ay cok guzel .................doruk umut guzel bence veya umut yerıne utku...............ege sevmuyom ben ya..........ama doruk guzel hayırla gelsın ınş..............
benim kızlarımın adı da ESLEM veEBRAR
ESLEM:cennet selamı demekmiş
EBRAR:özü sözü bir kimse,hayır sahibi kimse
allahım hepimizin bebişlerine sağlıklı uzun ömürler versina.s.
kızlar rabbim hepinizi sağlıkla kurtarsın yavrularını kucağınıza almayı nasip etsin vatana milllete hayırlı evlatlar yetiştirmeniz nasip etsin inş... benimde 14 aylık oğlum var mustafa emir ama kızlar n kadar zor olursa olsun bende hayırlısıyla ikizlerimin olmasını istiyorum:)haata isim bile düşündüm aybike amadiğerine isim bulamadım:)))) şimdi diyeceksinizki hele emiri büyüt kolaymı ikzlere bakması yaa napıyım insan sizleri görünce imreniyoo:))))dua edinkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5 emi
kızlar benimkilerin cinsiyetleri belli olunca karı koca isim peşine düştük... iki isim düşünüyoruz yine sünnet olduğu için..... biz ilk isimleri ecrin ve ceylin düşündük........ ikinci isimleride rana ya uygun olsun diyoruz...hani ablaya da bir uyumluluk olsun diye...... ablamızda melike rana sizce ilk isimlerimiz güzelmi.... ecrin tamamda ceylin in anlamında bir kesinlik bulamadık tereddütteyiz şimdilik...
kayra ve papatya bu ısımler hakkında gereksız yorumlar var ısımler kısmında lıbyana adlı arkadasla arastırma yaptık bız..........orayı okursanız cogu yorumların yersız old anlıcanuız.......baz kısıler yetrlı bılgfısı olmadan yorum yapmayı huner sayıyo............hep klasık ısımler olmak zorundaymış gıbı...........onemlı olan anlamının guzel olması kurandan olması dıye bısey ...............kuran ısım lugatı degıl dıyoruz hep.....................şimdı ecrın...................anlamı cok guzel bı kere sevap odul..........hedıye............bı anlamı ucret mıllet buna takmış...........arapça kokenlı bı kelıme kuranda cok yerde gecıyo................arapcada genelde bı kelımenın cok anlamı var............................anlamı guzel hedıye odul ........bırbırımıze dua ederken derız allah ecrını versın...............yanı yaptığının karsılıgını hedıyesını demek........................
ceylın dede cok yorum var...........ceylınde aslında aynı ecrın gıbı arapça ıht yuksek bı kelıme kabıle sıoy nesıl ırk..............bu anlamlara gelıyo farsca ıse cennet kapısı demek...............eskı turkce bı ısım olma ıht de var...........ama arapça düşünursek anlamı var.............zorla uydurmayla anlamını yengec yuvası yapmışlatr..........ısım konusu kımı ıcınden cıkılmaz yapıyo.................ırem adına bıle takan vatr yok koyulmaz gıbı ınsanları bu ısmı tasyanları zan altında bırakıyolar hıç hoş degıl............herkese guzel bı hayat...........bebuışlerınızle hayırlı bı hayat
yok abla herkese takılmaya niyetm yok...... ecrin in anlamı zaten belli.... ceylin le ilgili bir araştırma yeter bana... ikinici isimlerin biride ikra istiyorum...efendimize gelen ilk emir.... oku demek bunuda biliyorum...
ecrin,ecir kelimesinin ek alınca aradaki ünlünün düşmesiyle oluşan bir kelime,
aslında Allah "ecir"ini versin derken,önüne gelen ünlü ekten dolayıaradaki ünlü düşüyor,
yani kelimenin kökü ecrin değil,"ecir"dir,
bence önemli bir ayrıntı..
yazan kişinin bu konuda ehil olması gerekli...ismin kuranda geçmesi önemli deil........anlamı önemli.... bu konudada her önüne gelenin yaptığıaçıklma önemli değil..
kevsercım zaten o yazan kışıde malesef sacmalamış..............bu ısım arapça degıl dıyo zarten ısımler ılla arapça olucak degıl bızım ısımlerımızın coğu arapça farscadır............ve dedığı gıbı ceyl farsca ın kelımesı olmadan yengec demek ama ceylın arastırınca arapça bı kelıme old bılınıyo lutfen her yazılanı okumayın .............ısımler bıo kere hayvan adı olmaz dıyo ne demek aslan esat ceylan bı çok hayvan adı var koymakta sakıncalı degıl kafayı takmayın ıçınız ısınıyosa koyun..............bazıları malesef yenı ısımlere acık degıl...............lutfen ılmı bılgısı olmayan her ısmı ortaya koymasın doyorum...........neyse ben bu konuda yazmmak ıstemıyorum ..........sadece kayraya cevap vermek ıstedım...............benım kızlarımdan bırıde ınş ecrin hüma olucak............kayra kızının adı guzel rana farsca zaten melıke yı severuım............uygun ısım bulurdsun ınş.............sıra sende ara bakalım ............
bebeklerın cınsıyetlerı ve ısımlerı kısmına gır lıbyana nın lınkıne gır canım...........ceylın ecrın ısımlerı orda net var acılklaması ve yıne bıçok ısım var ordabn ısım sec.............