- 2 Mayıs 2011
- 653
- 519
- 158
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
Bendede vardi sut curugu gibi değilmi dr donaxyl diye bir fitil verdi onu kullaniyorum dikkat etmek lazim canim enfeksiyonda rahim agzini inceltebiliyormus3-4 gündür hafif sarı akıntım var ama yanma kaşıntı falan yok.sizce normal midir?
inşallah bize de vız gelir zaten çok korkmamak lazım korkunun ecele faydası yok panik yapmaktan iş yapamaz insan bir yerden sonra.Canim corap giydirmedigin surece patikli altlar gaz yapıyor bebekte.ben kimsesiz bebeklerde çalıştım bir donem bebek konusunda hayli tecrubeliyim 2 bebek bana viz gelir gibi geliyor öyle oluyorduki 25 bebege tek başıma bakıyordum mamasindan tutunda banyosuna varana kadar hey gidi gunler rabbim orada alistirdi beni anliyacaginiz oyle sicak olur vs demeyin cocuk hareketlendikce gaz doluyor içine ince pazen battaniyelerle sarmak gerek bebegi
Tabiki ben erzrmdayim malum buranin yazi pek olmaz geceleri bebekler cok rahatsizlanirlardi ayakli kilotlu corap ayakl pantolon kadife tulum giydirip sarar biraz da kimyon cayi icirirdik sabaha kadar misil mışıl uyurlardi miniklerinşallah bize de vız gelir zaten çok korkmamak lazım korkunun ecele faydası yok panik yapmaktan iş yapamaz insan bir yerden sonra.
patikli altların içine de çorap giydirmek gerek o zaman.
duruma göre hareket etcez artık.canım
canım arkadaşın dediğini yapıcam ben de.göbeği düşene kadar zıbın patikli alt.göbek dustukten sonra uzun kollu body biraz kendini toparlayana kadar.sonra da kısa kollu body.patikli alt sureklı giydırırım ama cunku corapsız duramaz ne kadar sıcak olsa da.çoraptansa patıklı alt daha iyi.duruma gore uzerıne penye yelek gıydırırız.
canim elinde senin icin ya da bebek icin ne kadar sampuan bakim kremi pisik kremi vs varsa onlarin icindekiler bolumunu bir atabilirmisin bana fotograf cekip. Ben de bir liste var. Bebek urunlerinde olmamasi gerekenler diye uzunca bisey buraya yazamadim. Sen atarsan ben bir karsilastirayim. Ozellikle bubchen in kini filan. Evde dalin varsi bir baktim listedekilerden bir iki tanesi cikti malesefvee minirome ve babymall siparişlerim eksiksiz geldi hanımlar.
merak edenler vardı.
masalcini canım sudokrem 125 lik geldi:))
üstelik minirome norbal boyutta 2 adet sebamed ürününü şampuan ve banyo köpüğünü hediye koymuş.300 tl lik bir alışverişe jest yapmışlar.
her ikisi de ups le geldi.
avent biberonlarım da dahil tüm ürünler aynı sipariş ettiğim gibi.
babymall büchen bakım çantası da geldi.içindeki ürünler biliyosunuz normal ebatta ürünler.az yani.ama büchen ler tek tek çok pahalı.ben biraz da çantası yedekte dursun lazım olur diye aldım.
başka bakım çantası alacağım çünkü.sağlam ve geniş:))olmalı ki ikizlerin tüm ıvırzıvırını toplasın.
bir bebekle dışarı giderken bile tıkabasa dolduruyodum çantayı.şimdi iki katı olacak tabi çanta büyük olmalı.
neyse aklınıza takılan olursa yine paylaşırım.
lcw den aldıklarım var bir gelmeyen.sanırım gün içinde gelirler.
outletinden indirimli body ler pijama üstleri kapişonlu hırka,alt eşofman filan aldım ki hepsi indirimliydi.
mağazalarında kalmıyor bu ürünler ama sitede var.üstelik ilk üyelikte %10 indirim verdiler.uyguna geldi aldıklarım.
birer tane 14.90 lık pijama bile var içlerinde.
