İkiz Anneleri Geyik Paneli

kızlar burası niye böyle sakin..ahanda bize yeni bi geyik konusu buldum..aslında pek geyik sayılmaz ama çok merak ettiğim birşey..çocuklarımızın isimleri..niye o isimleri seçtik,anlamları nedir?mesela Artvinli neden Yağız koydu,Cananınkiler neden Devrim ve Mustafa Kemal,vb..?

kim başlıyor önce..

ben başlıyım önce firdoscum.

isim konusunda baya bi karasız kaldık. kızlardan birinin cinsiyeti kesin kız dı. ama diğerine dr %100 kız demedi.

ilk başta elif elif dedim durdum. ama bi baktım eşimin ailesinde çok elif var ve soyadlarda aynı.. vazgeçtim..

irem-ecem düşündüm eşim tarafından beğenilmedi. masal öyküde düşündüm onada onay alamadım...

bi gün sevdiğim bi teyzenin dünürü var.. cemre koysana dedi.. benim tanıdığım cemreler hep okumuşlar iyi yerdeler ve güzeller dedi.. hem anlamıda çok güzel.. toprağın dirilişi dedi.. eşim bunada cıks dedi. ama ben çok beğenmiştim...

cansu ismini eşim koydu.. eğer erkek olursa kayra ya da utkan koyacaktık..

işte sonra dedimki ben bunca özlemin ardından... yüreğimize düşen baharımız cemre, yaşam suyumuz cansu olsun dedim.. iyide oldu.. şimdiye kadar pişman olmdım..

merhaba kızlar aksam eşim lgilendi çocuklarla bende tek başıma yatak odasında yattım...karanlıkta...

bu sabahda annem gelmiş...babam yollamış kız hasta çocuklar sefil olmasın demiş...

firdosun sorusa cvp vereyim

ben hep kızım olsun istedim ismide hazırdı elif olacaktı

erkek olursada ömer istiyordum ama rahmetli dedimin ismi ALİ onuda çok seviordum..

sonunda ilkömerin cinsiyetini öğrendik bu ömer olsun dedim......ömer ismini hz.ÖMER den ötürü istiyordum.....eğer ikinci bebeğimde erkek olursa ALİolur değilse dedim ömerali elif olur

ve erkek evlat nsip oldu ali ve ömer oldular....isimleri onlar daha yokken konulmuştu yaniiii

halada çokkk seviiyorum ömerimmm alişimm

bende gebeliğimin başından beri bir kız bir erkek biliyordum
benim annemin dedesi çanakkale şehidi onun silah arkadaşına soyadı kanunda isim konulurken atatürkde oraymış sen çok cesur yürekli bir adamsın senin adın olsa olsa karan olmalı demiş
ben bu hikayeyi dinleyince oğlum olursa karan olacak diye yıllar evvel karar vermiştim diğer bebekde birce duru olacaktı babasıyla 7 yıl çıktık kızımız olursa koyarız diyorduk
ikisininde erkek olduğunu doğumda öğrendik karan arsal iki isimli oğlum olacaktı iki oğlan olunca biri karan biri arsal oldu (arsal arı gibi çalışkan temiz kimse demek eşim koydu)ilk isimlerinide dedeleri koydu çağanı eşimin babası utkuyu benim babam koydu ve sonunda UTKU KARAN-ÇAĞAN ARSAL adında iki oğluşum oldu ben isimlerini çok seviyorum

bende anlatayım..üniversite yıllarından beri kızımda olsa,oğlumda olsa adı DEniz olacak derdim..hem siyasi anlam taşıyor benim için,hemde temiz,saf bir anlamı var..kızIm olursada Zeynep Deniz olacaktı..hamileyken oğlullarım olacağını öğrendik..ben Deniz istedim,eşim Kağan..hamile kalmadan 3 ay öncede rüyamda Samet ismini görmüştüm..kayınvalidem çok beğendi bu ismi.onu da koymak zorundaydık..annemde Oğuz ismini önerdi..hepsine tamam dedik ve sonunda Deniz Oğuz ve Kağan Samet çıktı ortaya..herkesin gönlündeki isim olmuş oldu..ayrıca Samet redüksüyon yapılan oğlum için..anlamı doğmamış,doğrulmamış demek..kendisini yaşatamadım bari adı kardeşinde yaşasın...Oğuz Kağan ise rivayetlere göre ilk türk peygambermiş..

