İkiz Anneleri Geyik Paneli

Bende çok dertliyim bu konuda canım...
Önceleri paylaşımlar süperdi,ne takılsa aklıma hemen cevabını alıyordum buradan...
İnan ben bir çok şeyi buradan öğrendim.
Hele ekgıdaları,ne nasıl yapılır,neler yedirilir,neler yedirilmez....
DR.önce size sordum aklımdakileri.
Bana soruyum çevremdekiler ya nereden biliyorsun bu kadar şeyi diyorlar...
Arkadaşlarım saolsun diyorum hep...
Valla diyorlar sanal arkadaşlıktan çok korkarım ama sen öyle bir bahsediyorsunki bende katılmak isterim diyorlar....
Önceleri sohbetler çok güzeldi,paylaşımlar vardı,tecrübeliler anlatır biz tecrübesizlerde yararlanırdık bildiklerimizden ama şimdi kimse gelmez oldu paylaşmaz oldu.
Sana yazdıklarımdada çok samimiydim,kaç gün giremedim merak edip araman ayrıca çok hoşnut etti..
Her ne kadarda yüz yüze pek görüşemesekte yazdığım gibi senin yerin başkadır bende.......

slm canlar, nabersiniz. birsom canım yeni evin hayırlı olsun. sevindim çok senin adına. darısı başıma. ben de bu güneş görmeyen sıkıcı evimi değiştirmmek istiyorum. bu sıralar bir umut ışığı yand bana da bu konuda. haftaya belli olacak. bana da dua edin olur mu.
bu sıralar kuzularım ii maşallah. çok eçmez yine hasta oluruz. bu gece yıkadım onları babalarıyla erkenden uyudular. ya benim kociş çok erken yatıyor ya, benim uykum gelmiyo ama.
bu arada dün istanbuldaydık, eşim iş için almanya ya gidecek konsolosluktan randevusu vardı kızları bıraktık babanneye ben de takıldım peşine. çok ii geldi istanbul havası aldım geldim. istiklal caddedinde gezdik. sultanahete gittik gezdik . bu arada kapalı çarşıyı dolaştık off ne sıkıcı bi yerdi ya, bizim kapalı çarşı gibi değil tamamen turistikmiş.

boşver artvinli ben yine yazarım cvp gelen olursada olmasada....yaa sizlerin yaşgünleri yaklaşıyor.daha öncede sordum cvp veren olmadı neler planlıyorsunuz valla ben 3 ay önceden pastadan tutda ...neler yapılacağını davetiyeye vs. planlamıştım...sizlerde bişey göremiyorum

ben bu seneki parti için hiç heycanlı değilim ilk gibi olmuyor.....8 nisanda aşımız var zaten 9 nisan c.tesi halamlar annemler bir parti yaparım....aksam yemği olur sonrada pasta keseriz...

ilerleyen haftalardada sizlerle bir parti yaparım....en son eşimin ailesini çağrırım diyorum

offf eşim hala gelemdi yaa çocuklarda uyumadı tabi öğle çok uyudular hala başım ağrıyor......

eşimden çiko istedim valla canım çekiyorrrrrrrrr

demek buralara geldin heee kızım neden gelmiyorsun ...tabi diyosunki zaten eve tıkalıyım gelmişken gezeyimmm dedim......kocan erken yatıyorsa sen uyumuyorsan buraya geleceksin cnmm anladınmıııı

sonra senin evin çok güzel beeeeeeeee ben onun yarısı kadar ev aldım kızımmmm

ama rabbim gönlüne göre versin cnm

iyi geceler kızlarrrrrrrrrr çok öptüm eylül ve artvinliye iyi eylenceler kankamda mucuks :)

iyi geceler kızlar..Kocam hasta oldu,gribal durumlar..Oturma odasına geçti..Kuzularım da uyuyor..12 gibi kaldırırım ..Aslında kendim kaldırmıyorum epeydir,gece kendileri kalkıyorlar yani kızım kalkıyor dersem daha doğru olur:)
Dırım çocuklar nasıl oldu?Ahmet bey e götürdün mü?

