- Konu Sahibi meryemmeryem
-
maşallah canım ne güzel kalabalıksınız.
allah gönlüne göre versin canım
saplıklı sıhhatli bir oğlun olur inşallah
ama hayırlı evlat dilemek lazımmış cinsiyet çokta önemli deil
yinede allah herkesin gönlüne göre versin
evet öyle
alman bir komsum var 4 kiz 1 oglu var.oglan olsun diye kadin 5 tane cocuk yapmis
bana bile devamli bir cocuk daha yapsan belki erkek olur diyor
3 kizdan sonra 4.bebegime hamileyim ins.erkek olur
lütfen dua eder misiniz
ay canım benimmm,
inşallah sağlıklı kocaman bi oğlun olur
kızlarını çok öpüyorum ayrıca
esimin akrabalari erkek cocuk delisi degil sapkini
erkek cocugumuz yok diye bizi kücük görüyorlar
belki inanmayacaksiniz,size tuhaf gelecek ama bir akrabasinin 2 oglu var allah bagislasin bizim kizimiz var diye doguma 1 hafta kalasiya kadar cocuklarin cinsiyeti kiz dediler son günlerde de bizim oglumuz olacak nazar degmesin diye kiz dedik dediler
yolda karsilassa ve ben cocuklar nasil iyi mi desem hep hasta olduklarini söylüyorlar nazarimiz degmesin diye
inanin kendimi vebali gibi hissediyorum
ve simdi ilk ogullarinin birinin dogustan böbregi yok digeri ise sürekli bacaklarindan rahatsiz rabbim sifa versin
diger akrabasinin 3 oglu var o da her firsatta oglu oldugunu vurgulamaya calisiyor
yoksa onlarla görüse görüse ben de mi oglan cocuk delisi oldum ne dersiniz
içimden gelerek söylüyorum
rabbim çok tatlı sağlıklı bir erkek verir inşallah
amannn bu insanları anlamak zor canım yaa
benimde oğlum var diye inşallah kız olur deyip duruyorlar
kimse demiyorki sağlıklı hayırlı evlat olsun diye insanoğlu işte
boşver takma kafana canım
sana erkek bana kız versin rabbimde şu milletin dilinden kurtulalım bizde
esimin akrabalari erkek cocuk delisi degil sapkini
erkek cocugumuz yok diye bizi kücük görüyorlar
belki inanmayacaksiniz,size tuhaf gelecek ama bir akrabasinin 2 oglu var allah bagislasin bizim kizimiz var diye doguma 1 hafta kalasiya kadar cocuklarin cinsiyeti kiz dediler son günlerde de bizim oglumuz olacak nazar degmesin diye kiz dedik dediler
yolda karsilassa ve ben cocuklar nasil iyi mi desem hep hasta olduklarini söylüyorlar nazarimiz degmesin diye
inanin kendimi vebali gibi hissediyorum
ve simdi ilk ogullarinin birinin dogustan böbregi yok digeri ise sürekli bacaklarindan rahatsiz rabbim sifa versin
diger akrabasinin 3 oglu var o da her firsatta oglu oldugunu vurgulamaya calisiyor
yoksa onlarla görüse görüse ben de mi oglan cocuk delisi oldum ne dersiniz
erkek çocuk isteğinle ilgili ilk mesajına çok kızmıştım,niye bu kadar önemli diye ama şimdi daha net anlıyorum seni.öyle bir ortam içerisinde yaşıyorsun ki herkes aynı duygular içerisinde olurdu sanırım.3 tane kızın var,bilmiyorum isteyerek mi hamile kaldın ama hakkında Hayırlısı olur İnşallah.hem ruhen hem de bedenen çok yıpranmışsın belli.umarım bu bebeğin erkek olur da bir daha çocuk istemezsin.bizim toplumumuzda erkek çocuk isteği hala devam ediyor ne yazık ki..eşimin teyzesinin hep kız torunu var.gelini hamileydi ve 2.kızı olacaktı.bize bebeğin cinsiyetini bilmiyoruz ya kayınbiraderimin düğününde sormuş bulunduk.teyzesi birden eşime bir hava attı,bir tersledi.neye uğradığımızı şaşırdık.sonra k.valideme sordum,teyzem niye öyle yaptı diye ki beni çok seven gözümün içine bakan bir kadındı şimdi çok soğuk davranıyor.k.validem sizin iki tane oğlunuz var onun bütün torunları kız ya ona bozuldu dedi.şok oldum.mantığa bak ya,inanabiliyor musun?!
