İkiz Anneleri Geyik Paneli

artvinlim ek gıdaya geçmedik sağlık ocağındaki dr geç dedi ama kendi dr ları düzeltilmiş 6 ay olsun öyle dedi hala mama veriyorum
karanın gözde sorun yok arsal ayda bir kontrol oluyor iyileşmeye başladı takip edebiliyor bakıyor ama net karan gibi değil henüz
6 şar kg civarındalar ama karan 200gr daha ağır(sonra gelen)bizden böyle canım
kaınvalidemler buradaydı demin yolcu ettim
hepinizi öpüyorum

Merhaba arkadaşlar,ben sıpalarımı kreşe verdim..3. günleri..çok memnunum şu an için...0-2 yaş gurubu bebeklerin sınıfındalar..5-6 bebek var sınıflarında..müdire hanım sık sık kameradan izliyor sınıfları...

çok küçük değiller mi? bir de hiç böyle bir düşüncen oldupundan bahsetmemiştin. tüm gün mü?

Winston geçmiş olsun canım çok şükür bi şey çıkmamaış bebişlerde. sen de çok fena hastalanmışsın kaç kişiden duydum ablam da öyle ciğerlere kadar inmiş bi de inşallah sen de çabuk atlatırsın
yavrukirpicanım hamileyken de sıkıntılarımız vardı gerçi benim hamileliğim çok kolay geçti pek sıkıntılarım yokdu ama ne kadar da olsa bebeklerimiz için hepimiz endişelenmişizdir dediğin de doğru. ama ben kendi adıma konuşuyım hamilelik çok güzeldi Allah yokluklarını göstermesin de bazen öyle bi oluyo ki yorgunluktan çıldırmak üzere oluyorum bi gece ikisi birden hiç uyumadılar ki ben o kadar sakinim artık sinirden elimi kolumu yatağa vurdum dün Almina bi ağladı ne kendi mama yedi ne melise yedirdi her tarafını yoldu kulağını kanattı saçlarını çekiyo ikisi de aç ve uykusuz insan hem üzülüyo hem de yoruluyo mama yedirmeden yatırsam uykuda yemiyo insan çağresiz kalıyo tabi sağlıkları olsun da yeter ki yorulmaya razıyım

canan ne yazık ki gelemiyorum canım gelmek için çok uğraştım ama kısmet değilmiş eşim eve gelmiyo taksiye burdan birini bulup bindirtirim diye düşündüm o da olmadı onu yapsam bu sefer de geceye de işe gideceği için akşam beni alamayacak ordan. yengeme söyliyim dedim onun da kızı izinli evde yani kısmet değil inşallah bir daha ki sefere benim yerime de eğlenin işte böyle hiç biyere çıkamıyorum insanın siniri bozuluyo
artvınlı
ben de geçiyim o zaman sanki artık ufak geliyo gibime geldi. kiloları olmuştur o kadar diye düşünüyorum en son almiş 7500 melis 7800 dü . ay ben senin yazdığını bilmiyodum inan ki hatırlamadım yani öyle aklıma geldi söyledim ay patavatsızlık ettim

burcu
şu an kaç aylık oldular ki canım ticker gözükmüyo artık . bizim de hep 200 gram fark vardı doğduğundan beri ama ufak olan ötekini geçti hastalanınca
AlminaCinar
hayırlı olsun senin için rahatlık olmuştur nasıl hayatında büyük bi boşluk var mı şimdi sen ne yapcağını şaşırırsın bu kadar da rahatlık olmaz diye. gerçi çalışıcaktın sanırım. sen de izleyebiliyo musun

çok küçük değiller mi? bir de hiç böyle bir düşüncen oldupundan bahsetmemiştin. tüm gün mü?
0-2 yaş gurubundalar canım..altları alınıyor,mama,süt vs veriliyor,oyunlar oynanıyor..evde ayakta sallanarak uyutulmaya alışanlar ayakta sallanarak uyutuluyorlar...kafamda vardı ,sadece araştırıyordum..burada eczacı bir arkadaşım da kızını verince onları refarans aldık..iyice araştırmadan asla vermezler çünkü..kızı da hemen hemen aynı ay doğumlu...
malesef izleyemiyorum,bakanlık yasaklamış canım..ama sık sık arayıp soruyorum..müdire hanımın odasından izledim..her sınıfta kamera var...müdire hanım sürekli kamera ile izliyor,bebeklerin ve çocukların durumlarını soruyor.gerekli uyarıları yapıyor..evde bakıcı olayından daha mantıklı geldi bana...şu an için memnunum açıkçası...

