hayırlı uğurlu olsunnn..dişli olacak elifcik desene:))
valla canan anlamadım bende.doğdukları zaman sussunlar diye tıktılar biberonu bebeklerin ağızlarına her ağlayınca verdiler.sonuç bu işte alışkanlık oldu yine aynısı olsun istiyo her ağladığında biberon ve süt hazır olsun isttiyor.bide ıhh deyince vermezsen bidaha uyumuyo offf yaaa
slm kızlar...
canan sevindim devrimin iileştiğine geçmiş olsun bir daha da gelmesin..
kirpi bezinizi büyültün her zaman taşırıyosa..
htc bi yerde okumuştum gece çok yiyen çocuk gündüz yiyemezmiş gece süt yerine su ver bakalım gündüzde yedirmeye çalış illa süt diyosada sütü sulandır çok doymasın gece ama bence tabii:))
bizde bugün yine dolaşmaya çıktık aktara gittim muskat aldım hemen bu gece deneyeceğim inş olumlu sonuçlar alırım...
büyük geçmiş olsun yaaa piller çok zararlı çocukalr için benimklerde çıkartıp ağızlarına alıyolardıı ben bantladım kumandayı yaacanım artık sen salondaki şeyleride yavaş yavaş topla çünkü ayaklanıyoalr artıkkk yaza oralarada girerler haberin olsunnnkızlar kimseler yok..
Kirpicim Elif büyüdü de ek gıdaya geçiyor öyle mi?ayy inanamıyorum ya:)
Artvinli korkma hayatım benimkiler hep düşüyor..zemin yumuşak olduğu için sorun olmuyor.bir yerlere tutunup kalktıktan sonra arkalarına bakarken patt yerdeler..öyle büyüyecekler zaten panik olma..
kızlar bende bugün çok gerginim..aslında günüm güzel başladı,okul çıkışı okuldan arkadaşlarla ırmak kenarında çok güzel bir kafeye gittik sohbet ettik falan..eve geldim bakıcımızın anlattıkları karşısında çıldıracaktım nerdeyse..gerçeği birde annemden dinleyince sinirim on kat arttı..annem bugün 5 dk.geç kalmış bize,eşimde okula erken gitmiş..annem gelirken bir bakmış bakıcımız balkonda,kadın annemi görünce hemen içieri girmiş..meğer o sırada Kağan salondaki sehpanın örtüsünü çekmiş ve üzerindeki süs eşyası kafasına düşüyormuş nerdeyse!!!!çok ağır ve sivri bir şey..annem çıldırmış..ya salon çocuklara yasak,tehlikeli şeyler var on kere anlattım.sen ikisinide bırak balkona çık..şu işe bak ya,yazarken bile kalbim küt küt atıyor!
daha bitmedi..birde kumandanın pillerini çıkarmış Kağanın önüne koymuş(bunu yapmamasını kaç kez söyledim hatırlamıyorum çünkü Kağan 1 ay önce nerdeyse pili yutarken ağzından ben çıkardım) mutfağa gitmiş.annemde Denizin yüzünü yıkıyormuş.bir gelmiş ki pilin biri yok..delirecekmiş o anda..birde kadın pil nerde bilmiyorum demez mi?!Allah'tan yere düşümüş.
kızlar ben bu kadına ne yapayım,ya anlamıyor beni ya da ben türkçe konuşmuyorum...
Kızlarrr ,
elifin dişi çıkmışşş :))
herkeslere günaydınnn
vallaha benimde bugün çocukları parkaçıkarasım var ama ttek başıma güvenemiyorum kndime aslındakayınpederim hergün parka gidiyoo zamanımız denk gelirsee ondan yardım alabilirimm yanımda durur bende kocşinokuluna gidergelrimm sanmıyorum ama neyse hayal iştee
devrimin ateşinin sebebi belli oldu kızlarrr kızımda 6. hastalık olmuşş bugün döküntülerini gördüm yani hastalığın son evresindeyizz nasıl aklıma gelmedi anlamadım sebepsiz ateş direk aklıma gelmesi lazımdı herkes grip felan deyince aklım kaydıı neysee atlattık lşükürrr
len façalı kirpi aradım niye bakmadın bakimmm
sağol canım inşallah şans getirir bende de var ama kim bilir nereye koydum dünden beri arıyorum bi bulsamhoş geldin eylülcüm..yeni eviniz size şans getirir inşallah.dişlerde çıkmış maşallah..
