merhaba kızlar....ben geldim ..sanırım artık çok fazla olamayacağım...çünki baya kalabalık geçiyor günlerim...soğanlıda kimseler kapımı çalmazken burada yoğun...sanırım yeni,geldiğim için olsa gerek....bide bu evim daha çabuk toplanıyor...derli toplu temiz duruyor....
annemin evinin tadilatı bitmedi annem bende.......çocuklarda hengameye alıştılar....
bu sabah 8 de kalktık....kahvaltı faslı derken...evi süpürdüm sildim...çamaşır asmıştım topladım....yerleştirdim..lavobaları yıkadım....banyoyu sildim....bualşaıkları hallettim..nohut pişirdim...şehriye çorbası yaptım...çocukları besledim..patates kızarttım...çay demledim...annem geldi ,çamaşır asarken...halamlar gelmiş..oturduk yedik içtik...başka bir komşumuz geldi....onlarda çay içti...herkes gitti....bende pc aldım geçtim başına...sonra kalkacağım...pilav yapacağım.......
ayyy kızlar kaçgündür şoktayım yaaa...annemlerin üüst kat komşu karısını aldatmış...hemde annemler yakalamış ....olayı anlatayım...
annem sabah erkenden kalktı dediki eve gideyim..usta ile konuşayım evdeki çamaşırları getireyim dedi...neyse gitmiş babam yatıyormuş....annemde yanına yatmış..konuşuyolarmış..annem demişki bey üst kattan ses geliyor.....herkes çalışıyor aacaba işemi gitmediler demiiş...babamda yok ne sesi demiş.....sonra küt pat ses gelmiş...babamda aramış adamı tlf ulaşılamıyor...sesler devam edince ....annem kadını aramış...kadında demiş herkes işe gitti xx abla git kapıya vur demiş..annemler kapıya vuruyormuş...ses yok...kadın aramış annem ses yok demiş..kadının işyeri yakın hemen eve gelmiş...kapıyı anahtarla açmaya çalışıyormuş ..yok..yumrukluyormuş yok...hemen seslenmiş kadın anneme xx abla polisi arayın..babam aramış hemen...polisde dk. eve gelmişmi...kapıyı kadının kocası açmış...kadına evde uyuya kaldım işe gidiyorum diyormuş..kadını içeri almıyormuş...kadında kapıları yıktım ne uykusu demiş...çekil sen demiş...yatak odasında kadın saklanmışş kadını ütü ile döverken polis gelmişmi...polis ne oluyor hırsız varmı demiş..annemde yok kardeşim , adam kadın atmış eve demiş....şikayetci varmı demiş...annemde yok demiş...kadın içeriden bağırmıiş şikayetciyim kardeşim..25 yıllık kocam beni aldattı demiş...ama adam ben bişey yapmadım diyince polis gitmiş...
sonuç...çok üzüldüm..kadın evine hep elalemin eskilerini alıyor ..kullanıyordu.....üstüne başına almııyordu...kolunda sinir sıkışması var ona rağmen oğlu bu sene üniv.gitti diye işe girdi 700 kişinin bulaşığını yıkıyor...bide adam çok pişkin eve gelmiş...benim özel hayatım demiş..ohh yaptım iyi yaptım demiş...şaka gibi yaa...hani okuyoruz yaa 2.sayfa haberlerde adam karısını öldürmüş..çokkkk haklılar..kadın oğlum babasını öldürür demiş anneme susacak gibi...3 erkek evaldı var sen nasıl oluyorda ....evine yuvana getiriyorsun..annemde adam yazık sana evine nasıl getirddin demiş..ne yapayım paramı var demiş...tuhhh demiş annem...şoktayım..arsızlık ahlaksızlık diz boyu yaaa.....
çoluğu çocuğu sıkıntı içinde büyüyor herif şırfıntılara para yediriyor...
neysee ben kaçar pilav salata yapayımm
ayy bende yarın akşam başlayacağımkuzum bakalım nasıl olacak gözümü korkutmayınpleaseeeecanancım ben pazartesiden bu yana ebru şallı ile platesi yapıyorum.İlk akşam yatamadım hertarafımın ağrısından bugunde yeni başlayanlar yapmasın dedi ben inat ettim yaptım ve saat 10.30 dan bu yana yerden yeni kalkabildim hertarafım tutulmuştugerçekten çok zormuş.
women sana da hayırlı olsun iyi günlerde otur. ben ocakta taşınmama rağmen hala ufak tefek aksilikler oluyor takma kafana
hituci ben 6. aydan sonra vermeye başladım mercimek çorbasını çünkü çok seviyorlardı
Canım biz sizden küçüğüz ama okuduğum ve çevremde gördüğüm kadarıyla 7. ayda verilmeye başlanıyor,tahıllı çorbalar..Dokunmaz bence.
