İkiz Anneleri Geyik Paneli

sıkma canını canım ya artık çok hareketliler kilo almıyolar zaten benim oğluş çok kilo alıyordu şimdi hareketlenince onun da durdu boyu uzuyor ama.inşallah bir sorun yoktur.dişlerde çok etkiliyor .bir de benim yeğenim 2 yaşında 1 yaşından 2 yaşına kadar 200 gr almış

tekrar başın sağolsun dilekcim allah rahmet eylesin
bu arada şehzadelerin kocaman olmuşlar ilk adımlar da gelmiş zorlu günler başlıyor benim kızım da yürümeye başladı umut adım atıyor

sağolun kızlar uyuttum şimdi nasıl becerdiyse gene çıkamrış sargısını deli edecek beni

karnımd abi acıktı bi acıktı anlatamam yaaa
kızlar ben kilo verdikçe göbeğim bi hoş oldu su gibi cık cık sallanıyorr çatlaklar daha bi belli oldu sanki bi tuhaf anlayacağınız

bende ütü yaptım o arada şimdi biz sallanamayı bıraktık ya uyku saati gelince odalarına koyuyorum yataklarına bende o dada iş ypıyorum ütü yapıyorum çamaşır katlıyorum mesela o arada ee eee diyorum uyuyolar rahat oldu bu iş

ya bazen varya pahalı diye kaliteli mal almıyoruz ya yanlış yapıyoruz eşim hep şey der ucuz mala para verecek kadar zengin değilim der çok doğru geçenlerde dolap kilidi aldık işte ıkeada beğendim 13 liraydı 2 tane var bi pakette ben 7-8 paket felan alacaktım işte hesapladık 80 lira felan oluyodu bide e bebekte vardı orda gene pakette 2 tane var 7 liraydı neysem ondna aldık daha bir ay olmadı hem açmayı öğrendiler hemde 2 tanesi koptu keşke dedim paraya kıysaydık yani neyse bide eşime örtmenler gününd ebisseden gömlek gelmişti ay ütüyü sürmemle jilet gibi oluyı gömlek yaaa bayıldım kollara felan bi kere sürüdm ütüyü hop oldu bitti geçensenelerde eşim bi göml3k almış markasız 30 lira vermiş anam belki 10 kere bastıra bastıra ggeçiyom üstündne genede ütü tutmuyo ya her ütülediğimde eşimde satan adamada üretenede küfürü basıyorum :)))

ay çoka cıktım ya döner ekmek istedi canım eşimi arıyom teli kapalııı

akşamada menüm fıın makarna çıttak hellesi üşenmezsem salata :))))))))))))))

merhabalarr ben geldim ne güzel topik şenlenmiş valla....

kevser,almina,a-ilcin hoşgeldiniz kızlar

aslında çok gerginim anneme kızgınım ...ama ne yapayımmmmm

bugün sabah aynı terane kalktık....sonra çocukların bakımı ,kendi yemeğim vs.yatakları toplamam aksam yemeği için bişiler hazırladım....spora gittim...anam yoruluyorum bu sefer 2.30 olmadan çıktım...deli gibi koştur allah koşturum yani...

neyse spordan halama uğradım bi yerde geçiçi çalışıyor ...onun yanından çıktım pazar yaptım...

eve geldim elimdekileri bıraktım..direk market kasap yaptım...

eve geldim...dinlendim namaz kıldım çocukları uyuttum tavuğumu sosladım..oturdum sizi okurken ali bey ağladı sallıyorum ama bacak kalmadı........ağrıyor yaaa...neyse...

kevserciğim geçmiş olsun cnm ...yaa senin kızlara düzgün teşhis konulmyor yaa bi dünyada ilaç veriyolar....alerjik bünyeler her ilaca cvp vermiyor...bak aradığında bizde hastaydık çok şükür çok iyi aliş..

mukotik,aferim..ventolin bide siplamex mi ne isimleri doğru olmaya bilir ama hemen topladı aliş..

inş. 3 yaşından sonra düzene girer kuzular...