2 li zıbın body ler var 11.90 a.
aynı ürünleri mağazasında 14. 90 mı 19 90 mı öyle bişeye satıyolar.o zaman almıştım bi tane erkek için.
şimdi kıza aldım.
bu önden çıtçıtlı bodyleri önermiştim hatırlıyosanız.hem ince penye hem yarım kol.evde iyi olacak.
Oy kıyamam miniklere hiç. Benim doğum yaza gelecek ama gelecek kışa Aklımızda bulunsun ben ankaradayım Erzurum kadar olmasa da burası da pek Ilıman sayılmaz.Tabiki ben erzrmdayim malum buranin yazi pek olmaz geceleri bebekler cok rahatsizlanirlardi ayakli kilotlu corap ayakl pantolon kadife tulum giydirip sarar biraz da kimyon cayi icirirdik sabaha kadar misil mışıl uyurlardi minikler
40 ı çıkana kadar uzun kol body ve patikli alt giydiler, yüzlerini yoldukları için de ellerine de eldiven taktık. Benim evim öğleden sonra çok güneş alıyor o yüzden yazları evin içi sıcaktan fırlıyor. Eee bir de bebekler küçük diye cam kapı çok fazla açamadık cereyan yapar hasta olurlar diye. O yüzden öğle saatlerinde uyanık oldukları zaman patikli altlarını çıkartıyordum öyle kısa kol body ile bir süre tutuyordum ki serinlesinler. Çünkü diğer türlü isilik oldular benimkiler sıcaktan. Dışarısı 40 derece, evin içi 30 dereceyken niye üşüsün bebişler dimi. Akşamları ve gece uyurken tabii ki uzunkol body ve patikli alt giydirdim ama onların da penyeleri yazlıktı ince penyeydi yani. Üstlerine de penye battaniye kullandım. Bebişleri de sıcaktan bunaltmamak lazım diye düşünüyorum.o sıcaklarda üstünde sadece yrm kol body ile mi durdurdun ?uzun kol tulum giydirmedin mi üzerine?
yazın yenidoğan bebek nasıl giydirilir bilmiyorum valla bende:))
oğlum aralık kış bebeği idi.yaza vardığımızda da 6-7 aylık olmuştu kendini kurtarmıştı
40 çıktıktan sonra evde nasıl durdunuz alt kısmını?patikli alt giydirmişsindir heralde
hemen de çıplatılmaz değil mi bebişler:))
Gaz yapan patikli altlar değil ki önemli olan ayağının üşümemesi. Ayakları üşüdüğü zaman gaz sancısı oluyor bebekte. Yazın sıcağında patikli altın üzerine bir de çorap çok fazla olur bence. Ha evet serin havalarda haklısınız sadece patikli altla ayakları üşüyebiliyor o zaman çorap da giydirmek gerekebilir. Aslında bir oda termometresi edinmek gerekli, bende dijital termometre var çok işime yarıyor bu konuda. Bazıları odanın nemini de gösteriyor o daha da iyi olabilir. Oda sıcaklığına göre ayarlarsınız giyimini, zamanla alışıyor insan. Bulunduğun ile göre mevsimsel farklar da var tabii, bunu da göz ardı etmemek lazım.Canim corap giydirmedigin surece patikli altlar gaz yapıyor bebekte.ben kimsesiz bebeklerde çalıştım bir donem bebek konusunda hayli tecrubeliyim 2 bebek bana viz gelir gibi geliyor öyle oluyorduki 25 bebege tek başıma bakıyordum mamasindan tutunda banyosuna varana kadar hey gidi gunler rabbim orada alistirdi beni anliyacaginiz oyle sicak olur vs demeyin cocuk hareketlendikce gaz doluyor içine ince pazen battaniyelerle sarmak gerek bebegi
Canım çok olur çocuklar isilik olur. Doktorların dediği sizin giydiğinizden bir kat fazla olsun o kadar.Okudukca sayfalari ne cok merak ettigim sey cikti.deneyimli anneler cevaplarlarsa cok sevinirim.benim ilk cunku.su oto koltugu olayina bende takildim.kaliteli olsun diyorum pahali oluyor ucuzlari da icime sinmiyor.0-13 kilo arasi diyor.bu kilo ortalama 2.5 yas civari etmez mi?eger oyleyse cok da ucuz olmasa daha mi iyi olur.sonra emzirmede yara olmasi konusunda gogus uclari kullanilmaz mi yara olmaya basladi zaman.bir de benim gogus ucum cok iri sut gelince daha da buyurse bebegimin agzina sigar mi?son birsey de ben uzun kollu citcitli body cok aldim.iki kat ustuste giydiririm diye dusunmustum.haziran gibi dogum olsa mersinde yasiyorum.yazin cok sicak oluyor.iki kat alt ve ust cok kalin mi olur?
