benim çok samimi bir kız arkadasım var onun abisinin eşi 1. bebeği kız dogurdu sonra aradan zaman geçti ikinciyi düşünüyorlardı hamile kaldı ikizmiş bebekler biri erkek biri kız doğdu.sonra bir yıl geçti kazayla bu sfer üçüncü hamile kalışında tahmin et ne oldu buda ikiz gebelikmiymiş oldu sana beş çocuk .bunlarda bir oğlan bir kız.inan o kadın varya hepsine koştu bakıyor yavrularına akşam yemeginide yapıyor evde bir bekar görümcesi var işten gelince o yardım ediyor kadın nefes alıyor
arkadaştan alıntıladım...size sorayım dedim...
sizce yukardaki gibi olması mümkün mü ? hem 5 küçük çocuğa bakacaksın hem de her akşam yemeğini ihmal etmeyeceksin..sadece akşam işten gelen bekar görümcenden başka da yardımcın olmayacak ???.
olur canım olur eskiler nasıl yapıyormuş 5 çocukla hatta 8 çocukla benim halamın oğlu var onunda 5 çocuk valla kadın hem o çocuklara bakıyor hemde gelen gideni çok .hem o evler tertemiz kendine göre düzen kurmuş çocuklarda laf dinliyor kurallar var evde .bu odaya girilmiyecek dedimi kimse girmez bizde nerde ünitenin üstünde tv seyrediliyor heryer çikolata on kere söyle ben mutfakta ye diyorum banyoya gidiyorum tabak alınmış salonun baş köşesinde temizle dur . bide bunlar ikiz ama bu dedigiminde araları hep bir yaş .ama okadınıda görmek lazım yaaa yüzünü yıkayamıyordur .
bugün aklıma geldi benimde karadenizde bir yöreyi gösteriyorlardı 70 yaşındaki kadınlar dahale çalışıyor ve çalışmassaz hasta oluruz diyorlar zıpkın gibiler birde kendime baktım 3 çocuk lastik gibi olmuşum bide artık yardımcı var .bir an utandım kendi kendimden çamaşırı asacagım düşünüyordum valla şimdimi sonramı assam diye fırlamışım yerimden .bizler hayatın yaşamışız ve hayatta yaşanacak daha çok şeyin oldugunun farkındayız mecburiyetlikler ilk başta bizi yoruyor bir yerde çakılı kalmak .şartlarımızı biz belirlemek istiyoruz dolu doluda yaşamak hedefimiz o yüzden başlamadan yorgunluklarımız var.
biz bugün tammmmm 8 aylık oldukallahım nasıl hızlı geçiyor zaman .
tabiki canım bunlarında araları pek azmış.ama bu durumda bizim bebeklerin gördügü ilgiyi görmeleri zornefescim, kadının son ikizleri daha 40 günlükmüş..evet eskilerden yapanlar var ama hep büyük çocuklar küçüklere bakıyormuş..tabi ona da bakım denirse..özensiz ,faldır fostak bir bakım olur bence..hele 40 ı yeni çıkmış 2 bebek daha 2 saatte 1 beslenilmek ister,alt alınmak ister..hem onlara hem de 1 yaş büyük ikiz kardeşlerine ve 1 ablalarına bakıp yemek yapmak,evde tüm camları silmek bana ütopya geliyor açıkçası...yaş aralıkları çok yakın 5 çocuğa bakımı imkansız görüyorum ben...yani çocuklara baksan evi ihmal edersin..evi ihmal etmesen çocukları ihmal edersin ...
tabiki canım bunlarında araları pek azmış.ama bu durumda bizim bebeklerin gördügü ilgiyi görmeleri zor
biz bir öğünlerini kaçırsaz vicdan azabı çekiyoruz ama onlar karınlarını bişeylerle doyuruyorlarsa mutlu oluyorlardır .eyer gerçekse bu olay yazık o kadına ve ocukların yaşadıkları şartlarıda düşünemiyorum
allah kolaylık versin .
nerden alıntı yaptın bunu.