bu arada bu sene kesin allah izin verirse bursa çıkartması yapacağım...sende kalırım sanırım bi gece...
müsayit olursan tabii

almina cnm çok tatlılar yaaaaaaaaaa facedende takip ediyorum..maşallah yaa kocaman oldular...

felamex bazı çocuklar zayıf oluyro be kuzum cananın kızıda zayıf ama o çocuk o kadar yaaa ne yapsa boşş ananeside öle yani cananın annesi...bence bişey yoktur...

kızlar,face de yazdım,buraya da yazayım...teyzemin kızı şu an 40 yaşında evli çocuklu bir bayan...1.70 boylarında...çok uzun sayılmaz ama şişman değil ama iri cüsseli...Hani şu devlet gibi hatun dedikleri cinsten..kalıplıdır yani..teyzemin dediğine göre 1 yaşını doldurduğunda anca 8 kg.mış... Üstelik bizler gibi erken doğum da değil..Tam vaktinde ve normal doğum...2,5 kilo doğmuş..Yani sözüm o ki şu kilo boy durumları hayatın ilerleyen zamanlarında hiç belli olmuyor..Canınızı sıkmayın,sıkılmayalım..

Son düzenleme:
ayyyyy alminacığım ben 7,5 aylık doğmuşum annem sen tahta servis kaşıkları kadardın diyoo
o kadar küçük düşün..şimdi maşallahım var valla

iyigeceler güzeller özlemişim kk yı topiklere şöyle bir göz attım eski günlerimiz aklıma geldi,
hepinizi çooooooooook öpüyorum
firdos deniz adım atmış buradan haberim oldu maşallah kuzuma darısı diğer oturan bebeklerimize olsun
kevser,canan geçmiş olsun kızlar inşallah çabucak iyileşirler
almina cezan bitmiş sahalara dönmüşsün ne güzel
diğer güzeller hepinize

günaydınnnn...yazılarım maviş maviş çıkıyor ya,neden acaba?

Kevser,Ayşe sağolun kızlar.

Ayşecim bende Umut'u merak ediyordum,nasıl durumu?yaşıtlarını yakalayabildi mi?biraz anlatsana..Özge'ye de Maaşallah.

Burcucum öyle yürüme diyemeyiz ama adımlıyor.sağol canım.

Canancım Devrime geçmiş olsun,kıyamam onaaaaa..bodyleri faceden msj attım canım.

kilo konusu olmuş.bir ara bende çok takmıştım buna,ağladığım günler olmuştu ama takmıyorum artık.Deniz hala 8 kilo,2 gün sonra doğum günleri var ama hala 8 kilo.boyu 75 cm di en son.Kağan 10 kilo o 2 cm daha uzundu.sağlıkları yerinde olsunda napalım zayıf olsunlar.bende 2 kilo doğmuşum ama şimdi zayıf falan değilim

DENEYİMLİ ANNELER,ARTIK BEBİŞLERE ÇİLEK VEREBİLİR MİYİM SİZCE?İKİ KERE VERDİM ÇOK SEVDİLER,1 yaşına girmek üzereler.bal ve çilek versem zararı olur mu acaba????

Son düzenleme:
kızlar eşimle çok sevdiğimiz bir şiir var,sizinlede paylaşmak istedim.daha aramazda birşey yokken öğretmenler odasında oturuyoruz bigün,ben bi şiir var çok seviyorum dedim.edebiyat öğretmeni arkadaşım da bi oku hangisi dedi.şiiri biraz okudum birden eşim gözlerimin içine bakarak devamını okmaya başladı.o günden beri bu şiir çok özel bizim için:)

LOKMAN HEKİMİN SEV DEDİĞİ

Bu yürek seni seveceğini biliyordu herhalde
Bu kafa seni kuracağını seziyordu hanidir
Bine bin veren buğday
Elmadaki mayhoşluk
Hukuku beşer
Çınçınlı hamam
Çizmeli kedi
Sanki elleriyle komuşlar gibi
İkimizden bir işmar

