Artvinli benimkini beğenmedin herhalde:84:
kızlar ne ilginçmiş hikayeleriniz,Dırım kader sizi buluşturmak için herşeyi yapmış:)..Burcu seninki daha da bi farklı..kısmet işte ya..Nefes sizde de iyi azim varmış,babana karşı ne güzel direnmişsiniz..gerçek aşk bu olsa gerek..
kılzar eee hadi sizlerden de bekliyoruz
hepinizin mutlulğu bir ömür boyu sürsün, Allah ayırmasın şekerler..
ben bu aralar kocişi hiç sevmiyorum o yüzden yazasım yok
ayyyy çok güzel yaaaaaa isimleri içimize işleyen mısralarrrr harika harikaaabuarada ilk konuyu da yazmak istiyorum isim meselesini,
ben daha tedaviye dahi başlamadan hep kızım olacağını düşünüyordum, sonra uğraşlar ameliyatlar filan, hatta ilk aşılamanın sonucunu beklerken defterime gel artık elifcik yazmışım, sonra üçüz hamile olduğumu öğrendik işte, hoca 2 kız bir erkek diye tahmin yürüttü hatta, redüksiyonda da erkek gitti muhtemelen dedi, biz baştan itibaren hep kız ismi düşündük zaten elif, sena, leyla idi alternatifler. Elifin temeli çook daha eskilere dayanıyordu, Cengiz özkan'dan karacaoğlanın "incecikten bir kar yağar, tozar elif elif diye" türküsünü dinlediğimde karar vermiştim,anlamı da güzeldi, kulağa hoş gelen naif bir isimdi, sena annemin istediği benim de sıcak baktığım yine kulağa hoş gelen bir isimdi, leyla ela gözlü bir çöl ahusu, saçları bahtından daha siyahtır " şiiri de leyla koyma isteği doğurmuştu anlamı da simsiyah gece idi. neyse biz bu üçünden ikisini seçip koyarız diye düşünürken teke düştüğünü öğrendik ve o an ultrasonda iken daha dedim ki sen daha hiiç ortada yokken ben elifcik gel artık demişim, sen elif olmalısın bunca direndin mücadele verdin ve inşallah kazanacaksın. 14. haftada ben elif koydum, birkaç hafta sonra ikinci ismini de eşim seçti dila olsun dedi, içten gönülden sevendi anlamı, hoşumuza gitti. işte böyle isim hikayemiz.
deli gönül abdal olmuş, gezer eliiff elif diye.
Hikayemi bende yazayım bari:)..biliyorsunuz bizim bebişlerimiz tüp bebekle oldu..bir yıl uğraştık ama normal yoldan olmadı..aslında bir kez kendiliğimden hamile kalmıştım ve doktor ikiz demişti ama 6.haftada keseler gelişmediği için ilk göz ağrımı kaybettim..bir yıl uğraştık olmadı..eşimde ve bende sorun vardı..bu bizi çok üzdü ama hep şunu düşünerek mutlu olduk.."hayatta her şeyimizi paylaştık,kısırlığımızı da paylaşıyoruz:)" başarısız bir aşılama deneyiminden sonra Anatoliada tedaviye başladık..trasferin 12.günü kan testi yapmam lazım ama içimden gelmiyor hiç..çok sakinim,hatta fazla sakin..ama eminim tutmadı,biliyorum çünkü..kan testini 9.30 da verdim..1 saat sonra alıcam normalde ama makine bozulmuş.tam öğlen 1.30 kadar beklettiler bizi..ama ben rahatım,olmadı zaten..eşim gitti sonucu almaya,öğrenince telefon açtı bana..adam "hamilesin"diye bağırıyor telde ama ben öyle bir koşullanmışım ki aynen şöyle diyorum"tamam ya sorun değil,biliyodum zaten olmadı..yok üzülmüyorum da onca emek boşa gitti..neyse ya olsun" falan diyorum eşim sürekli "Dilek bi dinle ya,sus bi" falan diyor..en son tüm gücüyle "Denizimiz geldiii" diye bağırdı..işte o zaman donup kaldım..annemde bana bakıyor olmadı diye ağlıyor.."anne Deniz göbeğimdeymiş"dedim ve yığılıp kaldım…sonra ikiz olduğunu öğrendikbb8.haftada bir minik kese daha..doktor gelişmez dedi ama o sımsıkı tutundu bana..eşimin yıllardır hayalini kurduğu ismi koyduk o minik keseye..Kağan…ve redüksüyon..düşündükçe aklımı kaçıracak gibi oluyorum..ve o oğlum da Samet..adı Kağanım da yaşayacak..ve kalbimde..
