- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
- 448
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
yani şöyle söyleyeyim canım tabi gereksiz ve hamileliğe uygun olmayan ilaç kullanılmamalı. ama çok hastaysan ve bebeği de etkileme riski varsa ben o aşamada kullanma taraftarıyım tabi doktor kontrolünde. uzın süreli hastalık seni de güçsüz bırakıyor o da kötü. yılbaşı öncesi belki ilk üç ayındaydın ondan kullanma demiş olabilir. ben geçen haberlerde de gördüm kadın hamile hastalanmış baya doktorun verdiği ilaçları da kullanmamış kadını da bebeği de kaybetmişler. allah korusun...Yıl aşı dan bir gün önceki kontrolümde aşırı kar vardı,arabayı çıkaramadık.bide üstüne taksi bulamadık hiç bi şekilde.bşzde otobüs minibüs güzergahına kadar yürüyüş yapmış olalım dedik.orda da hem gidişte hem dönüşte çok fazla bekleyince o hün resmen iliklerime kadar donmuştum ve çok ağır bi öksürüğe yakalandım.öksürdükçe içim dışıma geliyodu büve tam 1 ay sürdü.dr hanımda usrarla ilaç kullanamazsın,bebeklerin organ gelişimi dedi durdu.ama ben resmen bittim tükendim o zaman.işkence gibiydi.ondan sobra değiştim dr umu zaten.dur bakim,haftaya gittiğimde görüşeyim bunu olmadı.
ben şimdiden aşağı yukarı öyle uyuyorum. hayır aşırı kilo da almadım. niye böyle göğse fazla baskı var anlamadım. doktorum da çok gerçekçi sağolsun bundan sonra artarak devam edecek dedi :)))Oğlumda 6. Aydan sonra yarı dik uyuyodum o yüzden.bunlarda oturur vaziyettemi olur nolur bakalım
en iyisi anakucağı olur çünkü çok küçükler tutarken bile bir yerleri incinebilir gibi geliyor bana, ama içi çukur olan değil bence yatay olanlardan alın.onlarda bebek hiç rahat değil bence.arkadaşlar bir şey sorucam.şimdi bebekleri hastaneden eve getirirken ana kucağına mı koyucaz :) benim 1 bucuk saatlık bı mesafede olucak.bebişler ilk doğduklarında rahat ederler mi ki o ana kuxaklarının içinde.hani arabaya bağlanabilen anakucaklarında?
ben zaten alerjik rinit hastayım her gün 50 defa hapşırık kaşıntı derken hamilelik yaradı galiba daha az şimdi.zaten bazılarının gebelikte hafiflermiş.aynen güzelim.resmen alerjik rinit gibi alerjik nezle şeklinde.sinir bozucu.hamdolsun yinede,Rabbim başka dert vermesin
Benimkide yoktan var olduben zaten alerjik rinit hastayım her gün 50 defa hapşırık kaşıntı derken hamilelik yaradı galiba daha az şimdi.zaten bazılarının gebelikte hafiflermiş.
inşallah zorlamadan geçer.çok zor çünkü ben artık hapşırmaktan yoruluyodum iş yapmaya dermanım kalmıyodu.Benimkide yoktan var oldu
İç astarı siyah olduğu için çektim ama inan fotodan hiçbirşey anlaşılmıyor :) şöyle tarif edeyim sana içi tek bölmeli ama bir tarafta ikili cep diğer tarafta tekli cep yapmışlar. Bu cepler kullanışlı oluyor bez, alt açma pişik kremi vs koyuyorum ben kıyafetlerin içinde bulmak zorunda kalmıyorum. Çantada alt açma bezi koymuşlar ama onu pek kullanmıyorum ben yok denmesin diye konmuş gibi, tek kullanımlık alt açmalar daha iyi zaten. Yan cepler var gerçi onları incelemişsindir netten. Bir taraf ıslak mendil için, tam sığıyor o iyi düşünülmüş. Diğer tarafta termo göz, biberonlar sığacak büyüklükte. İç hacmi yeterli geldi bana hatta tam dolmuyor bile.Ben de bu cantayi incelemistim.ama hacmini tahmin edememistim.
iyiki yazdin canim sagilasin.
aslinda icini gosteren bir foto atabilirsen cok memnun olurum mumkunse tabi.