Seni sevmemiş olsam sözlerim yarı yarıya
Gözlerim yarım
Ellerim Çolak Hüseyin eli
Seni sevmesem nefes almayı beceremem ki
Bugün günlerden ne
Cumartesi
Seni sevdiğim için Cumartesi elbet
Seni sevdiğim için bak Temmuz ayındayız
Ayşe onbaşı Pir Sultan Abdal büsbütün sevdalıyım sana
Bu gemiler nereye gidiyor seni sevdiğim için
Seni sevdiğimden suyun akası geliyor
Bacaların tütesi
Nurhayatın halleri seni sevdiğim için güzel
İbrahimin dilleri
İnsan seni sevince tutsaklığa kızar tabii
Savaşın adı geçse cinifrit olur
Ereğlinin kömürünü düşünür ne kömür o be
Ramanı düşünür Çukurovayı düşünür
Seni sevdiği için Haliçte bir uğultu
Marmarada bir deniz
Isparta bahçesinde güller seni sevdiğim için koncalanıyor

Seni sevdiğim için kilim dokuyorlar Avşarda
Yarın sabahlar seni sevdiğim için icat edildi
Penisilin halk şiiri canlı sinema
Mapusaneler Yedidüvel harbi İspanyol nezlesi
Sultan Hamit Don Civani
Ne bilsinler seni sevdiğimi?
Başaklanmıyan yulafa söylemeli
Cılk yumurtaya
Paslı demire
Kulağını bükmeli kurtlu kirazın
Hoşnut değillerse bu gidişattan
Akıl etsinler seni sevdiğimi

Yeşille turuncunun kafa barıştırması bu sevdadan ötürü
Tepemizdeki o göçmez tavan
Sulardaki yakamoz ortancadaki pembe
Ben seni sevdim diye

Bingöl vilayetinde kamyondan inince
Tığ gibi bir delikanlıya soruyorum
Siz nerenin bulutlarısınız böyle
Biz sizin sevdanızın bulutlarıyız
Bir yıldızlı akşamı varsa Ankaranın
1953 kışları içinde
Karnı tok sırtı pekse hısım akrabanın
Konu komşu dirlik düzenlik içindeyse
Birbirimizi daha çok sevelim diye

İnsan seni sevince işgüç sahibi oluyor
Şair oluyor mesela
Meyhaneden cayıyor bir akşamüzeri
Caysın be güzel
Caysın be iyi
Tütünü bırakıyor tütün neyime zarar
Keseme zarar ciğerlerime zarar sevdama zarar
Seni sevince adamın pabuçları eskimiyor
Beti benzi yeni çarktan çıkmış gibi

Seni sevince insan bilgili saygılı gönlü gani şen
Saçları zencefilli
Erkencecik evine dönmek istiyor canı
Zembilinde karpuzlar hürriyetler duvaklar
Annesinin elini öpüyor ilkten
Yeğenine çukulata almış onu veriyor
Bakıyorsun- Güzin karanfil çiçeğini sever ya-
Güzine bir demet kırmızısından almış
Sırf seni seni sevdiği için ya, başka neden?

Hep seni düşün
Hep seni yaşat
Hep seni yıka
Seni doyur üç öğün
Seni bir kanım uyut sonra uyandır
Lokman Hekim seni sev diyor bana

Seni sevmeseydim ilkbaharı kodunsa bul
İstanbul diye bir kent yoktu ki yeryüzünde
Umut diye bir şey yoktu ki yeryüzünde seni sevmeseydim
Hak hukuk bereket diye
Eşitlik kardeşlik hürriyet diye