Kızlar benim Arda m sebzeyi sevmedi galiba yaaa.nasıl alıştırıcam,bikaç gün ara mı vereyim..Verilecek sebze de kısıtlı..patates,havuç....tadı da kötü oluyo hakkaten,tatsız tuzsuz ..Offf ek gıda zormuş,mma ne kolaydı bee..Bir de heryer batıyo üstü başı ikisinin de ..Önlükler bir kere kullanılıp hop makinaya
öğlen şu bilgisayarı sadece sana yazmak için açtım amme gene unuttum dur şimdi yazayımmmHituci canım ben sanırım 7,5 aylıktan itibaren vermeye başlamıştım,tam hatırlamıyorum..şu anda biz ne yesek hepsinden yiyorlar.
Dilemma eğer sebze çorbasını çok sevmedilerse içine bal kabağı atmayı dene,tatlandırır.
Canan hiç pas vermiyon kuzum,aradım seni bugün ama meşguldün..öğlen aradım,test arasında.yarın yine ararım konuşuruz İnşallah..ya Birsene kim ne demişki,evinde ne varmış..eğer kaynanatörü falansa hiç takmasın bence,kıskançlığından yapıyodur..bu devirde kimse kimseyi çekemiyor maalesef.
vayy yerleşildi misafir bile ağırlanmaya başlandı demekkk ohh maşallahhhmerhaba kızlar....ben geldim ..sanırım artık çok fazla olamayacağım...çünki baya kalabalık geçiyor günlerim...soğanlıda kimseler kapımı çalmazken burada yoğun...sanırım yeni,geldiğim için olsa gerek....bide bu evim daha çabuk toplanıyor...derli toplu temiz duruyor....
annemin evinin tadilatı bitmedi annem bende.......çocuklarda hengameye alıştılar....
bu sabah 8 de kalktık....kahvaltı faslı derken...evi süpürdüm sildim...çamaşır asmıştım topladım....yerleştirdim..lavobaları yıkadım....banyoyu sildim....bualşaıkları hallettim..nohut pişirdim...şehriye çorbası yaptım...çocukları besledim..patates kızarttım...çay demledim...annem geldi ,çamaşır asarken...halamlar gelmiş..oturduk yedik içtik...başka bir komşumuz geldi....onlarda çay içti...herkes gitti....bende pc aldım geçtim başına...sonra kalkacağım...pilav yapacağım.......
ayyy kızlar kaçgündür şoktayım yaaa...annemlerin üüst kat komşu karısını aldatmış...hemde annemler yakalamış ....olayı anlatayım...
annem sabah erkenden kalktı dediki eve gideyim..usta ile konuşayım evdeki çamaşırları getireyim dedi...neyse gitmiş babam yatıyormuş....annemde yanına yatmış..konuşuyolarmış..annem demişki bey üst kattan ses geliyor.....herkes çalışıyor aacaba işemi gitmediler demiiş...babamda yok ne sesi demiş.....sonra küt pat ses gelmiş...babamda aramış adamı tlf ulaşılamıyor...sesler devam edince ....annem kadını aramış...kadında demiş herkes işe gitti xx abla git kapıya vur demiş..annemler kapıya vuruyormuş...ses yok...kadın aramış annem ses yok demiş..kadının işyeri yakın hemen eve gelmiş...kapıyı anahtarla açmaya çalışıyormuş ..yok..yumrukluyormuş yok...hemen seslenmiş kadın anneme xx abla polisi arayın..babam aramış hemen...polisde dk. eve gelmişmi...kapıyı kadının kocası açmış...kadına evde uyuya kaldım işe gidiyorum diyormuş..kadını içeri almıyormuş...kadında kapıları yıktım ne uykusu demiş...çekil sen demiş...yatak odasında kadın saklanmışş kadını ütü ile döverken polis gelmişmi...polis ne oluyor hırsız varmı demiş..annemde yok kardeşim , adam kadın atmış eve demiş....şikayetci varmı demiş...annemde yok demiş...kadın içeriden bağırmıiş şikayetciyim kardeşim..25 yıllık kocam beni aldattı demiş...ama adam ben bişey yapmadım diyince polis gitmiş...
