İkiz Anneleri Geyik Paneli

Anaaaaaaaaam ben sana yazmamışmıyım
tatlım kusuruma bakma ya.yağız mızırdarken yazdım.
Rabbim bozmasın huzurunuzu.Seninkide eski türk flim gibi kız.Önceleri sinema varmış,sizinki yeni nesil tiyatro olmuş.Bütün aşklar nefretle başlarmış

hepinizin mutlulğu bir ömür boyu sürsün, Allah ayırmasın şekerler..
ben bu aralar kocişi hiç sevmiyorum o yüzden yazasım yok

Kız allah iyiliğini versin akşam akşam iyi güldürdün beni haa

abbowwww bütün ikiz anneleri dertli kimse geyik yapmıyoooo

yeni konumuz
kocişlere hamile olduğunuzu nasıl söylediniz yafa hamile kaldığınızı nasl öğrendiniz
başlayın kızlarrrrr

offff öyle bir geçerki yi izliyorum allahımm öeleceğimm kahrımdan nasıl bir ******** adam buuu ayyyyyyyyyyyyyy

ben çok yoğun bir şekilde deli gibi çalışıyordum biryandanda bebek istiyordum ekim ayında dr a gittim polikistikover olduğu için adet ol gel dedi ama aralık oldu adet olmadım zaten düzensizdi neyse
adet söktürücü ilaç içip adet oldum 2.günü başka dr a gittim aynı hastanede olduğu için dosyama baktı bana yumurtlama iğnesi verdi herbir yumurtalığımda 10 larca yumurtam oldu takipden sonra şu gün şu saatte ilişkiye girin dedi 3 gün devam edin dedi bizde dediğini yaptık %50 şansın var olmazsa sonraki ay aşılama yaparız dedi bizde iş sağlam olsun diye çok uğraştık20 gün sonra test için çağırdı kan verdim öğlen sonuç kağıdımı elime aldım dr a gösterdim hamilesin dedi gerçektenmi dedim çok sevindim ama çalışamazsın dedi işe dönüp istifa ettim akşamda eşime söyledim oda çok sevindi ultrason zamanı önce 2 kese göründü ikiz diye sevindik 3 hafta sonra üçüz olduğu ortaya çıktı ne yapacağımı şaşşırdım dr olmaz sen taşıyamazsın diyor eşimin ailesi üçüde kalsın diye baskı yapıyor bu arada kanamalarım hiç bitmiyordu uzatmayım 12 haftada redüksiyon oldum sonra 28 haftada doğum

biz normal yollarla uzun süre uğraşıp gebelik elde edmeyince tedaviye başladık, bir aşılama sonrası hemen tüp bebeğe geçtik, bekleme sürecinde hep tüp bebek başarı hikayelerini okuyordum bahçeci kliniğin sayfasında ve her seferinde göz yaşlarına boğuluyordum, biz başardığımızda da kociş yanımda olacaktı hesapta, sonucu hemşireden öğrenir öğrenmez gidip doktorun boynuna sarılacaktık fln ama öyle olmadı, kan vermeye gittik 3 saat sonra çıkar dediler bari gidelim burada beklemeyelim dedik, kociş beni bırakıp işe gitti, bekleme süreci başladı ilk 2.5 saat çalışarak oyalandım bir şekil ama nabzım 150 flndır herhalde. son yarım saat gözüm telefonun ekranına kilitlendi dondum kaldım bekliyorum, adrenalin tavn yapmış durumda, o sırada anestezi uzmanı hocam aradı, *** hanım nasılsınız dedi? hocam ölmek üzereyim nolur söyleyin dedim ama ses tonu hafiften neşeli bunu da sezdim o an, hamilesiniz tebrikler dedi,değer 255 inanamadım, hayal ettiğim gibi bir kutlama olamadı evde tek başıma kimseye sarılamadım ama yerimde hopladım zıpladım herhalde, sonra eşimi aradım o da dondu kaldı sevincini bile belli edemedi neredeyse, bir yarım saat falan geçti tekrar aradım hocayı, hocam biz sizinle az önce konuştuk o gerçekti değil mi dedm? güldü :) işte bu denli inanamamıştım, sonra iki kese gördük sevindik, sonra üç kalp attı üzüldük, sonrasını biliyorsunuz işte Elifcik :)

