ikolata kist iin ak ameliyat olan var m?

papatya merhaba ben yağmur bende aynı dertten muzdaribim bende açık ameliyat oldum ve şuan tedavi görüyorum senin ameliyat sonrası tedavi durumun nedir

ewet ark ilaç kullanmasına rağmen geçmedi daha da büyüdü çok iyi prof dr tarafından laparoskopi yöntemiyle amaliyat oldu 1 aya sonra da hamile kaldı bilseydim 3 yıl çekmezdim bunu dedi şuan hamile...

yağmursel özel mesajını aldım ama nedense sana mesaj çekemedim... anlamadım olmadı... canım ben de önce hem kapalı sonra açık ameliyat oldum ama hiç o ilaçtan kullanmadım.. şuanda tüp bebek şamasındayız artık biz...çümkü yapışıklıklarım var çok fazla ve tüpümün biri tamameiyle kapalı çıktı..diğeride ondan kalır yanı yok...

benim ameliyatımaçık ameliyat oldu tüpleri ilaçla ameliyat esnasında açmışlar. 2 kerede zoladex vuruldum şimdi ocaktan beri adet olmadım ve şuan glucophane diye bir ilaç kullanıyorum bakalım 1 nisanda doktora gidicem durum ne senin ameliyat esnasında tüpleri yıkamamışlarmı sonrasında hiç bir tedavi şekli denemedinmi

yaklaşık üç sene önce ben de çikolata kistinden açık ameliyat oldum.neyseki yumurtalıklarıma dokunmadan alındı.sona kistlerim tekrarladı ama ilaç ve iğnelerle erittik neyseki.2 sene geçti.bebiş olmayınca tüplere baktırdım.meğer kapalıymış iki sene boşa geçti.şuanda ilk tüp bebek denememi yaptım.28 mart öğrencem bakalım hayırlısıyla.

benneyaptımki3 senedir bekliyormusun çok sabırlıymışsın allah kolaylık versin benim ameliyatım 29 aralık 2007,de oldu açık yaptı ameliyatı doktorum iyi biriydi ameliyattan sonra hiç ağrım şikayetim kalmadı ameliyattan 10 gün sonra zoladex vuruldum göbekten diğer iğnemide 1 şubatta vuruldum 2 tane vermişti doktor bittiler ama ben en son ock 22 ,de adet oldum daha olmadım bu arada birde ben şey kullanıyorum glucophane diye bir hap 1 nisanda doktora gidicem bakalım hamilemiyim nedir niye adet olmadım benim bir tane 9 yaşında oğlum var bir tanede kızım olsun istiyorum inşallah rabbim hepimize nasip eder birde benim ameliyat esnasında tüpleri hep ilaçla yıkamışlar 1 hafta benden alttan yeşil ilaç geldi seninde öyle birşey olmuşmuydu niko hoşçakal

Son düzenleme:
yağmursel ben hiç zoladex diye bi ilaç kullanmadım o ne içindi?ben ameliyat olalı 2 hafta oldu.sadece doğum kontrol hapı kullanıyorum.2 ay kullanıcam.1 mayısta tüp bebek tedavisine başlıycam.benimde tüpler tıkanmış.daha doğrusu yapışıklıklardan tıkanmış.ameliyat esnasında banada ilaç vermediler tüplere yani açılsın diye.seninki de tıkalımıydı?bana doktor açılmaz dedi.senin kistler kaçıncı evredeydi?belki açılacak durumda olduğu için ilaç vermişlerdir tüplere.benimki 4. evre yani son evreydi o yüzden açılacağını pek sanmıyorum.

biozart merhaba benim ağrılarım çok şiddetlenmişti doktorum son ultrasonda sol yumurtalığımı alacağını söylemişti ultrasonda sol tüpün içi şiş ve sıvı dolu demişti hatta ameliyat öncesi benden imza aldılar alacaktı sol yumurtalığı ama ameliyat esnasında ilaçla iyice yıkamış ve açmış benim ameliyata 2 doktor girdiler biri doç.dr biri uzman.dr 3 saat ameliyatta kaldım açık ameliyattı bütün odakları lazer yakmışlar çok çalıştım dedi yumurtalıklarını kurtardık dedi doktorlar zoladex kist tekrarlamasın diye vurdurdu. 2 tane göbekten şimdide yumurtalıkları destekleyici ilaç kullanıyorum.2 ay normal yolla gebelik deniyceğiz çünkü bu zoladez hamile kalma ihtimallerini artırıyormuş olmazsa aşılama yapacak ne biliyim hakkımızda hayırlısı

merhaba kızlar
benimde tüpler alınacaktı ama şu son incelemede gerek görmediler

bir histereskopi ve ardından 1 tüpbebek inşallah

ben hepimiz için dua ediyorum

bana dua edin canlarım

Rabbim hayırlısıyla hepimizin yüzünü güldürsün

benimde aynen lazerle yakmışlar.doktorum yumurtalıklara zarar vermemek için çok uğraştım dedi.yumurtalıklarım sağlam ama tüpler tıkalı.çok geç kalındığı için tüpler tamamen yapışmış.şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum sadece.o dediğin zoladexi bana vermedi.kistin tekrarlamaması için hemen hamile kalman lazım dedi.o yüzden mayısta tüp bebeğe başlıycaz.hamilelikten sonra bile tüpler açılmayabilirmiş.of of bilmiyorum ya şimdi tüp bebek merkezi arıyorum.

tuliş bu arada birinci sayfayı şimdi tekrar okudum.senin yazını gördüm.sendede çok yapışıklık varmış.hemde tek yumurtalıkla normal yolla hamile kalmışsın.benimkine benziyo seninki sadece benim yumurtalığım alınmadı.yapışıklıklar açıldı kalanlar yakıldı.ama bana doktor doğal yolla hamile kalamazsın dedi.tüplerimde çok yapışıklık varmış onu açamıyorlarmış.sanada doktorun normal yolla kalamazsın dedimi?sen ameliyattan kaç ay sonra hamile kaldın?

Cevabım biraz gecikti kusura bakma gülüm...hayır demedi,hamile kalmaya çalış dedi,çalıştık olmadı,sonra bıraktık kendi kendine oldu.Benim uzun bir hormonal tedavim oldu,ondan sonra hamilelik yaşadım.Bu süreç de üç yıl kadar sürdü canım.

merhaba bayağıdır yoktum.nasılsın bayağı ilerlemişsin tüp bebek sürecinde transferin sanırım daha yapılmadı? hayırlısı umarım tutar bebek haberini alırız

Merhaba kızlar
Su an hastane odasından yaziyorum size.sabah açık ameliyatla alındı kistlerim.doktorun demesi şuydu ki benim bir adet 7 cm diğeri 2 cm olarak bildiğimiz kistler den iki cm olanı aslında 9 cm imiş ve yumurta ligin arka tarafından sarmış.aşırı da yapisik lik varmış. 3 sa sürdü ameliyatım. Çok şükür Rabbime yumurtalık larım duruyo.
Ameliyattan çok korkmama rağmen şukur ki şu an hafif bir ağrı dışında bişey im yok.sabaha da taburcu olacağım kısmetse.
İhmal etmeyin kızlar olun ameliyatınızi inanin o gördüklerim in benden çıktığına inanamadim.önce siz iyi olun ki bebisiniz de orda mutlu mesut olsun.ben tup bebek de denedim ve tutmadi ama tutmamasini o kadar iyi anliyorum ki.kurtuldum inşallah anne de olacağım diyorum artık.daha umutluyum yani.darısı sizlere.korkmayın sakin.

Back
X