Benim aysem yurumuyor konusmuyor hani erken dogdu ya.. Oksijensiz kaldi dogumda bir sure ama ne kadar belli degil dogar dogmaz baska hastaneye gonderildi morardi diye.. Herkes bisey soyluyor.. Dogum doktorum burda solunum yolu acik gitti diger hastaneye diyor.. Diger hastanedeki doktor buraya geldiginde nefes almiyordu yardimsiz diyor. Tam bilemiorum ne kadar oksijensiz kaldi
14aylik bebek tek kelime etmez mi
Anne baba mama dede meme hic birini soylemiyor
Gecen ay emeklmeyi ogrendi onu yapiyor ama yurumek yok hala..
Korkmalimiyim bilemiyorum
Bebek norologuna gotureyim mi
Yurumemesi sorun degil de hic anlamli kelimesi yok
Evde ben ona sarkilar tekerlemeler soyluyorum her adimda konusuyorum onunla.. Yani cok emek safediyorum.. Hani burnun hani gozun dedigimde gostermiyor. Belki bin defa calistik ama hani gozun diorum bakiyor suratima.. Bunca ay bekledim hadi yasinda hadi 13 aylik olunca iste 14 aylik oldu sadece alkis yapmayi biliyor .. Alkisi cok ustunde durmadan bit anda ogrendi yani bin defa soylemedim belki yuz defa gostermisimdir..
Kafam karusik korkyyorum biraz.
Siz ne dersiniz bu duruma?
ahh ceylancım yaabenimde sorunum var.belki size az gibi gelir ama boyum kısa olunca çok duruyo.bende 65 kiloyum.ama 1.60 boyla çok kötü duruyo.bende iki sezaryan oldum.aynen ilk kızda kolay verdim kiloyu.ama bu zorluyo malum yaş ilenledikce tabi kilo vermek zor oluyo.Ya kızlar bıraz konuylaalaksız olacak ama sezeryandan sonra kılo cokmu zor verılıyo anlmadımkı ılk kızm normal dogum zaten 10 kılo almıstım 64 le hamıle kaldım 74 le dogumyapmıstım ve 3 aysonra 50 dustumya hemde cok emmedıde ya bu kucugu mahvettı benı zaten dogum kontrol haparından bı 10 kılo aldım 4 sende 75 le hamıle kaldım 95 lle cıktım ama 14 aylık oldu hala kılom 80 allahten boy 1 65 yoksa mahvoldum veremıyomda okadar kosturmayla dmmekı benım bunyem saglam caba sezeryanla alaksı varmıdırkı bıde bısıklet var bızım evde onla ne zaman bıraz fazla hareket etsem hala dıkslerım sızlıyo ne olacak halım bılmemm herkese ıy aksamlarrr
kız sen hamilelikte 40 kilomu aldınBence sezeryanla alakası yok biraz yaşla alakalı bence bir de sıkı rejim yapmayla.Ben ilk hamileliğimde (58.5kiloydum)14 kilo aldım,doğumdan 1 hafta sonra 56 kiloya indim ikinci hamileliğimde tansiyon kanama ne arasan çıktı 65 kiloyla başladığım yolculuk 101 le tamamlandı 3.400 doğdu çocuğum ve doğumdan sonra 98 dim ben nasıl oldu anlamadım yani 3 kilo vermiştim mayıstan kasıma kadar hiçbirşey yapmadan 4 kilo vermişim oldumu sana 94. kasımda artık 6 aylık oldu bebeğim diye (emziriyorum çünkü sütümün kesilmesini istemedim)dikkat etmeye başladım 16 kilo verdim şimdi 78 kiloyum aynı boydayız hayatımda yaşadığım en korkunç yazdı 2 bluz ve 1 kapriyle geçirdim ki ben tam alışveriş manyağıyımdır hiçbirşey almadım hatta ve hatta eşimle bile dışarıya çıkmak istemedim onun yanındayken sanki eşim benden utanır mı bu halimle diye düşünüyordum(tabiiki böyle birşey yok ama ben çok kötüydüm ya işte)kendime yürüyüş bandı aldım 5 ay önce daha adamakıllı üstüne çıkıpta başlayamadım yürüyüşlere 10 kiloyu bant yardımıyla vermeyi düşünüyorum.Kilolu olmak bana göre değil