sizlerden yardım bekliyoruz doğum günü konusunda Women,deneyimli anneler olarak bize önerileriniz olur sanırım.valla benim aklımda pek bişey yok,sadece şöyle iki tane güzel pasta yaptırmak istiyorum.öyle çok kalabalık bir parti istemiyorum açıkcası,ailemiz,yakın akraba ve yakın arkadaşlarımızdan oluşan bir kaç kişi..henüz ayrıntılarını düşünmedim ama ilk olacağı için özel birşeyler olsun istiyorum İnşallah..

ama partiden önce evimle ilgili yapmak istediklerim var İnşallah doğum gününe yetişir.evi badana-boya yaptırmak istiyorum,geçen sene bebekler küçük zararı olur diye bu seneye ertelemiştik.birde oturma odama şöyle rahat bir köşe takımı istiyorum.bunları da yaparsam geriye partinin ayrıntıları kalıyor ee o zamanda sizlerden akıl alırım zaten

eğer bu yazıyı ben yazsaydım ancak bu cümleleri yazabilirdim..düşüncelerime,duygularıma tercüman oldun canım..bende çok şey öğrendim burdan,annelerden..İnşallah da daha çok şey öğreniriz.yarın için iyi eğlenceler,Canan ve Eylül'e de çok selam söyle.

WOMEN keşke sen gelebilsen canana yarın....
İyi dileklerin için saol...
Ya ben doğum gününe hiiiiiiiç konsantre olamıyorum neden.
Diş buğdayı vardı aklımda dişte çıkmadı benimde hevesim kalmadı zati.
Ama FİRDOS un dediği gibi tecrübeli ve geçirmiş annelerden yardım istiyoruzzzzzzz.

FİRDOS seninle her konuşmamızda kendimden birşeyler buluyorum.
Beni anladığını çok iyi biliyorum,tabiki bende seni çok iyi anlıyorum.
Hele birbirimize teselli vermiyormuyuz tlf.kapattıktan sonra gülüyorum halimize
Körler sağırlar birbirlerini ağırlar misali oluyor
Ama yazdıklarıma katılmanada ayrıca sevindim.
Şimdi şöyle yazmak istiyorum..
Ben eski topiğimizi özlüyoruuuuuuuuum :84:

iyi geceler kızlar
kimsecikler yok bende eski topiğimizi özlüyorum artık yazasım bile gelmiyor çünkü yazdıklarımın çoğu havada kalıyor cevap veren yok hamileyken sanki daha samimiydik birbirimizi anlıyorduk anasını satayım anne olduk bir havalara girdik herkes ayrı telden çalar oldu heyacanla nete koşardım kim doğurdu minik bebekler nasıl oldu diye resim eklerdik göbüşlerimizi severdik anne olan arkadaşlardan akıl fikir alırdık burnumuzmu büyüdü ne

kimsecikler bana yazmaya tenezzül etmemeiş hıhhh

kızlarrr herkes yazdıklarım havada kalıyo diye sitem ediyo ama bakın benimde yazdığım havada kalmış kimse banada yazmamış demekki istan edenlerde aynı şeyi yapıyo
neden
kafa dağınıkta ondan direk dikkat çekenlere cevap veriyoruz bazennn7
lütfen alınmayınnn
sen niye bana cevap vermiyon bakayım küseyimmi şincik sanaaaaa
geçmiş olsun kuzu hayıordırrrrr?
kuzum yaaaa çok üzüldüm bak şimdi bende allah yardımcın olsun ne diyeyyeim annenle berkide gönderseydin keşke dedeiyle felan gezer kafa dağıtırdı belkimmmm
kızlar Elif bile 4 aylık oldu yaa, zaman nasılda hızlı akp gidiyor aslında, ömrümüz hızzzla akıp gidiyorr.
vayy beeee daha dün gel çarşamba diye doğumunu bekliyodukkk o bile koca kız olmuşşşş
tek çocukla aile olmaz demek belki biraz sivri olur ama bencede muhakak en az 2 çocuk olmalı yani bi çocuğun kardeşi olmalı muhakkk
bende ilk günden beri korunuyorum zaten doğal hamilelikti benimki kaza bela 3. olusa günaha girmek istemem vallahi ben önlemimi alayımda
bende sendenimmm

ataraxla ilgili cevap vereyim arkadaşlar

doktorumun dediği gibi atarax sakinleştirici değil bi alerji ilacıymış
alerji ilaçları yan etki olarak uyku yaparmış biz o yzüdne kullanıyoruz

