- 31 Aralık 2008
- 4.212
- 2.341
- 698
ayyyy çok mutlu etti sözlerin valla burada o kadar şey paylaşıyoruz kimimiz yüz yüze görüşüyoruz ...bi şekilde hakkımız geçiyor....son zamanda bu topiğe uğranmaması acaba insanları sıktıkmı...yada hoşlanmıyolarmı diyordum....neyse cananın dediği gibi giden gider kalan sağlar bizimm
slm canlar, nabersiniz. birsom canım yeni evin hayırlı olsun. sevindim çok senin adına. darısı başıma. ben de bu güneş görmeyen sıkıcı evimi değiştirmmek istiyorum. bu sıralar bir umut ışığı yand bana da bu konuda. haftaya belli olacak. bana da dua edin olur mu.
bu sıralar kuzularım ii maşallah. çok eçmez yine hasta oluruz. bu gece yıkadım onları babalarıyla erkenden uyudular. ya benim kociş çok erken yatıyor ya, benim uykum gelmiyo ama.
bu arada dün istanbuldaydık, eşim iş için almanya ya gidecek konsolosluktan randevusu vardı kızları bıraktık babanneye ben de takıldım peşine. çok ii geldi istanbul havası aldım geldim. istiklal caddedinde gezdik. sultanahete gittik gezdik . bu arada kapalı çarşıyı dolaştık off ne sıkıcı bi yerdi ya, bizim kapalı çarşı gibi değil tamamen turistikmiş.
boşver artvinli ben yine yazarım cvp gelen olursada olmasada....yaa sizlerin yaşgünleri yaklaşıyor.daha öncede sordum cvp veren olmadı neler planlıyorsunuz valla ben 3 ay önceden pastadan tutda ...neler yapılacağını davetiyeye vs. planlamıştım...sizlerde bişey göremiyorum
ben bu seneki parti için hiç heycanlı değilim ilk gibi olmuyor.....8 nisanda aşımız var zaten 9 nisan c.tesi halamlar annemler bir parti yaparım....aksam yemği olur sonrada pasta keseriz...
ilerleyen haftalardada sizlerle bir parti yaparım....en son eşimin ailesini çağrırım diyorum
offf eşim hala gelemdi yaa çocuklarda uyumadı tabi öğle çok uyudular hala başım ağrıyor......
eşimden çiko istedim valla canım çekiyorrrrrrrrr
Bende çok dertliyim bu konuda canım...
Önceleri paylaşımlar süperdi,ne takılsa aklıma hemen cevabını alıyordum buradan...
İnan ben bir çok şeyi buradan öğrendim.
Hele ekgıdaları,ne nasıl yapılır,neler yedirilir,neler yedirilmez....
DR.önce size sordum aklımdakileri.
Bana soruyum çevremdekiler ya nereden biliyorsun bu kadar şeyi diyorlar...
Arkadaşlarım saolsun diyorum hep...
Valla diyorlar sanal arkadaşlıktan çok korkarım ama sen öyle bir bahsediyorsunki bende katılmak isterim diyorlar....
Önceleri sohbetler çok güzeldi,paylaşımlar vardı,tecrübeliler anlatır biz tecrübesizlerde yararlanırdık bildiklerimizden ama şimdi kimse gelmez oldu paylaşmaz oldu.
Sana yazdıklarımdada çok samimiydim,kaç gün giremedim merak edip araman ayrıca çok hoşnut etti..
Her ne kadarda yüz yüze pek görüşemesekte yazdığım gibi senin yerin başkadır bende.......
kimsecikler bana yazmaya tenezzül etmemeiş hıhhhgeçmiş olsun yaaa benimkilerde hasta vallaha
bugün dr a gittik 1 yaş aşımızı olduk nezle olmuşuz peditus verdi uyku içinde atarax verdi denemediğimiz kalmadı zaten buda son ilaç sanırım
kızım hala 8 kilo dr kilo almalaı diyo ama nasıl almalı bilmiyorum bu ara iştahımız fena değil yiyoda ama sanırım bünyesi böyle alamıyo kilo
neysemm
oğlum aşı olurken 1 damla bile göz yaşı akıtmadı yüzünü biel büzmedi erkek oğlum benim yawww
1 au sonrada su .içeği aşımız var onu devlet karşılanıyomuş 65 liraymış tanesi
ne yapalım hasta olmasındansa verecez parayı olacaz aşıyııı
vallahi canım millet nerde bilmiyoruz iki kişi arasında atıştı ama herkes kaçtı demekki öncedende sizi seviyorum diyip burda olmayı seviyorum diyenlerde aslında gitmek istiyorlarmış o tartışmada bahanesi olmuş gibime geliyo
olsun herkes sağolsunyerinde olsun
yazanlarla devam ederiz
ay eve geldim nasıl yorulmuşum anlatamam
adette oldum erken oldum hemide vardır bu iştede bi hayır dün gece sabahladık pek bi huysuzlar dı
gece 2-3 saat uyudum sözüm ona sabaha kadar eşim baktı ya çocuklara ben kaç kere kalktım bilmiyorum sen yat bakarım ben diyo bana ama ertesi günde yok başım ağrıyo yok çok uykum var diye diye beni dahada geriyo yani sabaha kadar ben bakayım o uyusun gündüzde o ilgilensin ben razıyım vallaha
işte bendende böyleeee
sen niye bana cevap vermiyon bakayım küseyimmi şincik sanaaaaaKimse gelmiyor evet,herkes sıkıldı zannedersem buradaki muhabbetten.