ben çok yoğun bir şekilde deli gibi çalışıyordum biryandanda bebek istiyordum ekim ayında dr a gittim polikistikover olduğu için adet ol gel dedi ama aralık oldu adet olmadım zaten düzensizdi neyse
adet söktürücü ilaç içip adet oldum 2.günü başka dr a gittim aynı hastanede olduğu için dosyama baktı bana yumurtlama iğnesi verdi herbir yumurtalığımda 10 larca yumurtam oldu takipden sonra şu gün şu saatte ilişkiye girin dedi 3 gün devam edin dedi bizde dediğini yaptık %50 şansın var olmazsa sonraki ay aşılama yaparız dedi bizde iş sağlam olsun diye çok uğraştık20 gün sonra test için çağırdı kan verdim öğlen sonuç kağıdımı elime aldım dr a gösterdim hamilesin dedi gerçektenmi dedim çok sevindim ama çalışamazsın dedi işe dönüp istifa ettim akşamda eşime söyledim oda çok sevindi ultrason zamanı önce 2 kese göründü ikiz diye sevindik 3 hafta sonra üçüz olduğu ortaya çıktı ne yapacağımı şaşşırdım dr olmaz sen taşıyamazsın diyor eşimin ailesi üçüde kalsın diye baskı yapıyor bu arada kanamalarım hiç bitmiyordu uzatmayım 12 haftada redüksiyon oldum sonra 28 haftada doğum
süperrrrbiz normal yollarla uzun süre uğraşıp gebelik elde edmeyince tedaviye başladık, bir aşılama sonrası hemen tüp bebeğe geçtik, bekleme sürecinde hep tüp bebek başarı hikayelerini okuyordum bahçeci kliniğin sayfasında ve her seferinde göz yaşlarına boğuluyordum, biz başardığımızda da kociş yanımda olacaktı hesapta, sonucu hemşireden öğrenir öğrenmez gidip doktorun boynuna sarılacaktık fln ama öyle olmadı, kan vermeye gittik 3 saat sonra çıkar dediler bari gidelim burada beklemeyelim dedik, kociş beni bırakıp işe gitti, bekleme süreci başladı ilk 2.5 saat çalışarak oyalandım bir şekil ama nabzım 150 flndır herhalde. Son yarım saat gözüm telefonun ekranına kilitlendi dondum kaldım bekliyorum, adrenalin tavn yapmış durumda, o sırada anestezi uzmanı hocam aradı, *** hanım nasılsınız dedi? Hocam ölmek üzereyim nolur söyleyin dedim ama ses tonu hafiften neşeli bunu da sezdim o an, hamilesiniz tebrikler dedi,değer 255 inanamadım, hayal ettiğim gibi bir kutlama olamadı evde tek başıma kimseye sarılamadım ama yerimde hopladım zıpladım herhalde, sonra eşimi aradım o da dondu kaldı sevincini bile belli edemedi neredeyse, bir yarım saat falan geçti tekrar aradım hocayı, hocam biz sizinle az önce konuştuk o gerçekti değil mi dedm? Güldü :) işte bu denli inanamamıştım, sonra iki kese gördük sevindik, sonra üç kalp attı üzüldük, sonrasını biliyorsunuz işte elifcik :)
buarada ilk konuyu da yazmak istiyorum isim meselesini,