merhaba arkadaşlar,kötü şeyler paylaşmıştım sizlerleama şimdi çok daha iyiyim.akşam emeği saati bizde,yemekleri hazırlarken bir bakayım dedim ama tabi başka sayfaları okumaya fırsatım yok.arkadaşın durumu ilgimi çekti.ben çocuklar 3 yaş öncesi kreşe verilmemeli diye biliyorum,hatta eminim bu böyle.anne çalışıyosa bile zorunlu olunsa bile 3 yaş sınırı var.çünkü çocuk ya da bebek anne baba anane ya da bakıcı, herkimse ona birebir bağlanma ihtiyacında,kreşte böyle bir imkan olamaz,çocuk sayısı ne kadar az olursa olsun bebeğe kendini ,evde birebir bakıcısı gibi özel hissettiremez.

ağlamaya başladılar yazımı bile bitiremedim...neyse işte böyle tabi arkadaşımın kendi kararı.sosyalleşme yaşına gelmeden ,bağlılık ,ayrılık ve yabancı kavramını en yoğun yaşadığı bebeklik döneminde ben asla kreşi düşünmem.hepinizi öpüyorum inş yine yazabilirim

merhaba herkese.annemdeydik bütün gün,yeni geldik eve.yarın gece eşim sakaryaya gidiyor,cumartesi sabah dönecek anne ve babasınıda alıp.o zamana kadar annem bende olacak.yarın gündüzde temizlikçi alıp evi temizleticem.zaten tatilim hep temizlikle geçti.

kızlar benimde rahatsız olduğum bir konuya değinmişsiniz,bunun konuşulmasına çok sevindim.bende hamileykende buraya üyeydim ama çok fazla takılamıyordum.doğumdan sonra daha çok yazmaya başladım.o zamanlar muhabbetlerimiz süperdi ama şimdi aynı tadı bulamıyorum açıkcası.evet facede daha çok konuşuyoruz çünkü orda bebeklremiziden daha çok bahsedebiliyoruz.burda çok sık konuşunca sıkılanlar falan olabiliyor haliyle.tabiki başka şeylerden de bahsedip kafamızı dağıtıcaz ama ben daha çok çocuklarla ilgili bilgi alış-verişini seviyorum.

Eylül canım benimkilerde açık tenli,bende çok dikkat ettim ama allerjik bir belirti göremedim.bez olarak da yaklaşık 3 aydır 4+ kullanıyoruz.

Artvinli,Canan,Eylül,nasıl geçti gününüz?

Burcu bencede daha geçmeyin ek gıdaya.düzeltilmişe göre takip etmesi çok iyi,sağlık ocaklarına bakma sen.

Almina konuşmuştuk seninle demek başladılar kreşe,hadi Hayırlısı olsun.

kılzar peditus şurup hakkında ne düşünüyorsunuz,doktor kullanın dedi ama kullananınız var mı? Kirpi sen bilirsin bu şurubu belki.

Winston geçmiş olsun,bizimkilerde hala öksürüyor.

off ya o kadar okudum ama unuttum yine

karanarsal gözünaydınn yolculamışsınn :)

almina işe mi başlayacaksın? bana da her zaman kreş daha mantıklı gelmiştir esasen, çünkü evde bir kişinin vicdanına kalıyor, orada enzından 3-5 kişi olunca kötü davranmaya cesaret edemezler diye düşünüyorum. bakanlığın yasaklaması ilginçmiş yalnız, şaşırdım.
pandora merhaba, walla bugün aklımdan geçmişti ne yaptı acaba diye, nasıl toparladınız mı?
firdoscum peditusa dair spesifik bir bilgim yok o yüzden yanıltmayayım seni, ama ıhlamuır bal vs gibi yöntemlerle kesmeye çalışsan öksürüğü?
kızlar elif önlüğü yüzüne örtüyor ve açamıyor, odadan çıkınca fln ödüm kopuyor artık önlük takmıyorum o yüzden, böyle de durmadan üzeri ıslanıyor ama güvende en azından. 4 aylık bebekle ne oyunlar oynanır fikir verin bana, nasıl aktiviteler yapmam gerektiğini kestiremiyorum. ne iyi bir anne olabiliyorum , ne iyi bir eş, ne iyi bir çalışan, ne bakımlı bir kadın. herşey yarım yamalak, üstünkörü...

