ikiz anneleri; karşılaştığınız en tipik,komik,yada sinir bozucu sorular neler?

slm
henüz 3 haftalık ikiz bebek annesiyim ama bunaldım acip sorulardan.
örneğin,

ne güzel biri kız biri erkek daha yapmazsın
sürekli boy kilo fiziksel görünüşlerini kıyaslamalar,
ikiside bir defada çıkı,kurtuldun işte........
benim çocuklarımın arasındada 1,2 yaş var ikiz gibi büyüdüler, bakımı zor değil diyenler,,,
ikiz bebek doğmuş diye sitede merak edip gelenler sanki uzaylı görmeye geliyorlar..
ikisi aynı anda mı acıkıyor,aynı mı uyanıyor........

bakalım ilerleyen günlerde daha nasıl sorular olacak...

İnsanın bebeğinin cinsiyetini öğrenmeden önce gönlünden geçen bir istek vardır belki diğer çocuklarının cinsiyetine göre ama hiç bir anne sanmamki doğmuş çocuğu için keşke kız olaydı yada erkek olaydı desin

tesekkür ederim canim
bir sey soracagim ben 4 .cocuguma hamileyim 6 haftalik
pek bulantim yok ama diger cocuklarda cok bulantim vardi
hamilelik farkli gecerse cinsiyeti de farkli mi olur

canım benzer bir hikaye ve aile profilimiz var,seni çok iyi anlıyorum,
Rabbim seni üzen herkesi üzsün,kızlarına da doğacak bebeğine de en güzel kaderleri yazsın da; geride kalıp seni kızların için küçük yada eksik görenler huzurunuzdan mutluluğunuzdan kahrolsunlar inşallah..

soruna gelince,araştırmalarıma ve şehir efsanelerinin toplamına göre bir genelleme yaparsan hamilelik değişikliği cinsiyet değişimini göstermiyor aslında,
yani kızlarda şöyle,erkeklerde böyle diye ama bu konuyla ilgili en net sorum sana şu olur;
bebeğini ilk usg muayenesinde gördüğünde hangi yumurtalığında saptandı,sağda mı,solda mı?

Son düzenleme:

merhaba canim henüz doktora gitmedim
doktor ay sonunda randevu verdi kusura bakmayin kendi derdime sizleri de ortak ettim
yani düsününüce cocugu olmayan nice kadinlar biz ne yazik ki kiz erkek derdine düsmüsken onlar bir cocugumuz olsun da yeter derdindeler allah beni affetsin
herkese selamlar

bu sorular ve yorumlar uzun zaman devam eder gider benim ikizler kiz ikinci dogan digerine göre daha uzun ve kilosu fazla ayrica biri acik tenli digeri bugday tenli insanlarin kiyaslamalari yüzünden diger kizim komplekse girdi sürekli onun boyu benden uzun ben ondan kücügüm deyip duruyordu bugday tenli olan kizima kara kiz deyip duruyorlardi
ayni seyi kizkardeslerimde yasadik aralarinda 15 ay var biri acik tenli digeri esmer cevredekiler bu kara bu beyaz deyip durdular simdi biri 18 digeri 19 yasinda inan esmer olan hala o kompleksi tamamen atabilmis degil
ten rengi ya da boy insanlarin elinde olan bir sey degil ama bunu cevremize anlatamiyoruz en yakinlarimiz bile bu tür kiyaslamalari yapiyorlar ne yazik ki
allah yardimcin olsun

Çok güzelbi topic en baştan okudum yazılanları:)çok hoşlar. benim ilk bebeğim tek ikinci doğum ikiz toplam 3 oğlan . gebelik stresini başkalarının yorumlarını ilk doğğumda ve sonrasında çok kafaya taktım ama ikincilerde öyle olmadı, belki etrafımda çok da karışacak kişi kalmadı. tek endişem bebekler erken doğarsa ve eve gelen giden çok olup mikrop kaptırmak, sevme diyememek, el yıkamalarını isteme mevzusu falandı şükür öyle bi durum çok olmadı

espiri anlayışını çok beğendim

benimde en sinir olduğum laf "ne güzel bi çırpıda doğurdun aynı şeyleri biri içinde hazırlayacaktın zaten, ikisi bi arada büyüyüp gidecekler işte ne güzel".......... bu laf deli ediyo beniiiiii.........