Evet,travel system tarzı.onlarda çok hoş.ama bizimki ilk 6 ay bebek arabadı ihtiyacımız çok olmayacak dedi.doğum yaz sonuna denkgeldiği için,lohusalıktı vs bidahaki yaza doğru ancak çocuklu gezme olabilir diyo.o yüzden ana kucağı ile kışı geçirip yaza doğru baston puset tarzında daha hafif ve bagajda yer tutmayacak,portatif bişey alalım diyor.mantıklıda geldi açıkcası.bence de gerek yok temel emniyet sistemi varsa alınabilir dediğin gibi kısa süreli kullanılacak bebekler büyüyünce sığmayacaklar ona. ben hatta bebek arabasına dahil ana kucakları var arada indirime giriyor uygun bulursam bir ara onlardan almak istiyorum... birbirine entegre olabilsinler diye..
İnşallah canım,yarın bi kbb uzmanına görünücem inşallah.bi kolaylığı varsa iyi olur bu işin,fış fış kayıkçı gibi sürekli akıntı,sürekli hapşuruk..evde her köşede bi peçetem var nerdeyseinşallah zorlamadan geçer.çok zor çünkü ben artık hapşırmaktan yoruluyodum iş yapmaya dermanım kalmıyodu.
bilmiyorum ki canım kimi diyor ki ilk doğduğundan itibaren hep kullandım bebek arabası kimisi de hiç kullanmadım diyor o yüzden bilemiyorum. biz de yaşayıp göreceğiz herhalde.Evet,travel system tarzı.onlarda çok hoş.ama bizimki ilk 6 ay bebek arabadı ihtiyacımız çok olmayacak dedi.doğum yaz sonuna denkgeldiği için,lohusalıktı vs bidahaki yaza doğru ancak çocuklu gezme olabilir diyo.o yüzden ana kucağı ile kışı geçirip yaza doğru baston puset tarzında daha hafif ve bagajda yer tutmayacak,portatif bişey alalım diyor.mantıklıda geldi açıkcası.
Ya bende ikizlerle ilgili bi kitap var onda da öyle diyor.bebek arabası için 6. Ayı bekleyin diyor.bende bilemedimbilmiyorum ki canım kimi diyor ki ilk doğduğundan itibaren hep kullandım bebek arabası kimisi de hiç kullanmadım diyor o yüzden bilemiyorum. biz de yaşayıp göreceğiz herhalde.
:))) çok rahatlatmış seni. Ya kiloyla ilgili değilmiş,büyüyen rahim yukarı doğru ciğerleti sıkıştırdığı ve ciğerlerin yeri daraldığı için oluyomuş.son haftalarda bebekler aşağı inince rahatlıyomuş anne biraz dahs.öyle diyolarben şimdiden aşağı yukarı öyle uyuyorum. hayır aşırı kilo da almadım. niye böyle göğse fazla baskı var anlamadım. doktorum da çok gerçekçi sağolsun bundan sonra artarak devam edecek dedi :)))
kbb değil de direk alerji doktoruna gitsen daha iyi olmaz mı?ama ne yapacaklarki ilaçları ağır olmaz yani.bence sen burnunu tuzlu su ile yıka (kalın tuz)ve ağzını sabah akşam sirkeli su ile çalkala gargara yap bak faydasını görürsün hem dişelrine iyi gelir.hemde enfeksiyonu kırar.ben öyle yaptım hep.İnşallah canım,yarın bi kbb uzmanına görünücem inşallah.bi kolaylığı varsa iyi olur bu işin,fış fış kayıkçı gibi sürekli akıntı,sürekli hapşuruk..evde her köşede bi peçetem var nerdeyse
bende hemen almayacam ilk 3 ay aşılarına falan ana kucağıyla gider sonra alacamYa bende ikizlerle ilgili bi kitap var onda da öyle diyor.bebek arabası için 6. Ayı bekleyin diyor.bende bilemedim
Biz odaya sıcaklığı sağlasın diye antibakteriyel halıflex döşemeyi düşünüyoruz.o yüzden oda tamamen boşalıcak,halıflex döşenicek,bordür yapılacak,sonrasında mobilyalar ve dekorasyon işleri.hem yorucu hem zevkli...ben boya badana işini bitirdim şükür kaba temizlikte bitti.ince iş kaldı.
bebeklerin karyolası kurulacak,baza ve yatak gelecek odaya birde lambası değişecek.