bide şunu söyleyeyim ben 1 yıldır uyku ya hasretim buda uyutmazsa çocukları gidip uyku ilacı alıp 4/1 ini vereceğim çocuklara artık bend sabır kalmadı çünküüüü
atarax zararlı olabilir bununla ilgili keisn bişey diyemem bilgim yok dr um önerdi kullanıyorum
ama bebekleirmin uyumamasıda onlara zarar veriyor
kaynoşa çaya gidiyom dedim ya gıııı

aynen aynenn yaaa
bu sümükler bitirdi bizi gözleirmiz gör bide kan çanağı gibi birsne gördü anlatsınn
tıkanıyo burun sonra uyut uyutabilirsen zaten devrim yeni huy etti 3 te kalkıyo 5ne kadar otururyoz 5 te uyuyo
sonr amustafa kalkıyo sabah namazını kılıyo yatıyoruz fenayoz anlayacağın
dipteyim sondayım depresyondayım da ne demek bu kadar kötü ne olduu firdoscummm

canım kilo için zayıf diyo dr
biliyorum dedim
çorbalarına mamakat diyo
ee katıyorum aylardır
şunu yap dityo bunu yap d,yo ee ben hepsini yapıyorum zaten vitamindir odru budur kullanıyorum7
denemediğim yol kalmadı diyebiliirm
iştahı aslında eskiye ortanla iyi yemeğini yiyo yani yemiyo diye şikayetçi değilim artık ama kiloda almıyo ço hareketli bi çocuk zaten ayrıca metobolizmada hızlı yiyo mıçıyo tabiri caizse bide babada çok kilolu değil bizde evlenene kadar adam iğne iplikmiş belki kalıtımsalda olabilir boyumuz uzun 76 cm miz
ya o desti izdivaç gerçekten komik yaaaa o insanları nerden buluyolr anlamıyorum eşime diyorumki bunlar gerçekmi yawww?
winston nerede yaaaaaaaaa
hakket yaaa biizm bekçimiz nerdeeeee
son cümlene şiddetle şiddetle katılıyorummmmmmmmm

İKİZ ANNELERİNİN KURUCUSU BİRSENNNNN

BEN BİRAZ İNSANLARI SIKTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM NE YALAN SÖYLİYEYİM SANIRIM BAZI ARKADAŞLARA ÇOK KARIŞTIK BÖYLE ANNE OLUNCAZ ŞÖYLE YAPMA BÖYLE YAPMA DEDİK EN AZINDAN BEN BAZEN DEDİM BİLİYORUM OYSA YAPMASAK DAHAH İYİYDİ SANIRIM NEDE OLSA HERKES KENDİ ÇOCUPUNU BİLİR HERKESİN KENDİNE HAS ANNELİĞİ VAR HERKESİ ÖYLE OLMAYA TEN SEBEPLER VAR
O YÜZDEN SIKTIK SANIRIM BİRAZ KİMSE KUSURABAKMASIN KÖTÜ NİYETLİ DEĞİLDİM BİRSENİNDE KÖTÜ NİYETLE BİŞEY SÖYLEİDĞİNE İNANMIYORUM O YÜZDNE YANLIŞ ANLAŞILMAYALIK SIKTIĞIMIZ ARKADAŞLAR Bİ DAHA SİİZ SIKMAYCAZ GELEBİLİRSİNİZZ

BENİMDE CANIM dehşet tatlı istiyo malum adet sendromuuu
iyi geceler kızlarrrrrrrrrr çok öptüm eylül ve artvinliye iyi eylenceler kankamda mucuks :)

tamam canım
günler yaklaşsın fikir veririz sana sen sıkma canınıııı

eee hepimiz anne olunca bi havalara girdik sanırım hahahaha

ya annelik çok başka bişey birbirimizin bildiklerine güvenmiyoruz bazen herkesin çocuğunun alışkanlığı farklı n ebilim çocuklardan dolayı sürekli yorgun stresliyiz
eskiden çylemiydi alışveriş yapardık gelecek bebekleirmize neşeyle koşa koşa gelir burda yazardık şunu aldık çok güzel bi görseniz ay artık doğsada giyse dr giderdik ay şu kadar gram olmuş çok ttalıydı bi dahaki muayneyi iple çekğyoz deridk şimdi öylemi
hastalar yemiyolar uyumuyolar hep bi gerginlik hep bi eksiklik var üstümğüzde
üstüne alınacak bişey yok sen yaz yazınııı