aman dikkatli kullanın muskatı ilk arkadaşım önermişti bana sakın fazla atma içine diye ..sebebini bilmiyorum ama heralde agır geliyor çocuklara ..benim bildigim bide kilo aldırıyor .ben her mamalarına çok az koyuyorum arada çorbalarınada atıyorum...
iyiyiz canım taşınma telaşından kızlar da huy değiştirdi 3 gün annemdelerdi ya tab şımartmışlardır napalım düzelicekler inşallahEylüllllll hoşgeldinnnnnnn
Nasılsın;?Kızlar nasıl;
Maşallah dişiniz gelmişBizde daha tıııık yok
Yeni evinde huzurlu sağlıklı otur canım...Alışırsın zamanla merak etme,kızlarla zaman nasıl geçer hiç anlamazsın bile
cannım devrime geçmiş olsun çocuklar hep böyle sanırım hastalığı fırsat bilip şımarıyorlar bizimkilerin ikisi de hastalık zamanı edepsizleştiler sesi çıkmayan melis bile bas bas bağırıyoe artık :))))evet gelelim devroşaaa
cuma günü gece gedlim fitil felan verdim soyduk yanımız sürekli uyanarak sallayarak geçirdik geceyi cumarteside ateşi akşam 5 e kadar iyiydi akşam bi çıktı 39.8 yakına özel bi hast var oraya götürük muayne eti genel olarak gözüken bişi yok kuska ishal öksürük burun akıntısı yok çok ama ok az bademciklerde bi pembelik var dr bademciklerden örnek larak bi test yaptı negatif çıktı tabi bu arada bi fitil daha ttılar hastanede sonra kan aldılar o da normal çıktı az bişi bakteri çıktı ama oda çok az neys ateş düştü biraz gönderdi eve bizi o ara görümcemler gelmiş akşam çayına neys eoynadı etti gecde gene ateşliydi ama çok huysuz uyuyamıyo bi türlü çocuk pazar iyiydi hatta biraz markete gittik geldik gece yine fırladı ateş 38 den aşağı düşmüyo 39 .5 ten de yukarı çıkmıyo dr aradım 11.30 gibi tetsleri söyleidm korkama dedi salgın var dedi duş aldır ateş kesiciye devam dedi özeldeki dr da antibiyotik bi şurup vermişti bu arada sabaha kadar kabus gibi geçiridk geceyi amagünüm zehirdi gene hiç durmuyo uyuyamıyo mustafa devrimi kıskanıyo sürekli rahat vermiyo giidyo derime vuruyo onu kucağıma aldıımmı ağlıyo benide al diye felan burnumdan getirid eşim geldi 3 te deidm nöbetleşe uyuyalım sne uyu sonra ben uyuyaım o 1 saat uyudu sonra sesimize kalktı sengeç yat deid 4 de bi vurdum kafayı 7 deuyandım yemek felan yedk işte kocişe sen uyu dedim o uyudu hala uyuyo bende çocukları yediridm felan devrim yemiyo mustafa uyumuyo devrimi uyutmuyo neys esinir harbi ile uyuttum ikisinide sonra kkma borcumu ödemeye gedlimmm ben bitmiş bi haldeyimmm
beni merak edenlere geçmiş olsun diyenlere çokk ama çokk teşekkür ediyorummm hepiniiz kocaman öpüyorummmm
canım sütünün içine çok az kaşık maması katsan da biraz koyu olsa içmez mi acabagünaydın tatlı anneler ve bebişlerilk olarak devrime geçmiş olsun diliyorumgeçmişe bakamadım fazla size bir sorum var.kızım gündüz çok fazla bişi yemiyor anca 3 4 kaşık bişi ama gece abartıyor 250 cc iki bibreon süt içiyor hatta üçüncü biberonuda ver diye ağlıyor bazen vermiyorum ama bazen vermek zorunda kalıyuorum durduramazsam.şimdi sorum şu ben veriyorum ama sütün çoğu kansızlık yapar sizce ne vermeliyim?bide sabaha dek her 10 dakikada mızırdadığı için sabaha dek yudum yudum süt içiyor böylece unutturamadımda yatmadan önce muhallabi felan denedim ama aynı sütü illa istiyor gece sütü felanda verdim oda aynı.süt içmek içinde dewamlı kalkıyor ne yapmalıyım sizce bi firkri olan varsa söylesin lütfen
çok üzüldüm Allah sabır versin o anneye ne denilebilir ki hep keşkeleri vardır şimdi kadıncağızıngünaydın hanımlar..nasılsınız bugün?