Gerç,i ben vakit buldukça yazıyorum ama kimse cevap vermeye gerek duymuyor........
Canan hele hiç cevap yazmıyor artık.Sorularım havada kalmış yazdıklarımda tabi.
Neyse heerkese iyi geceler.........
geçmiş olsun kuzu hayıordırrrrr?iyi geceler..
kızlar ben bilerek girmiyorum,bu aralar moralim pek iyi değil ve dertlerimle kimsenin canını sıkmak istemiyorum.zaten herkes yeterince sorunla boğuşuyor.birde kist ağrılarım başladı,doğumda alınmıştı ama tekrarladı sanırım..öyle işte
famelex dün facedeki arkadaşlarla bu konuyu konuşmuştuk,rota aşısını..yazdıkların içimi çok rahatlattı çünkü doktorumuz bize bu aşıyı söylemişti ve ben olsam yaptırmam,kızıma da yaptırmadım diyerek senin söylediklerini söylemişti.bizde yaptırmadık ama dün medineyle konuşunca pişman olmuştum o da yaptırmamış.ürkmüştüm açıkcası ama biraz olsun içim rahatladı şimdi.sağol.
kuzum yaaaa çok üzüldüm bak şimdi bende allah yardımcın olsun ne diyeyyeim annenle berkide gönderseydin keşke dedeiyle felan gezer kafa dağıtırdı belkimmmmiyigeceler hepinize..
bende topigi ihmaledenlerdenim .ama inanın hiç keyfim yok yazsam hep sorun yazacagım şimdi yapacagım gibi .
tüm gün agladım hiç ama hiç keyfim yok herşey üstüste patlamak üzereyim .yardımcımızın babası rahasızlanmış yogun bakımda o konyaya gitti yok .çocuklar hasta eşim 20 günlük seyahatta annem bize 3 gün dayanabildi baktım bugün keyfi kaçık sen gelme bu akşam evde kal dedim nasıl kaçtıgını bilemedi.berk bir damla beni dinlemiyor sürekli bagırmak uyarmak zorunda kalmam cabası .arkadaşlarımın gelipte vah vah allah yardımcın olsun lafları beni germeye başladı delirmek üzereyim .özellikle berkin vurdumduymazlıkları yüzünden kimse farkında deyil ama bu çocugun iki tane kardeşi oldu baba deseniz bir anda kayboldu minumum 10 günde bir görüyor bu arada tatil ve yardımcımız olmadıgı için eve tıkıldı kaldı ve inat gibi herkez berki eleştiriyor bişeyler söylüyor bu seferde ben dayanamayıp berke yükleniyorum ve en acısı annemde yapıyor berki kanatlarının arasına alacagına agzımdan laf çıkmadan şikayete başlıyor..poff şunları yazarken bile aglıyorum inanın.
sabah en kötüsünü yaşadım .berk salonda ananesiyle yattı .bende çocuklarla sabah yürüteci almak için salona girdim berk yok yerinde evde aramaya başladım yo çıldıracaktım nerdeyse .anneme seslendim kalk berk yok .oda kızım saçmalama nereye gidecek çocuk diyor .evde bakmadıgım yer kalmadı bende kesin balkon kapısından girip çocugu götürdüler dedim opanikle bagırıyorum evin içinde berk diye bir ses anne .karyolanın üzerine yerleşecek çamaşırlar vardı onları koymuştum epeycede çoktu kuzum gece kalmış yatakodasına gitmiş babası diye eşyalara sarılıp yatmış tabi ben o panikle eşyaların arasında göremedim onu .anne ben babamla yatmak istemiştim dedi ben koptum( allahım ben ne yapacagım offf anlatsam bitmiyor anlıyacagınız çok keyifsizim ve yorgunum gönlüm yorgun
kusura bakmayın girdigim gibi dert döktürdüm .
canoommmm ama arkadaşım ne atarx ı sakın ben birkere hapını içtim oda yarım üç gün kendime gelemedim sakın canım sersemler çocuk .hatta arkadaşım çocuguna geçmişte kullanmış anlatıyordu çocuk boş çuval gibi oluyormuş .hangi akıllı dr verdi onu
bu arada gezmeleride yapmışsın birsenle buluşmuşsunuz allah içinize sindirsin canım .
vayy beeee daha dün gel çarşamba diye doğumunu bekliyodukkk o bile koca kız olmuşşşşkızlar Elif bile 4 aylık oldu yaa, zaman nasılda hızlı akp gidiyor aslında, ömrümüz hızzzla akıp gidiyorr.
