canım nasılsın??
bebişlerin nasıl??
iyilik cnm çok şükür iyiyiz bu hafta işe gidip gelemk zorunda kaldımyarın kısmetse 1 hafta yıllık izne ayrılcam ondan sonra da kısmetse doğum iznine.. artık uzun süre oturduğumda belim çok ağrıyor çünkü.sen nasılsın cnm
Çok şükür iyiyim canım benede heyet aldım 1 eylüle kadar..
Uzun zaman aradan sonra MERHABA,
Bir zamanlar kocaman karnimla saga sola dönemedigimden uykusuz gecen gecelerimde takip ettigim bu foruma bu kez anne olarak MERHABA!
37.haftamda 3,250 gr agirliginda kizim ve 3.400 gr agirliginda oglum dunyaya geldi. Hamileligimde toplam 9 kg almistim ve tamamindan dogumum esnasinda kurtuldum. Bebeklerim suan 3 aylik ve göbegim hic yok.
Kendisi ve esi doktor olan biri olarak ikiz hamilelere 5 tavsiyem var.
1) Günde 3 lt su ictim. Sabah sisemi esim doldurur yanima koyardi ve aksama kontrol ederdi
2) Hamileligimde stresten uzak durdum. Kanamam veya rahim agzi acilmam olmadigi halde sik sik yatarak istirahat ettim. Ikiz gebelik oldugu icin hizli yürüyüste dahil spor hic yapmadim. Ayakta 3 saatten fazla kalmadim. Hicbir ev isi yapmadim. Her gün 1 saat yavaş tempo yürüdüm.
3) Karnim hic catlamadi çünkü sabah aksam linerac krem ve bebe yagi sürdüm.
4) Bebeklerim 3 kg dan fazla iken toplam 9 kg aldim cünkü seker, cikulata, pasta, börek, kizartma, cips, gazoz, kutu meyvesuyu gibi seyleri agzima koymadim. Hergun 1 avuc ceviz, 1 yumurta yedim ve 1 lt light süt ictim.
5) Ikiz anneleri erken dogurur muhabbetlerine kulak tikadim ve bu muhabbetleri yapanlardan uzak durdum.
Dogum yapan arkadaslara ikiz bebek bakma sabri:) ve tez vakitte ikiz annelik logusa bunalimindan cikmalarini(ben 2 ayda zor ciktim!) ve dogum yapmamis arkadaslara hayirli dogumlar dilerim.
süpersin. Çok şükür geçti ya öyle böyle de mi daha 16 haftalıkken filan konuşuyorduk
maşallah cnm, bebişlere maşallah .) anlatsana nasıl oldu doğumun tam kaç haftalıktın kiloları falan çok merak ediyorum :)Merhabalar arkadaşlar.
19 gün önce doğum yaptım ben de.
Kızım da oğlum da iyi çok şükür.
11 kg almıştım eski kiloma düştüm. Göbüş duruyor ama o da gidecek inşallah:)
RABBİM GÖNLLÜNE GÖRE VERSİN CANIM İNŞALLAH YENİ EVLATLA SEVİNDİRSİN RABBİM SENİ ACININ TARİFİ YOK DİNDİRECEK Bİ SÖZDE YOK MELEĞİN CENNETTE SİZİ BEKLİYO ALACAK HERŞEY ALLAHTANMerhaba
doguranlar gözünüz aydın Allahım sagsalim bebeklerinizi buyutmeyi nasip etsin inşallah
daha hamile olanlar inşallah sizin de güzel haberlerinizi duyarız
benim de 4 yasinda bi kizim var ve 4 ay öncede bi oğlum oldu
ama malesef 2 gün yaşadı
acimin tarifi yok
şimdi öyle çok ikiz evlat istiyorum ki anlatamam
ancak öyle bir nebze sogur içim
kızım çok yaramaz bi cocuk ve tek başına ikizlere bakmak ne kadar zor olucak onu da biliyorum
üstelik hamileligini çok kötü geçiren biri olarak ikiz hamileliginin zorlugunun da farkındayım
ama cok istiyorum
Allahım inşallah bana da nasip eder
eder dimi?Allah büyük bu sabrimi görüyor
Merhabalar arkadaşlar.
19 gün önce doğum yaptım ben de.
Kızım da oğlum da iyi çok şükür.