buarada ilk konuyu da yazmak istiyorum isim meselesini,

ben daha tedaviye dahi başlamadan hep kızım olacağını düşünüyordum, sonra uğraşlar ameliyatlar filan, hatta ilk aşılamanın sonucunu beklerken defterime gel artık elifcik yazmışım, sonra üçüz hamile olduğumu öğrendik işte, hoca 2 kız bir erkek diye tahmin yürüttü hatta, redüksiyonda da erkek gitti muhtemelen dedi, biz baştan itibaren hep kız ismi düşündük zaten elif, sena, leyla idi alternatifler. Elifin temeli çook daha eskilere dayanıyordu, Cengiz özkan'dan karacaoğlanın "incecikten bir kar yağar, tozar elif elif diye" türküsünü dinlediğimde karar vermiştim,anlamı da güzeldi, kulağa hoş gelen naif bir isimdi, sena annemin istediği benim de sıcak baktığım yine kulağa hoş gelen bir isimdi, leyla ela gözlü bir çöl ahusu, saçları bahtından daha siyahtır " şiiri de leyla koyma isteği doğurmuştu anlamı da simsiyah gece idi. neyse biz bu üçünden ikisini seçip koyarız diye düşünürken teke düştüğünü öğrendik ve o an ultrasonda iken daha dedim ki sen daha hiiç ortada yokken ben elifcik gel artık demişim, sen elif olmalısın bunca direndin mücadele verdin ve inşallah kazanacaksın. 14. haftada ben elif koydum, birkaç hafta sonra ikinci ismini de eşim seçti dila olsun dedi, içten gönülden sevendi anlamı, hoşumuza gitti. işte böyle isim hikayemiz.

deli gönül abdal olmuş, gezer eliiff elif diye.

Hikayemi bende yazayım bari:)..biliyorsunuz bizim bebişlerimiz tüp bebekle oldu..bir yıl uğraştık ama normal yoldan olmadı..aslında bir kez kendiliğimden hamile kalmıştım ve doktor ikiz demişti ama 6.haftada keseler gelişmediği için ilk göz ağrımı kaybettim..bir yıl uğraştık olmadı..eşimde ve bende sorun vardı..bu bizi çok üzdü ama hep şunu düşünerek mutlu olduk.."hayatta her şeyimizi paylaştık,kısırlığımızı da paylaşıyoruz:)" başarısız bir aşılama deneyiminden sonra Anatoliada tedaviye başladık..trasferin 12.günü kan testi yapmam lazım ama içimden gelmiyor hiç..çok sakinim,hatta fazla sakin..ama eminim tutmadı,biliyorum çünkü..kan testini 9.30 da verdim..1 saat sonra alıcam normalde ama makine bozulmuş.tam öğlen 1.30 kadar beklettiler bizi..ama ben rahatım,olmadı zaten..eşim gitti sonucu almaya,öğrenince telefon açtı bana..adam "hamilesin"diye bağırıyor telde ama ben öyle bir koşullanmışım ki aynen şöyle diyorum"tamam ya sorun değil,biliyodum zaten olmadı..yok üzülmüyorum da onca emek boşa gitti..neyse ya olsun" falan diyorum eşim sürekli "Dilek bi dinle ya,sus bi" falan diyor..en son tüm gücüyle "Denizimiz geldiii" diye bağırdı..işte o zaman donup kaldım..annemde bana bakıyor olmadı diye ağlıyor.."anne Deniz göbeğimdeymiş"dedim ve yığılıp kaldım…sonra ikiz olduğunu öğrendikbb8.haftada bir minik kese daha..doktor gelişmez dedi ama o sımsıkı tutundu bana..eşimin yıllardır hayalini kurduğu ismi koyduk o minik keseye..Kağan…ve redüksüyon..düşündükçe aklımı kaçıracak gibi oluyorum..ve o oğlum da Samet..adı Kağanım da yaşayacak..ve kalbimde..