sonuç...çok üzüldüm..kadın evine hep elalemin eskilerini alıyor ..kullanıyordu.....üstüne başına almııyordu...kolunda sinir sıkışması var ona rağmen oğlu bu sene üniv.gitti diye işe girdi 700 kişinin bulaşığını yıkıyor...bide adam çok pişkin eve gelmiş...benim özel hayatım demiş..ohh yaptım iyi yaptım demiş...şaka gibi yaa...hani okuyoruz yaa 2.sayfa haberlerde adam karısını öldürmüş..çokkkk haklılar..kadın oğlum babasını öldürür demiş anneme susacak gibi...3 erkek evaldı var sen nasıl oluyorda ....evine yuvana getiriyorsun..annemde adam yazık sana evine nasıl getirddin demiş..ne yapayım paramı var demiş...tuhhh demiş annem...şoktayım..arsızlık ahlaksızlık diz boyu yaaa.....
çoluğu çocuğu sıkıntı içinde büyüyor herif şırfıntılara para yediriyor...
neysee ben kaçar pilav salata yapayımm
kirpoşum ne virüsüü kızzzzzzzzzz
kimseler yok muhteşem yüzyıla takılıyorum...yemeğimizi yedik....anam adamın eve erken gelmesine alışık değilim...geç kaldım pilav salata işinde....bide alişimin öksürüğü öksürük değil...yine nefes sorunu yaşıyor ..yarın sabah doktorumuza gideceğiz.......
nefess naber kuzummm bi senbi ben 2 de misafirmiz var
bende gideyim ders çalışayım barii haydi iyi gecelerrr
balkabağını deneyeyim bakalım bir ara.sağolun kızlar,sen de canan önerin için...Hituci canım ben sanırım 7,5 aylıktan itibaren vermeye başlamıştım,tam hatırlamıyorum..şu anda biz ne yesek hepsinden yiyorlar.
Dilemma eğer sebze çorbasını çok sevmedilerse içine bal kabağı atmayı dene,tatlandırır.
Canan hiç pas vermiyon kuzum,aradım seni bugün ama meşguldün..öğlen aradım,test arasında.yarın yine ararım konuşuruz İnşallah..ya Birsene kim ne demişki,evinde ne varmış..eğer kaynanatörü falansa hiç takmasın bence,kıskançlığından yapıyodur..bu devirde kimse kimseyi çekemiyor maalesef.
oyyy çok geçmiş olsun..Kim bakıyo bebişlere annen falan mı?ah ah keşke belimi incitseydim.ayağım kırık hemde ayağın en büyük kemiği 4 aydır yatıyorum ve en az 3 ay daha yatıcam.
naylon önlükler var musluğun altında tutuyosun kalorifere asıncada bir daha ki yemeğe hazır oluyo..zaten naylon olduğu için çabukda kuruyo..
ohhhhh mis vallaha keyiflice otur evindeee benim eşyalarda 4 ü bitirdi ama ben anaokulu yada ilkokula başlayana kadar değiştirmeyeceğim bütün enerjilerini bu eşyalarda atsınlar sonrası kerimmmHerkese selamlar..dün akşam misafirlerim geldi..öğleden sonra mutfağa girebilidim ama planladığım 7 çeşidi bitirdim ve çoğuda yendi güzel geçti ama çocukla misafire hazırlanmak gerçekten zor oluyor...
canancım bende bu hafta senin evin için planladıklarını yaptım..kızların bütün oyuncaklarıını,sepetlerini odalarına götürdüm..benim koltukların kasa kısmı krem rengi deri yardımcım onları bir güzel domestoslu suyla sildi parladılar resmen kılıflarıda çıkarıp yıkadık..birazda ufak yer değişiklikleri yaptık vede kaldırdığım fon perdelerimi çıkarıp taktım salon salona benzeyip anaokulu görüntüsünden sıyrıldı..bende mobilyalarımdan sıklıdım bu yaz 7 yıl bitecek ama kızlar 3 yaşını doldurmadan yeni birşey almayı düşünmüyorum çünkü herşeyi batırıyorlar... 2-3 yıl sonra nasip olursa bende oturma grubunu yenilemeyi düşünüyorum inşallah...
bu arada ek gıdaya geçen annelere bir tarif vereyim.
balkabağı çorbası...
bir kavun dilimi şeklinde balkabağını soyup, bir havuç ve bir soğanla çatalla ezilene kadar haşlıyoruz..sonra bu karışımı rondodan geçiriyoruz...başka bir tencerede 1 yemek kaşığı unla az bir tereyağını kavuruyorum sonra üzerine balkabağı karışımını ekleyip güzelce karıştırıyorum..isterseniz azıcık sütte ekleyebilirsiniz..sonra içine biraz muskat rendeliyorum... çocuğa yediriken içine biraz da ceviz koyuyorum..harika birşey oluyor..benim kızlarım çok güzel içiyorlar.