canim gogus sut doldugu zaman meme ucu irilesmez sadece gogus dolgunlasir.yara olmamasi.icin krem kullan lansinoh kullandim ben ama genede yara oluyo bebek emdikce alisiyo gogsun ancak oyle yara olmamaya basliyo.gogus ucuna takilan aparatlardan dene ama kocaman oluyo ucu benim bebegim alamadi onu.sakin bebegi okadar giydirme hasta olmasin derken havale gecirttirirsin.kisa kollu bile giyer.bebegin o sicaklarda.kendi.giydiginden bi.kat fazla giydirirsinCanım çok olur çocuklar isilik olur. Doktorların dediği sizin giydiğinizden bir kat fazla olsun o kadar.
yanlis.yaziya alinti yapmisim.senin icin yazmistim canimOkudukca sayfalari ne cok merak ettigim sey cikti.deneyimli anneler cevaplarlarsa cok sevinirim.benim ilk cunku.su oto koltugu olayina bende takildim.kaliteli olsun diyorum pahali oluyor ucuzlari da icime sinmiyor.0-13 kilo arasi diyor.bu kilo ortalama 2.5 yas civari etmez mi?eger oyleyse cok da ucuz olmasa daha mi iyi olur.sonra emzirmede yara olmasi konusunda gogus uclari kullanilmaz mi yara olmaya basladi zaman.bir de benim gogus ucum cok iri sut gelince daha da buyurse bebegimin agzina sigar mi?son birsey de ben uzun kollu citcitli body cok aldim.iki kat ustuste giydiririm diye dusunmustum.haziran gibi dogum olsa mersinde yasiyorum.yazin cok sicak oluyor.iki kat alt ve ust cok kalin mi olur?
Benim sorum değildi o ama :)))canim gogus sut doldugu zaman meme ucu irilesmez sadece gogus dolgunlasir.yara olmamasi.icin krem kullan lansinoh kullandim ben ama genede yara oluyo bebek emdikce alisiyo gogsun ancak oyle yara olmamaya basliyo.gogus ucuna takilan aparatlardan dene ama kocaman oluyo ucu benim bebegim alamadi onu.sakin bebegi okadar giydirme hasta olmasin derken havale gecirttirirsin.kisa kollu bile giyer.bebegin o sicaklarda.kendi.giydiginden bi.kat fazla giydirirsin
okurken fatkettimde yanlis yere tiklamisim kusura bakmayinBenim sorum değildi o ama :)))
Tabiki ben erzrmdayim burada yaz pek olmazGaz yapan patikli altlar değil ki önemli olan ayağının üşümemesi. Ayakları üşüdüğü zaman gaz sancısı oluyor bebekte. Yazın sıcağında patikli altın üzerine bir de çorap çok fazla olur bence. Ha evet serin havalarda haklısınız sadece patikli altla ayakları üşüyebiliyor o zaman çorap da giydirmek gerekebilir. Aslında bir oda termometresi edinmek gerekli, bende dijital termometre var çok işime yarıyor bu konuda. Bazıları odanın nemini de gösteriyor o daha da iyi olabilir. Oda sıcaklığına göre ayarlarsınız giyimini, zamanla alışıyor insan. Bulunduğun ile göre mevsimsel farklar da var tabii, bunu da göz ardı etmemek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?