Ikna edemiyorum

Bence o cocuga verilen terbiyeyle alakali yetistirmeyle alakali
Şimdiki çocuklar üç terbiye alıyor, amne, bakıcı/anneanne, kreş... Ki ben kendime de güvenemiyorum çok iyi yetiştiririm tarzı. Bu çocuk da uslu aslında ama aktif tatil zehir olmuş, otel tatili en uygunu çocukla ama ben nefret ederim otel tatilinden, gece trene atlayıp Paris'ten Amsterdam'a geçme özgürlüğü mü çocuk havuzu başında beklemek mi, bu benim için geçerli tabi ki, anaç olmakla da ilgili bir durum galiba.

Kaç yaşındasiniz??? Eşiniz kaç yaşında?? Çocuk durumu artık lüks oldu konu sahibi arkadaşım.ne tam istediginiz zamanda hamile kalınabiliyor nede tedaviler hemen cevap veriyor.ne güzelde hesap yapıyorsunuz yok mayısa denk gelsin yok ağustos ta gebe kalayım gibi:) keşke bu süreç bukadar kolay olsa.ben ve çevremde bu süreç zor olduğu için bana pek kolay gelmiyor.

Neden istemedigini sorduğumda ağlarmış her yere onu da goturmemiz gerekirmis usenirmis 
Sanki bebek ağlayınca kendi mi bakacakmış
bütün yük annelerin omzunda oluyor.Aslında bu sözüyle sorumluluk almaya henüz hazır olmadığını belirtmiş çok üstüne gitme akışına bırak bakalım.

Kedi bakmakla cocuk bakmak cok farklı bir sey..Istemiyorsa bekleyin ağır bir sorumluluk sonra kocaniz vakit ayirmaz sizi birakir gezer gece yardim etmez ve ben sana soylemistim der..

şaştım kaldım..
hamilelik öyle "şu ay doğurayım, bebeğimin burcu şu olsun, baharda doğurayım yaza gezeriz" denebilecek bir şey değil.
biraz işi akışına bırakın..

Eşin dürüst olmus canim. Benim eşimde isten gelir kediyle oynardi aynen anlattigin gibi yapardi surekli kedi kedi. Simdi bebegimiz oldu yarim saat cocuga bakmayi beceremiyor. Bir yere gitmiyor agliyor durmuyor diye. Hep sikayet. Kedi zaten hareketli surekli cocuga atlamaya calisiyor kiskaniyor birde her yer tüy.. cocugun agzindan gunde belki 10 kere tuy cikariyorum. Yani demem o ki zamana birak. Nasip olur bebegin dogar ozaman bu yazdiklarimi okursun bir uye vardi dersin..

Sakın ortak kararınız olmadan hamile kalma ve adamı da zorlama. Hazır olmadan emrivaki yaparsan sonradan yine sen çekersin.

Bence buyugun oyle yapmasinin sebebi kucugu kiskaniyor olmasi olabilir ilgiyi ustune cekmek istiyor olabilir
hayir iste oyle degil.
cocugun karakteri farkli.kardesi yokkende ayniydi daha hareketli daha ele avuca sigmaz ama daha merhametli daha duygusal v.s v.s
yani butun cocuklari bir kaliba sokup, verilen aynı eğitimde aynı tepkiyi beklemek yanlış olur.
bu konu çok uzar gider aslında ama en kısa yolu evlat sahibi olduğunuzda bizzat tecrübe edeceksiniz:)
Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin isteyen herkese.

Ben 13 ay önce anne oldum. O zamana kadar bebeğin, insanın hayatının akışını değiştirdiğini idrak edememiştim. Yani sürekli ağlayacak, gaz sancısı olacak, uyku ve yemek düzenini sağlarken sabrın sınanacak vs. Pembiş patikli, pembiş yatağında uyıyan, sessiz bir canlı olacak sanıyordum.
Bazı insanlar bunun bilincinde oluyor ve çocuk sahibi olmaktan korkuyor. Onlara saygı duymak gerek.
Bazen düşünüyorum, istediğim an istediğim yere gittiğim, zil zurna sarhoş olduğum, öğlene kadar uyuduğum zamanlarda bana gelecekte çocuğumun bana yaşatacağı uykusuzluğu, yorgunluğu, hastalandığında çektiğim ızdırabı bana film olarak gösterseler, yine de anne olmayı isterdim. Öyle bir sevgi bu. Ne aşka, ne anne baba sevgisine, ne dünyadaki en büyük mutluluğa değişilmez evlat sevgisi. Ben annem babam tarafından çok sevilmedim, böyle sevileceğini bir yerden öğrenmedim ama oğlumu çok fena seviyorum:)
Çocuğun zorluklarını önceden idrak eden insanlara bence zaman vermek lazım. Ama bir insan bu sorumluluğa “hayır” diyorsa, çocuk doğduktan sonra da zaman zaman bunu karşıdakinin kafasına kakar. “Yapmayacaktık” diye düşünür. Bu kuruntular yer bitirir kafasını. Özgürlüğünü ıskaladığına hayıflanır. “Hayır” diyene zorlamayla kabul ettirmemek gerek. Zaman da çare değilse, karşıdakimi meşgul etmeden boşanmak en iyisi. Evlat sevgisi karı koca aşkının da çok ötesinde bir şey çünkü.

Arkadaslar konu guncellemesi suanda esim istiyor aslinda bende istiyordum ama simdi o istemeye baslayinca bir korku girdi icime sanki ona da bunu soyleyemedim cunku ben cok istiyordum o istemiyordu simdi de o istiyor

cocuk yapma karari her iki tarafa ait olmali. maddi manevi en uygun zamanda esinizle bu konuyu yeniden konusursunuz. bence surekli gundeme getirmemelisiniz.

cocuk yapma karari her iki tarafa ait olmali. maddi manevi en uygun zamanda esinizle bu konuyu yeniden konusursunuz. bence surekli gundeme getirmemelisiniz.
Simdi o istiyor ama ben korkmaya basladim bu seferde ona da söyleyemiyorum cunku hep ben istiyordum

Birşeyin üstüne çok gidersen, sonu iyi gelmez canım. Ayını, gününü doğal akışına bırak. Eşin istemiyorsa vardır bundada bir hayır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…