bende anlatayım bari...
ben ilk 3.ayımda öğrendim cinsiyetlerini 2 erkrk olarak. neyse eşimle aramızda anlaşmışdık zaten erkek olursa o kız olursa ben koyacakdım. tabi eşim hemen atladı isimleri hazır die. biri yağıs biri yiğit olacakdı. ikisininde anlamı yanıydı aralarında farklılık olmayacakdı. neyse gerçeği17. haftdamda öğrendim. tabi ufak çağlı bi şok yaşadık:) ama ben rüyamda görmüşdüm zaten 2 kızım olacağını en başda... bende isimler hazırdı.irem ve özge. özge yabancı demkimiş. eşim özgü olsun dedi.peki dedim. ama ailemizde gelenekdir çoğu kişi 2 isimli. bzde öle yapalım dedik. kızkardeşime sözüm vardı.o ne isterdse 2. kızım adını koyacakdım. biri özgü irem.diğeri??? doğurana kadar ceren olarak karar veren kardeşim.son bi atakla anlamı akıllı olan berene karar verdi. eşimde öykü istedi.biraz karışık oldu ama sonunda özgüiremim-öykü berenim dünyaya geldi... ireme ve beren olarak kullanıyoruz isimlerini... ilerde kendileri isterse diğer isimlerinide kullanabiliriz..amabi oğlumolursa kiiii asla öyle bi niyetim yok...ömür koyarım adını:)))

Firdoscum konu süper

Benim ilk hamileliğimde daha cinsiyet öğrenmeden eşimle başladık isim aramaya.
Eşim netten biirsürü isim seçmiş getirmişti.
Benim yağız ve ceylin ismi çok hoşuma gitmişti.İki isime karar vermiştim.
Gerçi iki kızım oldu kübram ve şeymam meleklerim onlar teyzeleri benim.
İkinci hamileliğimde erkek olduğunu öğrenince dedim bunun adı belli yağız olacak.
Eşimde erkek olursa babasının ismini koyacaktı,onlarda gelenektir.
Oldu bizim minik sıpanın ismi ALİ YAĞIZ teyzeleri.

bizim bı isim konusu hamile olduğum günden beri vardı aaaaaaaaa ne zor bi karardır çok kararsız olduğumuz için hem kız hem erkek isimlerine baktım ben hep farklı isimleri istedim eşim de daha bilindik isimler baktı erkek için fazla seçenek yoktu o yüzden erkeğe hemen karar verdik aral ve aras gerçi kesinleşseydi belki yine karar değiştirecektik . kız olunca benim bulduğum isimleri eşim beğenmiyordu onunkileri ben ben arnisa elisa almina sidelya ve bunun gibi isimler buldum en sonunda karar verebildik ben onun bulduklarından melisi beğendim o da benim bulduklarımdan alminayı beğendi ay daha ne uçuk kaçık isimlerim vardı ama hep alay etti

firdoscum güzel konu gerçekten tebrikler

bende anlatayım o zaman
bizde mustafa kemal ismi biz evlenmeden babası tarafından konulmuşbi isimdi bende hiççç itiraz etmedim çünkü çokk ama çok özel ve güzel bir isim bence karı kocada atatürkçüyüz zaten o yüzden tartışmasız koyduk birinin erkek olduğunu öğrenince
kız ismi bana aitti bi türlü karra veremedim bende
iclal
ikbal
zülal
zuhal
bilge
zühre
deniz
bunlar sıklıkla düşündüğüm isimlerdi ama mustafa kemale pek yakışmıyodrdu bu isimler yani biraz uyumlu olsun istedik isimler mustafa kemal e en uyumlu isim devrimdi mustafa kemal hayatını devrim yaparak geçirdi
ergenekondan almazlarsa bizi içeri iyi hahaha

hahahhaapoliisi bilmem ama kazen içeri alır seni siyasett yasak kk da

ewt güzel konu tebrikler firdoscumm..bende anlatayım.ben hamile olduğumu öğrendiğimde başladım isim aramaya ama eşim hep isimler bana ait dedi bende kırmadım doğumuma az bi zaman kalana dek söylemedi eşim..sonra eylül olacak bir tanesi dedi diğerini de irem olsun dedi böylelikle oldu isimlerii...

ben de eylül ismini çok severim benim ve eşimin doğum tarihleri eylül ilk düşen bebeğim de doğsa eylülde doğacaktı ona eylül koyarız belki diyodum kızım eylül diye bi şarkı vardı çok hoşuma gitmişti

kızlar hikayeler süper,iyi oldu bu konuyu konuşmamız..ben merak ediyodum valla,sağolun

devamı da gelir İnşallah..

Canan suçu ben üzerime alırım kuzum:80:

ayy ben duymadım o şarkıyı kim sölüyo bulalım onuuu irem için haluk leventin şarkısı var onu açıyorum hoşuna gidiyor çok eylül için yok sanıyordumm üzülüyordum..inş buluruz netten falan
amanın da amanınnnn
önce kazen atacak beni kara kuyuya sonra ergenekon hahahah

çok hoşsun canooo

puhaha çatlak seni.........bensiz topik ha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…