tek çocukla aile olmaz demek belki biraz sivri olur ama bencede muhakak en az 2 çocuk olmalı yani bi çocuğun kardeşi olmalı muhakkksakın takma kimseyi.. bana da öyle diyorlardı..tamam ,yeter ,doğurma,ne gerek var,senin parayla oluyo,kalanlar normal kalıyo,sen onlarla bir değilsin.....v.s........ ilk önce de kayıvalidem... hep yapıcam dedim alay etti benimle... oğlunun parası gidermiş... hala söylenir dırdır..... ama ben hala yine yapıcam diyorum kuduruyooo.sanırsın onlar çekiyo sıkıntıyı ..onlar bakıyo gece gündüz.. kime ne be... tek çocukla aile olunmaz dedi biri bana...doğruydu bunu melike büyüyünce anladım... ama ben çok geç yaptım kuzuma kardeşini sen geç kalma...............
bende ilk günden beri korunuyorum zaten doğal hamilelikti benimki kaza bela 3. olusa günaha girmek istemem vallahi ben önlemimi alayımdagünaydınlarr....offf bas ağrısı kasık ağrısıı felaketim bi reglim sökülmedi beee
aksam o kadar yazı yazdım tek femalexx cvp vermiş.....artvinlii diyon ama sende cvp vermiyon gördünmüüüüüü
kardeş konusunda kayraya katılıyorum..tek çocuk hiç çocuk derler bizde...çok ara koymadan yap artvinli..sana şunuda belirteyim...ilkinden daha kolay olacak ikinci bebeğin gebeliğin...neden dersen zaten bir evladın var....o yüzden tedavi ile bile olsan bi yerde kafan rahat gireceksin aman zaten var diyeceksin....ilki kadar pinpirikli bir gebelik yaşamayacaksın...ve bak siteye tüm tüb bebek anneleri tek tek doğal yolla kalıyor hamiş...bana bile doktor dedi...korun kalırsın bak ikitane hazır bekleyen yumurtan var dedi..bende güldüm...aman doktor bey yumurta varda sprem varmı dedim...yokmu dedi ..evet dedim peki o zaman ikizler nereden geldi..???? donmuşlar ne??? yani hiç yok diye bişey yok ...şimdi stres altında değilsin olmuyor diye rahatsın benden söylemesi kalırsın ruhun duymaz dedi...ben korunuyourm......korkuyorum bakamam 3 bebeğe rabbim olmayana nasip etsin hep derim
bende sendenimmmcanım hiçbişey yapmak istemiyor yaaaa....çamaşır toplanacak katlanacak,yıkanacak aslılacak....allahtan yemek var..daha aksamın bulaşığı duruyor...........
neden bu isteksizlik yaaaa bahar sendromu desem oda gelmedi hahaha
ömer hala uyuyor ...alişle biz ayaktayız....kalkayım ufaktannnnn
hadi güzel günlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kaynoşa çaya gidiyom dedim ya gııııgünaydın kızlarr,
ben de küçükhanımın sabah bakımını yaptım, şimdi uykuya daldı, ben de bir kahve içeyim dedim.sizleri okudumm. çok da akmamış muhabbet gerçi, kahvem bitmewden yazılanlar bitti
artvinlim sen çok ağır hammilelikler geçirmişsin, en azından yağız oğlan 3 yaşına gelene kadar ara versen de bedenini dinlendirsen iyi olur gibime geliyor benim. ben de bu ara ne çok gördüm bu sitede hamile haberleri, açeyla, acer, drgünay, ondan önce de olmuştu. demek kafa rahatlayınca hamişlik kolaymış. 2 yıl sonra ben de isterim bi tane daha, hatta gözüm 2 kız 1 oğlanda da çoook iyi bir yardımcım olması lazım göze alabilmem için.
dırımcım senin gönlün geniş tatlım, oturma odan dar olsa ne yazar, eşyaları daha minimalist tarzda alırsınız yenilerken, orta sehpa fln koymazsın yere açık renk halı serersin, genişleyiverir evin
canan niye gelmedi dün gece acep?
femalex ne zaman işe dönüyorsun ?
benim de ücretsiz iznim haziran başına kadar, umarım iyi bir bakıcı bulurum da içim rahat dönerim. haftada 2 gün işe gidicem neyseki, şimdiden her sabah ben bunu nasıl bırakırım diye düşünmeye başladımm.
eylülcümm altta seni de gördüm günaydınn, sen geçen bira mayası yazmıştın süt için, canım onun hazır formları da var, malt içeceği diye satılıyor bebek mağazalarında, alkolsüz bira gibi bişey, ben denemedim ama tadı güzelmiş. benim şimdiye kadar kendimde deneyimlediğim ennn süt artırıcı şey mercimekli bulgur pilavı, bir denemenizi tavsiye ederim.
benim de bu ara işlerim az, rahatım biraz eve el atsam diyorum ama serde tembellik var elif yatınca anca bilg takılıyorum, evlili programı izliyorum. ama bu programları bir sosyolog gözüyle izliyorum kızlar, insanların ne kadar kendini bilmez olduğunu görüyorum, en acınacak halde olanın bile 1-2 talipçıkınca nasıl kendini yukarılara taşıdığını, kimsenin kendi niteliklerini değerlendirmeden karşıdan neler bekleyebildiklerini ve cahil cesareti lafının ne kadar doğru olduğunu hergün birkez daha gmörüyorum, ama adaşım teatral yeteneğiyle kendi programına renk kattığı için hoşuma gidiyo walla.
