IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

canım ne güzel yazmışsın okurken duygulandım.doğru söylüyorsun sağlıkla zamanında doğsunlar da gerisi önemli değil.benim aklıma başlarda gelmiyordu böyle şeyler amaçevreden duydukça kafaya takar oldum.elbet Allah yardım eder.hayırlısıyla o günler gelsin de.

canım cvp için teşekkürler.çok canım sıkılmıştı bu duruma oturdum yazdım.doğru diyorsun önemli olan belli bir düzen oturtmak inş.sonra her şey yoluna girer.ben çalışıyorum zaten muhtemelen 6-7 ay ucretsız ızın alırım.o arada çoğu şey oturur inş.yalnız ıkı bebege tek bakıcı da bakmaz sanırım.neyse o gunler hayırlısıyla gelsın de elbet bulunur bır yol.yeter kı zamanında sağlıklı doğsunlar.

aynen saglikla dogsunlar haftalarini en guvenilir yerde icimizde doldursunlar. Icimizdeki kipirtilari 38. Haftaya kadar hissedelim insaAllah sonrasi Allah kerim. Koklasa koklasa bakariz

kraft nitro biraz dar gibi değil mi?bi süre sonra bebekler sığamıyormuş.
pierre cardinin hangi modeline baktın ki.gerçi ben daha bu arabaları tam araştırmadım.
zaten yakından da görme imkanım yok.
bir kraft nitro bir de dandik bir iki markanın hantal arabalarından gördüm.

benim üye olduğum bir grupta önerilen markaları alt alta yazayım da bunları inceleyenlerimiz fikirlerini belirtsin.

-kraft nitro
-kanz
-pierre cardin
-peg prego
-baby max
-sunny

bunlar en çok kullanılan markalar tabi fiyat olarak te en uygunları.
aparatlar ile birleştirmek çok sağlıklı değil sanırım.bebekler ağırlaştığında bu aparat sağa sola kaymaya neden oluyormuş.
bu sebeple vazgeçtim ben.hem de iki araba arasında baya mesafe oluyor.tek avantajı istenildiğinde arabaları ayırabilmek.
babymaz ın uç tekerlekli modelini çok çok tavsiye edenleri okudum.sanılanın aksine denge problemi olmayan devrilmeyen çok rahat sürüşlü bir araçmış.
peg pregolar 1000 1200 civarında.bunu da önerenler vardı.

görmeden seçmek te zor.nasıl alacağız bilmem.o sebeple görenlerin fikri önemli.
ben doğumdan sonra alacağım.acele etmeye gerek yok.
ama ne alacağımızı belirlersek daha iyi olur rastgele almamış oluruz.

anakucağı ne marka düşünüyosun canım.
incelediklerin varsa yazarmısın?

sıkma canını.
herkes nasıl bakıyorsa biz de bakacağız.
ben de duyuyorum bu sözleri.
söyleyemeyenler de acıyarak bakıyor:))
destek olacak annemin olmadığını da bildiklerinden acıyorlar haliyle ,e bi de oğlum var okula giden.
uykuları kaçırıyorum geceler boyu düşünmekten.
mesela bugün de saat 03 ten beri uyanğım.
bakıcı benim de kafamı kurcalayan en büyük sorun.
oğluma da baktırdım biliyorum kolay değil.
Allah temiz vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.
Böyle dua etmekten başka şansımız yok.
tek bakıcı bakar mı bilmiyorum ben de.
deneyip göreceğiz.

e-bebek ten alışveriş yapan var mı?
biraz pahalı ürünler bence.
aynı ürünün başka yerde fiyatı çok farklı olabiliyor.
az önce gözüme çarptı.unibaby 12 li paket heryerde 40-45 tl.
burası 63 e satıyor.
eee biraz fazla değil mi bu fark.
biberonlarda da öyle.
çok güzel indirim yaptığı ürünler de hemen tükeniyor.yakalamak ne mümkün.

bakar niye bakmasın. ona göre anlaşırsın sen de. aslında iki bebeğe bakılır onda sıkıntı yok. ama ne bileyim üstüne bir de ev temizliği falan yapamaz muhtemelen. yaşamadan bilemeyiz bazı şeyleri ben kendi adıma da hep öyle diyorum yaşayıp göreceğiz...

