geçmiş olsun,kusura bakma,gözümden kaçmış olmalı..
nick konusuna gelince nickler değişir ,hiç önemli değil,önemli olan kişiliğimiz..arkadaşın biri msn de çok nick değiştirdim diye akıl hastası olduğumu,hatta ilk bebeklerimi kaybettiğimde konu açıp duygularımı paylaştığım,dertleştiğim için duygu sömürüsü yaptığımı,kızım doğum kanalına girmiş,kafası aşağıda serklaj ipi tutuyor dediğimde inanmayıp uydurduğumu söylemiş..ki sonradan öğrendim bu durumu...Her tür insan var yani...Allaha havale ettim..
firdos,bu arada 8 .ayınız kutlu olsun canımevet dediğin gibi özelden yazsam daha iyi olurdu ama mesajlarını alıntı yapmak istedim..bir de gördüğüm kadarıyla çoğu kişi yanlış anlamış..ben arkadaşın buraya yazdıkları ile ilgili samimiyetsizlikten bahsetmedim..kendisi ile ilgili senaryo yazıyor falan da demedim.kastettiğim o değildi..sadece bana değer verdiği,önemsediğini söylediği halde güvenmiyor oluşunu düşündüğüm için kırıldım ve buna samimi bulmadığımı söylemek istedim..femalexx in kendisi ile ilgili yazdıkları ve yaşadıkları muhakkak doğrudur...kırgınlığım da doğrudur..sadece açıklama yapmak adına yazdım..beni çok üzen bir konu lütfen artık kapatılsın..
Açıkçası ne Hürrem olmak isterdim ne de Mahidevran..Saraylarda cariyelerin olduğu odalarda arapça-osmanlıca duvara yazılar yazmışlar.Hem kendi isimlerini ,hem de "Allah ım ne olur kurtar bizi buradan.." şeklinde...Tüm hayatını sarayda geçirip 1 kez bile padişahla birlikte olmayan kızlar varmış..
Eşimin bilmem kaçıncısı olmak istemezdim ..
Hürremin oğlu II.Selim olması lazım Alminacım..ne kadınmış ya ama Kanuni de bir kadın uğruna öz oğlunu üstelik oğlunun en yakın arkadaşına öldürtmüş..padişah saygı duyulması lazım ama...
Arabebruja yeni nickin hayırlı olsun ama yazılışı çok zor be anacım:)yazana kadar canım çıktı..Kağan iyi şükürler olsun,ilgilendiğin için sağol canım..
sağol cnm geçmiş olsun dileklerin içinbencede her türlü insan var.. ben sanal ortamın kavgaları reytinglerinden çok insanların düzgün paylaşımlarına değer veririm ve femalexx ve senin için yazacağım tek şeyde her soruma ikinizde cvp verdiğiniz için Allah razı olsun demektir.. bişeyler paylaşabiliyorsak ne güzel..
ama herkesin yazdığınada saygı duyarım elbete yorum yapma hakkına sahip..
firdos canım bizde devirdik 8 i, hayırlı olsun canım..
sizin de 8.ay kutlu olsun
firdos,kanuninin babası yavuz sultan selimmiydi ki..
ya dizide kanuni her oğlunu kucağına alıp severken içim buruluyor aslında..adam kendisini tahttan indirecek endişesi ile öz oğlunu gözünü kırpmadan öldürtüyor..nasıl bir hırs,nasıl bir egodur Allah ım...valla çocuklarına insan nasıl kıyar anlayamıyorum,içim ürperiyor...tamam padişahlar,çok yer fethetmişler ama insani olarak bazı yaptıklarını asla tasvip etmiyorum...her şey imparatorluğun bekaası için denilse de..Fatih sultan Mehmet in de kardeş katlini vacip görmesi kanımı donduruyor..insan nasıl kıyar kardeşine...
Öff yaa..küsüm size kanuni ve fatih..
evet bende sarayda yaşayan herhangi biri olmak istemezdim..ne sultan,ne cariye...küçük dünyamda sadece bana ait olan eşim ve iki miniğimle çok mutluyum:)..
Almina ben tarihin arka odası programını sevmiyorum,özellkle hiç birşeyden anlamayan pelin batu beni sinir ediyor.ilber ortaylının tarih programları daha hoş sanki.
Eylül hoşgeldin,kaçma hemen yaaaaa:84:
8.ayınız kutlu olsun cnm yaşa az kaldı neler planlıyorsun cnm???günaydın kızlar..teyzelerimiz biz bugün 8 aylık olduk
gece yaşanan tartışmaya girip ağzımızın tadını bozmak istemiyorum ama bende birşeyler söylemek istiyorum.aslında bizi ilgilenderin bir konu değil ama buraya taşıyarak muhatap olduk istemeden.isteyen Birsen gibi,Canan gibi kimliğini gizlemez deşifre etmekten çekinmez isteyende Almina ve Famelexx gibi bazı nedenlerden dolayı gizliliğe önem verir.ama Alminacım keşke bu sorunu buraya taşımak yerine Famelexe özel mesaj atsaydın,birbirinize çok değer veriyorsanız aranızda halledilmeliydi bu konu.
