ikiz anneleri; karşılaştığınız en tipik,komik,yada sinir bozucu sorular neler?

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
selam herkese
4 aylık ikizlere hamileyim (ikinci hamileliğim,2 yaşında bir oğlum var )
daha önce ne ailemde ne yakınımda çoğul gebelik görmedim
hiçte araştırmadım bilgi almadım
şimdi ikiz annesi olacağımı düşündükçe aklıma gelmeyen şey kalmıyor
bende sizlerden güzel paylaşımlar bekleyerek bu konuyu açtım
hamileyken veya doğumdan sonra gerek size gerekse bebeklerimize karşı
çevreden gelen sorular konular nelerdir merak ettim aslında
hemde güzel eğlenceli bir topik olur diye düşündüm bu konuyu açtım
bekliyorum

başlığı ikiz diye açtım birden ama aslınd abütün çoğul gebelik yapan annelere sesleniyorum

Son düzenleme:
ooooooooooooooooo o kadar çok şey varkiiiii ne anlatsam

şimdi bizimkisi tüp bebek ondan ayrı yumurta ikizi

ilk soruu aaaa ikizmii??
ailenizde varmı???
biri dahamı büyük??
hangisi abi???
aa nasıl bakıyorsun???
zormu bakmak???

neler nelerrrrrrrrrrrrrrrrrrr uyuz olursun verem olursun bıkarsın artık cevap vermezsinnnnnnnnnnnn

offffff... öyle çok ki...

aa ikiz mi ile başlıyor cevap verdin mi yandın yataktaki performansına kadar inecek sorulara şaşıp kalıyorsun nasıl bu kadar fütursuzca sorabiliyorlar diye hayret edersin... ben den sana tavsiıye a ikiz miii diye sorduklarında hehe deyip hemen sıvış oradan

aa ikiz :) sanırsın uzaylıyız

tedavi ile mi oldu...

ailende var mıydı..

nasıl taşıdın zor olmadımı..

normal doğummu yaptın...... doğumda hangisi önce doğmuş?

hangisi daha uslu? aynı anda mı uyuyup uyanıyorlar? aynı anda mı acıkıyorlar? aynı anda mı ağlıyorlar...

biri ağlayınca diğeri de ağlıyor mu?

hangiisini daha çok seviyorsun?
ha bide tek bebeğe bakmaktan aciz kadınlar var onlar zaman zaman der ki ne var işte bi çırpıda ikisinide doğurdun aynı anda büyüyüp gidecekler, ben 2. si için bi daha uğraşıcam.. kusura bakmayında siz 1 bebeği uyudup her naneyi yiyebiliyorsunuz diyesim geliyo ama susuyorum :))

ve daha milyonlarca soru ve bu soruları hiç tanımadığın insanlar, avm ye gittiğinda kasada sıra beklerken falan sorabiliyorlar... ben muhattap olmuyorum çoğu zaman çünkü bıktım uzaylı muamelesi görmekten... kolay gelsin şimdiden :)

ha bide benim gibi minyonsan nasıl çıktı bu çocuklar bundan bakışı atanlar bile oluyor

ha bide benim gibi minyonsan nasıl çıktı bu çocuklar bundan bakışı atanlar bile oluyor

allahım yaa az çok anlayabiliyorum tahmin edebiliyorum
bende 46 kiloyum normalde ve hamileliğimde sadfece göbeğim çıktı hiç vücudumun şekli değişmedi
kayınvalidem ilk zamanlar bu kız o minyonlukla nasıl çocuk doğuracak dermiş millete
allah işte bak gör :)
napalım sağlıckala kavuşayımda bebeklerime
bende bu tarz sorular için uyuz cevaplar bulayım bari sorduklarına pişman olsunlar dimi

benim bu sıra en uyuz olduğum laf " çocuk bu ağlaya ağlaya büyüyecek" sanki tek bir çocuk bakıorsun ya da ben bunu bilmiordum yaa ,demek çocuklar ağlar diye bağırasım var

benim amcamın eşi geçen bana dediki.. sen düşük bel dar kotları giyerdinya bekarken ben hep derdimki içimden bu kızın çocuğu olmaz derdim ama sen 2 tane birden doğurdun dedi... kendi akrabalarım bile diyebiliyor yani :))

evet sağlıkla kavuşursun inşallah canım onlar işin ayrıntısı zaten bi yerden sonra alışıyorsun.......

aa ikiz mi diyenlere yok üçüz birini evde bıraktık... ikiside seninmi diyenlere yooo birini kocam doğurdu falan diyebilirsin

benim bu sıra en uyuz olduğum laf " çocuk bu ağlaya ağlaya büyüyecek" sanki tek bir çocuk bakıorsun ya da ben bunu bilmiordum yaa ,demek çocuklar ağlar diye bağırasım var

benimde en sinir olduğum laf "ne güzel bi çırpıda doğurdun aynı şeyleri biri içinde hazırlayacaktın zaten, ikisi bi arada büyüyüp gidecekler işte ne güzel".......... bu laf deli ediyo beniiiiii.........

benimde en sinir olduğum laf "ne güzel bi çırpıda doğurdun aynı şeyleri biri içinde hazırlayacaktın zaten, ikisi bi arada büyüyüp gidecekler işte ne güzel".......... bu laf deli ediyo beniiiiii.........

