evet yaptım 14 kasımda 39+4 günlükken planlı sezaryen oldu. spinal anestezi ile doğdular. ikizlerimden biri maşallah 3.750kg diğeri maşallah 3.050kg doğdu. Büyük olan küçüğü ezmiş 5 saat küvexde kaldılar. sizde maşallah deyin.Esir 27 doğum yaptın mı bebekler kıvezde kaldı mı kaç kilo doğdular planlı mı oldu acil mi gittin doktra?
Gecmis olsun canim ya, Allah kolaylik versin, bebislerin de gazi normale donsun. Senin yediklerinden de gaz olusabiliyor ama varsa cocukta gaz ne yaparsan yap oluyor. Az kalmis ins. Genelde bu aydan sonra normale doner ya. Insallah sizinkilerde en kisa zamanda normale girecektir. Allah yardimcin olsunmerhaba,
37. haftada doğum yaptım,ekim ayında,yarın 3. ayımızı dolduruyoruz,kilolarımız 4400/5115 gr. ama hala feci gaz sancısı,ıkınma yaşıyoruz. anne sütü ve mama veriyorum,üçüncü aydan çok umutluydum otsa,benim gibi sorun yaşayan var mı? bütün damlaları denedim,masaj,rezene kimyon,bana mısın demiyor,uykudan ıkınarak ve ağlayarak uyanıyorlar,var mı aynı sorunu yaşayan,yaşamış geçirmiş olan?
Maşallah ne güzel kiloları :) Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin . Darısı başımıza :)evet yaptım 14 kasımda 39+4 günlükken planlı sezaryen oldu. spinal anestezi ile doğdular. ikizlerimden biri maşallah 3.750kg diğeri maşallah 3.050kg doğdu. Büyük olan küçüğü ezmiş 5 saat küvexde kaldılar. sizde maşallah deyin.
İnşallah Allah size de nasip etsinMaşallah ne güzel kiloları :) Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin . Darısı başımıza :)
evet yaptım 14 kasımda 39+4 günlükken planlı sezaryen oldu. spinal anestezi ile doğdular. ikizlerimden biri maşallah 3.750kg diğeri maşallah 3.050kg doğdu. Büyük olan küçüğü ezmiş 5 saat küvexde kaldılar. sizde maşallah deyin.
Uzun zaman aradan sonra MERHABA,
Bir zamanlar kocaman karnimla saga sola dönemedigimden uykusuz gecen gecelerimde takip ettigim bu foruma bu kez anne olarak MERHABA!
37.haftamda 3,250 gr agirliginda kizim ve 3.400 gr agirliginda oglum dunyaya geldi. Hamileligimde toplam 9 kg almistim ve tamamindan dogumum esnasinda kurtuldum. Bebeklerim suan 3 aylik ve göbegim hic yok.
Kendisi ve esi doktor olan biri olarak ikiz hamilelere 5 tavsiyem var.
1) Günde 3 lt su ictim. Sabah sisemi esim doldurur yanima koyardi ve aksama kontrol ederdi
2) Hamileligimde stresten uzak durdum. Kanamam veya rahim agzi acilmam olmadigi halde sik sik yatarak istirahat ettim. Ikiz gebelik oldugu icin hizli yürüyüste dahil spor hic yapmadim. Ayakta 3 saatten fazla kalmadim. Hicbir ev isi yapmadim. Her gün 1 saat yavaş tempo yürüdüm.
3) Karnim hic catlamadi çünkü sabah aksam linerac krem ve bebe yagi sürdüm.
4) Bebeklerim 3 kg dan fazla iken toplam 9 kg aldim cünkü seker, cikulata, pasta, börek, kizartma, cips, gazoz, kutu meyvesuyu gibi seyleri agzima koymadim. Hergun 1 avuc ceviz, 1 yumurta yedim ve 1 lt light süt ictim.
5) Ikiz anneleri erken dogurur muhabbetlerine kulak tikadim ve bu muhabbetleri yapanlardan uzak durdum.
Dogum yapan arkadaslara ikiz bebek bakma sabri:) ve tez vakitte ikiz annelik logusa bunalimindan cikmalarini(ben 2 ayda zor ciktim!) ve dogum yapmamis arkadaslara hayirli dogumlar dilerim.
İkiz anneleri, hayat nasıl gidiyor? Kızlarım 5,5 aylık oldu. Hayat tabi ki çok yoğun geçiyor. Sabah bir başlıyoruz, yedir içir uyut alt depiştir üst değiştir banyo derken sekizde yatıyorlaa ama o saate kadar bitiyorum resmen. Ufak ufak sebZe meyve yoğurt tattırmaya başladım. Hala meme+mama gidiyoruz. Çok hareketliler, sürekli kucakta gezmek istiyorlar. Henüz dönemiyorlar ama. Diş sıkıntımız var ama dişler yok henüz. Gündüz uykuları çok düzensiz bazen bir saat bazen de yirmi dakika uyuyorlar, bölük pörçük olunca ben de hiç bir şey yapamıyorum.
Sizinkiler nasıllar?
BENDE AYNI DURUMDA SAYILIRIM BENDE DE EKSTRA 5 yaşında ablaları var ayrıca tek başıma bakıyorum yalnız annem 3 haftada 1 hafta kafayı yemeyim diye geliyo bende bizimkilerin uyku sorunları konusunda düşünüyordum acaba ben mi uyutamıyorum ya da doymuyorlar mı diye uykuya çözüm bulursanız yazın herkese kolay gelsinhahaha aynen benim durumumu yazmışsın ama ekstra olarak ben birde çalışmaya başladım
BENDE AYNI DURUMDA SAYILIRIM BENDE DE EKSTRA 5 yaşında ablaları var ayrıca tek başıma bakıyorum yalnız annem 3 haftada 1 hafta kafayı yemeyim diye geliyo bende bizimkilerin uyku sorunları konusunda düşünüyordum acaba ben mi uyutamıyorum ya da doymuyorlar mı diye uykuya çözüm bulursanız yazın herkese kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?