evet dikkatle incelendiğinde bazı şeyler gerçekten çok pahalı. ben hem onun hem de babymall un mağazalarına gittim. babymall daha kapsamlı ve fiyatları daha uygun. sipariş verirken de ürün bazlı incelemek lazım hangisi daha uyguna geliyor diye...

merhabalar arkadaşım hemen bakmaz filan deme nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama öyle becerikli gözü pek bakıcılar var ki inşallah sana da denk gelir iyi bir bakıcı benimkiler de ikiz bi de benim iki yaşını martta dolduracak bi oğlum var evet ücretsiz izin alacağım belki başlarda annemler filan da gelir ama bi süre sonra bana kalacak hepsi bakıcımla da konuştum ücretini birazdaha artırarak tüm gün yaptık şimdi erken doğum riski var çünkü sağolsun hem çocuğa bakıyor hem az bi temizliğimi yapıyor ilerde yemeklere de yardım edebilir Rabbim sana da aklı başında vicdanlı bir bakıcı nasip eder inşallah daha şimdiden nasıl bakacağım diye tasalanmayın bence Rabbim bir yol gösterir hayırlısıyla Allah kolaylıklar versin tüm annelere bi de özürlü çocukları olan anneler var tabi onları da düşünmek lazım

herkeslere günaydınlar bu arada bu ciğer geliştirici iğneyi olup da yan etki gören var mı arkadaşlar

aynen canim ya. Ben senin dirayetine hayranim. Zorlandigimda sen aklima geliyorsun mesela. Hadi bahar mizmizlanma insanlr hem calisip hem evladina bakip hem de senin yasadiklarini yasiyorlar diye motive ediyorum kendimi.
Ben de geceleri uyuyamiyorum. Seni ufaklik (gerci abi oluyor) mi uyutmuyor. Benim resmen simdiden uykusuzluk seanslarim basladi. 12 de yatiyorum. 3 te, 4.5 da , 6 da uyaniyorum. Aralardauyuyabilirsem ne ala uyuyamazsam sabaha kadar uyanigim. Sonra 7 de biraz uyumaya basliyorum 9 a kadar. Ben artik benimkilerin beni uyku olayina alistirmak icin yaptikla4ini dusunuyorum. :))
ebebek pahali canim. E bebegin indirimleri bile disaridaki fiyatlardan pahali olabiliyor. Bir guzel yani var gormek istedigin urunu gidip goruyorsun ona gore internetten siparis veriyorsun o kadar.

herkeslere günaydınlar bu arada bu ciğer geliştirici iğneyi olup da yan etki gören var mı arkadaşlar
gunaydin ,
sizin haftalar bizimkilerden ileri masallah. biz daha gelemedik o haftalara. Siz igneyi oldunuz mu yoksa. Erken dogum durumunuz mu var.

bence e bebekten iyice incelemeden bişey almayın fiyat konusunda yani.
ben uzun uzadıya bakmadım ama aldığım ürünlerin fiyatı orada da gözüme çarpınca fark ettim farkı diyeyim:))

canım sağol.
ben oğlumu büyütene kadar çook sıkıntı çektim.bu işler zor işler.
yanında desteğin yoksa gerçekten zor.
ikiz bebek olduğunu öğrendiğimde ne yalan söyleyeyim uzun müddet kendime gelemedim.
en büyük korkum da eşime bana bişey olsa ortada kalırlar diye kafaya taktım.
kaç gece böyle uykularım kaçtı sayılmaz.
bu gece de işte böyle döne döne bunları geleceğimizi düşündüm.
üstelik çok ağrım da var.işe zor geliyorum.çok baskı hissediyorum kasıklarımda.
bel fıtığım da zorluyor.ben resmen ağırlaştım yani:))
yemek var,temizlik var çamaşır var.var da var.bitmiyo ki.
birden ağırlaşınca kendimden de korktum ben ya.o sebeple bu ıvır zıvır alışveriş bitsin istiyorum.
dursunlar bi kenarda,kafam rahat olsun.yoksa kim gidip alıp getirecek bana eksikleri(

e bebek güzel site ama pahalı.
ama avent pompayı iyi fiyata verdi pazar günü.
aventin olumsuz yorumları olmasa alıcaktım son anda vazgeçtim.
eşim çok ısrar etti bak al sonra arattırma diye ama ben kesin emin olamayınca almadım.

