Kizlar gecen hafta ayin 25. Inde dogum yaptim.. o kadar odemim vardiki goren herkes sok oldu.. hemsireler sokta.. ebe desen kitlendi kaldi :-( neyse... hayirlisiyla dogum yaptim cok sukur.. Cuma eve ciktik ama bebekler kuvezde kaldi.. 34 te dogum oldugu icin gelisimleri daha tamamlanamamis.. sanirim haftaya cikacaklar... dualarinizi esirgemeyin lutfenn.. rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah
Kizlar gecen hafta ayin 25. Inde dogum yaptim.. o kadar odemim vardiki goren herkes sok oldu.. hemsireler sokta.. ebe desen kitlendi kaldi :-( neyse... hayirlisiyla dogum yaptim cok sukur.. Cuma eve ciktik ama bebekler kuvezde kaldi.. 34 te dogum oldugu icin gelisimleri daha tamamlanamamis.. sanirim haftaya cikacaklar... dualarinizi esirgemeyin lutfenn.. rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah
Arkadaşlar selamlar,
Bu 5. aşılamam, daha önce 12. hafta bir düşüğüm oldu, genetik test, kan pıhtılaşması, anti kardiyolipin, patolojik her türlü test yapıldı ama sebep bulunamadı. Bir kez de kimyasal gebeliğim olmuştu. İlk hamileliğim tek bebekti, hiçbir ağrı kanama vs hiçbirşey olmamıştı ve cinsiyetini öğrenme hevesiyle gittiğimizde kalbinin durduğunu öğrendik. Bu sefer ikiz gebelik ve yoğun bir kanamam oldu. Fakat bir yandan bu haftalarda kanama çok olurmuş ikiz gebelikte.. Lütfen tecrübesi olan arkadaşlar cevap yazsın, normalde akşam en geç 11-11,5'ta uyumuş olurdum, şuan uyuyamıyorum, düşünemiyorum, zaten kendimi yormayıp genel olarak yatıp dinleniyordum, şimdi ilaçları alıp yatıp bekliyorum sadece..((
Arkadaşım önceki düşüğünden dolayı tedirginsin doğal olarak.
Ama merak etme sen de muhakkak bilirsin her kanama düşükle sonuçlanmaz.
Sular seller gibi kanaması olup da bebeğini/bebeklerini sağlıkla kucağına alan nice anne var.
Benim şükür rabbime öyle bir sıkıntım olmadı ama içini ferah tut.
Hayırlısı ile evlatlarını kucağına alırsın inşallah.
Arkadaşlar selamlar,
Ben de ikiz gebeyim.. 3 gün önce doktor kontrolüm vardı, 7+6'ydım kontrole gittiğimde (bu arada az önce hamilelik takvimi açtım ama nedense 11 hafta gösterdi beni, herhalde bilmediğim bir sebepten).. Herşey yolundaydı kalp atışları vs.. Eve döndükten 2-3 saat sonra kanama başladı, koyu bir kan değil açık renkti, kanama boyunca 2 ped dolu dolu kullandım. Ayağa kalktığım anda sızmaya başlıyordu. Kanama başlayınca hemen hastaneye gittik, bebekler yerinde hamdolsun, keselerin etrafında bir sıkıntı yok çok şükür. Rahimde yoğun bir kanama vardı, doktor şuan için birşey söylemeyiz, bu normal bir kanama değil, şuan risk altındasın, bu haftalar ya hep ya hiç senin için dedi. Kendi doktorum Bahçeci'den Burçak Hanım, fakat acil olarak Florance N.'e gittik, doktor Faruk Bey'di, Burçak Hanımla görüştüler ve iğne yapıldı+ 2 gün endol + günde 2 kez 200mg progestana başladım ağızdan. İğne ve ilaçlardan birkaç saat sonra kanama kesildi.. Bu arada aşılama ile hamile kaldım, kanamadan önce sadece folic asid ve coraspirin kullanıodum. Buradan başka bir ikiz gebelik grubunu okumuştum geçen hafta, 7. hafta civarı kanama geçirip hamileliği devam etmekte olanlar vardı.. Grubu aradım fakat bir türlü bulamadım.. Etraftan çok duydum ikiz gebelikte kanaması olan fakat gebeliği devam eden, hatta 9 ay kanaması olan var. Eğer burada da kanama geçirmiş olanlar varsa kısaca tecrübelerini paylaşabilir mi rica etsem? Böylelikle benim gibi panikle çırpınan başka arkadaşlar olursa onlara da yardımcı olur..