Yüreğime sağlık ne iyi ettim

Son düzenleme:
günaydın kızlarr,

firdoscum sondan başa gideyim dedim yüreğine sağlık gerçekten ne iyi etmişsin paylaşarak, ve ben ne uzun zamandır şiir okumamışım bunu farkettim, ayrı bir hoşuma gitti. eee böyle bir ortak paydayla başlayan iş elbet evliliğe gider, bu şiir gözlerin içine bakarak okunsa ellbet aşık olunur. çoook beğendim.
kızlar bayağıdır girmediğim için çok net hakim değilim muhabbete ama yakaladığım yerden tutatım dedim. ben de buraya yazmayı ve okumayı özlemişim, buranın tadı da ayrı. biz de gezdik geldik artık işe başlamanın heyecanı başladı. tam 15 gün sonra sahalardayım tekrar, Elif tüm gün nasıl ayrı kalacak en çok ona takılıyorum. bu sefer bakıcımdan bayaa memnunum şükür, bireşeyi bir kez söylediğimde ikinci kez söylememe gerek kalmıyor, dikkat ediyor. evi de güzel çekip çeviriyor şimdilik. Elifin bakımında bazen benden bile itinalı davranıyor ama tabii zihnimin bir yanında birileri devamlı acaba sen yokkenm de böyle davranır mı? çocuğu bi kenara atıp ağlatır mı şu mu,bu mu diyip duruyor? sanırım sonunda kamera kurmaya gidecek bu iş, istemesem de.
Elifin 4 dişi birden çıkıyor üstten pek tatsız bugünlerde, her şekil beslenmeyi reddediyor bi tek memeyle arası iyi ama artık onu doyuracak kadar sütüm yok tabii, pek tatsız bugünlerde yani mızır mızır bütün gün, sizi daha iyi anlıyorum. sanırım dişi acıyor diye ağzını açmak istemiyor, ne yapabiliriz tavsiyeleriniz var mı?
bu arada ne güzel bebişler yürümeye adımlamaya başlamış, şaka maka hepsi büyüdü maşallah. bunan sonra daha sık burada olmayı hedefliyorum. öptüm hepinizi.

merhabalar tünaydınlar..berbat birgecenin günü alişimin parmağında dolama çıkmış bütün gece ağladı zırladı...eşimde yoktu birbirlerini uyandırıp durdular...mahfoldum yani...

bugün dok.kontrolümüz vardı onuda göstereceğim...

fridos şiir çok güzel cnm ....yüreğine sağlık...

çocuklara bal ve çilek için bekle heleki çilek şuan alerjik reaksiyon verebilir..bence bekle derim

kirpş hoşgeldin cnm neden gelmiyorsun hiççç böleee ayrı kaldın bizden...demek kadından memnunsun
ohh ne güzel...sanmıyorum öle hareketler yapacağından ..ama haklıısın endişelerinden...ne diyem...

slm herkese..
firdos ben 1 tane verdim eceye çilek bişi olmadı ama belki çok versem olurdu bişi...
bende kiloyu takmayanlardanım.amcamın torunu 3500 doğmasına rağmen 8 kiloydu yaşında bizimkiler küçük doğdu.allah sağlık versin canı içinde olsunda kilo dert değil...

herkese merhaba.Bu aralar havalar güzelleşince kendimi dışarlarda buldum neti açmaya bile fırsat kalmadı.Umarım herkes iyidir.Canancım bu arada geçmiş olsun Devrim için kıyamam ben ona.Tarihci seninkiler nasıl uyumaları daha düzelmedi mi canım?
Aklımda kalan bili olmadı geçmişten atladığım bişi varsa kusura bakmayın.Hepinizi ve minik kuzuları öptüm

bence ver bişey olmaz zaten 5 taneden fazla yemezler balıda bi çay kaşığı felan veriyorum bende hala kahvaltılarında verebilirisn yani bence bişi olmazz

şirr çok güzel vallahi pekte uzunmuş hepsini ezbere biliyosan bravo sana ayrıca eşinle olan anında gerçekten çok etkileyiciymiş bence.....