en son Cananın yazdıklarını okudum,Devrim için endişelenmiştim ama iyi sanırım..çok güzel eğlenmişsin,iyi de yapmışsın..normalde bende bu konularda biraz eski kafalıyımdır yani bir kadın gece dışarı çıkacaksa eşiyle çıkmalı diye düşünürüm ya da çocuklarını kimseye babaları da dahil emanet etmemeli diye ama sana hak verdim canım.neden mi?çünkü anlattığın kadarıyla eşin hiç yardımcı olmuyor ve seni çok bunaltıyor ve nefes almaya ihtiyacın vardı.valla süper olmuş bence,erkeklere böyle dersler vermek gerekiyor arada
kızlar sabah çok kötü bir haber aldım.yan apartmandaki komşumuzun 13 yaşındaki oğlu merdiven trabzanlarından kayarken düşmüş ve ölmüş çocuk..şok oldum,çok üzüldüm..
geçmiş olsun üzme kendini böyle ufak kazalar oluyo bundan sonra dikkat edersin canım eşim de almişi düşürdü bi kere koltukta otururken birden atlamış kafası gelmemiş ama yine de çok üzülmüştü konusunu bile açtırmadı vicdan azabından hepimizde oluyo yaniHayatım ne bir ayı yaw.
Nerdeyse 3 aydır diş muhabbetimiz var gına geldi artık bana
Kızlar bugün moralim sıfır
Ütüye başladım yağız uyandı ağlayarak aldım yanıma dondolinoya yatırdım orada uyusun diye sızdı biraz ama hangi ara kalkmışsa oturmuş bende kemerini bağlamayı unutmuşum kafa üstü düştü battaniyeyle beraber..
sağol canım inşallah hayırlı olur evet uzak kaldık artık ama yine de görüşürüz inşallahbenimkankim nerelerde yaww bu aradaaa
bide a-ilçn hiç gözükmüyor o nerelerde aceppp
eylülcüm sanahayırlı olsun diyemedim yaa taşınmışsın arıyamadımdaaa yeni evinde huzurlu oturman dileği ile desene bu yazın bizim park hayallerimiz suya düştü seninle hahah
neyse sen iyi olda gerisini boşverrrr
bende çocukların çorbasını içiridm iki makine çamaşır yıkadım astım bulaşıklar yıkandı onları yerleştirecemmm havada çok güzel ya kociş erken gelse çocukalrı parka götürüdümm şu mustafada yürüse iyice rahatlıyacam yaa dışarıda onuda bırakırımmm bu çocuk ne zaman yürüyecek yaaa bak 14 ayda bitecek 8 gün sonra off yaaa ne tembel çıktıııı
akşamada fırın makarna var menümdeeee yanınada çorba yapacağımm yeterrr makarnanın yanıdna bişey oldumu yenmiyor bizdeeee
kızlar şu hazır beşamel sos var ya onu deyene oldumu aranızdaaa
canım aman dikkat et bir çok kez anlatıp da halen yapıyosa iyi denetleyin yalnız bırakmayın sakın olmazsa çağresine bakcan mecbur yoksa aklın kalarak nasıl bırakırsın ilerde annenin işi çıksa gelemeze hiç güven olmadan da olmazkızlar kimseler yok..