11 kg almıştım eski kiloma düştüm. Göbüş duruyor ama o da gidecek inşallah:)
Amin cok tesekkur ederimRABBİM GÖNLLÜNE GÖRE VERSİN CANIM İNŞALLAH YENİ EVLATLA SEVİNDİRSİN RABBİM SENİ ACININ TARİFİ YOK DİNDİRECEK Bİ SÖZDE YOK MELEĞİN CENNETTE SİZİ BEKLİYO ALACAK HERŞEY ALLAHTAN
GÜNAYDIN KIZLAR NASILSINIZ BİZ İYİYİZ ALLAHA ŞÜKÜR SONUNDA EVİ BULDUK HAFTAYA TAŞINACAZ ALLAH İZİN VERİRİRSE
TEŞEKKÜR EDERİM CANIM İNŞALLAH HEP İYİ OLURSUNUZ BİZDE BİZDE BİZDE TABİKİMerhaba canım hayırlı olsun yeni eviniz..
Biz iyiyiz çok şükür...
TEŞEKKÜR EDERİM CANIM İNŞALLAH HEP İYİ OLURSUNUZ BİZDE BİZDE BİZDE TABİKİ
YARIN AYRINTILIYA GİDECEZ TEKRAR İBŞALLAH HERŞEY GÜZEL GİDER İYİ HABERLER VERİRİM
38 de oldu benim dogumum.bu arada herkese tekrar merhaba epeydir yoktum 4 aylik olacak kizlarim gayet guzel herseykızlar dogum yapan annişler :) 36 da mı aldılar ikizlerii ?
Arkadaşlar selamlar,
Ben de ikiz gebeyim.. 3 gün önce doktor kontrolüm vardı, 7+6'ydım kontrole gittiğimde (bu arada az önce hamilelik takvimi açtım ama nedense 11 hafta gösterdi beni, herhalde bilmediğim bir sebepten).. Herşey yolundaydı kalp atışları vs.. Eve döndükten 2-3 saat sonra kanama başladı, koyu bir kan değil açık renkti, kanama boyunca 2 ped dolu dolu kullandım. Ayağa kalktığım anda sızmaya başlıyordu. Kanama başlayınca hemen hastaneye gittik, bebekler yerinde hamdolsun, keselerin etrafında bir sıkıntı yok çok şükür. Rahimde yoğun bir kanama vardı, doktor şuan için birşey söylemeyiz, bu normal bir kanama değil, şuan risk altındasın, bu haftalar ya hep ya hiç senin için dedi. Kendi doktorum Bahçeci'den Burçak Hanım, fakat acil olarak Florance N.'e gittik, doktor Faruk Bey'di, Burçak Hanımla görüştüler ve iğne yapıldı+ 2 gün endol + günde 2 kez 200mg progestana başladım ağızdan. İğne ve ilaçlardan birkaç saat sonra kanama kesildi.. Bu arada aşılama ile hamile kaldım, kanamadan önce sadece folic asid ve coraspirin kullanıodum. Buradan başka bir ikiz gebelik grubunu okumuştum geçen hafta, 7. hafta civarı kanama geçirip hamileliği devam etmekte olanlar vardı.. Grubu aradım fakat bir türlü bulamadım.. Etraftan çok duydum ikiz gebelikte kanaması olan fakat gebeliği devam eden, hatta 9 ay kanaması olan var. Eğer burada da kanama geçirmiş olanlar varsa kısaca tecrübelerini paylaşabilir mi rica etsem? Böylelikle benim gibi panikle çırpınan başka arkadaşlar olursa onlara da yardımcı olur..
Bu 5. aşılamam, daha önce 12. hafta bir düşüğüm oldu, genetik test, kan pıhtılaşması, anti kardiyolipin, patolojik her türlü test yapıldı ama sebep bulunamadı. Bir kez de kimyasal gebeliğim olmuştu. İlk hamileliğim tek bebekti, hiçbir ağrı kanama vs hiçbirşey olmamıştı ve cinsiyetini öğrenme hevesiyle gittiğimizde kalbinin durduğunu öğrendik. Bu sefer ikiz gebelik ve yoğun bir kanamam oldu. Fakat bir yandan bu haftalarda kanama çok olurmuş ikiz gebelikte.. Lütfen tecrübesi olan arkadaşlar cevap yazsın, normalde akşam en geç 11-11,5'ta uyumuş olurdum, şuan uyuyamıyorum, düşünemiyorum, zaten kendimi yormayıp genel olarak yatıp dinleniyordum, şimdi ilaçları alıp yatıp bekliyorum sadece..((
Esir 27 doğum yaptın mı bebekler kıvezde kaldı mı kaç kilo doğdular planlı mı oldu acil mi gittin doktra?Ben sayılı günler kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?