- 5 Haziran 2010
- 1.728
- 9
- 358
- Konu Sahibi meryemmeryem
-
tesekkür ederim canim
bir sey soracagim ben 4 .cocuguma hamileyim 6 haftalik
pek bulantim yok ama diger cocuklarda cok bulantim vardi
hamilelik farkli gecerse cinsiyeti de farkli mi olur
canım benzer bir hikaye ve aile profilimiz var,seni çok iyi anlıyorum,
Rabbim seni üzen herkesi üzsün,kızlarına da doğacak bebeğine de en güzel kaderleri yazsın da; geride kalıp seni kızların için küçük yada eksik görenler huzurunuzdan mutluluğunuzdan kahrolsunlar inşallah..
soruna gelince,araştırmalarıma ve şehir efsanelerinin toplamına göre bir genelleme yaparsan hamilelik değişikliği cinsiyet değişimini göstermiyor aslında,
yani kızlarda şöyle,erkeklerde böyle diye ama bu konuyla ilgili en net sorum sana şu olur;
bebeğini ilk usg muayenesinde gördüğünde hangi yumurtalığında saptandı,sağda mı,solda mı?
slm
henüz 3 haftalık ikiz bebek annesiyim ama bunaldım acip sorulardan.
örneğin,
ne güzel biri kız biri erkek daha yapmazsın
sürekli boy kilo fiziksel görünüşlerini kıyaslamalar,
ikiside bir defada çıkı,kurtuldun işte........
benim çocuklarımın arasındada 1,2 yaş var ikiz gibi büyüdüler, bakımı zor değil diyenler,,,
ikiz bebek doğmuş diye sitede merak edip gelenler sanki uzaylı görmeye geliyorlar..
ikisi aynı anda mı acıkıyor,aynı mı uyanıyor........
bakalım ilerleyen günlerde daha nasıl sorular olacak...
benim amcamın eşi geçen bana dediki.. sen düşük bel dar kotları giyerdinya bekarken ben hep derdimki içimden bu kızın çocuğu olmaz derdim ama sen 2 tane birden doğurdun dedi... kendi akrabalarım bile diyebiliyor yani :))
evet sağlıkla kavuşursun inşallah canım onlar işin ayrıntısı zaten bi yerden sonra alışıyorsun.......
aa ikiz mi diyenlere yok üçüz birini evde bıraktık... ikiside seninmi diyenlere yooo birini kocam doğurdu falan diyebilirsin
benimde en sinir olduğum laf "ne güzel bi çırpıda doğurdun aynı şeyleri biri içinde hazırlayacaktın zaten, ikisi bi arada büyüyüp gidecekler işte ne güzel".......... bu laf deli ediyo beniiiiii.........
bir de sizin yerinize aile planlaması yapanlar olur
" yeter o zaman ,daha doğurma ya da doğurmazsın"
kayınvalidem bile "yok aman dikkat edin" diyor,sanki ben kör cahilim ,bilmiorum yöntemleri bir de anlatıorlar
ayrıca belki ben daha doğuracam ne biliorsunuz,4-5 çocuğum olsun istiyorum belki
okadar çok varki artık bıktım ve herkese yeter diye içimi dökesim var bazen...
ne güzel birçırpıda büyüyor derler...eskiden birçok iş vardı şimdi sade çocuğa bakıyorsunuz ne var demeleri en çok sinir olduğum laf...
yeter artık doğurma diyenler sanki kendileri bakıyorlar sanane...ve daha birçok yukarıdakiler gibi....şimdiden kolay gelsin...zaten çocukların zorluğu biryandan diğeryandanda bunlarla uğraşıyorsun sinir bozucu...
benimkiler ayrı yumurta ikizi..birbirlerine hiç benzemedikleri için ikizmi sorusu çok geliyor..
hiç unutmuyorum 60 lı yaşlarda kokoş birisi elini omzuma atıp evladım sen yanlış biliyorsun bunlar ikiz değil dedi......................................
ağzım açık kaldı gözlerim fal taşı.. kadın devam etti..ikizler birbirine benzer..aynı anda doğmuş olabilirler ama ikiz değiller..öğren yavrum cahil kalma dedi...
selam herkese
4 aylık ikizlere hamileyim (ikinci hamileliğim,2 yaşında bir oğlum var )
daha önce ne ailemde ne yakınımda çoğul gebelik görmedim
hiçte araştırmadım bilgi almadım
şimdi ikiz annesi olacağımı düşündükçe aklıma gelmeyen şey kalmıyor
bende sizlerden güzel paylaşımlar bekleyerek bu konuyu açtım
hamileyken veya doğumdan sonra gerek size gerekse bebeklerimize karşı
çevreden gelen sorular konular nelerdir merak ettim aslında
hemde güzel eğlenceli bir topik olur diye düşündüm bu konuyu açtım
bekliyorum
başlığı ikiz diye açtım birden ama aslınd abütün çoğul gebelik yapan annelere sesleniyorum
benimkiler ayrı yumurta ikizi..birbirlerine hiç benzemedikleri için ikizmi sorusu çok geliyor..
hiç unutmuyorum 60 lı yaşlarda kokoş birisi elini omzuma atıp evladım sen yanlış biliyorsun bunlar ikiz değil dedi......................................
ağzım açık kaldı gözlerim fal taşı.. kadın devam etti..ikizler birbirine benzer..aynı anda doğmuş olabilirler ama ikiz değiller..öğren yavrum cahil kalma dedi...
çok muhatap olduğumuz trajikomik bir teklif
' birini bana verseneeeeeee' elbette karşıdaki kişi sevdiği için söylüyo ama teklif almak bile inana bebeğinden ayrılma korkusu yaşatıyo:2:
benim en çok güldüğüm yukarıdaki bütün sorulara maruz kaldım üçüzlerimde ama en çok güldüren "aaaaa üçüde aynı tarih doğumluymuş heee doğruya pardon yaaa " deyip ara ara şaşkınlık durumuna düşmeleriydi
açıkcası dışarda çok rahatsız ediliyorum pek sevmem bende ilgi toplamayı gözler üzerimdeyken kasılıyorum
açıkcası dışarda çok rahatsız ediliyorum pek sevmem bende ilgi toplamayı gözler üzerimdeyken kasılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?