neyse güzel bir gün olsun hepimiz için.
firdoscumm hala bekliyoruz seni, anlat bize de sıkıntını rahatla diye canım
aynen aynenn yaaagünaydın herkese..kızlarım hastalar yaa.üç gecedir uyumuyodum melinanın burnu tıkalıydı sürekli ağlıyordu,dün de elfin ateşlendi bütün gece ayaktaydım 4 gece oldu ve ben zombi gibiyim.çok şükür şimdilik ateş düştü,doktor büyük ihtimal diş dedi.hafif grip te var.kuzumun gözleri baygındı bütün gün,bi de dün akşam kursa başaldım annmle eşime bırakıp gittim kuzumu aklım hep evdeydi eve geldim bi ölçtüm 39 olmuş ateş hemen ılık suya soktuk doktoru aradık başka bi ilaç önerdi onu verdik sürekli kontrolle düşürdük inşallah yükselmez bugün,bugün kursa gitmicem aklım evde kalıyo annem,eşim olsa da kendimi kötü hissediyorum...
hasta olan tüm bebişlere geçmiş olsun..
dipteyim sondayım depresyondayım da ne demek bu kadar kötü ne olduu firdoscummmgünaydın...
Kirpim facede de yazdım ya,dipteyim,sondayım,depresyondayım....belki anlatırım bir ara ama kimseyi sorunlarımla boğmak istemiyorum canım sağol ilgilendiğin için..sen nasılsın,Elif kız büyüdü Maaşallah..Kirpi ya zaman ne çabuk geçiyor dimi,Elifimiz bile koca kız oldu:)
Women eviniz hayırlı olsun,önceden demişmiydim hatırlamıyorum..
Tarihçi geçmiş olsun canım.herkesler hasta..
kızlar gece garip bir rüya gördüm,hamileymişim.tam 28 haftalıkmış ve daha yeni öğrenmişim,eşime diyorumki bak ne güzel,hamileymişim ve 28.haftada öğrendik zorlu günleri atlattık farkına varmadan diyorum.ama keşke bu kız olsaydı ya,erkekmiş diyorum..o kadar mutluydum ki,tekrar hamileyim ve 28.hafataya gelmişim:))..böyle bir rüya işte,Hayırlara çıksın.28 rakamı dönüm nokatsı gibiydi ya hamileyken
canım kilo için zayıf diyo drdırım bi sitemle topic dolmuş maşallah bayağı kalabalık herkes gelmiş işe yaramış :))) evin hayırlı olsun inşallah ufak da olsa yeni ev biraz uğraş gerektirecek ama senin de kafan dağılacak değişiklik olacak hem istediğin gibi olacak artık bak a bir an önce de oldu işte Allah gönlüne göre verdi çocuklar nasıl oldu biraz daha iyiler mi çocukların huzurszlukları da oluyo hastayken o da fena oluyo
canan canım bu kilo için doktorun tavsiyesi yok mu devrime gerçi denemiştiniz bişeyler ama acaba boya mı gitti boyunuz ölçüldülmü zaten yürürken o kadar çok almaz diyolar
firdos kendini sıkma artık çoğumuzda aynı şeyler var konunun ne olduğunu bikmesek de muhtemelen senin şu anki bunalımınla daha da arttığını düşünüyorum inşallah bir an önce atlatırsın
Artvınlı sen nasılsın canım ne zamandır girmiyodun ya sana sürpriz yapıyım dedim hatırlıyo musun taaaaaaa hamileyken 5 aylık falandık şu şişlideki profesörü falan konuşmuştuk senle telefonunu vermiştin o duruyodur dedim bi arıyım da neden girmiyo hem merak da ettim ama ne yazık ki mesajlarım silinmiş yok arayamadım canım
yavru kirpi sağol canım evet bana da dediler süt yapıyo diye çok severim hem de bulguru gerçi önceden ev kalabalıkdı yapıyoduk şimdi kimse yok eşim de yemeğe yetişmiyo tekbaşına insanın canı hiç istemiyo ama ilk fırsatta yapıcam şu alkolsüz birayı da duydum ama nerde satıldığını bilmiyodum sağol canım
nefes aman boşver o dengesizleri sen keyfine bak canım maşallah sağlıklı sıhatli aslanlar gibi evlatların var daha ne olsun onlara ne
femalex sana da Allah kolaylık versin çok şükür ki eşin ameliyat olmadan atlatıyo annenlerin gelmesi ve yardımcı olması büyük şans inşallah bir an önce ayağa kalkar
dilemma ohhhhhhhhhhhh sefan olsun gezmişsin darısı bize inşallah
tarihçi geçmiş olsun umarım bir an önce atlatırsınız
ya o desti izdivaç gerçekten komik yaaaa o insanları nerden buluyolr anlamıyorum eşime diyorumki bunlar gerçekmi yawww?kocam bu aksam geç gelecek benimde karnişim acıktı ....iş güç bitmiyor allahım son makina çamaşırımda çıktı ....ne çok birikiyor yaa....yeni evde böle olamayacak....balkon küçük 3 ip ancak...orada biriktirmeyeceğiz yani...ama buda anlık oluştu bir parça şeyde yıkanmazya devamlıı...
neysem bugün dantel yaptım kuzular uyurken destiii izdivacı izledim kopuyorum yaaa neler neler var
hakket yaaa biizm bekçimiz nerdeeeeewinston nerede yaaaaaaaaa
son cümlene şiddetle şiddetle katılıyorummmmmmmmmWOMEN bu arada yazmayı unuttum.,
Senin yerin bende ayrıdır....