Hürrem olayına gelince kızlar o dönemde yaşasaydık iki şehzade doğurmuş sultanlar olarak amma el üstünde tutulurduk hee..ama Hürrem o kadar masum değilmiş tabii,Osmanlının çöküşü bu aşkla başlamış.kadın Kanuniye oğlu Mustafayı bile öldürtmüş çocuk 30 yaşına gelince.kendisininde 4 oğlu bir kızı olmuş.eşim tarih öğretmenide sağolsun dizi başlar başlamaz tarihi bilgilere geçiyor:)
evet bende okudum çok yardım severmişş.....Murat Bardakçı nın programı var,Tarihin arka odasından diye..Geçenlerde bu dizi ve Hürrem den bahsediyorlardı..Hürrem nasıl bir kadınsa artık Kanuni yi öyle aşık etmiş ki kendisine adam nerdeyse tüm imparatorluğu feda etmeye hazırcasına gazeller yazmış Hürreme..
Kanuniye oğlunu öldürtenin Hürrem olduğu inancı yaygınmış..Kendi oğlu Selim geçmiş tahta..Kaçıncı Selim olduğu şu an aklımda değil ( Kanuni den önceki padişah ta Selim )Mahidevran a maaş bağlatmış hayatı boyunca..Çünkü Hürrem sultan her bakımdan Mahidevran ın önüne geçince Mahidevran son zamanlarını Bursa da oğlunun mezarının yakınlarında fakirlik içinde yaşamış gitmiş..Hürrem sultan da zamanında medrese,yoksullar için bir çok yer yaptırmış..Çok yardım severmiş..Yani bir nevi hem melek hem şeytan gibi..
bende istemezdim.. yaaa bakma orada olsaydım dediğime iş yok güçç yokk ondan didim hahahaAçıkçası ne Hürrem olmak isterdim ne de Mahidevran..Saraylarda cariyelerin olduğu odalarda arapça-osmanlıca duvara yazılar yazmışlar.Hem kendi isimlerini ,hem de "Allah ım ne olur kurtar bizi buradan.." şeklinde...Tüm hayatını sarayda geçirip 1 kez bile padişahla birlikte olmayan kızlar varmış..
Eşimin bilmem kaçıncısı olmak istemezdim ..
sizin de 8.ay kutlu olsun
firdos,kanuninin babası yavuz sultan selimmiydi ki..
ya dizide kanuni her oğlunu kucağına alıp severken içim buruluyor aslında..adam kendisini tahttan indirecek endişesi ile öz oğlunu gözünü kırpmadan öldürtüyor..nasıl bir hırs,nasıl bir egodur Allah ım...valla çocuklarına insan nasıl kıyar anlayamıyorum,içim ürperiyor...tamam padişahlar,çok yer fethetmişler ama insani olarak bazı yaptıklarını asla tasvip etmiyorum...her şey imparatorluğun bekaası için denilse de..Fatih sultan Mehmet in de kardeş katlini vacip görmesi kanımı donduruyor..insan nasıl kıyar kardeşine...
Öff yaa..küsüm size kanuni ve fatih..
kızlar merhaba ne zamandır giremedim girdim geçen okumaya çalışırken çıkmak zorunda kaldım kızlar bu ara bunalımda pek dertliler sanırım sevgililerindenayrıldılar yarım saatte bi uyanıyolar analarının canına okuyolar o yüzden çok uykusuzum ama mutluyum
herkese tek tek laf yetiştirecektim ama yine çıkmak zorundayım komşum kahvaltıya çağırdı ancak kahvaltı yapıcam
dırım canım evin ne durumda sonunu hatırlayamadım inşallahhhhhhhhhhhhhh hakkında hayırlısı olsun ev konusunda ben de pek hevesliyim o yüzden seni iyi anlıyorum ve çok içten istiyorum iyi bi fiyata satılmasını
canan tatlım ben cumartesi anlmıştım pazarmıydı doğum günü bu arada arayamadım seni benden başka bi isteğin var mı elimden geleni seve seve yaparım
kızlar anneler hakkında konuşulmuş artık eskisi gibi kimseyi takmıyorum anladım ki herkesin kusuru var ama yine de arada burada size dert yanarım bu durumdan kurtulamazsınız
ayrıca aman lütfen birbirinizi kırmayın ben hepinizi te:k tek çok seviyorum şu an okuyon acaba diyen herkesi
çalışmaktan bahsetmişsiniz ben de sıkıldım artık ama ne yazık ki kızlarımı ananeye babaneye göndermek istemiyorum evime gelip bakarlarsa olur da .... neyse kısa kesiyim konu biraz uzun sonra anlatırım
ay sülümanı da izledim ben bu diziyi çoğu kişi aksine sevdim aşk entrika herşey var :))))
öptümmmmmmmmmmmm sizi ne laflarım vardı ama yazamadım eşim gündüzleri gelmiyo artık akşamları birini tuttu işe gitmiycek o yüzden uzak kaldım biraz ama yeterim hepinize
günaydınnn.