bu arada eşinde erkek çocuk olayını sorun yapmasın çünkü bebeklerin cinsiyetini baba belirliyor biliyorsun.sonuçta cinsiyet ondan geliyor.
canım yurt dışında mısın?daha bir şaşırdım şimdi,demek orada da böyle ayrımlar yapılıyor.biz sanıyoruz ki sadece bizim ülkemizde var.şimdi iki kat fazla üzüldüm.eşinide belki ailesi sıkıştırıyordur.aslında artık çok geç hamilesin ama çin takvimi denilen birşey varmış.benim bazı arkadaşlarım o takvimden hesaplamalar yaptılar ve ona göre hamile kaldılar.örneğin erkek istiyorsan ona göre hesaplıyorsun falan.sen hiç yaptın mı böyle birşey?birde kaçıncı haftadasın?ikizlerin kaç yaşında?
SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARIII BUNU YAPANLARA SÖYLÜYORUM.......
ET İNSANOĞLUUUU
şu evlat ayırımı meselesi çok canımı sıkıyor.. banada söylüyorlar... ayyyy keşke biri bari oğlan olaymış... sananee ......Allah yüzüne bakmış evlat torun vermiş. sen daha utanmadan yok oğlandı yok kızdı.. oğlan olunca başın göğemi erecek be insan.. etrafında çocuğu olmayanlara bak ta şükret... sen kimsin ki Allah'tan geleni beğenmiyor burun kıvırıyorsun...
ben 3 KIZI olan biri olarak gerine gerine şunu söylüyorum..
ALLAHIM SANA SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN..ben çok mutluyum...hem ne demişler... KIZ EVLAT ÖZ EVLAT.... oğlanda öz yeter ki RABBİM HAYIRLI EVLAT VERSİN....oh yazdım rahatladım.. etrafımdakilere de sölemek istiyorum ama olmuyo işte.....
ne yazik ki ailem dogum tarihimi dogru yazdirmamis bu yüzden yasimi tam olarak bilemiyorum ben 3.kizimda doktora gittim doktor yumurtlama gününü ultrasyondan hesaplayip erkek cocuk ihtimali en yüksek olan günleri söyledi. %70-80 ihtimal ile erkek olur dedi ama bize %20-30 pay düstü ve yine kizim oldu doktora gittigime cok pisman oldum
bu hamileligimde ovulasyon aleti alip kendim test yaptim.namaz kilip bol dua ettim tesbih cektim halen de cekmeye devam ediyorum
ya müfettihal ebvab,iftah lena hayral bab,inneke kerimun cevvadun vehhab
allahim sen bütün kilitli kapilarin anahtarina sahipsin bize de en hayirli kapiyi ac süphesiz sen cok cömert ve merhametlisin
her gün bu tesbihi okuyorum eger yine kizim olursa demek ki hakkima böyle hayirliymis diyecegim
Bence kızı olan anne şanslı annedir baba ne düşünür bilmem ama hele iki kızı üç kızı olan anne hepden şanslı annedir bana göre bir tane kızım var kendimi okadar özel hissediyorumki kız doğurduğum için ne yalan söyleyeyim kabulum evlat ayrımı yapılmaz ama ikinci bir kızım olsa zerre kadar üzülmezdim bilakis iki kızı yada daha fazla kızı olanlara imreniyorum bana kimse kızmasın hiç kızı olmayanlarada üzülüyorum ama sonuçda allah herşeyin hayırlısını versin evladında cinsiyetleri hiç önemli değil sağlık uzun ömür versin
Kayracım sözüm sana değil ha sakın yanlış anlama..hani bu geneldir hep derler kız çocuk bir başka,işte kız evlat öz evlat falan gibi..sen yazmışsın diye değil zaten sonra demişsin erkek de özdür diye:)...ben genel olarak söyledim yanlış olduğunu.aslında hem erkek hem de kızlarla ilgili bu kavramları bence kızı ve oğlu olmayanlar çıkarmış.yani kızı olmayanlar,erkek evlat soyadını yaşatır,ailenin devamını getirir,erkek anası olmak yücedir demişler.erkek çocuğu olmayanlar da kız evlat daha bir güzel,annesine yardımcı,asıl kız evlat öz evlattır,has evlattır demişler bence ve bu böyle sürüüüüp gitmiş:)).kimse dememiş mi acaba asıl olan Hayırlı evlattır diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?