ben daha tedaviye dahi başlamadan hep kızım olacağını düşünüyordum, sonra uğraşlar ameliyatlar filan, hatta ilk aşılamanın sonucunu beklerken defterime gel artık elifcik yazmışım, sonra üçüz hamile olduğumu öğrendik işte, hoca 2 kız bir erkek diye tahmin yürüttü hatta, redüksiyonda da erkek gitti muhtemelen dedi, biz baştan itibaren hep kız ismi düşündük zaten elif, sena, leyla idi alternatifler. Elifin temeli çook daha eskilere dayanıyordu, cengiz özkan'dan karacaoğlanın "incecikten bir kar yağar, tozar elif elif diye" türküsünü dinlediğimde karar vermiştim,anlamı da güzeldi, kulağa hoş gelen naif bir isimdi, sena annemin istediği benim de sıcak baktığım yine kulağa hoş gelen bir isimdi, leyla ela gözlü bir çöl ahusu, saçları bahtından daha siyahtır " şiiri de leyla koyma isteği doğurmuştu anlamı da simsiyah gece idi. Neyse biz bu üçünden ikisini seçip koyarız diye düşünürken teke düştüğünü öğrendik ve o an ultrasonda iken daha dedim ki sen daha hiiç ortada yokken ben elifcik gel artık demişim, sen elif olmalısın bunca direndin mücadele verdin ve inşallah kazanacaksın. 14. Haftada ben elif koydum, birkaç hafta sonra ikinci ismini de eşim seçti dila olsun dedi, içten gönülden sevendi anlamı, hoşumuza gitti. Işte böyle isim hikayemiz.
Deli gönül abdal olmuş, gezer eliiff elif diye.
hikayemi bende yazayım bari:)..biliyorsunuz bizim bebişlerimiz tüp bebekle oldu..bir yıl uğraştık ama normal yoldan olmadı..aslında bir kez kendiliğimden hamile kalmıştım ve doktor ikiz demişti ama 6.haftada keseler gelişmediği için ilk göz ağrımı kaybettim..bir yıl uğraştık olmadı..eşimde ve bende sorun vardı..bu bizi çok üzdü ama hep şunu düşünerek mutlu olduk.."hayatta her şeyimizi paylaştık,kısırlığımızı da paylaşıyoruz:)" başarısız bir aşılama deneyiminden sonra anatoliada tedaviye başladık..trasferin 12.günü kan testi yapmam lazım ama içimden gelmiyor hiç..çok sakinim,hatta fazla sakin..ama eminim tutmadı,biliyorum çünkü..kan testini 9.30 da verdim..1 saat sonra alıcam normalde ama makine bozulmuş.tam öğlen 1.30 kadar beklettiler bizi..ama ben rahatım,olmadı zaten..eşim gitti sonucu almaya,öğrenince telefon açtı bana..adam "hamilesin"diye bağırıyor telde ama ben öyle bir koşullanmışım ki aynen şöyle diyorum"tamam ya sorun değil,biliyodum zaten olmadı..yok üzülmüyorum da onca emek boşa gitti..neyse ya olsun" falan diyorum eşim sürekli "dilek bi dinle ya,sus bi" falan diyor..en son tüm gücüyle "denizimiz geldiii" diye bağırdı..işte o zaman donup kaldım..annemde bana bakıyor olmadı diye ağlıyor.."anne deniz göbeğimdeymiş"dedim ve yığılıp kaldım…sonra ikiz olduğunu öğrendikbb8.haftada bir minik kese daha..doktor gelişmez dedi ama o sımsıkı tutundu bana..eşimin yıllardır hayalini kurduğu ismi koyduk o minik keseye..kağan…ve redüksüyon..düşündükçe aklımı kaçıracak gibi oluyorum..ve o oğlum da samet..adı kağanım da yaşayacak..ve kalbimde..