Ben geldiiiiiiiiiiim.

Selam hanımlar....

Bugün canana gittim.....Canan kapıda diyorki sana biri .....etmiş aman diyorum yinemi k.k da sorun çıktı kimseylede kapışmadım ama ,içeri girdim birseeeeeen de gelmiş çok sevindim.
Ama oda nasıl gergin dedim bana kızmış heralde neyseki çocuklar daraltmış...

Sonra eylülüde zorla getirdik,kızcağız maşallah iki bebekle araba almaya gidene kadar hazırlanmış.Kızlarıda kendide çok şekerdi Oğluş göz koydu birine bile ASLI teyzesi sen duyma

Canan güzel bir sofra kurmuştu ama 7 çocuk evde sofranın hakkını veremedik yav.Ben sıpayı uyutmuştum yedim gerçide

İçeri bir girdim canan süslenmiş makyaj yapılmış,birsen zaten doğuştan süslü,kendimi kötü hiissettim beee:26:
Çok güzel bir gündü zaman nasıl geçti anlamadım,eşim çok beklemesin gelsin alsın dedim ama oda erken kalktın diyor bari trafik saati geçseydi dedi.1 saat trafikte kaldık resmen neyseki yağız arabaya biner binmez uyududa rahattık
Kızlar ikiz annelerini bir kez daha tebrik ediyorum Ve önlerinde tekrardan
İkiz bakmak çok zormuş bunu bir kez daha anladım..
Canancım herşey için,öncelikle güler yüzün için çok çok teşekkür ederim canım.
Bende bekliyorummmmmmmmm

Kirpicim sendemi bunalımdasın yaw.
Biz tek çocuklu annelrin bunalıma girmeye hakkı yok
Canım benimde aklım çıkardı yüzü örtüldüğü zaman açamıyordu çünkü,hele yorganına asla ellerini kapatmazdım hemen yüzünü örtüyordu.
Hele şöyle bir anımız var:Bursada eşimin babaannesi sallıyor beşikte,yağızda nasıl ağlıyor bende mutfaktayım,yağız ağladıkça o sallıyor,hele bir bakayım dedim bir gittim yüzünü battaniyeyle örtmüş açamıyorda aklım çıktı resmen.Çok dikkat etmek lazım,bence içten havlu koy göğsüne ıslanmasın risk azalır hiç değilse.....

FİRDOS temizlikler yapılmış oh mis gibi otur canım.
Misafirlerin gelecekmiş gerçi tekrar batacak..
Valla ben hala toparlanamadım,eşim evde olunca düzen çok şaşıyor.
Bende 4+ ya geçicem bezde artık elimdekinin bitmesini bekliyorum.

ALMİNA verdinmi kreşe hadi hayırlı olsun.
Sen mutluysan sorun yok canım.
Ama ben veremem sanırım,çok takıntılıyım ben gider otururum bütün gün kamera karşısında..
Sen neler yapıyorsun şimdi.
Geçen gün beni aramışsın misafirlerim vardı,geç gördüm müsait bir zaman bulunca arayacağım aklımdasın canım

BURCUCUM demek ekgıdaya geçmediniz hıı.
Bencede dinle dr.bizede sağlık ocağı 4,5 aylıktık geç dedi,ama dr.6 ay dolmadan geçirtmedi.
İyide yapmışım hiç değilse mamayı severek yiyordu...
Maşallah oğluşa beee,geç tanıştı eviyle ama yaramış kuzuya

tekrar merhaba.benimki içerde maç izliyor net bana kaldı gerçi çok uykusuzum ama olsun.
yavrukirpi merhaba.toparlayabildiniz mi demişsin,tabi ki hayır,toparlamayı isteyen kim,iki yabancı gibi yaşayıp gidiyoruz,evin ihtiyaçları ve çocuklar dışında konuşma olmuyor,odalarımız bile ayrı,çekyat üstünde sürünüyor.
peditusla ilgili bişey okudum kim yazmıştı karıştırdım şimdi ama,antigripal bir şurup,yani soğuk algınlığı gibi hastalıkların semptomatik tedavisinde,ağrı hafif öksürük,burun akıntısı vs. biz büyüklere nasıl iyi geliyorsa bebekler için de öyle yalnız 1 yaş altı dozunu iyi ayarlamak gerekiyor,5 aylıkken 1 çay kaşığı veriyordum.zaten gripte antibiyotiği bize bile herseferinde vermiyorlar,bana peditusu günde 3 kez verebileceğimi birçok dr söylemişti.
ek gıdalara ben 4. ay bitiminde başlamıştım kendi dr muz söylemişti,sonra başka dr lardan erken ama yanlış değil,beslenme konusunda tek doğru yoktur diyen de olmuştu.
şimdi şu alttaki çizelgeyi silmeye çalışıcam.

