İkiz Anneleri Geyik Paneli

kızlar 1.yaşgünü muhabbeti geçmiş ben de katılayım dedim
ben evde aile arasında yaptım.sağolsun gelen herkes bişiler yaptı getirdi.mercimekli köfte,börek,sarma,dolma...vs vardı,diş buğdayı yapamıştım o yüzden diş buğdayı yapıp onu da masaya koydukiki tane pasta yaptırdık ama konsept pastalar epey pahalı ve ben iki tane istediğim için üzerinde şirine resmi ve 1 olan pastalar yaptırdık.ben de women gibi balon konseptli süsler aldım evi süsledik,kapıya 1 şeklinde süs aldıp astık:) misafirlere hatıra olması için kelebek şeklinde,lavanta kesecikli buzdolabı magnetleri yaptırıp verdik,halamız çok güzel bi slayt hazırladı onu izledik hep beraber hatta ben ağladımçok güzel bi gündü herkes çok eğlendi hatta yere örtüyü serdim kızları soydum koydum önlerine pastalarını döke saça yediler ilk pastalarını çok komikti...böyle işte..

amanin aşağıda rekor bir kalabalık gördüm. ben de duştan çıktım saçım kurusun diye beklemekteyim. winstoncum daha 6. aydan doğumgünü planlarına mı başladınn. kızlar ben mothercarede gördüm kostümler ama alıcı gözle bakmadım hiç kaç yaşa hitap ediyo fln diye. anı defteri bence de süper fikir. 1 yaş çok önemli, ben de çok kalabalık bir doğumgünhü istiyordum ama geçen arkadaşınkine gittik, 100 kişiye yakın çağırmıştı, herkes ayrı telden çalıyor, fazla kozmopolit bir ortamdı, daha küçük ve samimi ortamların daha iyi olacağı kanaati gelişti.
femalexcimm siz doktorlar ve biz eczacılar ilaçlardan hiç hazzetmiyoruz sanırım, azaltılmış dozda zehir derdi bizim hocalar da hep. hele kendimde ilaç kullanma konusunda çok dirençliyimdir ama çocuklarda iş değişiyor herhjalde.
eylülcüm önceki mesajda hamilelikte çok zorlukllar atlattığımız şimdinin daha kolay olduğunu söylemiştim ama senin yazdıklarını okuyunca yanıldığımı anladım tabii, hep diyorum ya tek bebeyle anlamak kesinlikle mümkün değil. ya bu arada kızlar haftasonu bir alışveriş merkezine gittik, abartmıyorum 3 saatte en az 8 çift ikiz gördük, sanırım infertilitedeki artıştan kaynaklı, bende de algıda seçicilik olunca bu konuda direkt dikkatimi çekiyor.
kızlar ne iyi etmişsiniz yaa bufün de toplaşarak, istanbulda olasım geliyor sizi duydukça.
bu arada maşallaah Kağan oğlana, bizimki de bugünlerde hafiften sesli gülmeye başladı, bebekte yeni birşey görmek ne kadar heyecanlandırıyor insanı.
bir de sizden bir fikir istiyorum. şimdi benim kaynoş hakim, onların kurumunda evrak getir götür işlerine bakan bir kadın varmış ve emekli oluyormuş, aynı zamanda çocuk gelişimi mezunuymuş, kaynoşta bizim bakıcı işi için kadınla ön anlaşma yaptığını söyledi. kadının nitelikleri, yakınen tanınıyor olması çok cazip ama kaynoşun burnu çok bu işin içinde olurmu diye tereddütte kaldım, ne dersiniz? ön anlaşma lafına da çok gerilip o ne demek fln deyince hemen geri adım attı tabii.
pandoracımm bir ömür nasıl geçecek böyle, birlikte kalmak zorundaysanız bir şans daha vermeye çalışsan, tabii hatasını anladıysa?

canım doktor dişten şüphelendi inşallah başka bişi değildir
benimde 18 ay oldu benimde hala uyuşuk hatta kaşınıyo kaşıyorum ama sanki kaşıyamıyormuşum gibi garip bi his oluyo...

sen çok haklısın canım ama bazı doktorlar belki daha cesur davranıyor diye düşünüyorum...yada bu ilaca bağlı yan etki gelişen hiç hasta görmemişlerdir...bide yeni nesil yetişen doktorlar daha takıntılı daha ince eleyip sık dokuyorlar diye düşünüyorum...sadece basit bir örnek vereyim peditusun içindeki bir maddeye çocuklar ve yaşlılar daha duyarlı yani normal dozlarda erişkine birşey yapmazken çocuk ve yaşlıda ölümcül olabiliyor...komplikasyonuda kalp ritminde bozukluk,kalp hızında artma ve ani kalp durması...belki çok nadir bir etki ama hiç kimse veya hiçbir doktor bu komplikasyonun gelişmeyeceğine dair garanti veremez..yani daha öncede yazdığım gibi kar zarar ilişkisi düşünüldüğünde ben vermem...vermeyen doktorlarda garantici doktorlar...yani doktorlar arasındaki görüş ayrılığı bundan kaynaklanıyor...ayyyy yine çok yazdım...