vee minirome ve babymall siparişlerim eksiksiz geldi hanımlar.
merak edenler vardı.
masalcini canım sudokrem 125 lik geldi:))
üstelik minirome norbal boyutta 2 adet sebamed ürününü şampuan ve banyo köpüğünü hediye koymuş.300 tl lik bir alışverişe jest yapmışlar.
her ikisi de ups le geldi.
avent biberonlarım da dahil tüm ürünler aynı sipariş ettiğim gibi.
babymall büchen bakım çantası da geldi.içindeki ürünler biliyosunuz normal ebatta ürünler.az yani.ama büchen ler tek tek çok pahalı.ben biraz da çantası yedekte dursun lazım olur diye aldım.
başka bakım çantası alacağım çünkü.sağlam ve geniş:))olmalı ki ikizlerin tüm ıvırzıvırını toplasın.
bir bebekle dışarı giderken bile tıkabasa dolduruyodum çantayı.şimdi iki katı olacak tabi çanta büyük olmalı.
neyse aklınıza takılan olursa yine paylaşırım.
lcw den aldıklarım var bir gelmeyen.sanırım gün içinde gelirler.
outletinden indirimli body ler pijama üstleri kapişonlu hırka,alt eşofman filan aldım ki hepsi indirimliydi.
mağazalarında kalmıyor bu ürünler ama sitede var.üstelik ilk üyelikte %10 indirim verdiler.uyguna geldi aldıklarım.
birer tane 14.90 lık pijama bile var içlerinde.
2 li zıbın body ler var 11.90 a.
aynı ürünleri mağazasında 14. 90 mı 19 90 mı öyle bişeye satıyolar.o zaman almıştım bi tane erkek için.
şimdi kıza aldım.
bu önden çıtçıtlı bodyleri önermiştim hatırlıyosanız.hem ince penye hem yarım kol.evde iyi olacak.

Ben de 15 temmuzda doğum yapmıştım. Askılı almayın bence pek kullanılmıyor. Dediğiniz doğru ilk 40 gün uzun kollu giydiriliyor. Kırkı çıktıktan sonra da kısa kol lazım oluyor geçen sene çok sıcak olmuştu hava. Ayrıca kısa kollu body leri serin havalarda ve kış aylarında içine atlet olarak kullanıyorum ben, o yüzden hem kısa hem uzun kollu bodylerden alabilirsiniz bolca. Atlet tipi bodyler de var yine alttan çıtçıtlı onlar da içe giydirmek için iyi oluyor. İnce askılı bodyleri sevmedim ben, pek kullanamadım.

o sıcaklarda üstünde sadece yrm kol body ile mi durdurdun ?uzun kol tulum giydirmedin mi üzerine?
yazın yenidoğan bebek nasıl giydirilir bilmiyorum valla bende:))
oğlum aralık kış bebeği idi.yaza vardığımızda da 6-7 aylık olmuştu kendini kurtarmıştı
40 çıktıktan sonra evde nasıl durdunuz alt kısmını?patikli alt giydirmişsindir heralde
hemen de çıplatılmaz değil mi bebişler:))

tamam canım çok sağol senın tecrubelerın gercekten çok işime yarıyor:)

canım
canım arkadaşın dediğini yapıcam ben de.göbeği düşene kadar zıbın patikli alt.göbek dustukten sonra uzun kollu body biraz kendini toparlayana kadar.sonra da kısa kollu body.patikli alt sureklı giydırırım ama cunku corapsız duramaz ne kadar sıcak olsa da.çoraptansa patıklı alt daha iyi.duruma gore uzerıne penye yelek gıydırırız.

Canim corap giydirmedigin surece patikli altlar gaz yapıyor bebekte.ben kimsesiz bebeklerde çalıştım bir donem bebek konusunda hayli tecrubeliyim 2 bebek bana viz gelir gibi geliyor öyle oluyorduki 25 bebege tek başıma bakıyordum mamasindan tutunda banyosuna varana kadar hey gidi gunler rabbim orada alistirdi beni anliyacaginiz oyle sicak olur vs demeyin cocuk hareketlendikce gaz doluyor içine ince pazen battaniyelerle sarmak gerek bebegi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…