ayyyy çok güzel yaaaaaa isimleri içimize işleyen mısralarrrr harika harikaaa
allah elifinle sana abdal abdal gezmeyi nasip etsin hahahaha

ayy tüyleirmi diken diken eden bi hikayeee
önelikel şarko anlamı bene çok ama çok büyük bak mırıldanıyorum şimdiiii
umutsuzlupunuda çok iyi anlıyorum
kısırlık kelimesinide hiç yakıştıramadım ağzına

biber sürerim haaaaa
allah oğluşlarını sana bağışlasınnnnn

ayyyy sizi bırakıp işimi ahlledemiyom bitürlüüü
neyse bende anlatayımmm

14 haziran 2008 günlerden pzar
beykozda kızkardeşimdeyim saat sabaha karşı 5 bir karın ağrısı ama anlatmam mümkün değil o yana yatıyorum olmuyo bu yana yatıyorum olmuyo eşim sivasa gitmiş bende annemlerle bacımdayım biz kardeşimle yatıyoruz candna bana sarıl deidm karnım çok ağrıyo beni ısıt dedim ve 8 aydır felan çocuk istiyorum korunmayı bırakmışım ama bi türlü olmuyor çocuk tam ezan okunuyo kızkardeşimde biliyor ya bebek istediğimi elini karnıma koydu allahım ablama bi bebek ver diyede dua etti bende güldüm ben ağrıdan kıvranıyorum sen ne düşünüyosun dedim
saatler geçiyo ağrı geçmiy
iyice kötüleidm
bi ishal başladı tansiyon düştü kusma felan saat 9 fenayım
kahvaltı hazırladılar bahçeye çıktım güneş vuruyo ben daha fenayım girdim içeir uzandım tansiyon yerlerde
annem bi hastaneye gidelim dedi çünkü kızkardşeimden teyzeme mevlüde geçecektim gitmeden bi dr uğrayalım dedi
çıktık kız kardşeimden hastaneye gittik bu arada o zaman domuz gribi meşhur neyse ben ayakta duramıyorum beni tekerlekli sandalyeye oturttular bendn kan idrar dışkı tetsi istediler verdik ama içerde duramıyorum annem kapının önüne çıakrdı 1 saat test sonuçlarını bekliyoruz
saat doldu annem içeir girdi test sonuçlarını almaya bi baktım ağlaya ağlaya geliyo annem ama salya sümük
eyvahhhh deidm
domuz gribi olmuşum tüh tüh dedim
annem geldi sarıldı boynuma nne oluyon diye hönkür hönkür bi ağlayışı var göreceksiniz herkes bize baıyo ama ben hiçoralı değilim anne domuız gribi mi olmuşum doğruyu söyle diyorum neyse hamileisn felan diyo ısrrala bende ısrrala innamıyorum gel dr a sorlaım dedi hem serum balayacaklar dedi
girdik dr doğrumu diyorum dr da gülerek ee tetsler böyle söylüyo dedi ben halainanmıyorum ama
annem ısrarla cezmiyi arıycam söyleyecem diyo
anne hayır söyleme diyorum o zaman sen söyle diyo bend ebu haberi yüzüne söylemek istiyorum ayrıca tam olarakta inanmıyorum
baktım eline almış telefonu arıyo ver dedim öğrenecekse bend eöğrensin deidm o sıradada tokattaydı dönüyolardı cezmi baba oluyosun dedim ses yok otobüste hep tanıdık olduğu için bağıramıyoda ağladığını farkettim sessizden uuzn bisüre sessiz kaldık ama .
eve geldiğinde söylediği tek söz eb uzun sivas istanbul yoludyu dedi yol bi türlü bitmek bilmedi dedi
teyzeme gitmeidk eve geldik ama ben hala inanmıyorum hamiş olduğuma burada bi özel hastaneye gittim ordada kan tetsi veridm ordada hamile çımtık ondan osnra biraz inandım hamile odluğumu dr arıyım gelme görünmez diyo en erken temmuz başı geldi diyo nasıl dayanacam diyorum
neyse gittik bebeğimizi gördük
1 ay sonra gittiğimizde ikinci bebeğimizide gördükkkk
şimdi anneme bıktım ikizlerden dediğimde bana söuylediği ilk söz
ikiz olacağını öğrendiğin günü hatılar salya sümük ağlıyodunuz karılı kocalı diyo sırtymaktan ağzın yırtılacaktı diyo ikiz ikiz idye havalarda uçuyodun diyo
bende dert yanamadan suusp oturuyommmm
işte biizmkide böyleeee