ay bu insanları anlamak mümkün değil
benim oğlum 2 yaşında hep ay bir tane daha doğurda ikisi bir arada büyüsün derlerdi
şimdi ikiz olunca bu sorular dahada artarak sinir bozucu olacak tahmin ediyorum
ama hep hazır cevap olacam

bir de sizin yerinize aile planlaması yapanlar olur
" yeter o zaman ,daha doğurma ya da doğurmazsın"
kayınvalidem bile "yok aman dikkat edin" diyor,sanki ben kör cahilim ,bilmiorum yöntemleri bir de anlatıorlar

ayrıca belki ben daha doğuracam ne biliorsunuz,4-5 çocuğum olsun istiyorum belki

Son düzenleme:
daha doğmadan başladı sorular
bir düğün için abiye kıyafet almaya gittim ordaki kızlar karnımı gördü elledi
sevdiler felan kaç aylık dediler bende 3 bitiyor dedim (ama karnım 5 aylık gibi )
kocaman dediler bende demeseydim keşke ağzımdan çıkıverdi
ikizler belki ondandır dedim
aa nasıl taşıyacaksınız deyiverdi
bende bilmiyorum ilk defa ikizlere hamile kaldım dedim kız biraz bozuldu

hoşgeldin aramıza :))

sen doğur hele bi o sorular ne hale gelecek :)

benim kızlarımdan sonra bi gebelik gibi bişey geldi başıma kimyasal gebelikmiş ama idrar testinde çıkmıştı. hatta burda şoktayım diye bi başlık var orda :)) benim kvalidemde deli olmuştu duyunca..

okadar çok varki artık bıktım ve herkese yeter diye içimi dökesim var bazen...
ne güzel birçırpıda büyüyor derler...eskiden birçok iş vardı şimdi sade çocuğa bakıyorsunuz ne var demeleri en çok sinir olduğum laf...
yeter artık doğurma diyenler sanki kendileri bakıyorlar sanane...ve daha birçok yukarıdakiler gibi....şimdiden kolay gelsin...zaten çocukların zorluğu biryandan diğeryandanda bunlarla uğraşıyorsun sinir bozucu...

yaaa kızlarr dün bir kadın ne dedi biliyormusunuz
ay bu insanlar niye böyle nefret ediyorum artık kimseyi görmek istemiyorum yaa off
aynen böyle dedi ;
'' ayyy ,dikkat et kendine ikizler doğunca çok salma kendini
erkekler bir doğumdan sonra boşluyorlar karılarını şimdi senin iki tane olacak dah zor olur
kocan yanına da yanaşmaz ''

ay ben hayatımd abu kadar dengesiz terbiyesiz bir şey duymadım
bu nedir yaa.. ay bu cümlenin üstüne ben o kadına ne diyebilirmki yani ne desem boş olacak böyle bir zihniyete
sustum

ay bu kadar olmaz yaa
insanlar neden her durumda kötü bişey bulur sürekli

benimkiler ayrı yumurta ikizi..birbirlerine hiç benzemedikleri için ikizmi sorusu çok geliyor..

hiç unutmuyorum 60 lı yaşlarda kokoş birisi elini omzuma atıp evladım sen yanlış biliyorsun bunlar ikiz değil dedi......................................

ağzım açık kaldı gözlerim fal taşı.. kadın devam etti..ikizler birbirine benzer..aynı anda doğmuş olabilirler ama ikiz değiller..öğren yavrum cahil kalma dedi...

sabah sabah güldüm canım :)
ama kadının haklılık payı var dimi ; çoğu uzman bunu savunuyor çift yumurta ikizleri ;sadece aynı anda doğmuş kardeş gibidir ikiz değildir diyor

Dün bebekleri görmeye geldiler birde yanlarında 2.5yasinda cocukları var 1.si cocuk ayakkabısını çıkartıyor annesi yere bastırıyor sonra bı güzel içeri alıyor sonra benim cocuklar yerde uzanıyorlar tabi örtüleri var yattıkları yerde cocuk boğuşan o pis ayağıyla tepindi. Onların üstünde.bebeklerin ellerini kafalarını ekliyor ekleme dedim cocuk 1saat ağladı güya bebek görmeye geldiler sonra ben 2saat ev temizledim isimde az ya 2.si. Ay nasıl bakıyorsun ben heralde cildirirdim deyip durdu. Ay çok iyi bakmissin kglarida iyi deyip durdu sınır oldum gelmeseler daha hayırlı olurdu vallahi

nasıl bakıyorsunuz diyorlar ya birde ; siz olmazsanız daha güzel bakıyom demek geçti içimden..
allah allah sizece kardeşim diye haykırmak istiyorum,daha doğmadılar ama şimdiden düşündümde böyle sahneleri..
ay birde biz ikiz olduklarını öğrendik ya her duyan bi akıl vermeye başladı birde şunu diyorlar
ayyy ik tanemi ay neyse korkma bizde geliriz yardımcı oluruz
allahım yarabbim daha doğmadan neler diyorlar güya gelecekler bana yardım edecekler yardım değil sırf kendilerine uğraş arıyorlar herhalde
beni benimle bıraksalar daha iyi bakarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…