facede konuşuluyo bolca muhabbet dönüyo burda yazmıyosunuz ya ben en çok onu anlamıyorum aslında ha tabiki konuşabilirsiniz konuşamazsınız diye bişey yok burdada kimse buna karışamaz kimse kimsnein keyfinin kahyası değil ama eğer orada cevap veriyosanız birbirinize burda niye vermiyosunuz da söyleidklerinizin havada kaldığını yazıyosunuz anlamadımmm neyse

birsne arıycaktım fırsat bulamadım sabah açınca okursunnn paran varsa send egelsene yarınn lütfennnnnn

ay sati 2 ettim kaçıyom yarın ağır misafirleirm var hahah öpüldünüzzzz

onlıne sohbet tel konuşması gibi canlı oluyor buradaki insanlar internette vakit geçirmeyi seven insanlar tek bir yere bağlı kalmak sıkıcı olabilir dediğin gibi her anne bebeğini farklı yetiştirir havada kalma konusuda ne zaman ne yazsam sorsam bir kaç arkadaş dışında okunmuyor bile cevap alamıyorum her gün uğruyorum ama soran bile olmayınca yazmak anlamsız oluyor

slmm herkese...
arkadaşımın düğününe gidicem demişti ya o gece gittik ama gelinde garip bi durgunluk vardı sankizorla evlendiriliyo gibiydi meğerse öğrendim ki damatın annesi 1 hafta önce ölmüş meğerse bu kaçıncı ertelenişiydi düğünün birde yazık hiç istediği gibi olmadı(
pazartesi ıspartaya dr a gittik mr çekilecekti pre doğanlardan rutin olarak isteniyomuş uyku ilacı gibi bişi içirdik çocuklara uyusun diye yarım saat falan hareket etmemeleri gerekiyomuş oğluma içirdik kustu ilacı neyse uyudu dedim masaya yatırıyorum açıyo gözünü o sırada kızımı yatırdık neyse onun ki çekildi tekrar oğlumu uyutmuş annem onu aldık masaya yatırdım tekrar açtı gözünü orda ki adamda bence çocuğa eziyet etmeyelim ikizinde bişi yok bundada olmaz rutin bişi zaten bu çocuklarda bişi olsa bakışlarında bi problem olur et gibi olur kendilerini tutamaz zayıf olurlar dedi bizde egeye çektirmedik eziyet olmasın çocuğa daha fazla diye o gün abimlerde ıspartadaydı yeğenimle falan gezdik o kadar komikti ki bi mağazaya giriyoruz ard arda 3 bebek arabası trencilik oynadık yani:))
dünde abimlere gittik misafir gelecekmiş onlara bizde gittik gece orda yemeğe kaldık çocuklar uyuyacağı zaman geldik..
o yüzden bekçilik görevimi yerine getiremedim:))
bu arada hala hastayım bi hafta ilaç kullandım geçmedi dün tekrar gittim kbb dr una iğne verdi oda 6 tane baya kötü olmuşsun dedi.. inş geçer artık sıkıldım hstalıktan( ne halim oluyo ne nefes alabiliyorum doğru düzgün...

bu arada okuduklarımdan aklımda kalanlara bi kaç bişi demek istiyorum nasıl insanlar ya onlarınki normal oluyo sizin ki parayla oluyo diyolarmış ya çocuk için bunu söleyen insanın ben insanlıktan bi hbr yaşadığını düşünüyorum nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyo

women bende doğum günü için tam soracaktım sana bazı sorular ama sen benden önce davranmışsın sen davetiyelerini nerde hazırladın bu birinci sorum:))
ikincisi ise ben kızıma melek kıyafeti yada prenses kıyafeti almayı düşünüyorum oğlumada prens kıyafeti netten baktım ama çok öle güzel bişiler bulamadım malum bizim burasıda küçük yer nerden bulabilirim sence??istanbulda satılan yerler varsa aldırabilirim oralardan...
şimdilik benden bu kadar çenem baya düştü:))