birsencim geçmiş olsun canım ya bi dolaman eksikti valallahiiii

zuah demek memnunsun bakıcında amam iyi bulması epey sorun çünkü

bendede bi tembellik bi tembellik çocukları uyuttum taze fasülye yağıcam ayıkladım suya koydum ama kalkıp pişirmeye üşeniyorum off hiç tadım yok yatağa girip döne döne uyuyasım var yawww halbuki bu ara uykumuda alıyorum ama annem baharmı çarptı snei diyo bilmiyorumki bence psikolojik haftaya sınavım var ya ders çalışmamak için yani kendimi kandırmak için hasta numarası yapıyorum sanırım ama yemelerrrrr 1 hafta kaldııı bitmeyen üniteleirm var daha seve seve çalışcam artıkkk ay bide midme bulanıyor yawwww devriminde parmaı gene su toplamış gidip patlattırsammı aaba yaa annemde diyoki patlattıkça toplar onlar diyo bilemeidmki ne yapsam

ayyy çikolatayı ellerinde ezmiş cama sürmüşler camımı görseniz leş leş leşşş umarım mis felan gelmezzzz

perşembe günü pikniğe gidiyoz kızlarrrreylülcüm keşke yaşınmasaydın yaaa send egelirdin ne güzellll

firos isim yazılı tişörtler için 12 aya kadar diyo kalıbı nasıl büyükse ondanda alacağım gerçi biz hala mothercare nin 6-9 badilerine sığıyoruz ee 8 kilo olunca:))))

ben yaşlarında verdim çileği canım bişey olmadı balı da kahvaltılarına 1 tatlı kaşığı koyuyorum.bizim alerjimiz tavuk.
umut yaşıtlarını tam yakalayamadı adımlıyor yürümüyor daha ben buna da razıyım geç olsun da olsun diyorum.kilo almıyor artık baya hareketlendi oğluşum.
bir de benimkiler baba mama dede dışında bişiy demiyorlar o kadar tekrarlıyorum acaba erken mi daha bilmiyorum

selam kızlar napıonuz bakiimm
ben sabahtan epey yorulmuşum facede de yazdım temizlik ,çamaşır,bulaşık,kızlar derken onlar uyuyunca ben de vurdum kafayı yattım oohh uyumuşum ama sanki hep yatsam yine doymucam uykuya öyle bişi ay bi de rüya gördüm puhahaaaa ali kaptanı falan gördüm hehee akşama var yaa heyecan yaptım herhal izlediğim tek dizi zaten onu da izlemiyodum annemler alıştırdı biz genelde kızlar izin verirse film seyrederiz kocişimle:)
CEYSELcim biraz daha iyi gibi uykularımız inşallah iyice düzene gireriz
CANANcım napsın çocuklar çikolatadan ev nasıl olur onu merak etmişler hehehee

Son düzenleme:
kızlar benim kızlar 8-8,5 kilo arası benim doktor zayıf biraz dedi çok fazla değil yalnız bakıyorum dedim yardımcı olması lazım diyor bir haftadır annem ben de bakalım bir dahaki ay farkedecek mi haklısınız önemli olan sağlıkları tabi ama insan da istiyor şöyle tombik olsunlar bi de doktor söyleyince ben de size soruyum dedim

Tarıhcı umarım artık uykuları düzene girer gerçekten çok zor gündüz herşeye katlanıyorum ama gece çok moralim bozuluyor bu aralar dışarı çıkmışsınızdır dışarı çıkınca da mı aynılar

firdos mmaşallah seninkiler de bayağı dillenmişler çok tatlı oluyo konuşurken di mi yada kirpi yavrusu misali bana tatlı geliyor :)))))
canancım devrime geçmiş olsun çok üzüldüm görünmez kaza içi gidiyo insanın çocuklara biişey olunca gerçi seninle muhattap olmıycaktım ama devrimin hatrına konuştum ne teyzesi ben daha 18,5 oldum :))))))))))))

women sen de de bir sürü dert Allah yardımcın olsun iki çocukla zaten zor bir de başkalarıyla uğraşmak insana daha da zor geliyor .bu arada size de geçmiş olsun dolama da bildiğim kadarıyla acır dimi

selamlar,herkes çocuklarının zayıf olduğundan şikayetçi ama benimkiler 17 aylık 8-8.5 kilodalar.heralde en zayıf biziz.ben ikiz oldukları için hiç takmıyorum akılları ve sağlıkları yerinde olsun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…