kuzulara afiyet olsun.
iyi yolculuklar canım oradan girebilecekmisin nete ne kadar kalacaksın haber et bize ben merak ederimmmyarın 11'de binicez inşallah canancım
günaydınlar.....biz erkenden kalktık sabah sabah aliş bronşit başlangıcı olmuş...könn könn öksürük sıkıntısı yaşıyoruz.....şimdi kuzulara kahvaltı vereceğiz..öptümm
Canan hanım burdayım canımcım..dün yine aradım ama bu sefer çaldı çaldı açmadın..ne ulaşılmaz kadınsın yahu:)
ohhhhh mis vallaha keyiflice otur evindeee benim eşyalarda 4 ü bitirdi ama ben anaokulu yada ilkokula başlayana kadar değiştirmeyeceğim bütün enerjilerini bu eşyalarda atsınlar sonrası kerimmm
misafirlerde ağırlanmışş kız sen mutfak konusunda epey becerikli bi hatuna benziyosun nerden geliyo bu yetenek mutfağı sevmendenmi yoksa nenn sana elmi verdiiii
balkabağı çorbasına gelince ben hemen hemen hiç bi çorbalarını unla bağlamıyorum zaten çorbalarının çoğunu koyu yapıyorum sadece eve yaptığım çorbalardan veriyosam unla bağlanmış ve içine ekmek doğramalık oluyo ha bide tarhana onun dışında sebze çorbalarım hep koyu oluyo tok tusun diye
balkabağındada ben kabak soğan pirinç belki bide patates koyuyorum haşlıyorum yağını atıyorum blendırdan geçirip veriyorum koyu oluyo yaniii
iyi yolculuklar canım oradan girebilecekmisin nete ne kadar kalacaksın haber et bize ben merak ederimmm
çok ok geçmiş olsun canımmmm
kızlar bend dün platese başladım hakikatten göründüğü gibi kolay değilmişşş epey zorr ama hoca 1 ayda inceldiğinizi farkedersiniz dedi ay bu arada kiloda almışım sabah tartıldım azıcık keyfim kaçtıı dikkatte ediyorum ama neyseee famalexx sen kaç gün gidiyodun yaaa ben şöyle yapayım diyorum ücretsiz olana kayıt olayım tabi ederlersee salı cumada ücretsiz ya salı o saate yetişemiyorum ama cuma eşim erken geliyo cumaya gidebilirim böylece haftada 3 gün gitmiş olurum daha iyi olurrr arıyayım kabul ederlerse bu gün gene gdeyim
yalnız hakketten evde yapılacak gibi değilmiş neden derseniz hoca bizzat gösterdiği halde anlamadığım hareketle roluyo hangi ayağımyerde kalacak hangi ellimle topu hangi elimi yukarı kaldıracağımı hangi bacağımı ayakta tutacağımı şaşırıyorumhoca çok tatlı yardımcı oluyobilgiler veriyo hareketi eğer yanlış yaparsak yanlış kasların çalışacağındna dolayı amacımıza ulaşamayacağımızı söylüyooo heyecanlıyım umarım 1 ay sonunda inceldiğimi görürüm bekarlıktan kalma bi pantolonum var hedef onu belirledim gazam mübarek olsun hihihiih
ya büyük annelere bi sorum var biz kavhaltıda
bıldırcım yumurtası peynir zeytin ezmesi tereyağı ekmek cici bebe pekmez yada kayısı reçeli
hemen heme hersabah aynı menüyü veriyodumm ha birde cevizzz değişik neler vereyim yaaa bide ne zaman tektek yiyecek acep bunlar yaza babasıda evde olacak otururu hep beraber kahvaltı yaparız diyorum ama hadi hayırlısııı
winstonn sen nereye gittin kızzz send eyok yoksun
artvinli bursada façalı kirpi samsundaa sende ıspartayamı gittin genee ısparta güzelii bana güllü bişiler gönder ordaaannnn
bu firdos nerde yaa geliyo ccii deyip gidiyo sonra canan bana pas vermiyon diyoo verecem ben sana pas bekleee
ay kızlar benimde haftaya sınavım var 2 dersi çok iyi çalıştımmm 2 dersi vereyimde sonra iktisat için kursa gdiecem matematiğide ne yaparım allah bilir eşim çalıştıracam dedi ama pek umudum yok açıkcasııı
bugün babannesi oğluşumda artık yürüdü diye adım böreği yapıyoo hepiniz davetlisinizzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?