evli canım eşi ve çocuğu da var hep birlikte orda sürekli kalıyolar kendinin evi var ama bu tarafa uzak eşyasını bile tekrar aldı daha ambalajında duruyo anneme sorsan o istemiyo ona sorsan o istemiyo ben de çözemedim doğrusu onları, evi kiraya verseler para için oturuyolar derim onu da yapmıyolar satmaya çalışsalar evi beğenmiyolar başka ev almak için derim ama ikisi de yok biz evlendiğimizden beri hemen hemen . anlıyacağın hem duruyolar hem de evden şikayetçiler memnun değiller
Eylülcüm benimkilerde bezlerini açınca karınlarını kaşıyorlar,alerji değilde bezin oralarını sıktığını düşünüyorum ben.kızarıklık ya da kabartı yok çünkü.
canım sen söyledin mi doktora benim kızlardan biri yapıyor çok beyaz tenli olduğu için anlayamıyorum dalga var mı ama alarji gibi bişey kesin yok karnında tarhana yerken dudağının kenarları kızardı o da şüphe çekti bende seninkiler de beyaz tenli mi beyaz tenlilerde olur ya genelde ondan sordum , yemeğe alerjileri falan oldu mu hiç
ben de size katılıyorum eskiye göre daha farklı . çocuklardan pek konuşmuyoruz artık birbirimizi sıkmamak için doğal olarak tecrübeli arkadaşlar sıkılıyo yeni arkadaşlar daha pimpirikli onları sıkmamak için konuşulmuyo yanlış anlamalar çoğaldı ben bile şaka yapmaya çekiniyorum tamamen şaka amaçlı söylenilen bişey yanlış anlaşılabiliyor. birebir konuşmalar arttığı için kendimize yakın olan insanlarla sadece konuşmaya başladım sıkıntılarımızı sadece onlara anlatıyoruz. geçen gün bi soru soracaktım yanlış anlaşılır diye inanın sormadım benim kızlar halen 3 numara bez kullanıyor biraz kenarları sıkmış gibi geldi acaba 4 numaraya geçsem mi sizinkiler kaç kilo kaç kullanıyosunuz diye sorcaktım soramadım bi kere bi arkadaş konuşuyodu kıyaslama yapılıyo diye eleştirildi ben de tırstım sormaya yani bunun gibi şeyler var ama ben öncü olarak başlayabilirim konuşmaya valla söylediklerinize pişman olursunuz kaynanamdan başlarım çocuklardan çıkarım dır dır susturmaya yer ararsınız sakın kimse üstüne almasın ben kendimi de katarak anlattım
ben de diş buğdayı istiyodum ama alminamın dişi halen çıkmadı doğum gününde daha planlamadım ama iki ayrı doğum günü yapmak istiyorum eşim de aileler farklı günlerde gelsin diyo ben öyle düşünmemiştim kaç doğum günü yapıcam yok artık neyse ona ozaman karar vericem . pastamızı nerde yaptırcağımıza karar verdik iki seçenek var ya otelde yada pelitte diye düşündüm şekline bakmadım tabi ama pelitin şekiller süper. olmazsa bi de annemin orda yapabiliri orda da çok gelecek var hatta orda ablam yıldız parkında yapmışdı öyle de güzel olurmisafirlere bebek şekeri dağıtıcaz tüllerini almıştım onlar hazırlancak daha bir sürü ayrıntı var zaman var nasıl olsa daha sizlerden de fikir alırım