Benim hamileliğimden beri nezaman k.k ya girsem sen buradasın....
Sorularımı cevapladın bıkmadan hemde.....
Ben doğum yapınca kimse kalmayacak derdim ki,öylede oldu.
Sen merak etme ben hep buradayım derdin ki,öylede oldu....
Sen bence k.k ikiz annelerinin kurucususun canım
ayyyy çok mutlu etti sözlerin valla burada o kadar şey paylaşıyoruz kimimiz yüz yüze görüşüyoruz ...bi şekilde hakkımız geçiyor....son zamanda bu topiğe uğranmaması acaba insanları sıktıkmı...yada hoşlanmıyolarmı diyordum....neyse cananın dediği gibi giden gider kalan sağlar bizimm
BENİMDE CANIM dehşet tatlı istiyo malum adet sendromuuuboşver artvinli ben yine yazarım cvp gelen olursada olmasada....yaa sizlerin yaşgünleri yaklaşıyor.daha öncede sordum cvp veren olmadı neler planlıyorsunuz valla ben 3 ay önceden pastadan tutda ...neler yapılacağını davetiyeye vs. planlamıştım...sizlerde bişey göremiyorum
ben bu seneki parti için hiç heycanlı değilim ilk gibi olmuyor.....8 nisanda aşımız var zaten 9 nisan c.tesi halamlar annemler bir parti yaparım....aksam yemği olur sonrada pasta keseriz...
ilerleyen haftalardada sizlerle bir parti yaparım....en son eşimin ailesini çağrırım diyorum
offf eşim hala gelemdi yaa çocuklarda uyumadı tabi öğle çok uyudular hala başım ağrıyor......
iyi geceler kızlarrrrrrrrrr çok öptüm eylül ve artvinliye iyi eylenceler kankamda mucuks :)
tamam canımsizlerden yardım bekliyoruz doğum günü konusunda Women,deneyimli anneler olarak bize önerileriniz olur sanırım.valla benim aklımda pek bişey yok,sadece şöyle iki tane güzel pasta yaptırmak istiyorum.öyle çok kalabalık bir parti istemiyorum açıkcası,ailemiz,yakın akraba ve yakın arkadaşlarımızdan oluşan bir kaç kişi..henüz ayrıntılarını düşünmedim ama ilk olacağı için özel birşeyler olsun istiyorum İnşallah..
ama partiden önce evimle ilgili yapmak istediklerim var İnşallah doğum gününe yetişir.evi badana-boya yaptırmak istiyorum,geçen sene bebekler küçük zararı olur diye bu seneye ertelemiştik.birde oturma odama şöyle rahat bir köşe takımı istiyorum.bunları da yaparsam geriye partinin ayrıntıları kalıyor ee o zamanda sizlerden akıl alırım zaten
iyi geceler kızlar
kimsecikler yok bende eski topiğimizi özlüyorum artık yazasım bile gelmiyor çünkü yazdıklarımın çoğu havada kalıyor cevap veren yok hamileyken sanki daha samimiydik birbirimizi anlıyorduk anasını satayım anne olduk bir havalara girdik herkes ayrı telden çalar oldu heyacanla nete koşardım kim doğurdu minik bebekler nasıl oldu diye resim eklerdik göbüşlerimizi severdik anne olan arkadaşlardan akıl fikir alırdık burnumuzmu büyüdü ne
kimsecikler bana yazmaya tenezzül etmemeiş hıhhh
kızlarrr herkes yazdıklarım havada kalıyo diye sitem ediyo ama bakın benimde yazdığım havada kalmış kimse banada yazmamış demekki istan edenlerde aynı şeyi yapıyo
neden
kafa dağınıkta ondan direk dikkat çekenlere cevap veriyoruz bazennn7
lütfen alınmayınnn
sen niye bana cevap vermiyon bakayım küseyimmi şincik sanaaaaa
geçmiş olsun kuzu hayıordırrrrr?