valla canım entehlikeli dönemleri bende varım demeye başlıyorlar inatları başlıyor memnuniyetsiz oluyorlar en haraketli dönemleri. ama çocuktan çocuga deyişir tabi benim berk 2,5 yaşa kadar sakin sesi çıkmayan bir çocuktu esasında 1,5 yaşta hafiften başladı sorunlar ama en kötü dönemimiz 2,5 yaş oldu hemen kreş destegi aldık .ama şuna inan bu bir gerçek büyüdükçe dertleride büyüyor .2-3 yaşlarındaki çocuklar kolay kolay söz dinlerler mi ?
valla canım entehlikeli dönemleri bende varım demeye başlıyorlar inatları başlıyor memnuniyetsiz oluyorlar en haraketli dönemleri. ama çocuktan çocuga deyişir tabi benim berk 2,5 yaşa kadar sakin sesi çıkmayan bir çocuktu esasında 1,5 yaşta hafiften başladı sorunlar ama en kötü dönemimiz 2,5 yaş oldu hemen kreş destegi aldık .ama şuna inan bu bir gerçek büyüdükçe dertleride büyüyor .
muhakkak zordur canım..işte bu yüzden hem o yaşlardaki çocuklar hem de yeni doğanlara aynı anda yardımcısız bakım imkansız diyorum...
eşime söyledim şimdi sence bakabilirmi dedim bana bakar canım dedi bende bakıyorum yüzüne ne diyor bu diye .bakar canım dedi bir gün ertesi gün kafasında odun kırsan hissetmez dedi .
insan 1 gün öyle yaşları yakın 5 çocuğa baksa,camları silse ,yemekleri yapsa ertesi gün yataktan zor kalkar bence.....
ayrıca eşine ilgi gösterebileceğini,güler yüz gösterebileceğini de sanmam..akşama dek pestili çıkmış hale gelir yorgunluktan......yok onu da yapıyorsa ultra mega süper ötesi bir varlık olmalıdır...
valla ben almayayım şimdi eşime ilgi güleryüzü gösterirken çok ama çok zorlanıyorum .kendimi hiçç... o halde düşünemem kesin aklımı yitiririm .hatta arkadaşlar bugün espirisini yaptı kız bir daha doğur belki kız olur .tabi.... canım dedim manisada ziyaretime gelirsiniz artıkın.. yok valla ben ikinciyi bile düşünmeyen bir insanken şuanda üç çocugun annesiyim .şükürler olsun allah sağlık versin ama allahım olmayanlara versin ..
ömerciğe geçmiş olsun annesi inşallah bir anönce atlatırsınız yapıcak bişey yop sanırım ilaçlardan başka bünye yapıyor diye biliyorummerhaba kızlar .tünaydın ...ay bugece berbat geçti ömerim ateşlendi hep kustu burun akıntısı yok,hapşırık öksürük yok...gece uyumadan sabah 7 de kalktık g.o.p hastanesine gittik.....tahmin ettiğim gibi kanında mikrop çıktı şimdilik antibiyotik kullanıyoruz...ateş düşürücüü verdi..salıya kadar bekleyeceğiz ateşlenebilirmiş...
işimiz iş ömer bey kusuyorda ilaçları aldıkca..annemde rehin kaldık vallaha yaaa
hoşgeldin canım zaman geçtikce daha rahat olucan demek istiyorum ama benim gitgide ssabrım tükeniyor neyseki yardımcı birileri varselam arkadaşlar bende ıkız annesıyım ıkı aylık bı oglum bı kızım var...gercekten ıkız buyutmek cok zormus bu zorluk yetmedıgı gıbı bıde kocalarla ugras bende arada bırını sana bırakıyım cıkıyım dıyorum yok efendım olmazmıs nasıl cocugunu bırakıp gezmeye gıdecekmısın oldu bıze bundan sonra dınlenmek gezmek haram ozaman..bakalım benım koca ınat edıcekmı aslında cok ılgılenır bebıslerle ama benım bırını bırakıp gezmem olmazmıs..benım bebeler kırklarından sonra tam anlamıyla azdılar.uc kısıyız annem esım ben ucumuzde ıflas etmıs durumdayız hele kızım hıc susmuyo napıcam bılmıorum hayattan kopmus gıbıyım...