arap hoşgeldin yeniden:))
kuzusu hasta olan annelere çook geçmiş olsun..
firdos 8. ayınız kutlu olsun bizimde 6. ayımız:)))
bende anneme geldimsıkılmıştım evde
ay salı osman dün hürrem yakında bu dizilerden kendimle ilgili rüya göremicem:))sanırım fazlasıyla gerçekçi yaşıyorum:)))
yada asosyallik tavan yapmış bende hürremi arkadaşım olacak sanıyorum:))
allahım yaz gelsin insan görmek istiyorummmmmmm:93:
haklısın Birsenim,buraya kafa dağıtmaya,azıcık sohbet etmeye geliyoruz tartışmaya ne gerek var.biraz öncede söyledim,sorunlar özelden halledilmeli bence.ve galiba asosyallikten alıngan,kırılgan oldu herkes..
Winston yine güldürdün beni,dimek hürremi arkadaşın sanıyon..sizinde 6.ayınız kutlu olsun canım,yolu yarıladınız Hayırlısıyla.
Hayırlı günler arkadaşlar.
Gece muhabbet iyimiş yine,ama ben o diziyi seyretmiyorum çünkü eşimden yasaklı
Neden derseniz.Tamamiyle yanlışmış yanlış bilgi veriliyormuş tarihten vs....
Sakın alışma dedi eşim bende söz dinliyorum
BEnde oğluşu uyuttum,çantamızı hazırladım yine attalara gidiyoruz bugün.
Aile toplanıyormuş halalar yengeler vs.bizide çağırdılar eşimde bırakırım ben sizi dedi.
Ama babam kızıyor çocuk hergün dışarımı çıkarmış hasta olursa aman olmaz inşallah hasta yoksa dilinden kurtulamam.
Kızlar bugün yağıza balkabağını yumuşayıncaya kadar pişirdim içine armutta ilaeve ettim en son irmik ezdim hepsini kavonozlara koydum iki kavonoz çıktı.(Temmuz annelerinden aldım tarifi)bakalım sevecekmi meyve öğünü olarak yediricem.
Birde tavuk göğsünü pişirdim şehriye çorbası yaptım.İlk kez yiyecek inşallah sever.
DR.blendra pek kızdı ezip vericem ama nasıl yer bilemiyorum.hemen öğürüyor
8.ayınız kutlu olsun cnm yaşa az kaldı neler planlıyorsun cnm???
dimek hürrem fettan bi hatunn ama kadında rolünün hakkını veriyorr heee
evet bende okudum çok yardım severmişş.....
ama her kadının içinde şeytanlık varrr yaaa
bende istemezdim.. yaaa bakma orada olsaydım dediğime iş yok güçç yokk ondan didim hahaha
küsmüsün valla alemsinnn... yaaa
cnm hoşgeldin gel arada slm ver yeter kuzummm
evimin durumu aynı cnm bakalım zaman ne gösterecek sağol iyi dileklerin için cnm
süperrsinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
iyi eylnceler annende
mucuksssssssssss
cnm yemiyorsa vur blendra yaa bişey olmaz allah aşıkına yemesin açmı gezsin ben hiç katı gıda yemeyen 3-4 yaşında çocuk görmedim...mayıs annelerinde bazı arkadaşlarımın bu sorunu şu dönemde çözdüler merak etmee
Kızlar,sizden son kez rica ediyorum..Lütfen kapatılmaya çalışılan dün geceki durumla ilgili artık yazmayın,yorum da yapmayın...Çünkü yazıldıkça dallanıp budaklanacak cevap hakkı doğacak ve hepimizin canı sıkılacak....Kimse kimse ile kavga etmiyor..Sadece kırgınlığım,sitemimdi dün geceki....
Umarım anlaşılmışımdır artık........
bencede ........
........
hasta olucam gibi..uykusuzlukmu desem bir kırgınlık var üzerimde..tylol içeyim bari...hasta olmamam lazım....
çokkkk mutluuu oldummm çokkkkkkkkk anlatamamm kızlarrrr arkadaşımın işyerinde çay işlerine bakan bir kadın vardı....bir çok doktora gitmiş hep yarım kalmış yada düşük yapmış ....neyse arkadaşım benim doktoruma götürdü ....işyerinden 8 binlira para toplamış tedavi yaptırdılar...ve bugün sonucu almışş hamileymişşş yaaa süperrr yaaa...ne kadar mutlu oldum yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?