çamaşırları yıkayıp ütülemek kaldı ama ben hala oğluma tulum ve her ikisinede kısa kol zıbın body,kolsuz body,önlük ve yelek alamadım.bir kez daha alışverişe çıkılacak yani 28.haftama geldiğimde hepsi hazır olsun istiyorum.sonrasında genelde istirahat halinde olmak istiyorum.dr 30.haftada risk başlıyor demişti o yüzden.
Ay inan okurken kusasım geldikbb değil de direk alerji doktoruna gitsen daha iyi olmaz mı?ama ne yapacaklarki ilaçları ağır olmaz yani.bence sen burnunu tuzlu su ile yıka (kalın tuz)ve ağzını sabah akşam sirkeli su ile çalkala gargara yap bak faydasını görürsün hem dişelrine iyi gelir.hemde enfeksiyonu kırar.ben öyle yaptım hep.
eczanelerde sınus rınse diye bir ilaç var yani deniz tuzu ve plastik sinus yıkama şişesi bende o şişeden var ona yapıyom tuzlu suyu(serum fizyolojik oluyo) burun deliğine dayayıp ağzını açıp sıkmaya başlıyosun diğer delikten iniyo.içerdeki alerjik sıvıyı tozu herşeyi temizliyor.
Aa senle baya ayni durumdayiz.ben de kanepeleri vermeye calisiyorum.ot.odasini bebek odasina ceviriyorum cunku.Ya işte bende bu durumlara kalmamak için o dediklerini şimdiden yapmaya çalışıyorum.sadece yıkamaları en sona bırakıcam.mobilyasını aldık,ama oda dolu olduğu için tıkış tıkış bi köşede kaldılar.şimdi odadaki eştaları elden çıkarmaya çalışıyoruz,badanadı daha 10 ay evvel yapıldı ama bordür uygulaması olacak.duvar süsleri ,dekorasyon vs.baby2go nun çukurluğu ne çok fazla nede az,sallanabilme özelliğide varmış,kumaşı,dolgulu oluşunu çok beğendim bilmiyorum tabi.biz görmeden online alışverişe çok alıştık,bıi sıkıntıda olmadı şimdiye kadar.eğer bunlarıda alırsak elimizde patlamaz inşallah
ben de bu hafta taşınma işini bitirirsem inşallah bir yük kalkacak üstümden. bana dua edin kızlar ya çok yorucu taşınmakben boya badana işini bitirdim şükür kaba temizlikte bitti.ince iş kaldı.
bebeklerin karyolası kurulacak,baza ve yatak gelecek odaya birde lambası değişecek.
çamaşırları yıkayıp ütülemek kaldı ama ben hala oğluma tulum ve her ikisinede kısa kol zıbın body,kolsuz body,önlük ve yelek alamadım.bir kez daha alışverişe çıkılacak yani 28.haftama geldiğimde hepsi hazır olsun istiyorum.sonrasında genelde istirahat halinde olmak istiyorum.dr 30.haftada risk başlıyor demişti o yüzden.
evet evet onu ben de duydum son haftalarda nefeste rahatlama olunca hatta bebekler geliyor yavaş yavaş anlamına geliyormuş :)):))) çok rahatlatmış seni. Ya kiloyla ilgili değilmiş,büyüyen rahim yukarı doğru ciğerleti sıkıştırdığı ve ciğerlerin yeri daraldığı için oluyomuş.son haftalarda bebekler aşağı inince rahatlıyomuş anne biraz dahs.öyle diyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?