kızlar meğer herkes ne kadar dertliymiş yahu, artvinli bi ah etti hepimiz peşinden atladık. insan psikolojisi hep geçmişin güzelliklerini görmeye meyilli herhalde, hamileyken aslında daha sıkıntılı değilmiydik, erken doğumlar, kayıplar, riskler, ben de dahil çoğumuzun psikolojisi çalkantılıydı. şimdiki şikayetlerimiz onların yanında daha hafif kalır gibi geliyor bana. tabii ben ikiz annesi olmadığımdan çok ahkam kesmek istemiyorum, sizi tam olarak anlamam mümkün değil, bir de zaten elif topiğin en küçük bebeklerinden olduğu için ben hep edilgen konumdayım, alıcıyım, verici olamıyorum o yüzden işin muhabbet kısmına takılıyorum daha çok.
evet arada alınganlıklar oldu, yanlış anlamalar oldu ama bu kadar insanın olduğu yerde bunların da olması normal değil mi? bence doğal olsun yine herkes, bebeklerine dair sorunları da başta olmak üzere herşeyi paylaşsın yine, facebooktaki ikili muhabetler uçup gidiyor, burada hem daha çok kişi ile paylaşılıyor hem de kalıcı, istediğinden dönüpte şu gün ne psikolojideymişim deme şansın var.
canancımm o ne yaa biri 3ten 5e biri sabah namazına, uçmuş seninkiler, bizimki de bu ara poek huzursuz yatıyo yaaa, devamlı sağa sola çeviriyo kafasını, üstünü açıyor huzurlu bi uykusu yok. herkes kendi yaşadığını bilir haklısın, biz atarax kullanma diyoruz ama okadar uyumasak sonunda uyku ilacı bile verirdik belki.
winstoncumm hoşgeldin, yokluğun hissediliyor buralarda ihmal etme bizi, bence de bunlar parayla yapılan bebekler şeklinde bir değerlendirme çok ama çok yanlış. biz de elife ulaşana kadar bir araba parası harcadık, işin kötüsü çok daha fazlasını harcayıp emeline ulaşamayanlar da var, ama bunu bu şekilde nitelendirmemeli yine de. bizim içimizdeki sevgi, o kolayca erişebilenlerden çok daha fazladır muhtemelen, zorla elde ettiğimiz için, en umutsuz anımızda umut oldukları için.
eylülcüm kaynananı da anlat, sorunlarını da anlat herşeyi anlat, dinleyelim fikir verelim.
alıntı yapmayı bilmeyince böööyle düşünüyor insan işte bi de ne diyecektim diye kara kara....

neyse aklımda kalanlar bunlar, hepinizi çok seviyorum

Günaydın....

Nasılsınız bakalım....

Bizde oğluşla uyandık kahvaltısını yaptırdım,canan teyzesine gidicez diye çorbasınıda yaptım.
Şİmdi hep onu pışpışlıyorum uyusun diye hemde size yazıyorum.

Kızlar size kızıyorum bazen ya..
Ben aklımdakileri yazmasam kimsenin gelipte sıkıntılı olduğu durumu yazmak aklına gelmiyor.
Halbuki yazsanız herkeste bilse meğer ortak düşüncedeymişiz diye...

NEYSE.....

Canan ağır toplar geliyor işin zor anacım.
ya ben karışmıyayım diyordum ama,bencede atarax çok ağır bir ilaç canım ya.
Bende eşimde kullanıyoruz eşim daha fazla,ama iki gün kafamızı kaldıramıyoruz okadar uyuşukluk yapıyorki,hele eşim dersi varsa almıyor ders anlatamıyorum diye..
Ama KİRPİNİN dediği gibi başa gelmeden anlamak yorum yapmak kolay.
Sen onların annesisin sen en iyisini bilirsin.

EYLÜL canım ben 4 numarya geçeli çok oluyor.
Kilomuz 8,200 dü en son ama ben 1,5 aydır kullanıyorum.
Bez muhabbetinide ben yazmıştım kabak benim başıma patlamıştı yani
Ben şimdide 4 + varmış ondan almayı düşünüyorum.Sıkıyor sanki bacaklarını..
Tekrar yollıyacam canım tlf..

BURCU ben kendi adıma seni sordum kaç kez..
Altta isminide gördüm yazmadın hiç:
Valla ben bir çoğunuzu merak ediyorum bebişlerinizide tabi.
Mesela sen ekgıdaya geçtinmi bilmiyorum,kiloları kaç,göz muayeneleri nasıl vs.
Aslında ben herkesi çok merak ediyorumda sonra kızıyorum kendime kimse seni merak etmiyor fazla meraklısın diye

Kızlar size cevap yazarken
Patates kızartmasını yakmışım,yağızın brokoli çorbasını taşırmışım....
Neyse ben çıkıyım daha çok işim var..

WİNSTON sanada yazacaktım unutmuşum..
Nasıl bir grip bu ya herkes hasta,tekrar geçmiş olsun.
Annemde çok hastaymış,gitsem bende hasta olursam yağıza bulaştırırım olmazsa yine gideyim ben.
Gelinede nasıl üzüldüm en mutlu günü yazık allah sabır versin....

YAVRUKİRPİ mesaj düzenleme panelinin yanındaki pencere gibi yere bas kime yazacaksan onun penceresine ozaman olur tatlım.
Nasıl anlattım ama

deneme denemeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…