canım bu habere çok sevindim aklımdaydı tamamlayacak dediyse doktor tamamlar tabiki için rahat olsun düşünsene prematüre bebekler nasıl sonradan gelişiyorlar hatta genelde daha da iri oluyorlar ben,m yiğenim de öyle şimdi 8 yaşında maşallahı varherkese merhabalar
ömere cananıma hasta olanaherkese geçmiş olsun
canan, canım arkadaşım sakın üzülme ben seni hep o tatlı gülümsemenle hatırlaıyorum .başkalarını ne kadar takarsan o kadar seni küçültmeye çalışıyorlar takma sen taktır ona da görsün sinir oldum umursamazlığına eşinin.sen de onun sana davrandığı gibi davran da hatasını anlasın yoksa hayatta anlamıyorlar.
nefescim yardımcın hayırlı olsun sen de rahata kavuşursun dicem gene aynı telaş
artvinli nerelerdesin umarım yağız oğlanın iyidir
firdos ,berennaz ,almina çınar, yavrukirpi, womenlove, karanarsal ve sayamadıklarım çok öpüyorummm
bize gelince yavrularımın hala hasta öksürükleri biraz iyi gibi önceki kadar sık öksürmüyorlaramamlar çok şükür kusmaları da geçtiumutu sürekli ayaklarının üstüne bastırmaya çalışıyoruz pamukkale üniversitesinden bir hoca bakacak bu hafta içinde başka bir doktora daha götürdüm mr sonucuna göre gelişimi 2 ay geriden gelecek yürümesi de öyle dedi 2 yaşında yakalar yaşıtlarını merak etme dedi beyindeki az sinyal gelen sahanın erken doğduğu için olduğunu miyadında doğan bebeklerin bile en az beyninin geliştiğini sonra gelişiminin tamamlandığını söyledi biraz daha içim rahatladı kızlar
canım yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm senin ilgi ve alaka görmek istediğin bi zamanda bu durumu yaşaman kalbini ne derece kırdığını tahmine edebiliyroum Allah sana sabır versin onun sana vurduğu yerden iyileşir ama kalbindeki sızısı kalır o yüzden böyle insanların gücünü bu şekilde göstermesine inanamıyoryum acizliklerinden başka bişey değil iki gün sonra bi adam çatsa kedi kesilirler üçleri kadınlara yetiyomerhaba.birsüre önce yazmıştım buraya ama sonra yazmaya fırsatım olmadı.2-3 sayfayı okudum da,kocalar demişsiniz.bu kadar mı benzerler birbirlerine ya..bu kadar mı odun olurlar anlamıyorum.başkalarının çocuğu olmaz karısına yeter ki sen yanımda ol diye teselli verir,biz iki evlat vermişiz ama hiç kıymetimiz yok.iki hafta önce beni darp etti burnum kırıldı gözüm hala mor.karakolluk olduk,ailem geldi,yeni gitti,şikayetimden vazgeçtim ama,adamda en ufak bir pişmanlık yok ya..olayın ikinci günü pc de geçmişe baktım da,kendi için neleri araştırmış biliyor musunuz,hemoroid hapı,tüy giderici krem vs. vs. ben o haldeyken nasılım diye kafasını çevirip bakmaya tenezzül bile etmedi ama,pes dedim. şiddetin gerekçesi olamaz ama,anlamadığım sanki beni evde biriyle mi bastı,yani ailemden bu yaşıma dek tek tokat yememiştim.erkekler sorumluluk almak istemiyor,bekarmış gibi istedikleri zaman istediklerini yapsın istiyolar,evet yemekten sonra masa toplanmaz,gece boyunca deliksiz uyurlar,biz kalkarız çocuklara,sanki bu çocukları yalnız yaptık.anlayacağınız herbirimizin derdi ortak.ve büyük bir sınavdan geçiyoruz bence,yorucu,mutsuz bir süreç.yine de sap döner keser döner diyorum.bir de kabahati erkekleri yetiştiren annelerde buluyorum biraz .oğlumu yetiştirirken,paşam,erkeğim diye şımartıp sonra tepeme çıkartmıycam.kızıma ne yaptırıyorsam ona da aynısını yaptırcam.kimseye cinsiyetne göre bakmıyacaklar,insan olarak bakacaklar .