Bu 5. aşılamam, daha önce 12. hafta bir düşüğüm oldu, genetik test, kan pıhtılaşması, anti kardiyolipin, patolojik her türlü test yapıldı ama sebep bulunamadı. Bir kez de kimyasal gebeliğim olmuştu. İlk hamileliğim tek bebekti, hiçbir ağrı kanama vs hiçbirşey olmamıştı ve cinsiyetini öğrenme hevesiyle gittiğimizde kalbinin durduğunu öğrendik. Bu sefer ikiz gebelik ve yoğun bir kanamam oldu. Fakat bir yandan bu haftalarda kanama çok olurmuş ikiz gebelikte.. Lütfen tecrübesi olan arkadaşlar cevap yazsın, normalde akşam en geç 11-11,5'ta uyumuş olurdum, şuan uyuyamıyorum, düşünemiyorum, zaten kendimi yormayıp genel olarak yatıp dinleniyordum, şimdi ilaçları alıp yatıp bekliyorum sadece..((
Deepdiver ; canım öncelikle hayırlı olsun hamileliğin.Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. Geçen yıl bu zamanlar bende seninle aynı duyguları yaşıyordum.5.haftamda kanamam başlamıştı.ben yine olmadı üzüntüsünü yaşarken hamile olduğumu öğrendim kanamam olmasına rağmen,hemen ilaçlara iğnelere başladık.sürekli yattım ve bol bool su içtim.
Defalarca yoğun kanama şikayetiyle,bu defa kesin gitti kuzucuklarım diyerek hastaneye koştum.ama her seferinde kalp atışlarını duyup evimize dönüyorduk.hatta bi kaç kez hastanede bile yatmıştım kanamam durmadığı için.
Ne zaman kesildi diye sorarsan 4. Ayın sonunda.ama ben hep aynı korkuları yaşadımşimdi miniklerim benimle 5 ayları bitti bile Allahımın bağışlasın.
Rabbim seni de kavuştursun inşallah yavrularına.korkma doktoruna güven ve dua et bol bol.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Zuzu, çok ama çok teşekkür ederim duyarlı davranışın ve cevabın için.. Tavsiyene uyacağım, yaptığım araştırmaya göre bu haftalarda kanama oldukça sık görülen bir durummuş.. Bunu bilmek bayağı rahatlattı. En son 3 gün önce gittim kontrole, kanamanın olduğu bölgede pıhtılaşma var, yine kanama olabilir panik yapma dedi doktorum. İlaçlara ve dinlenmeye devam. Allah senin yavrularına uzun ve hayırlı ömür versin inşaallah, diğer arkadaşların da darısı başına, Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah :)
Zuzu, çok ama çok teşekkür ederim duyarlı davranışın ve cevabın için.. Tavsiyene uyacağım, yaptığım araştırmaya göre bu haftalarda kanama oldukça sık görülen bir durummuş.. Bunu bilmek bayağı rahatlattı. En son 3 gün önce gittim kontrole, kanamanın olduğu bölgede pıhtılaşma var, yine kanama olabilir panik yapma dedi doktorum. İlaçlara ve dinlenmeye devam. Allah senin yavrularına uzun ve hayırlı ömür versin inşaallah, diğer arkadaşların da darısı başına, Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah :)
Arkadaşlar selamlar,
Ben de ikiz gebeyim.. 3 gün önce doktor kontrolüm vardı, 7+6'ydım kontrole gittiğimde (bu arada az önce hamilelik takvimi açtım ama nedense 11 hafta gösterdi beni, herhalde bilmediğim bir sebepten).. Herşey yolundaydı kalp atışları vs.. Eve döndükten 2-3 saat sonra kanama başladı, koyu bir kan değil açık renkti, kanama boyunca 2 ped dolu dolu kullandım. Ayağa kalktığım anda sızmaya başlıyordu. Kanama başlayınca hemen hastaneye gittik, bebekler yerinde hamdolsun, keselerin etrafında bir sıkıntı yok çok şükür. Rahimde yoğun bir kanama vardı, doktor şuan için birşey söylemeyiz, bu normal bir kanama değil, şuan risk altındasın, bu haftalar ya hep ya hiç senin için dedi. Kendi doktorum Bahçeci'den Burçak Hanım, fakat acil olarak Florance N.'e gittik, doktor Faruk Bey'di, Burçak Hanımla görüştüler ve iğne yapıldı+ 2 gün endol + günde 2 kez 200mg progestana başladım ağızdan. İğne ve ilaçlardan birkaç saat sonra kanama kesildi.. Bu arada aşılama ile hamile kaldım, kanamadan önce sadece folic asid ve coraspirin kullanıodum. Buradan başka bir ikiz gebelik grubunu okumuştum geçen hafta, 7. hafta civarı kanama geçirip hamileliği devam etmekte olanlar vardı.. Grubu aradım fakat bir türlü bulamadım.. Etraftan çok duydum ikiz gebelikte kanaması olan fakat gebeliği devam eden, hatta 9 ay kanaması olan var. Eğer burada da kanama geçirmiş olanlar varsa kısaca tecrübelerini paylaşabilir mi rica etsem? Böylelikle benim gibi panikle çırpınan başka arkadaşlar olursa onlara da yardımcı olur..