kuzum yaaaa çok üzüldüm bak şimdi bende allah yardımcın olsun ne diyeyyeim annenle berkide gönderseydin keşke dedeiyle felan gezer kafa dağıtırdı belkimmmm
vayy beeee daha dün gel çarşamba diye doğumunu bekliyodukkk o bile koca kız olmuşşşş
tek çocukla aile olmaz demek belki biraz sivri olur ama bencede muhakak en az 2 çocuk olmalı yani bi çocuğun kardeşi olmalı muhakkk
bende ilk günden beri korunuyorum zaten doğal hamilelikti benimki kaza bela 3. olusa günaha girmek istemem vallahi ben önlemimi alayımda
bende sendenimmm
ataraxla ilgili cevap vereyim arkadaşlar
doktorumun dediği gibi atarax sakinleştirici değil bi alerji ilacıymış
alerji ilaçları yan etki olarak uyku yaparmış biz o yzüdne kullanıyoruz
bide şunu söyleyeyim ben 1 yıldır uyku ya hasretim buda uyutmazsa çocukları gidip uyku ilacı alıp 4/1 ini vereceğim çocuklara artık bend sabır kalmadı çünküüüü
atarax zararlı olabilir bununla ilgili keisn bişey diyemem bilgim yok dr um önerdi kullanıyorum
ama bebekleirmin uyumamasıda onlara zarar veriyor
kaynoşa çaya gidiyom dedim ya gıııı
aynen aynenn yaaa
bu sümükler bitirdi bizi gözleirmiz gör bide kan çanağı gibi birsne gördü anlatsınn
tıkanıyo burun sonra uyut uyutabilirsen zaten devrim yeni huy etti 3 te kalkıyo 5ne kadar otururyoz 5 te uyuyo
sonr amustafa kalkıyo sabah namazını kılıyo yatıyoruz fenayoz anlayacağın
dipteyim sondayım depresyondayım da ne demek bu kadar kötü ne olduu firdoscummm
canım kilo için zayıf diyo dr
biliyorum dedim
çorbalarına mamakat diyo
ee katıyorum aylardır
şunu yap dityo bunu yap d,yo ee ben hepsini yapıyorum zaten vitamindir odru budur kullanıyorum7
denemediğim yol kalmadı diyebiliirm
iştahı aslında eskiye ortanla iyi yemeğini yiyo yani yemiyo diye şikayetçi değilim artık ama kiloda almıyo ço hareketli bi çocuk zaten ayrıca metobolizmada hızlı yiyo mıçıyo tabiri caizse bide babada çok kilolu değil bizde evlenene kadar adam iğne iplikmiş belki kalıtımsalda olabilir boyumuz uzun 76 cm miz
ya o desti izdivaç gerçekten komik yaaaa o insanları nerden buluyolr anlamıyorum eşime diyorumki bunlar gerçekmi yawww?
hakket yaaa biizm bekçimiz nerdeeeee
son cümlene şiddetle şiddetle katılıyorummmmmmmmm
İKİZ ANNELERİNİN KURUCUSU BİRSENNNNN
BEN BİRAZ İNSANLARI SIKTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM NE YALAN SÖYLİYEYİM SANIRIM BAZI ARKADAŞLARA ÇOK KARIŞTIK BÖYLE ANNE OLUNCAZ ŞÖYLE YAPMA BÖYLE YAPMA DEDİK EN AZINDAN BEN BAZEN DEDİM BİLİYORUM OYSA YAPMASAK DAHAH İYİYDİ SANIRIM NEDE OLSA HERKES KENDİ ÇOCUPUNU BİLİR HERKESİN KENDİNE HAS ANNELİĞİ VAR HERKESİ ÖYLE OLMAYA TEN SEBEPLER VAR
O YÜZDEN SIKTIK SANIRIM BİRAZ KİMSE KUSURABAKMASIN KÖTÜ NİYETLİ DEĞİLDİM BİRSENİNDE KÖTÜ NİYETLE BİŞEY SÖYLEİDĞİNE İNANMIYORUM O YÜZDNE YANLIŞ ANLAŞILMAYALIK SIKTIĞIMIZ ARKADAŞLAR Bİ DAHA SİİZ SIKMAYCAZ GELEBİLİRSİNİZZ
BENİMDE CANIM dehşet tatlı istiyo malum adet sendromuuu
tamam canım
günler yaklaşsın fikir veririz sana sen sıkma canınıııı
eee hepimiz anne olunca bi havalara girdik sanırım hahahaha
ya annelik çok başka bişey birbirimizin bildiklerine güvenmiyoruz bazen herkesin çocuğunun alışkanlığı farklı n ebilim çocuklardan dolayı sürekli yorgun stresliyiz
eskiden çylemiydi alışveriş yapardık gelecek bebekleirmize neşeyle koşa koşa gelir burda yazardık şunu aldık çok güzel bi görseniz ay artık doğsada giyse dr giderdik ay şu kadar gram olmuş çok ttalıydı bi dahaki muayneyi iple çekğyoz deridk şimdi öylemi
hastalar yemiyolar uyumuyolar hep bi gerginlik hep bi eksiklik var üstümğüzde
üstüne alınacak bişey yok sen yaz yazınııı
facede konuşuluyo bolca muhabbet dönüyo burda yazmıyosunuz ya ben en çok onu anlamıyorum aslında ha tabiki konuşabilirsiniz konuşamazsınız diye bişey yok burdada kimse buna karışamaz kimse kimsnein keyfinin kahyası değil ama eğer orada cevap veriyosanız birbirinize burda niye vermiyosunuz da söyleidklerinizin havada kaldığını yazıyosunuz anlamadımmm neyse
birsne arıycaktım fırsat bulamadım sabah açınca okursunnn paran varsa send egelsene yarınn lütfennnnnn
ay sati 2 ettim kaçıyom yarın ağır misafirleirm var hahah öpüldünüzzzz
Eylül mesajım geldimi?