ayyyy sizi bırakıp işimi ahlledemiyom bitürlüüü
neyse bende anlatayımmm
14 haziran 2008 günlerden pzar
beykozda kızkardeşimdeyim saat sabaha karşı 5 bir karın ağrısı ama anlatmam mümkün değil o yana yatıyorum olmuyo bu yana yatıyorum olmuyo eşim sivasa gitmiş bende annemlerle bacımdayım biz kardeşimle yatıyoruz candna bana sarıl deidm karnım çok ağrıyo beni ısıt dedim ve 8 aydır felan çocuk istiyorum korunmayı bırakmışım ama bi türlü olmuyor çocuk tam ezan okunuyo kızkardeşimde biliyor ya bebek istediğimi elini karnıma koydu allahım ablama bi bebek ver diyede dua etti bende güldüm ben ağrıdan kıvranıyorum sen ne düşünüyosun dedim
saatler geçiyo ağrı geçmiy
iyice kötüleidm
bi ishal başladı tansiyon düştü kusma felan saat 9 fenayım
kahvaltı hazırladılar bahçeye çıktım güneş vuruyo ben daha fenayım girdim içeir uzandım tansiyon yerlerde
annem bi hastaneye gidelim dedi çünkü kızkardşeimden teyzeme mevlüde geçecektim gitmeden bi dr uğrayalım dedi
çıktık kız kardşeimden hastaneye gittik bu arada o zaman domuz gribi meşhur neyse ben ayakta duramıyorum beni tekerlekli sandalyeye oturttular bendn kan idrar dışkı tetsi istediler verdik ama içerde duramıyorum annem kapının önüne çıakrdı 1 saat test sonuçlarını bekliyoruz
saat doldu annem içeir girdi test sonuçlarını almaya bi baktım ağlaya ağlaya geliyo annem ama salya sümük
eyvahhhh deidm
domuz gribi olmuşum tüh tüh dedim
annem geldi sarıldı boynuma nne oluyon diye hönkür hönkür bi ağlayışı var göreceksiniz herkes bize baıyo ama ben hiçoralı değilim anne domuız gribi mi olmuşum doğruyu söyle diyorum neyse hamileisn felan diyo ısrrala bende ısrrala innamıyorum gel dr a sorlaım dedi hem serum balayacaklar dedi
girdik dr doğrumu diyorum dr da gülerek ee tetsler böyle söylüyo dedi ben halainanmıyorum ama
annem ısrarla cezmiyi arıycam söyleyecem diyo
anne hayır söyleme diyorum o zaman sen söyle diyo bend ebu haberi yüzüne söylemek istiyorum ayrıca tam olarakta inanmıyorum
baktım eline almış telefonu arıyo ver dedim öğrenecekse bend eöğrensin deidm o sıradada tokattaydı dönüyolardı cezmi baba oluyosun dedim ses yok otobüste hep tanıdık olduğu için bağıramıyoda ağladığını farkettim sessizden uuzn bisüre sessiz kaldık ama .
Eve geldiğinde söylediği tek söz eb uzun sivas istanbul yoludyu dedi yol bi türlü bitmek bilmedi dedi
teyzeme gitmeidk eve geldik ama ben hala inanmıyorum hamiş olduğuma burada bi özel hastaneye gittim ordada kan tetsi veridm ordada hamile çımtık ondan osnra biraz inandım hamile odluğumu dr arıyım gelme görünmez diyo en erken temmuz başı geldi diyo nasıl dayanacam diyorum
neyse gittik bebeğimizi gördük
1 ay sonra gittiğimizde ikinci bebeğimizide gördükkkk
şimdi anneme bıktım ikizlerden dediğimde bana söuylediği ilk söz
ikiz olacağını öğrendiğin günü hatılar salya sümük ağlıyodunuz karılı kocalı diyo sırtymaktan ağzın yırtılacaktı diyo ikiz ikiz idye havalarda uçuyodun diyo
bende dert yanamadan suusp oturuyommmm
işte biizmkide böyleeee
abbowwww bütün ikiz anneleri dertli kimse geyik yapmıyoooo
yeni konumuz
kocişlere hamile olduğunuzu nasıl söylediniz yafa hamile kaldığınızı nasl öğrendiniz
başlayın kızlarrrrr
ayyyy sizi bırakıp işimi ahlledemiyom bitürlüüü
neyse bende anlatayımmm
14 haziran 2008 günlerden pzar