Rica ederim canım,nedemek.benimde küçük bi kanama alanım vardı hatta gittiğim başka bi dr.acaba 3üzdü de biri gelişmedimi ki falan dedi,yok dedim baştan beri iki keseydi.sonra geçti ama bebişler büyüdükçe o kanama alanını yok ediyorlar Allahın izniyle.buarada sıcak suyla duş alma ve alışveriş merkezlerinden uzak durmaya çalış.Allah a emanet olun,iyi geceler :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Korkma onlar seninse senindir zaten hiç bişi olmaz. Allahın nasibi işti kıymetli olsunlar die bazen zorlayarak verio sanırım. Benimde 7. haftada kanamam başladı. nedeni belli değildi. aynen siyah kan. sonra kahve telvesi olarak geçti. istirahat hiç kalkmadan ve o yazdığın ilaçlar. sonra hafif ayaklanmaya başladım 20 gün kadar sonra hoopp tekrar bukez hastannede yattım yine geçti ama eve çıktıktan sonrada tekrarladı. öyle harakette etmiorum hani hiç bi iş yapmıom. sonra aralıklarla tekrar tekrar derken şimdi 20. haftadayız miniklerimi hissediyorum kanama kahve rengi akıntı yine yine oluo ama onları dinliom doktora bile gitmiom bazen orda olduklarını hissedince. 7. haftamdan beri raporlarla işe de gitmiyorum. her gittiğim doktordan amudada kalksan düşecekse düşer lafını duydum. şimdide bebeklerin eşinin normalden birazcık aşağıda olduğunu söylüyorlar plasanta previa marginalıs diye bişimiş. yavrularım çok haraket edince bile kanama olurmuş. böyle şeyler diiip duruolar. herkes 16. haftadan sonra kalmaz bişi olmaz diodu çok umut ettim ama oluo. hemde bu kez büyüdükleri için daha çok oluo. ne yazıkki yapacak bişeyimiz yok içimizi rahatlatıp onlarla ilgili hayal kurmaya devam edicez. canımızı sıkmıcaz sabırla onları beklicez bigün kavuşunca tüm bu sıkıntıları unutup yolumuza miss kokularıyla devam edicez. Allah kimseyi ne evlatlarının yokluğuyla ne varlığıyla sınamasın. doktorlar çok alışık oldukları için böyle durumlara duyarsızlaşıo. bazı sözleri insanın içini ikiye yarıoo sanki halbuki durumdan bahsediolar ama... biz hep dua edelim korkma onlara kavuşcaz senin kanamalarda umarım kesilir durur. herşeyin hayırlısı gönlümüzce....
Arkadaşlar genel kilo alımlarınız nasıl..kaç kiloyla hamile kaldınız kaçar kilo aldınız..
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Arkadaşlar genel kilo alımlarınız nasıl..kaç kiloyla hamile kaldınız kaçar kilo aldınız..
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben 83 tum 10 kilo verdim sonra geri aldim tabi☺ 37.haftada dogum yaptim 93 le 👣
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Uzun zaman aradan sonra MERHABA,
Bir zamanlar kocaman karnimla saga sola dönemedigimden uykusuz gecen gecelerimde takip ettigim bu foruma bu kez anne olarak MERHABA!
37.haftamda 3,250 gr agirliginda kizim ve 3.400 gr agirliginda oglum dunyaya geldi. Hamileligimde toplam 9 kg almistim ve tamamindan dogumum esnasinda kurtuldum. Bebeklerim suan 3 aylik ve göbegim hic yok.
Kendisi ve esi doktor olan biri olarak ikiz hamilelere 5 tavsiyem var.
1) Günde 3 lt su ictim. Sabah sisemi esim doldurur yanima koyardi ve aksama kontrol ederdi
2) Hamileligimde stresten uzak durdum. Kanamam veya rahim agzi acilmam olmadigi halde sik sik yatarak istirahat ettim. Ikiz gebelik oldugu icin hizli yürüyüste dahil spor hic yapmadim. Ayakta 3 saatten fazla kalmadim. Hicbir ev isi yapmadim. Her gün 1 saat yavaş tempo yürüdüm.
3) Karnim hic catlamadi çünkü sabah aksam linerac krem ve bebe yagi sürdüm.
4) Bebeklerim 3 kg dan fazla iken toplam 9 kg aldim cünkü seker, cikulata, pasta, börek, kizartma, cips, gazoz, kutu meyvesuyu gibi seyleri agzima koymadim. Hergun 1 avuc ceviz, 1 yumurta yedim ve 1 lt light süt ictim.
5) Ikiz anneleri erken dogurur muhabbetlerine kulak tikadim ve bu muhabbetleri yapanlardan uzak durdum.
Dogum yapan arkadaslara ikiz bebek bakma sabri:) ve tez vakitte ikiz annelik logusa bunalimindan cikmalarini(ben 2 ayda zor ciktim!) ve dogum yapmamis arkadaslara hayirli dogumlar dilerim.
Canim 62 ile kaldim suan 75 im ve 28. Haftamdayim sanirim biraz diyete ihtiyacim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?