sabah aksamki gçemişi okudum ama yazamadım....ani bir kararla canana gitmek istedim...

hemen kalktık....çocuklar süt içmişti bende yatakları topladım...örtüleri sirkeledim... süpürdüm...sonra çocuklar acıkmıştır diye çocuklara süt bisküvi verdim..doktor hastayken çok zorlamayın çocukları yemek için demişti bende öle daha .çok severler diye sadecce süt ve bisküvi verdim...neyse onları yedir çanta hazırla....hemen duşa girdim çıktım....bizim taksiciyi aradım anam adam bursadayım dedi..neyse taksi ayarladı gittim....çocuklarla ilkkez beraber tek başımıza yürüdük merdivenlerden...

anam gittik ...ama kızlar yok ortada... ee bende kahvaltı yapmamışımm acıktımmm delirdim...

artvinli sağolsun saat 3 geldiii düşünün saat 4 yedimm eeee hem çocukların stresi hem açlık artvinliyi öncü gibi karşıaladım.....

ama buradan birkez daha söyleyim sana oılan bişey değildi cnm çocuklar beni çok sinir etti...gördüğün gibilerdi...ayyy kızlar cananın vitrinin içine girdiler...tv. sinin tepesine çıktılar...bide mustafa ve devrim küçük olduğundan en ufak şeyde tepelemeye çalışıyolar....oyunları bile onlaa fazla geliyor..ama sonuçta çocuklarr işte....açlıkda eklenince delirdim ben ...bide adetliyim yeni sökülmeye başladım karnım 9 aylık hamiş gibi şişmiş kasıklarımda felaket ağrıı ...

neyse eylül ve artvinli ile güzel birgün geçirdim...burada olduğu gibi artviliye sataştım durdum ..valla helal et hakkını cnm sevdiğime takılıyorum........

gelelim konuşulanlara eylül cnm kaynanadan başla sülalesinden çık cnm anlat sadece çocuklarla ilgili paylaşımlar olması gerekmmiyor...

burcucuğum sende fazla anlatmıyorsun ..bende yorgun olduğunu düşünüyorum cnm

almina hayırlı olsun kreşiniz gönlüne sindiyse sorun yok cnm

kirpoşumm nabersin

winston cnm düğün dernek yapmışsın baya hasta olmuşsun geçmiş olsun

fridos ve senin soruna ayrıca cvp vereceğim...

pandora hoşgeldin cnm

ayyyyyyyyyyyyy daha varsa unuttuğum kusuruma bakılmasın.....​

Kirpim sağol canım..

Artvinli hayatım ne güzel bir gün olmuş sizin için,orda olmak isterdim..evet canım yarınki temizlikle sonlanacak İnşallah bu sezon:))

Pandora hoşgeldin,soruma çok güzel ve açıklayıcı bir cevap vermişsin çok sağol.bende peditusu yarım çay kaşığı verdim.eşinle sorunların var galiba,tam anlayamadım ama İnşallah hallolur.sanırım çocuklar için bir aradasınız.duurmuna çok üzüldüm..

Women ne iyi etmişsin Canana gitmekle,değişiklik olmuştur.cevabını bekliyorum canım.

kızlar demin çok komik birşey oldu,Kağana yoğurt yedirdim,mama sandalyesinde bıraktım mutfağa gittim.geri bir geldimki biberonunun kapağını açmış su içiyor kendi kendine..bu böyle beş dakika devam etti,kıpırdamadan izledim..

Canan nerdesin,huhuuuu..

womenlove hoşbulduk teşekkür ederim,demek biraraya geliyorsunuz ne güzel imrendim. ben de winston u biliyorum aynı şehirde fakat farklı ilçelerindeymişiz ne yazık ki.