beykozda kızkardeşimdeyim saat sabaha karşı 5 bir karın ağrısı ama anlatmam mümkün değil o yana yatıyorum olmuyo bu yana yatıyorum olmuyo eşim sivasa gitmiş bende annemlerle bacımdayım biz kardeşimle yatıyoruz candna bana sarıl deidm karnım çok ağrıyo beni ısıt dedim ve 8 aydır felan çocuk istiyorum korunmayı bırakmışım ama bi türlü olmuyor çocuk tam ezan okunuyo kızkardeşimde biliyor ya bebek istediğimi elini karnıma koydu allahım ablama bi bebek ver diyede dua etti bende güldüm ben ağrıdan kıvranıyorum sen ne düşünüyosun dedim
saatler geçiyo ağrı geçmiy
iyice kötüleidm
bi ishal başladı tansiyon düştü kusma felan saat 9 fenayım
kahvaltı hazırladılar bahçeye çıktım güneş vuruyo ben daha fenayım girdim içeir uzandım tansiyon yerlerde
annem bi hastaneye gidelim dedi çünkü kızkardşeimden teyzeme mevlüde geçecektim gitmeden bi dr uğrayalım dedi
çıktık kız kardşeimden hastaneye gittik bu arada o zaman domuz gribi meşhur neyse ben ayakta duramıyorum beni tekerlekli sandalyeye oturttular bendn kan idrar dışkı tetsi istediler verdik ama içerde duramıyorum annem kapının önüne çıakrdı 1 saat test sonuçlarını bekliyoruz
saat doldu annem içeir girdi test sonuçlarını almaya bi baktım ağlaya ağlaya geliyo annem ama salya sümük
eyvahhhh deidm
domuz gribi olmuşum tüh tüh dedim
annem geldi sarıldı boynuma nne oluyon diye hönkür hönkür bi ağlayışı var göreceksiniz herkes bize baıyo ama ben hiçoralı değilim anne domuız gribi mi olmuşum doğruyu söyle diyorum neyse hamileisn felan diyo ısrrala bende ısrrala innamıyorum gel dr a sorlaım dedi hem serum balayacaklar dedi
girdik dr doğrumu diyorum dr da gülerek ee tetsler böyle söylüyo dedi ben halainanmıyorum ama
annem ısrarla cezmiyi arıycam söyleyecem diyo
anne hayır söyleme diyorum o zaman sen söyle diyo bend ebu haberi yüzüne söylemek istiyorum ayrıca tam olarakta inanmıyorum
baktım eline almış telefonu arıyo ver dedim öğrenecekse bend eöğrensin deidm o sıradada tokattaydı dönüyolardı cezmi baba oluyosun dedim ses yok otobüste hep tanıdık olduğu için bağıramıyoda ağladığını farkettim sessizden uuzn bisüre sessiz kaldık ama .
eve geldiğinde söylediği tek söz eb uzun sivas istanbul yoludyu dedi yol bi türlü bitmek bilmedi dedi
teyzeme gitmeidk eve geldik ama ben hala inanmıyorum hamiş olduğuma burada bi özel hastaneye gittim ordada kan tetsi veridm ordada hamile çımtık ondan osnra biraz inandım hamile odluğumu dr arıyım gelme görünmez diyo en erken temmuz başı geldi diyo nasıl dayanacam diyorum
neyse gittik bebeğimizi gördük
1 ay sonra gittiğimizde ikinci bebeğimizide gördükkkk
şimdi anneme bıktım ikizlerden dediğimde bana söuylediği ilk söz
ikiz olacağını öğrendiğin günü hatılar salya sümük ağlıyodunuz karılı kocalı diyo sırtymaktan ağzın yırtılacaktı diyo ikiz ikiz idye havalarda uçuyodun diyo
bende dert yanamadan suusp oturuyommmm
işte biizmkide böyleeee
birsencim hikayeni daha önce sendende dinlemiştim ama tekrar okumak çok zevkliydi allah iki canavarını size bağışlasın ama ne güzel çok uğraşmamışsın ilk denemende tutmuş maşallahhhh
nerocum vallaha senin hikayede pek uuznmuş oku oku bitiremeidm hahahha
gıymetlim ttalım benimkidemi çoka acıklı yawwww
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?