evli canım eşi ve çocuğu da var hep birlikte orda sürekli kalıyolar kendinin evi var ama bu tarafa uzak eşyasını bile tekrar aldı daha ambalajında duruyo anneme sorsan o istemiyo ona sorsan o istemiyo ben de çözemedim doğrusu onları, evi kiraya verseler para için oturuyolar derim onu da yapmıyolar satmaya çalışsalar evi beğenmiyolar başka ev almak için derim ama ikisi de yok biz evlendiğimizden beri hemen hemen . anlıyacağın hem duruyolar hem de evden şikayetçiler memnun değillerCNM BENİM ablan evlimide annede kalıyor???neden evine bir çözüm bulmuyor..evli insanlar genelde annesi dahi olsa duramazlar da o bakımdan dedim.. cnm......
kızının alerjik bi durumu vardır cnm yaa doktora gösterin yinede
canım sen söyledin mi doktora benim kızlardan biri yapıyor çok beyaz tenli olduğu için anlayamıyorum dalga var mı ama alarji gibi bişey kesin yok karnında tarhana yerken dudağının kenarları kızardı o da şüphe çekti bende seninkiler de beyaz tenli mi beyaz tenlilerde olur ya genelde ondan sordum , yemeğe alerjileri falan oldu mu hiçEylülcüm benimkilerde bezlerini açınca karınlarını kaşıyorlar,alerji değilde bezin oralarını sıktığını düşünüyorum ben.kızarıklık ya da kabartı yok çünkü.
ben de size katılıyorum eskiye göre daha farklı . çocuklardan pek konuşmuyoruz artık birbirimizi sıkmamak için doğal olarak tecrübeli arkadaşlar sıkılıyo yeni arkadaşlar daha pimpirikli onları sıkmamak için konuşulmuyo yanlış anlamalar çoğaldı ben bile şaka yapmaya çekiniyorum tamamen şaka amaçlı söylenilen bişey yanlış anlaşılabiliyor. birebir konuşmalar arttığı için kendimize yakın olan insanlarla sadece konuşmaya başladım sıkıntılarımızı sadece onlara anlatıyoruz. geçen gün bi soru soracaktım yanlış anlaşılır diye inanın sormadım benim kızlar halen 3 numara bez kullanıyor biraz kenarları sıkmış gibi geldi acaba 4 numaraya geçsem mi sizinkiler kaç kilo kaç kullanıyosunuz diye sorcaktım soramadım bi kere bi arkadaş konuşuyodu kıyaslama yapılıyo diye eleştirildi ben de tırstım sormayaBende çok dertliyim bu konuda canım...
Önceleri paylaşımlar süperdi,ne takılsa aklıma hemen cevabını alıyordum buradan...
İnan ben bir çok şeyi buradan öğrendim.
Hele ekgıdaları,ne nasıl yapılır,neler yedirilir,neler yedirilmez....
DR.önce size sordum aklımdakileri.
Bana soruyum çevremdekiler ya nereden biliyorsun bu kadar şeyi diyorlar...
Arkadaşlarım saolsun diyorum hep...
Valla diyorlar sanal arkadaşlıktan çok korkarım ama sen öyle bir bahsediyorsunki bende katılmak isterim diyorlar....
Önceleri sohbetler çok güzeldi,paylaşımlar vardı,tecrübeliler anlatır biz tecrübesizlerde yararlanırdık bildiklerimizden ama şimdi kimse gelmez oldu paylaşmaz oldu.
Sana yazdıklarımdada çok samimiydim,kaç gün giremedim merak edip araman ayrıca çok hoşnut etti..
Her ne kadarda yüz yüze pek görüşemesekte yazdığım gibi senin yerin başkadır bende.......
ben de diş buğdayı istiyodum ama alminamın dişi halen çıkmadı doğum gününde daha planlamadım ama iki ayrı doğum günü yapmak istiyorum eşim de aileler farklı günlerde gelsin diyo ben öyle düşünmemiştim kaç doğum günü yapıcam yok artık neyse ona ozaman karar vericem . pastamızı nerde yaptırcağımıza karar verdik iki seçenek var ya otelde yada pelitte diye düşündüm şekline bakmadım tabi ama pelitin şekiller süper. olmazsa bi de annemin orda yapabiliri orda da çok gelecek var hatta orda ablam yıldız parkında yapmışdı öyle de güzel olurmisafirlere bebek şekeri dağıtıcaz tüllerini almıştım onlar hazırlancak daha bir sürü ayrıntı var zaman var nasıl olsa daha sizlerden de fikir alırımboşver artvinli ben yine yazarım cvp gelen olursada olmasada....yaa sizlerin yaşgünleri yaklaşıyor.daha öncede sordum cvp veren olmadı neler planlıyorsunuz valla ben 3 ay önceden pastadan tutda ...neler yapılacağını davetiyeye vs. planlamıştım...sizlerde bişey göremiyorum
WİNSTON sanada yazacaktım unutmuşum..
Nasıl bir grip bu ya herkes hasta,tekrar geçmiş olsun.