Kirpicim Elif büyüdü de ek gıdaya geçiyor öyle mi?ayy inanamıyorum ya:)
Artvinli korkma hayatım benimkiler hep düşüyor..zemin yumuşak olduğu için sorun olmuyor.bir yerlere tutunup kalktıktan sonra arkalarına bakarken patt yerdeler..öyle büyüyecekler zaten panik olma..
kızlar bende bugün çok gerginim..aslında günüm güzel başladı,okul çıkışı okuldan arkadaşlarla ırmak kenarında çok güzel bir kafeye gittik sohbet ettik falan..eve geldim bakıcımızın anlattıkları karşısında çıldıracaktım nerdeyse..gerçeği birde annemden dinleyince sinirim on kat arttı..annem bugün 5 dk.geç kalmış bize,eşimde okula erken gitmiş..annem gelirken bir bakmış bakıcımız balkonda,kadın annemi görünce hemen içieri girmiş..meğer o sırada Kağan salondaki sehpanın örtüsünü çekmiş ve üzerindeki süs eşyası kafasına düşüyormuş nerdeyse!!!!çok ağır ve sivri bir şey..annem çıldırmış..ya salon çocuklara yasak,tehlikeli şeyler var on kere anlattım.sen ikisinide bırak balkona çık..şu işe bak ya,yazarken bile kalbim küt küt atıyor!
daha bitmedi..birde kumandanın pillerini çıkarmış Kağanın önüne koymuş(bunu yapmamasını kaç kez söyledim hatırlamıyorum çünkü Kağan 1 ay önce nerdeyse pili yutarken ağzından ben çıkardım) mutfağa gitmiş.annemde Denizin yüzünü yıkıyormuş.bir gelmiş ki pilin biri yok..delirecekmiş o anda..birde kadın pil nerde bilmiyorum demez mi?!Allah'tan yere düşümüş.
kızlar ben bu kadına ne yapayım,ya anlamıyor beni ya da ben türkçe konuşmuyorum...
taşınma telaşı inşallah hafta sonuna kadar son bulur canım bayağı yoruldu sen de kaç gündür adamı arıyoruz telefonu kapalı o yüzden haber vermedim dün de başka birine sormuş eşim ama o da taşıma şirketi değil yok öyle istemiyo dedimiyi akşamlar...ben pek ortalarda değilim kızlar..biliyorsunuz ev boşaldı..
p.tesi günü ustaları topladım...ama anam ağladı..,
bikere evin resmen ağzına mıçmışlar.....tuvalet kapıları kaparmış..leş gibi..yani paramız olsa kesinlikle kapıları değiştirirdim yaa..berbat etmişler..kilitler gitmiş.......boyası leş gibi...pekler bile...
allahtan usta bir boyacıya denk geldikde...adam petekleri bile boyayacak..
sonra ebebeyin banyosunda havalandırma boşluğu yok...ben kullanmam içeriye girecek bütün buhar..eşyama zarar...orayı çamaşır makinası ve kurtma için ayırdık..süpürgemi..ütü masamı koyacağım......çeşmeler göçmüş...en önemliside mutfağın alt dolabını kırmışlar yerinden oynuyor...mecburen yeniden dolap yapılıyor.....tuvaleti..lavobası leşş olmuş..onlar değişecek..kadın resmen hunharca kullanmış.....ama halam bugün evdeki kadının görümcesine gitti...akrabası olduğu için herşeyi söyledi 2 senelik daireyi dedi..mahfetmişler dedi...13 yıllık dairem öle değil dedi.....kadında ne yapayım anam dedi....pis ,öle kendinden geçmiş dedi....neyse c.tesi taşınıyor allahın izni ile..bu arada çok fena hasta oldum...halamda kalıyoruz..annemin evi benim evimdende beter...leş gibi herşey ..bilmem nasıl toplayacakkk...