aynen artık 50 ler bize uzak.bende 60 olayım dyorum yeter.bazende 58 mi olsam diyomSagol esmencımde nelere dıkkat ettın ya ben mahvoldum basladıgım hıcbırseye adapte olamıyom ha burada ıkı cocuk evımde buyuk butun gece adam gıbı uymuyomdesem fazla atmıs olmam yane tam bır kosturamca ama yınede veremıyom en kotu huymda en ufak bır moral bozuntusunda yemege verıyom kendımı kızm 14 aylık 2 ay once yasında bırraktı emmeyı kosu bandı bende dusunuyomda bende kondoksıyon pısıkletım varda dedıgın gıbı ustun ecıktıgım yokkı zaten onlarda kas yapıyomus yurume bandı daha mantıklı bencede aynen dedıgın gıbı utanıyorum kendımden cunku 50 kılodan 80 olmaka baya bır uzuyo ınsanı ha 50 olmnak deyıl derdım buyastan sonra yas 30 65 olsam yeter bana seneyede gogus amelyatı gecırcem kucultmek ıcın 100 bedende ozmanana kadar doktorum en az 70 oldedı ama nasıl altın cılegın bı faydası varmı acaba alan kullanan varmıkı aman ne derler denıze dusen yılana sarılır hesabı hakkımızda hayırlısı ıns herkese ıy gunler arkadaslarr
ayy noniss canım yaa tebrik ederimmm.harika vermişsinn..kız bi detaya gir bacım.şimdi bendede 7-8 kilo vermem ağzımşimdi bun etsem gidrmi dersin.65 kiloyum ama boym kısa 1.60 boy.benim 60 yada 58 olsam iyi dururum.şimdi kefir yokevde ne yersek onun yerine iyi olur.bide akşamtavuk yada etten ne kadar yiycez.bir iki dilimmi.acıkırız kızz..hem senin takviye ne peki şu diye haplarındanmı ..yoksa ilaçmı anlamadım.anlat acım yol göster bende üzünüm kilomu hala veremedimmerhaba canım,ben 2 ayda 90 dan 76 kiloya düştüm,hala da devam ediyorum hedefim 65 yada 68 olmak.ben doktorla zayıflıyorum ama yaptıklarımı sana yazayım iraden kuvvetliyse inan fena kilo verirsin hemde yağdan yakarak,ben hiç spor yapamadım ama başlamayı düşünüyorum son 10 kg verirken işim kolaylaşır belki..ilk beş gün sadece protein tüketiyorsun şöyleki;
sabah:1 dilim dil peynir,1 tane pişmiş yumurta
ara:1 çay bardak kefir
öğlen:1dilim dana eti yağsız ızgara
ara:1 bardak kefir
aklşam:et,tavuk veya balık 1-2 dilim,yoksa 2 dilim dil peynir
canım ilk beş gün sadece bunları yiyerek 3 ila 5 kiloyu kesin veriyorsun devam eden günlerde öğünlerine bir tabak salata ekliyorsun.öğlen öğününde etli sebzede yiyebilirsin..hiç bir şekilde ekmek,şeker yok meyva bile yok içerisindeki şeker yağ yakmayı durduruyor diye..her pazartesi sadece protein olan salatasız diyeti uyguluyorsun..bu arada exodex adlı bir takviye kullanıyorum canım siyah üzüm çekirdeği ekstresi tatlı isteğini baskılıyor ve yağ yakmaya yardımcı sabah ve akşam yemekden yarım saat önce alıyorum.yanında c vitamini de kullanıyorum o da yağ yakmayı kolaylaştırıyor(askorbik asit diye eminönünden alıyorum suyuma karıştırıp içiyorum 2-3 çay kaşığı)yaptıklarım bunlar canım azmedersen inan kısa sürede istediğin kiloya inersin istediğin kiloya indikten sonra herşeyden yiyorsun pazartesileri protein diyetini yapmaya devam ediyorsun.bu diyeti gittiğim doktor yaptırıyor inan bir bayan arkadaş bir buçuk ayda 17 kilo verdi en son kaç kiloya düştü bilmiyorum.. hedef kısa sürede yağdan zayıflamak umarım uygular ve başarılı olursun:))
canım boşuna tatlı canını üzme,her çocuk bir olmaz bazısı geç konuşur geç yürür hiç kimseyle kıyaslama yavrunu..kızkardeşimin oğlu 2,5 yaşını geçmesine rağmen sadece anne baba dede falan diyordu korktuk pedagoga götürdüler doktor gayet normal buldu hatta akranlarından çok zeki dedi bir ay sonra 3 yaşını dolduracak daha cümle kurmaya yeni başladı..biraz daha sabret çocuk doktorundan yardım iste seni yönlendirsin gitmen gereken yerlere..istanbuldaysan sana çocuklarımın doktoru emin mindan beyi önerebilirim.haftanın belli günleri pedagog da geliyor emin beyin gerekli gördüğü çocukları muayene ediyor için rahatlar canım..
günaydınn..
ee kızlardiyetten bahsetişisiniz e hadi o zaman başlasakmı..nonisin dedigi gibi protein deyitim yapsak aceba.hem krnımızı doyursak hem versek..burdu bi topik var 5 gün et ye 5 kilo ver diye bi protein diyeti onu yapsak çokmu yüklenmi oluruzki.ay kafam karıştı..