Annemde çok hastaymış,gitsem bende hasta olursam yağıza bulaştırırım olmazsa yine gideyim ben.
Gelinede nasıl üzüldüm en mutlu günü yazık allah sabır versin....
YAVRUKİRPİ mesaj düzenleme panelinin yanındaki pencere gibi yere bas kime yazacaksan onun penceresine ozaman olur tatlım.
Nasıl anlattım ama
Günaydın....
Nasılsınız bakalım....
Bizde oğluşla uyandık kahvaltısını yaptırdım,canan teyzesine gidicez diye çorbasınıda yaptım.
Şİmdi hep onu pışpışlıyorum uyusun diye hemde size yazıyorum.
Kızlar size kızıyorum bazen ya..
Ben aklımdakileri yazmasam kimsenin gelipte sıkıntılı olduğu durumu yazmak aklına gelmiyor.
Halbuki yazsanız herkeste bilse meğer ortak düşüncedeymişiz diye...
NEYSE.....
Canan ağır toplar geliyor işin zor anacım.
ya ben karışmıyayım diyordum ama,bencede atarax çok ağır bir ilaç canım ya.
Bende eşimde kullanıyoruz eşim daha fazla,ama iki gün kafamızı kaldıramıyoruz okadar uyuşukluk yapıyorki,hele eşim dersi varsa almıyor ders anlatamıyorum diye..
Ama KİRPİNİN dediği gibi başa gelmeden anlamak yorum yapmak kolay.
Sen onların annesisin sen en iyisini bilirsin.
EYLÜL canım ben 4 numarya geçeli çok oluyor.
Kilomuz 8,200 dü en son ama ben 1,5 aydır kullanıyorum.
Bez muhabbetinide ben yazmıştım kabak benim başıma patlamıştı yani
Ben şimdide 4 + varmış ondan almayı düşünüyorum.Sıkıyor sanki bacaklarını..
Tekrar yollıyacam canım tlf..
BURCU ben kendi adıma seni sordum kaç kez..
Altta isminide gördüm yazmadın hiç:
Valla ben bir çoğunuzu merak ediyorum bebişlerinizide tabi.
Mesela sen ekgıdaya geçtinmi bilmiyorum,kiloları kaç,göz muayeneleri nasıl vs.
Aslında ben herkesi çok merak ediyorumda sonra kızıyorum kendime kimse seni merak etmiyor fazla meraklısın diye
Kızlar size cevap yazarken
Patates kızartmasını yakmışım,yağızın brokoli çorbasını taşırmışım....
Neyse ben çıkıyım daha çok işim var..
kızlar meğer herkes ne kadar dertliymiş yahu, artvinli bi ah etti hepimiz peşinden atladık. insan psikolojisi hep geçmişin güzelliklerini görmeye meyilli herhalde, hamileyken aslında daha sıkıntılı değilmiydik, erken doğumlar, kayıplar, riskler, ben de dahil çoğumuzun psikolojisi çalkantılıydı. şimdiki şikayetlerimiz onların yanında daha hafif kalır gibi geliyor bana. tabii ben ikiz annesi olmadığımdan çok ahkam kesmek istemiyorum, sizi tam olarak anlamam mümkün değil, bir de zaten elif topiğin en küçük bebeklerinden olduğu için ben hep edilgen konumdayım, alıcıyım, verici olamıyorum o yüzden işin muhabbet kısmına takılıyorum daha çok.
evet arada alınganlıklar oldu, yanlış anlamalar oldu ama bu kadar insanın olduğu yerde bunların da olması normal değil mi? bence doğal olsun yine herkes, bebeklerine dair sorunları da başta olmak üzere herşeyi paylaşsın yine, facebooktaki ikili muhabetler uçup gidiyor, burada hem daha çok kişi ile paylaşılıyor hem de kalıcı, istediğinden dönüpte şu gün ne psikolojideymişim deme şansın var.
canancımm o ne yaa biri 3ten 5e biri sabah namazına, uçmuş seninkiler, bizimki de bu ara poek huzursuz yatıyo yaaa, devamlı sağa sola çeviriyo kafasını, üstünü açıyor huzurlu bi uykusu yok. herkes kendi yaşadığını bilir haklısın, biz atarax kullanma diyoruz ama okadar uyumasak sonunda uyku ilacı bile verirdik belki.
winstoncumm hoşgeldin, yokluğun hissediliyor buralarda ihmal etme bizi, bence de bunlar parayla yapılan bebekler şeklinde bir değerlendirme çok ama çok yanlış. biz de elife ulaşana kadar bir araba parası harcadık, işin kötüsü çok daha fazlasını harcayıp emeline ulaşamayanlar da var, ama bunu bu şekilde nitelendirmemeli yine de. bizim içimizdeki sevgi, o kolayca erişebilenlerden çok daha fazladır muhtemelen, zorla elde ettiğimiz için, en umutsuz anımızda umut oldukları için.
eylülcüm kaynananı da anlat, sorunlarını da anlat herşeyi anlat, dinleyelim fikir verelim.
alıntı yapmayı bilmeyince böööyle düşünüyor insan işte bi de ne diyecektim diye kara kara....
neyse aklımda kalanlar bunlar, hepinizi çok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?