gelelim bizim hikayemize....
Ben kendim çocuk yaşta evlenince(18 yaşımda)
aklıma hiç çocuk gelmedi,eşiminde ..
Ilk 5 senemiz sevgili gibi geçti...
Ve bir aksam karşılıklı kanepelerde otururken
derin sesizliğimizi bozup eee artık şu ortada oynayacak bi çocuk şart
dedim....eşim şaşırdı...ben bile şaşırdım nasıl çıktı bu söz diye..
Hiç anne olmaya hazır olacağım aklıma gelmedi...
Neyse...ben kendimde sorun olduğunu bildiğim için hemen olmaz dedim..
2007 yazı temmuz eşimle son başbaşa son tatilimiz içn didime gittik adetim yeni bitmiş
ve tatilde hiç takılmadan bebek çalışması başlayacaktı..muhteşem tatil sonrası eve geldik...pko hastası olduğumdan tedirgindim adetim bebek yüzünden değil
pko yüzünden geçikebilirdi...ama baya kilo vermiş tedavimi olmuştum engel de yoktu
ilk ay 1 gün gecikmeli adet oldum...2 ay ise 2 gün gecikmeli...3 ay 4 gün gecikmeli..adettlerim geciktikce şişmeye başladım...gittiğim kadın doğumcuya güvenim azaldı 6 ay bekelemeden bişey yapamam dedi...yaa bukadar zaman istemedk şimdi neyi bekeleyecem...bari eşimiin durumuna bakın dedim...yok...veee 2 senelik maraton başladı..
Ben adet görmüyorum salak saçma tedaviler....eşime konulan teşihis ameliiyatıvs..
Artık yok dedik olmayacak....eşim bunca zaman bibrimize yettik şimdiden sonrada yeteriz dedi...ama gelde anlat bana ...onu kırmadan evet dedim...eşim zaten çok istekli değil gibiydi..keyfine düşkün biriydi....için için kızdım ona....

Tam ara verdik...ben işimden istifa ettim...yaz ayı evi boyatıyorum...kk dan hamile olan bir arkdaşım yakınımdaki hastaneye kontrole gelecek...bana yalvardı gel ön muayne ol.diye...tamam dedim..ama tedavi olmam önce kilo vereceğim ramazan bayramında tatile gideceğiz sonra tedavi dedim..tamam dedi...gittim doktor beni büyüledi...arkadaşım gibi yaklaştı...herşeyi harf harf anlattı...vee zurnnın zırtt dediği yere geldii..eşin sprem testi versin dedi...eve geldim diyemedim..aradan geçen zamanda...dedim...eşim tamam dedi...ama uğraşmam kredimiz 5 ay sonra bitecek o bitince tüp bebek yaparız dedi...tmm dedim eşim 1 ay sonra test yaptrdı...durumu patorunu iş arkadaşları biliyordu....geçici iişe girmiştim bende...1 gün sonra doktor aradı durumuzu izah etti...ve mikroenjeksiyon dedi...ama para yokk yapamayız dedik...eşim işe ben eve geldik...eşimin patronu ne olduğunu sormuş eşim izah etmiş..
Sonra ben üzülünce eşim ikinci kredi için başvuru yapmak için kağıt işlemlerini başlatmış....patronunada imza atarmsın demiş...maaşa imza atmak sorun bizde..

