seviyo ama sık değil.belli çizgfilmleri var onu muhakka izled küçükte ablası ne izliyorsa onu izliyo:)

nisancım hoşgeldin biliyorum cinsiyetini haberim vardı.daha öncede yazmıştın ama daha erken bi zamandı dimi.allah tamamına erdirsin arkadaşım hayırlı evlat olsunlar inşallah herkesin imrenecegi evlatlar yetiştirelim inşallah..maşallah yaşları bence çok uygun.ne güzel onlar bübüyecek işte ikisi bir rahat erderiz.senin yaş kaçtı bacım.sen ücüncü falan düşünüyormusun ilerdeee..

hoşgeldin canım.allah tamamına erdirsin.hayırlı evlat olsunlar inşallah.ilk başta benim büyük kız kardeşim olaca diye seviniyordu .doğdu yine araları iyi oldu.arada kıskınçlık oldu ama pek göze batar olmadı yani..ama büyüdükçe sanki kıskançlıkları artıyo gibi.heleki oyuncak konusunda bu aralarfeciyez.üyük oyuncak alıyo küçük kız elinden alak istiyo.büyük boyuma yapıyo kçük bende boyuma yapacagım diyo.bu sefer büyük sinirleniyo.of küçügü oyulamaya çalışıyorum bende ama yok abla ne oynuyorsa aynını hatta elindekini istiyo.o yüzden sorunumuz çıkıyo bu aralar.inşallah seninkinde böyle şeyler yaşahmaz..ama güzel şeylerde oluyor.çok korumacı oluyor ablalar doğru.ben tüçüge kızdığımda hemen büyük kızım kucaklıyo gel sen benim yanıma diyo.korumuş oluyo onu.oda hemen kucagına gidiyo onları öyle görünce pek hoşuma gidiyo..

günaydın..güzel anneler anlatın neler yapıyorsunz kızlarınızla nasıl geçiyor zaman yazın ya.
havalarda bi düzelmedi gitti ya.sıkıldılar evde olmaktan ..valla ben bile zıkıldım yaa..üşüteekler diye korkamtan zıkaramıyorum zaen dışarısıda rüzgar yağmurr

merhabalar helencim iyiyiz ne yapalım izmir de 2-3 gündür güzel dün kontrolümüz vardı bizde o bahaneyle evden çıktık dışarıya çıkınca ne ağlamak var ne birşey.önceden ağlıyordu şimdi bilinçlendi tabii anca bakınıyor etrafa.15 yaş fark var aralarında benim çocukların ama kavga inanki bizde de var kızın elide bilgisayarı görünce kıyamet kopuyor o basacakmış harflere eline geçirince nasıl mutlu anlatamam kız başa çıkamıyor vallahi zor alıyoruz elinden bilgisayarı.en çokta ablasının odasını seviyor bu çocuk tam dayaklık ne parfümü kalıyor yere inmedik ne kalemleri tabii kızım gelince kıyametler kopuyor o bağırdıkça bizimkide nasıl gülüyor anlatamam oh canıma değsin seni nasıl çıldırttım der gibi.hızlı gonzales diyoruz ona heryer talan Allah yardımcımız olsun çok zor

nisancım hoşgeldin biliyorum cinsiyetini haberim vardı.daha öncede yazmıştın ama daha erken bi zamandı dimi.allah tamamına erdirsin arkadaşım hayırlı evlat olsunlar inşallah herkesin imrenecegi evlatlar yetiştirelim inşallah..maşallah yaşları bence çok uygun.ne güzel onlar bübüyecek işte ikisi bir rahat erderiz.senin yaş kaçtı bacım.sen ücüncü falan düşünüyormusun ilerdeee..

evet helen aralarında ki yaş farkı uygun inşallah birbiriyle anlaşabilen kardeşler olurlar..ben 3. düşünmüyorum canım..eşimde bende çalışıyoruz..bunlar büyüsün yeter bana...ilerde dersleri falan olucak onlarla ilgilenicem daha..başka bebek kaldıramam..