merhaba helenciğim,29 ocakta başladım diyetime canım toplam 15 kilo verdim,12 kilosu yağdan gitti canım karın bölgemden 6 kilo,kol bacak kalçadanda toplam 6 kilo yağ vermişim hiç spor yapamadım evdeki koşturmalar sadece,ev asansörlü merdiven inip çıkma durumum bile yok..canım öncelikle kiloyu sadece yediklerimizden keserek vereceğimizi kazımalıyız zihnimize kullandığım exodex adlı takviye ilaç değil ama diyete yardımcı yağ yakmayı kolaylaştırıcı bir diyet yardımcısı(hiç bir yan etkisi yok,sağlık bakanlığı onaylı,emzirdiğim halde kullanıyorum)sabah ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer tane kullanıyorum,ama bu takviyeden çok şey beklemek ben yiyeyim ama bu ilaç beni eritsin diye düşünmek olmaz diyete harfiyen uyacağız ki bu destekte işe yarasın..öğlen ve akşamda yediğim et tavuk veya balık bir elin büyüklüğünde bir dilim et yetmezse biraz daha fazla olabilir.protein diyeti en çok sporcuların yaptığı çok sağlıklı ve kısa sürede kilo verdiren bir diyet(hani güreşçiler,boksörler falan kilolarına göre sıkletlerde yarışıyor yaa bazen o kiloyu aştıklarında yarışma yakınsa böyle diyetlerle kendi sıkletinin kilosuna hızlı bir şekilde iniyorlar)en kısa zamanda diyete başla bence iki ay sürmez istediğin kiloya inersin:)))internette ''dukan diyetini'' de araştır canım o benim diyete çok benzeyen hatta aynısı bir diyet sitemizdede yapanlar var hem kolay uğraştırmayan bir diyet..başarılar diliyorum canım ben bildiğim her şeyi seve seve paylaşırım sen yeterki azimli ol::)))
Sagol esmencımde nelere dıkkat ettın ya ben mahvoldum basladıgım hıcbırseye adapte olamıyom ha burada ıkı cocuk evımde buyuk butun gece adam gıbı uymuyomdesem fazla atmıs olmam yane tam bır kosturamca ama yınede veremıyom en kotu huymda en ufak bır moral bozuntusunda yemege verıyom kendımı kızm 14 aylık 2 ay once yasında bırraktı emmeyı kosu bandı bende dusunuyomda bende kondoksıyon pısıkletım varda dedıgın gıbı ustun ecıktıgım yokkı zaten onlarda kas yapıyomus yurume bandı daha mantıklı bencede aynen dedıgın gıbı utanıyorum kendımden cunku 50 kılodan 80 olmaka baya bır uzuyo ınsanı ha 50 olmnak deyıl derdım buyastan sonra yas 30 65 olsam yeter bana seneyede gogus amelyatı gecırcem kucultmek ıcın 100 bedende ozmanana kadar doktorum en az 70 oldedı ama nasıl altın cılegın bı faydası varmı acaba alan kullanan varmıkı aman ne derler denıze dusen yılana sarılır hesabı hakkımızda hayırlısı ıns herkese ıy gunler arkadaslarr
ıy gunler herkese sagol esmencım ıns uyguıyacagımda bıtek kefır yok evde bıde ıns yarım bırakmam cunku cok moralım bozuk dun gunde ay sana nne olmus boyle deyınce arkadaslşar sınırım zıpladı kesın kararlıyım baslamaya ıns
helencım sevev seve verırım aman ben bıtım zaten 100 takmaktan sutyenlerden cukur olustu omuzlarımda ve feleket sırt agrım var mecburum yanı sen nerdesınkı ben ıstanbuldayım sanırım sen yutr dısındasın
Valla helencım bılmıyorumkı fıytaları ama sanırım ben tıp fakultesınde olıcam cunku 10 mılyarlardan falan bahsedıylıyo bence gerk yok ben sadce agrılarım dınsın kurtulım dıye bakıyorum yane cok guzel olmus olmamıs poroblem deyıl bıde tıp fakultesındekı prof bababmın rakadasının cok yakını ıns ıkımızınde gonlundekı olurr
valla helencım haklsın bır karar olsa ıyde olmuyo ıste dıoyya ıns beraber vercez kıloları ger0cı sendekı kılo sayılmaz ben okadar olsam artar bıle
selam arkadaşlar bende burasını yeni gördüm bi bakayım dedim
benimde bi kızım var ikinciye hamileyim onunda kız olmasını istiyorum işallah sağlıklı sıhatli
çünkü ikisinin arkadaş olmasını istiyorum bakalım hayırlısı ne olcak
cinsiyeti daha belli değil 8 haftalığız
allahım hayırlısını versin işallah hepimize:26:
selam arkadaşlar bende burasını yeni gördüm bi bakayım dedim
benimde bi kızım var ikinciye hamileyim onunda kız olmasını istiyorum işallah sağlıklı sıhatli
çünkü ikisinin arkadaş olmasını istiyorum bakalım hayırlısı ne olcak
cinsiyeti daha belli değil 8 haftalığız
allahım hayırlısını versin işallah hepimize:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?