firdoscum geçmiş olsun neyse ki atlattınız sayılır onlara bişey oldu mu biz de bitiyoruz Allah bi daha yaşatmasınmerhaba kızlar..2 gündür hastanelerdeyiz.Deniz ve Kağan soğuk algınlığı teşhisiyle hastaneye alındı,annem ve bende refakatçi tabii..burda özel hastane yok mecburen devlete yatırdık.ismi çocuk hastanesi ama berbat.heryer pis,inanılmazdı.iki gün zor dayandık,neyseki doktorumuz gerek görmedi de çıkardı bizi.zaten o çıkarmasa bugün ben çıkacaktım ya da durum ciddiyse Samsuna özel bir hastaneye götürecektik bebekleri. artık dayanamıyordum.5 gündür ne uyudum ne yedim..ağlamaktan bittim resmen.evde buhar vermeye devam edicez.sabah akşam da iğneleri var.nedense 1 haftadır iyileşemediler,zor atlatacaklar.Deniz zaten zayıftı iyice süzüldü yavrum.ben ona kilo aldırmak için neler yapmıştım oysa.balgamdan yediğini kustu hep.doğduklarından beri ilk defa böyle ciddi bir şekilde hasta oldular.çok zormuş çok,Allah hepimizin yavrularını korusun.daha büyük dertler vermesin.yokluğumu farke dip de arayan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.eksik omayın kızlar.ayrıca burda da okuyup iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkürler..
Alminacım Çınar da hastaydı konuşmuştuk,şimdi nasıl oldu?İnşallah daha iyidir..
Cananım nasılsın,annene kaçmışın iyi yapmışın,uzaklaşmak iyidir bazen.
Birsenim araman çok moral verdi bana,canımmm..Ömer nasıl?evinizi satmışsınız,çok sevindim.Hayırlısı olsun inşallah.
Artvinli nerelerdesin kuzum ya,geçen perşembe konuştuk en son,o gün bugündür gelmemişsin.Yağız da hastaydı yoksa sizde mi hastanelere düştünüz?
kızlar hastanede kalırken bebeklerim çok şaşırttı beni.şok oldum şu iki günde yaşadıklarıma.genelde kötüydü ama iyi yönleride vardı.mesela Deniz elini kaldırıp gel gel yapmayı öğrendi:)..Kağan suyu görünce bu bu diye bağırıyor,anne baba abla falan diyorlar resmen ve artık tamamen oturuyor Kağan(geç oldu ama neyse:)..ama artık beyaz önlüklü kimi görseler çığlık atıyorlar
vee herkes iyidir İnşallah.çok öptüm hepinizi.
canım mümkündür ama ne kadar yani o çocuklar ne derece besleniyo ev ne kadar temiz belki de ne kadar çok ağlıyolar bakılıyo mu bakılıyobenim çok samimi bir kız arkadasım var onun abisinin eşi 1. bebeği kız dogurdu sonra aradan zaman geçti ikinciyi düşünüyorlardı hamile kaldı ikizmiş bebekler biri erkek biri kız doğdu.sonra bir yıl geçti kazayla bu sfer üçüncü hamile kalışında tahmin et ne oldu buda ikiz gebelikmiymiş oldu sana beş çocuk .bunlarda bir oğlan bir kız.inan o kadın varya hepsine koştu bakıyor yavrularına akşam yemeginide yapıyor evde bir bekar görümcesi var işten gelince o yardım ediyor kadın nefes alıyor
arkadaştan alıntıladım...size sorayım dedim...
sizce yukardaki gibi olması mümkün mü ? hem 5 küçük çocuğa bakacaksın hem de her akşam yemeğini ihmal etmeyeceksin..sadece akşam işten gelen bekar görümcenden başka da yardımcın olmayacak ???.
maşallah sizebiz bugün tammmmm 8 aylık oldukallahım nasıl hızlı geçiyor zaman .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?