Slm kızlar benımde 2 kızım var byugu 11 kucugde 10 subat 2010 dogumlu baya bır ara verdım rahat ederım dıye ama daha cok mahvoldum cok pısmanım 2 bılemedın 3 yas arayla yapmadıgıma aılevı durumum musaıt oolsaydı 3 yasen ıdealı bnce sımıd buyugu 5 gıdıyo kucugu felaket yaramaz butun herseyı alt ustedıyo ınanın ben buyuk kızıma acıyom zavallı 10 sene sonra sankı ustune kuma geldı bızde adını millli felaket koyduk cadının ya esralar boyle galıba banada cok agır geldı tabe 10 sene rahttan sonra aman artık 3 cu nun garantı erkek olacagını dahı bılsem tovbe artık allah yavrularıma uzun ömür versın yeterde artarlar bıle bende su kucugu bıuraz buyuse calısıcam bende oretmenım ozelde ama kıyamamıyom artık kısmet yasta 31 artık alllah butun bebek ısteyenlere cıfter versın herkese hayırlı gunlerr

yaş farkını uzmanlar 2-3 yaş uygun buluyolar..sen baya ara vermişsin..ama onun tadı da başkadır heralde..10 yıl sonra eve minik bi şey geliyo..şimdi yaramazlık yapar biraz büyüyünce akıllanır..bence 4 yaş çok önemli çocuk bence bir şeylerin bilincine varıyo....benim yaş 30 bende 3. kesinlikle düşünmüyorum..bunlar yeter...

Benim aysem yurumuyor konusmuyor hani erken dogdu ya.. Oksijensiz kaldi dogumda bir sure ama ne kadar belli degil dogar dogmaz baska hastaneye gonderildi morardi diye.. Herkes bisey soyluyor.. Dogum doktorum burda solunum yolu acik gitti diger hastaneye diyor.. Diger hastanedeki doktor buraya geldiginde nefes almiyordu yardimsiz diyor. Tam bilemiorum ne kadar oksijensiz kaldi

14aylik bebek tek kelime etmez mi
Anne baba mama dede meme hic birini soylemiyor
Gecen ay emeklmeyi ogrendi onu yapiyor ama yurumek yok hala..
Korkmalimiyim bilemiyorum
Bebek norologuna gotureyim mi
Yurumemesi sorun degil de hic anlamli kelimesi yok
Evde ben ona sarkilar tekerlemeler soyluyorum her adimda konusuyorum onunla.. Yani cok emek safediyorum.. Hani burnun hani gozun dedigimde gostermiyor. Belki bin defa calistik ama hani gozun diorum bakiyor suratima.. Bunca ay bekledim hadi yasinda hadi 13 aylik olunca iste 14 aylik oldu sadece alkis yapmayi biliyor .. Alkisi cok ustunde durmadan bit anda ogrendi yani bin defa soylemedim belki yuz defa gostermisimdir..
Kafam karusik korkyyorum biraz.
Siz ne dersiniz bu duruma?

İsitme testi yapildi.. İsmini soyleyince donup bakiyor.. Sevdigi sarkida ellerini salliyor.. Duyuyor yani kulaktan kaynakli problem yok

canım tam bilemıyorum ama bana normal gibi geldi benım bebeğim 16 aylık baba gel hayır helan diye biliyo emekliyo duvara tutuna tutuna gidiyo ayakta duruyo ama hala testeksiz tek başına yürümüyo bende kafaya takmaya başladım ama yaşıtlarında 2. 3 ay geriden geliyo .senın bebeğinde böyledie bence geriden geliyo olabilir fazla kafaya takma derim ben.

ayyabla için zor desene.sende haklısın öylede zoor böylede.kız kapısını kitleyip gitsin bari olmayacak demmekki böyle..

aslında haklısın öyle düşününce hiç gerek yok üçüncüye.off zor bi karar benimi çin.

biliyorum canım seni daha önce yazmıştın hatırladım..benim küçükte esra.ahh zor zor bu esralarçok cadılar..