kızlar ben kaçar uykum geldi 4 gecedir kızların hastalıklarından zombi gibiyim aslında çoook muhabbet edesim var sizinle ama gözlerim git yat artık diyoo hepinisi çook öpüyorum,bebişleri kokluyoruumm...

kızlar ben kaçar uykum geldi 4 gecedir kızların hastalıklarından zombi gibiyim aslında çoook muhabbet edesim var sizinle ama gözlerim git yat artık diyoo hepinisi çook öpüyorum,bebişleri kokluyoruumm...

canım iyigeceler, pastaya serbest dalış fikri çoook güzel olmuş. ikizlerin doüğumgünleri daha da özel olur yaa, çok daha ilginç

Winstoncum ben şimdiden bıktım zaten tatilden,büyümelerine gerek yok:)).üstelik özel derste veremem çünkü rehebr öğretmenim ben.kurtuluşum yok yani

Women canım benimkide hala uyuşuk gibi ama daha 8 ay oldu tabii.demek Eylülün prensesleri dillenmiş,Maaşallah onlara.gerçekten kızlar herşeyi erken yapıyor,bir kız birde erkek bebişi olan anneler bunu daha net ayır edebilirler.bizimkilerde baba,dede,mama yaa,buu diyorlar ama Deniz bazen anne diyor.aslında tam net demiyorlar ama biz benzetiyoruz işte,hatta bugün annem anane diyorlar dedi çok güldük.ama duyduğu konusunda ısrarcı hala.

Famelex demek 2 yaşından önce verilmememli diyorsun.aslında bende pek verme taraftarı değilim ama çok öksürünce mecbur kaldım.bugün kontrolümüz vardı,doktor herşey güzel dedi ama ben öksürüyorlar deyince yine kan tahili istedi hemen.daha bir hafta önce tahlil yapılmıştı,kanalrı kalamdı ya.bende yaptırmadım.

Tarihci hoşgeldin:80:

Kirpim çocuk gelişimi mezunuysa işinde iyi olabilir.yaşı kaçmış?bu önemli bence.birde kaynanan hep işin içinde olacaksa o buldu diye seni sıkabilir bu.

Son düzenleme:

selam kızlar sohbete ortadan dalıyorum ama bende yazayım dedim...kızları doğuma giren doktorlarına götürdüm hep..her öksürüğe peditus verdi. sonuç hep sil baştan..değiştirdim doktoru buda fenotral verdi peditus asla vermem sakın sizde vermeyin dedi.bakalım nolcek

benim 7 yıl önceki de hep uyuşmuştu üşütünce oluyo

ayyy canım ya ben meslek icabı yazmadım yanlış olmasın diye yada biri öneri olarak kullanmasın diye ama bende hep fenotral kullandım ve 2.gün çocuğun bütün burun ve geniz akıntısı kesiliyorve öksürük te kesildi......ama işte ben yazınca yanlış anlaşılırr diye yazmadım ama bak sende kullanmışsın ve aynı sonucu almışız...bende hiç peditus vermedim...

canım hocanın sözünü çok beğendim...aslında çok doğru ilaçların yüksek dozları en basitinde bile ölümcül olabiliyor..yani ben mesleğim icabı çok gördüm bizim her başımız ağrıdığında içtiğimiz basit bir ilacı babasına kızıp kutunun tümünü içip koma halinde gelen gençler gördüm..günlerce yoğun bakımda yaşam savaşı verip geri dönenide gördüm hayatını kaybedenide...ben mesleğimdede hastalarıma hiç gereksiz ilaç yazmadım çünkü extra her ilaç karaciğeri ve böbreği yorar...işin annelik kısmıda eklenince kızlaarıma ilaç vermemek için çok direniyorum....etrafımdan çok tepki alıyorum ama ne yapayım...yani yan etkileri sen daha iyi bilirsin...Rabbim yavrularımızı amansız hastalıklardan korusun...

evet canım yan etkiler beni de her zaman korkutmuştur. ben farmakolji masterı yaptım, iyice korktum ilaçlardan. kar zarar ilişkisini her zaman iyi tartmak lazım.

bingooo sana bişey sorayım... şeker yüklemesi yaptılar bana 2.saatte 216 çıktı sonucu almaya eşim gitmişti malum ikizlerden dolayı.. doktor yüksek değil demiş... normal değer 140 değilmi 216 yüksek değilmi.... tekrar yaptırmak istiyorum testten önce şunu yap şunu yapma diyeceğin bişey olurmu...mesela günler öncesi diyet gibi

canım şeker yükleme testinde 2.saat 200 ün üstündeyse diyabet tanısı konur..ama bence tekrarlamanda fayda var..öncesinde 8-10 saatlik bir açlık gerekir..sigara içilmemeli..ilaç kullanıyorsan doktor bakmalı ve içinde şeker seviyesini etkileyen ilaç varsa kesmeli..hasta test öncesi hastane ortamında çok beklememeli,çünkü stres şekeri yükseltir.. test sabah yapılmalıdır..biz yatan hastaya bu testleri yapmayız taburcu olunca yapılır çünkü hastanede yatış strestir ve şekeri yükseltir...sormak istediğin başka şeyler varsa yardımcı olurum...

çok teşekkür ederim.tekrar yaptırınca sana muhakkak dönerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…