Adam almış kağıtları yırtmış atmış...eşim şaşkın üzülmüş...kızdı sanırım demiş..
Adam dönüp önüne 6 binlara koymuş...gidin demş ne gerekse yapın artık üzülmeyin demişeşim heycanla beni aradı....hemen tedaviye girdik fazla umutlu olamadan 10 gün içinde herşey oldu...şoktaydım.....trasferim 3 eylülde oldu...beklemek ise ölümdü...14 eylül test günü...eşim 1 hafta izne çıktı evde bana baktı kımıldatmadan...
Sonraki 1 hafta halamda kaldım....canım habire bişey istiyordu ...aman dedim kızım tutmazsa aldığın kilo cabasıı iştee.....9 gün tansiyonum bir düştüü şaşkındım ama yormadım gebeliğe...10 gün sabahı rüyamda tepside 2 tane kocaman poğça gördüm ama tatlıymış öle görüyorum...ben eşime artık dayanamayacağım gidip yapacağım testi dedim..eşim sinir oldu..c.tesiydi...annem bendeydi...eşm işteyedi..ben hastaneye annem gittim...koşa koşa dolmuşa yetiştim...hastaneye gittik...kk arkadaşlarım baskısı mütişti..saat 11.50 de kan verdim saat 2 de alırsınız dediler...eşimde erken çıktı geldi...saat 2 kalbiim fırlayacak yerinden..eşim annem ben sonucu sorduk...ne dese beğenirsiniz çıkmadı çok yoğunuz...delirdim 15.dk bir sorduk eşim ben buradabekleyemeyeceğim dedi...aşağa indik...saat 14.45 oldu eşim ben gelmem siz gidin test sonucunu almaya dedi...annemle ben çıktık..kıza çıkmışmı dedim...evet dedi...delirdim,kız söyleyimmi dedi hayırrrrrrrrrrrrrrrrr dedim...elime kağıdı aldığımda.....sonuçla şok oldumm nasıl çığlık atıyorum....hemşireler hastalar bana bakıyor....hemşireye koştum hamilemiyim dedim....eee sen anlamışsın zaten dedi...annem eşimi arıyor..adam nasıl çıkmış yukarı...çokk ağladıkk çokkkkkkkkk.....eve gelirken bayram havası vardı...herkesleri aradık sonuca göre ikize benziyor dedik....
Karanlık gecemize doğmuştu güneşimizzzzzzzzz

çokk uzun olduu ama ne yapemm :))

Son düzenleme:

rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etmişş cnm :)

süperrrr

isimm harikaaaaaaaaaaaaaa....

bizim gibi yorgun yollardan gelmişş denizzzzzz kağan

ülen bu çocuklar gelirken karnını ağırtmış büyütürkendeee...
Hayırlısı ile büyüsünlerrrrrrrrrrrr.....

abbowwww bütün ikiz anneleri dertli kimse geyik yapmıyoooo

yeni konumuz
kocişlere hamile olduğunuzu nasıl söylediniz yafa hamile kaldığınızı nasl öğrendiniz
başlayın kızlarrrrr

len cano benim kocam hep yanımdaydı sağolsun tedavi boyunca kan tahlilinde sonuç almaya gittiğimizde hep beraberdik yani şekerim her şeyi olumlu olumsuz birlikte yaşadık......

kız hiç güleciğim yoktu domuz gribi ha allahım ya çatlak seni

birsencim hikayeni daha önce sendende dinlemiştim ama tekrar okumak çok zevkliydi allah iki canavarını size bağışlasın ama ne güzel çok uğraşmamışsın ilk denemende tutmuş maşallahhhh

nerocum vallaha senin hikayede pek uuznmuş oku oku bitiremeidm hahahha
gıymetlim ttalım benimkidemi çoka acıklı yawwww