maşallah elife kilosu da güzel boyu da dileriniz de sağlıklı olur inşallahYaaa yağız efendi otursun dahaaa
Artvinli canım çoook geçmiş olsun. ben de düşmeden çok korkuyorum, bir de geçen kendi kazamdan beri çocuk kucağımda ise accaip stresli geziyorum yaa, nasıl atıcam üzerimden bilmem.
firdoscumm bu bakıcıların hepsinde arıza çıkıyor maalesef yaa, hiç tam memnun olabileni göremedim, bence sen tehlike oluşturabilecek herşeyi ortadan kaldır öncelikle, dekoratif eşyalar vs, mesela pilleri de kumandanın arkasını bantlayarak ulaşılmaz hale getirebilirsin, tabii kadına da kız ve tembih et ama yine de tedbirleri kendin alırsan daha rahat olursun sanırım.
bugün yeni doktorumuza gittik ilk kez, enteresan bir tarzı var herşeyin içgüdüsel yürütülmesinden yana, kuralları yok hiç, bir de ısrarla çocuğu hayatın içine katın onunla herşeyi yapın paylaşın modunda, mesela kar mı yağdı,i yatır üzerine yüzüne yağsın diyor, sonra bize birsürü soru sordu didikledi fln kişilik testi gibi, ilginç ama benim kafada bi kadındı, umarım bunda kalırız artık. Elifcik 67 cm ve 7,5 kg olmuş, 3 diş de kabarmış her an patlayabilir dedi.
ben yine çalışıyorum, bu hafta bitser işim de haftaya samsuna gitsek yaaa
hoşgeldin seninkiler kaç yaşındaslm bende ikiz annesiyim benimkiler büyüdü ama zor günler geçirdim halen onları büyütmekte zorlanıyorum
yine bir çok çalışan anneye göre çok çok şanslısın annen var başında eğer o olmasaydı daha çok gözün arkada kalırdı..ben bu insanları anlamıyorum açız para yok iş yok diyolar iş var doğru düzgün yapan yok...bakıcı olayımızla ilgilenen ve yorum yapan arkadaşlarım çok sağolun..dün ben, bugünde eşim gayet açık bir biçimde konuştuk.hatta eşim birazda sert konuştu..gereken uyarıyı yaptık.İnşallah tekrarlanmaz.kumandalarıda sizin dediğiniz gibi bantladık.açamazlar artık.aslında kendimi suçluyorum birazda keşke ücretsiz izne ayrılsaydım bir yıl diye.ama geçti artık.kreşleri araştırdım 2 yaştan önce almıyorlar ki alsalarda 2-3 yaşına kadar vermem zaten.çocuğun o yaşlarda evinde olmasını doğru buluyorum,kreş için en ideali 4 yaş.off gözüm arkada kalacak bundan sonra hep..
Kirpi elif kızın dişi çıkmış,hadi hayırlı olsun .inci gibi dişleri olsun İnşallah.
Artvinli Yağız bide benimkiler kaldı dişsiz
Canancım mmustafa yanmış,çok geçmiş olsun.şimdi okudum çok üzüldüm.
birsen,winston,eylül,famelex ve herekesi öpütüm kocaman
günaydın kızlarr,
artvinlim di mi yaa, bahar gelince de insanın şööyle camlari acip tertemiz edesi geliyor evi. ankara 17.5 derece idi dun, Elif'in astronot montunu fln attik uzerinden, ben kabani attim ohhh rahatladim walla. atin bebeleri arabaya cikin sokaklara, yaşasin baharrr.
fadime merhaba kaç yaşında seninkiler canim?
tarihçi merhaba yine niye uyumadı bunnar yahuu?
bizimkide dişi çıkardıktan sonra sancısı çıktı hrerhalde, dün gece bayaa mızırdandı, gerçi 2. dişin de ucu çıkmış gibi, belki de ondan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?