bu lafı ben kendi kendime diyorum çünkü üçüncüyü nasıl olsa düşünüyordum, hamilelik ve doğum zor olsa da her çocuk için 3 yılı ayırmaktansa 3 yılda 2 çocuk bakmak daha kolay geliyo bana. insanın kendine söyleyebileceği ağır sözler vardır ama bunu karşı taraftan duymak hoş olmuyor değil mi,insan karşısındakinden anlaşılmak ve değer görmeyi bekliyor yukarıdaki cümleyi kimseden duymak istemiyoruz

hah işte ben de sinir oluyorm, aman sakın haaaaa falan diyorlar cahilliğimiz 2 kat olduğu için ikizlerimiz oldu ya o bakımdan

bu lafların biraz yumuşatılmış halini annem söylüyordu, biraz hak verdiğim için biraz da üslubu yüzünden anneme kızmadım ama başkasının da haddine değil yani böyle konuşup insanı çileden çıkartmak

tabi bak ayak üstü aydınlatmış seni teyze insanlar ne kadar da kolay karşısındakini rencide edebiliyor, sanane değil mi yani, git yoluna ne karışıyon. benimkiler de tek yumurta ikizi ama hiç benzemiyorlar durumu izah etmek iyice güçleşiyor.

hamileliğimin başlarında 2.5 yaşındaki oğlumun da elinden tutmuş yolda gidiyordum kadının biri laf attı ' yeter artık daha doğurma bunu da doğur yeter'' diye, ikiz olduğunu duysa ' birini aldır' derdi herhalde

çok muhatap olduğumuz trajikomik bir teklif

' birini bana verseneeeeeee' elbette karşıdaki kişi sevdiği için söylüyo ama teklif almak bile inana bebeğinden ayrılma korkusu yaşatıyo:2:

Meryemcim ben de seninle aynı durumdayım.4aylık hamileyim.2.gebeliğim.4 yaşında bir kız çocuğum var.
Korkuyorum açıkçası nasıl başedicem diye...

ikiz bebek bekliyorum 6 aylık hamileyim. benim de en sinirlediğim şey: ikisi bir kerede büyür, aradan çıkar demeleri....sanki kolay büyüyecekler. kızım 4 yaşında onu büyütürken yaşadığımız zorlukları düşününce gözüm çok korkuyor. hepimize kolay gelsin.

son zamanlarda bu kadar güldüğüm bir şey hatırlamıyorum

o teyzeyi bulup, bildiğim hangi doğruların yanlış olduğunu bana tek tek anlatmasını istiyorum

çok muhatap olduğumuz trajikomik bir teklif

' birini bana verseneeeeeee' elbette karşıdaki kişi sevdiği için söylüyo ama teklif almak bile inana bebeğinden ayrılma korkusu yaşatıyo:2:

Ben de 4 aylık ikizlere hamileyim.Asıl olay çocuklar doğduktan sonra başlıyor zaten.Her kafadan bir ses.İnsan bunlardan bunalıyor.
Bebek bakması ağır gelmiyor aslında.Allah hepimize sabır versin.

insanları şaşırtmak hoşuma gider sorularada gyet guzel vp veririm bayılırm konuşmaya daaaaaaaaa en sinir oldğum şeyyy, çocuklarımın eline bisküvi kraker çikolata ekmek vs verip , suratlarına cins cins bakmama rağmen - aaa yemeleri gerek bebek değiler artık büyüdüler demeleri.. bende bu sefer o benim sorunum yemeklerini gayet guzl yediriorum onlara ihtiyaçları yok dorum napim.

cahil kalmışsın bebeğim heyy allhıımmm yaaaa uzun uzadıya evet ikiz değil aynı anda doğan kardeşler diyemeyiz değilmii zaten canımız burnumuzda oluyor böyle dışarı çıkınca :))

benim en çok güldüğüm yukarıdaki bütün sorulara maruz kaldım üçüzlerimde ama en çok güldüren "aaaaa üçüde aynı tarih doğumluymuş heee doğruya pardon yaaa " deyip ara ara şaşkınlık durumuna düşmeleriydi

biz ikizler bunları duyuyorsak size uzaydan gelmiş gibi bakıyorlardır sanırım

Son düzenleme:
açıkcası dışarda çok rahatsız ediliyorum pek sevmem bende ilgi toplamayı gözler üzerimdeyken kasılıyorum

açıkcası dışarda çok rahatsız ediliyorum pek sevmem bende ilgi toplamayı gözler üzerimdeyken kasılıyorum

kesinlikle ben bile ikiz olmamıza rağmen ilgiden hoşlanmıyorum,
bana yada kızlara bakıp birbirini dürtenleri görmezden geliyorum,
hele ki sizi gerçekten düşünemiyorum..

herkese merhaba
2012 yilinin hepinize mutluluk,saglik ve huzur getirmesini dilerim.ins.rabbim bebeklerinizi sagliki bir sekilde kucaginiza almayi nasip etsin
selamlar sevgiler........

slm kızlar bende 6+4 günlük ,ikizlerime hamileyim çok şükür kalp atışlarınıda gördük bende iki ayrı kesedeler arada zar varmış kısmet bakalım cinsiyetleri ne olucak merak ediyorum genelde kaç haftalık doguyorlar dr 37 haftalığı tamamlasak ii dedi korktum bende ii yıllar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…