duyguu seni ben anlarım bacım.nedenmi benim büyük kız geç konuştu.her telden ses çıktı.yok bazılararını çocukları erken konuştu bana bilginlik taslayarak biz çocugmuzla sık sık konuşuyoruz diyenler..salakk ben bi köşeyemi atıyorum çocugu sanki o iyi yapıyorda ben yapamıyorm gibi ezik hissettim.ama öyle degi duygu.bence çok normal.çok doktor aşındırdım.benim büyük kız 2 yaşından sonra konuşmayı söktü.iki yaşındayken anne baba.dede.dayı.mama.fu(su).hayvanlarında ses taklitlerin yapıyondu bu kadar..başka bişey yok.her doktora götürüşümde çok normal deyip durdular.artık dokturumu bıktırdım yani o derece.bunu artık bana sorma derdi.her bebek dil gelişimi bir olmuyo.çok farklılar.şimdi küçükte çok konuşmuyo.bi kaç teni biliyo bişey.ama büyük ablasına göre daha iyi.ama belli oda geç konuşacak.yani bana doktorun dedegi şuydu.üç yaşına kadar bekliyoruz biz.üç yaşında bile 2 kelime bilmesi normal demişti.bu zamanın çockları yapılan araştırmaara göre daha geç konuşuyormuş.ki bende şahitoldum büyük kızımdan yaşça büyük birinin daha az konuştugnu fark etmiştim.onlarada doktor normal demişti.geçen göndüm şakır şakar olmuş.yani normal.erken doğmasıyla alakası yok.konuşan konuşuyo.ama dil gelişimi öyle sandığmız gibi basit değil.herkes bir olamaz.beni çok üzdüler neden konuşmuyo sen bunla konuşmuyormusun diye sapır saçma şelre işte.ama şimdi konuşması falan çok düzgündür.geç oldu ama iyi oldu:)

İsitme testi yapildi.. İsmini soyleyince donup bakiyor.. Sevdigi sarkida ellerini salliyor.. Duyuyor yani kulaktan kaynakli problem yok
gördünmü bak korkulacak bişe yokk...merak etmee.

bencede evham yapıyo..kız sen nasılsın hiç gösütmüyorsunn

dufyucum her şey yolunda hiç merak etme.benim kız erken yürüdü.evet ne bilem büyükte öyleydi çabuk yürüdüler.ama geç konuşuyorla benim ızlar.ilk büyükt epey üzüldüm bu ne zaman konuşacak diye.hatta büyük kızama kızdığım zaman bile olmuştu neden konuşmuyorsun diye.bi şeyi 50 kere tekrarladığımı bilirim.ama tekrarlamazda.ama bi zaman sonra dil gelişimide elbet hızlanıyo sonra dedklerini tekrarlıyo.off ne yapalım geç konuşsunlar varsın.ama daha çok erken.3 yaşında bile hiç konuşmuyorsa çocuk nörolojisi tavsiye ediliyo.:))

Slm hayırlı aksmlar herkese korkma duygucum erken dogumdan falan deyıl genetık galıba benım buyuk kızmda 3 yasın yakın konustu yane tam olarak anladık konusmasını bızım babamızda 4 yasına yakın konusmus galıba genlerını babalarından almıs benım kızlar kucugu 14 aylık ama cum:89::89:le falan kurmuyo yane anne baba dede mama falan bıde 2 gundur burnunu gosterıyo gulu gulu gulu dıye bıseyler anlatıy ama anlasılmıyo yane buda gec konuscak bellıı canları sagolsun ama senı anlıyorum ınsan takıyo en noırmal sekılde 2 den sonra baslıyolar bıraz analrına cekselr dusuk cenelı oacaklar ama bene 1 yasında baslamısm laf cevırmeye ama malesef aynı babaları

Ya kızlar bıraz konuylaalaksız olacak ama sezeryandan sonra kılo cokmu zor verılıyo anlmadımkı ılk kızm normal dogum zaten 10 kılo almıstım 64 le hamıle kaldım 74 le dogumyapmıstım ve 3 aysonra 50 dustumya hemde cok emmedıde ya bu kucugu mahvettı benı zaten dogum kontrol haparından bı 10 kılo aldım 4 sende 75 le hamıle kaldım 95 lle cıktım ama 14 aylık oldu hala kılom 80 allahten boy 1 65 yoksa mahvoldum veremıyomda okadar kosturmayla dmmekı benım bunyem saglam caba sezeryanla alaksı varmıdırkı bıde bısıklet var bızım evde onla ne zaman bıraz fazla hareket etsem hala dıkslerım sızlıyo ne olacak halım bılmemm herkese ıy aksamlarrr