aslında benimki biraz trajikomik oldu:))
evlnedik 1 sene sonunda olsun dedik 1 tane omadı aanenden olmadıki dedik gittik dr a bekleyein bişi yok dedi. sadece varikosel vardı eşimde çok etkili olmadığını ama istersek ameliat olabileceğini söyledi. neyse eşim ameliyat oldu bekledik gene olmadı... 3. sene sonunda aşılmadenedik yine olmadı.. sonra tüp bebeğe karar verdik gittik ist.tüp bebeğe.. başladık neyse 9. gün kuzenim ısrarlarıyla yapdığım idrar testinde hamile olduğumu öğrendim.. çok sevnmişdim hep görmek istediğim 2 çizgi karşımdaydı... zırıl zırıl ağladım... ilk hamileliğimi idarar testini eşime vererek söyledim şaşkın şaşkın bakmışdı öle... bu ne die:))neyse buraları es geçiyorum çünkü o bebeğimi kaybettim.anlatırken bile içim acıyor.ilk gözağrımdı...
ikinci kere denemek için dondurulmuşlara karar verdik.ama dr umdan memnunn değildim riskli bişi yapıp embriyolaırmı başka bi merkeze taşıdım..herkes olumsuz şeyler söyledi bu konuda..neyse transfer sonrası tv manyağı oldum.o sıralar kanal 7 de ikbal gürpınarın biprogramı var serkanla buket die birileri kaybolmuş deli gibi onları izliom..transferin 10.günüydü belim kasıklarım nasıl ağrıyor.. başladım ağlamay tutmadı die. üstüne bide kan gelmezmi heh dedim adet oluom tülüşümü aradım canım dostum hergün kahrımıçenemi çekdi. adet oldum tülüüüüü die ağlıom o beni teselli etmey çalışıo.. neyse eşimde o gün idrar testi almış gelmiş eve.. ikbalin programı var o sırada eşim geldigirdim helaya testi yapdım o sırada tel çaldı açdım annem ağlıyo.. noldu anne dedim teti bırakdım oraya bakmadan bişimioldu nolur söle diom nası korktum '' kızım serkan ölü bulunmuşş ...'' dio ve ağlıyoo .. o sıra testielime aldımannem serkanın derdinde bne ttestin aa bi bakdım 2 çizgiii.. nası ya dedim annem öleişde dio ölüsünü bulmuşlar anne dedim sana demiom 2.çizgiçıkdı.neyin 2.çizgisi dio eşim karşımda saf saf bakıo.. anna kapa dedim. tülüşü aradaım zırıl zırıl tülayyyyyy çıkdı işde bak 2.çıkdı .. eşim beni sakinleştirmeye çalışıo garibim nolduğunu şaşırdı:)) bizim ilk hevesimiz kursağımızda kaldığı için doğru düzgün sevinemedik hep tedirgin hep korkularla geçdi hamilelğim.. kalp atışlarını duyduğumuz günü hiçç unutmam eşim karşımda ağlıo ben sedyedeannem sakinleştirmeye çalışıo.. şimdi bakıyorumda hamdolsun rabbime kuzularım yataklarında mışıl mışıl uyuyor... allahım hepimizin evlatlarını korusun.. KİMSEYİ EVLAT HASRETİYLE VE ACISIYLA SINAMASIN RABBİM..ALLAHIM OLMAYAN TÜM KULLARINA VERSİN....EN BÜYÜK DUAM TÜLAYIMADA İNŞALLAH ...AMİN...

Son düzenleme:

evet arkadaşım seninkide çok fenaydı

Yeni konuya geçilmiş bile aman ben şimdi gördüm.

Canan,dırım,firdos,burcu,doruk,yavrukirpi aman nasıl kötü oldum anlatamam....
Tüylerim diken diken oldu ağlayarak okudum resmen.

Ben bu yolda çok sıkıntılar çektim çoğunuz biliyordur benim durumumu.
Bende yazayım dedim ama hangi hikayemi yazayımki.
Ben sizin gibi tek seferde anneliği doyasıya yaşayamadım.
Ben sizler gibi okadar sıkıntı çekip evladımı kucağıma alıp herşeyi unutamadım.
Benim cennette bazen sayısını bile unuttuğum yavrularım var.
Sevinci,coşkuyu,heyecanı,beklemeyi kaç kez yaşadım bilmiyorum.:2:
Ardından üzüntü,hayal kırıklığı,korku,eşimi kaybetme duygusu,ben nasıl bir anneyimki evlatlarım topraktayken ben burda yaşayabiliyorum düşüncesi..........
Ben en iyisi hiç yazmayayım kızlar.
Çünkü ne siz okuyabilirsiniz,nede ben yazarken dayanabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…