şimdi kızlar kendimden ve diğer mayıs annelerinin geçen seneki doğumgünlerinde yapılanları anlatacağım...

tabisi önce kendimden bahsedeyimm

ilk doğumgünümüz olduğundan oldukca heycanlıydım..ve kalabalık olmasını istedim tabi bu bütce olarakda yansıyor belirteyim.....

ilk önce 30-35 kişi olduk yani fazlası olur diye düşünerek gerek menü ve diğer alışverişleri yaptım...neysee ilk iş

1. doğumgünü konsepti yani (happy brithday,balon,hayvanlar giibi) ben happy brithday yazan balonlu bir konsept yaptım......
2.kapalı çarşı mahmutpaşadan aldım bu süsleri ,masa örtüsü,tabak,baradk,balon,şapka diğer duvar süsleri var takribi 45 tl gibi tutyor (en son canoya aldık sanrım öleydi)
3.ben mekan olarak dernekte yaptım ama cafe tutanlar ve genel ağırlık evde yaptı...
5.davetiye hazırladım bunu ben kendim yaptım imikiden yapıyorum...(isteyene yaparım)
6.ben diş buğdayında yaptım arkadaşlarımda doğumgününde gelen misafirlere hediye verdler..kimi magnet yaptırdı...kimi küçük resim çerçevelerine resimlerini koydurdu...
7.1 yaş kurabiyeleri yapıldı..........ben dişbuğdayında yaptım
8.ben birde anı defterimizi götürdüm herkese alişle ömer hakkında yazı yazdırdım.yani duygularını
9.pastamız normal bir pasta oldu iki tane erkek figürü vardı ve ortada 1 rakamı 1 rakamlı pastalar pahalıydı 30 kişilk yaptırmadım...
birde benim doğumgünü ikramlarımı çevremizdekilerde hazırladı çeşit çok oldu o yüzden

hatırladıklarım bunlar kızlar :)

Son düzenleme:

maşallahhh kağana daha neler yapacak o mama sandalyesinden zıplayacak göreceksin..............

diğer soruya cvp verdim...

birde pedisus u bütün doktorlar veriyor yaaa

hoşbulduk sağol canım..benimkiler şimdi 10.5 aylık bir tatlı kaşığı veriyorum,o da şurup içindeki kaşığın yarısına denk geliyor.bence verdiğin yarım çay kaşığı ,8 aylık gördüm bebişlerini,onlar için az gibi..yine de sen bilirsin tabi..eşimi de boşver ,ben çoktan boşverdim çünkü,yine de teşekkür ederim iyi dileklerin için.
ben de bardaktan içirmeyi denemiştim hala beceremiyolar.kağan ı tebrik ederim:81:

ne güzel her ayrıntıyı düşünmüşsün.ben evde yapmayı planlıyorum,eşimin ailesi zaten burda yok o yüzden çok kalabalık olmayız.en fazla 20 kişi..iki tane psata yaptırmayı düşünüyorum,birinin üstüne Denizin diğerininkine Kağanın resmini koyduracağım.orta boy olacak bu pastalar..burası küçük şehir Birsencim,öyle süslemeler bulabilirmiyim bilmiyorum.netten falan alabilir miyim acaba,biliyor musun?facede resimli magnet yapan bir arkadaşım var fiyatıda çok uygun sanırım ondan yaptırıp dağıtırım şimdi sen yazınca aklıma geldi.1 yaş kurabiyelerini o zaman tarfini yazarsın bana dimi?davetiye düşünmüyorum ama anı defteri süper bir fikir.çok beğendim.

birde şimdi aklıma geldi,benim bebişlerimin gerçek doğum tarihi 10 temmuz ve büyük ihtimalle o taihte eşimin memleketinde oluruz.o zamanda kayınvalidemler için bir parti yapmayı düşünüyoruz.nasıl fikir,olur mu sizce?

PANDORACIM evet 8,5 aylıklar ama düzeltilmiş 7 aylıklar.birde sadece öksürükleri var o yüzden çok vermek istemedim.yinede sağol canım.demek 10,5 aylık seninkiler.kız mı erkek mi?

Son düzenleme:
womenlove hoşbulduk teşekkür ederim,demek biraraya geliyorsunuz ne güzel imrendim. ben de winston u biliyorum aynı şehirde fakat farklı ilçelerindeymişiz ne yazık ki.

evet canım buluşuyoruz cananla özellikle daha çok görüşüyoruz o bana geliyor ben gidiyorum yada dışarıya çıktığımızda birbriimize haber veriyor oralardada buluşuyoruz

cnm bizde farklı ilçelerdeyiz ama buluşuyoruzz sizde inş. buluşursunuz cnnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…