Bence sezeryanla alakası yok biraz yaşla alakalı bence bir de sıkı rejim yapmayla.Ben ilk hamileliğimde (58.5kiloydum)14 kilo aldım,doğumdan 1 hafta sonra 56 kiloya indim ikinci hamileliğimde tansiyon kanama ne arasan çıktı 65 kiloyla başladığım yolculuk 101 le tamamlandı 3.400 doğdu çocuğum ve doğumdan sonra 98 dim ben nasıl oldu anlamadım yani 3 kilo vermiştim mayıstan kasıma kadar hiçbirşey yapmadan 4 kilo vermişim oldumu sana 94. kasımda artık 6 aylık oldu bebeğim diye (emziriyorum çünkü sütümün kesilmesini istemedim)dikkat etmeye başladım 16 kilo verdim şimdi 78 kiloyum aynı boydayız hayatımda yaşadığım en korkunç yazdı 2 bluz ve 1 kapriyle geçirdim ki ben tam alışveriş manyağıyımdır hiçbirşey almadım hatta ve hatta eşimle bile dışarıya çıkmak istemedim onun yanındayken sanki eşim benden utanır mı bu halimle diye düşünüyordum(tabiiki böyle birşey yok ama ben çok kötüydüm ya işte)kendime yürüyüş bandı aldım 5 ay önce daha adamakıllı üstüne çıkıpta başlayamadım yürüyüşlere 10 kiloyu bant yardımıyla vermeyi düşünüyorum.Kilolu olmak bana göre değil

Sagol esmencımde nelere dıkkat ettın ya ben mahvoldum basladıgım hıcbırseye adapte olamıyom ha burada ıkı cocuk evımde buyuk butun gece adam gıbı uymuyomdesem fazla atmıs olmam yane tam bır kosturamca ama yınede veremıyom en kotu huymda en ufak bır moral bozuntusunda yemege verıyom kendımı kızm 14 aylık 2 ay once yasında bırraktı emmeyı kosu bandı bende dusunuyomda bende kondoksıyon pısıkletım varda dedıgın gıbı ustun ecıktıgım yokkı zaten onlarda kas yapıyomus yurume bandı daha mantıklı bencede aynen dedıgın gıbı utanıyorum kendımden cunku 50 kılodan 80 olmaka baya bır uzuyo ınsanı ha 50 olmnak deyıl derdım buyastan sonra yas 30 65 olsam yeter bana seneyede gogus amelyatı gecırcem kucultmek ıcın 100 bedende ozmanana kadar doktorum en az 70 oldedı ama nasıl altın cılegın bı faydası varmı acaba alan kullanan varmıkı aman ne derler denıze dusen yılana sarılır hesabı hakkımızda hayırlısı ıns herkese ıy gunler arkadaslarr

merhaba canım,ben 2 ayda 90 dan 76 kiloya düştüm,hala da devam ediyorum hedefim 65 yada 68 olmak.ben doktorla zayıflıyorum ama yaptıklarımı sana yazayım iraden kuvvetliyse inan fena kilo verirsin hemde yağdan yakarak,ben hiç spor yapamadım ama başlamayı düşünüyorum son 10 kg verirken işim kolaylaşır belki..ilk beş gün sadece protein tüketiyorsun şöyleki;
sabah:1 dilim dil peynir,1 tane pişmiş yumurta
ara:1 çay bardak kefir
öğlen:1dilim dana eti yağsız ızgara
ara:1 bardak kefir
aklşam:et,tavuk veya balık 1-2 dilim,yoksa 2 dilim dil peynir
canım ilk beş gün sadece bunları yiyerek 3 ila 5 kiloyu kesin veriyorsun devam eden günlerde öğünlerine bir tabak salata ekliyorsun.öğlen öğününde etli sebzede yiyebilirsin..hiç bir şekilde ekmek,şeker yok meyva bile yok içerisindeki şeker yağ yakmayı durduruyor diye..her pazartesi sadece protein olan salatasız diyeti uyguluyorsun..bu arada exodex adlı bir takviye kullanıyorum canım siyah üzüm çekirdeği ekstresi tatlı isteğini baskılıyor ve yağ yakmaya yardımcı sabah ve akşam yemekden yarım saat önce alıyorum.yanında c vitamini de kullanıyorum o da yağ yakmayı kolaylaştırıyor(askorbik asit diye eminönünden alıyorum suyuma karıştırıp içiyorum 2-3 çay kaşığı)yaptıklarım bunlar canım azmedersen inan kısa sürede istediğin kiloya inersin istediğin kiloya indikten sonra herşeyden yiyorsun pazartesileri protein diyetini yapmaya devam ediyorsun.bu diyeti gittiğim doktor yaptırıyor inan bir bayan arkadaş bir buçuk ayda 17 kilo verdi en son kaç kiloya düştü bilmiyorum.. hedef kısa sürede yağdan zayıflamak umarım uygular ve başarılı olursun:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…