• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikolata kist iin ak ameliyat olan var m?

tüp bebekle ilgili hiçbirşey bilmiyorum.2 ay doğum kontrol hapı kullanıyorum.yeni ameliyatlı olduğum için 2 ay gerekiyormuş.sonra tüp bebek sürecine giricem.ama sskda o kadar sıra bekleyemem.özelde yaptırıcam.ssk geçen bi özelde.toplam kaç para olur acaba?ilaçları 1,500 müş 3,500 falan da yapımı.yani 5-6 milyarı buluyomuş galiba ssklıda olsan.ne yapılıyo hangi ilaçlar ne için kullanılıyo hiç bilmiyorum.

bak canım banada tup bebek dedıler dr um benı bı tup bebek merkezıne yonlendır dı gıttık gorustuk orda bana 3 tup bebege 7000 ytl dedıler 1 sene de 3 tane denerız 3 de tutmazsa paranızı ıade ederız ancak ılkınde de tutarsa 7000 ytl nızı alırız dedıler 1 tup bebeı 3500 ytly yaptıklarını soyledıler ılac lıstesı verıldı bıze baslıyoduk ılacların fıyatlarını bı ogrendık 2400 ytl baktık olmuyo eger rapor cıkartırsak bu ılacların %20 sını bız odıcez gerısının ssk bunun ıcınde egıtım ve arastırma hastanesınden tup bebek raporu almak gerekıyomus dr degıstırdık samatyada bı doç.bulduk suan ona gıdıyorum bana 1 ay normale bırakıcaz 1 kere asılama yapıcaz olmadı rapor cıkarırız dedı asılama yaptık sonuc beklıyorum normal de 3 asılama dıyolar ama dr bana 1 dedı sol tarafta kıstım var o ılaclar da yumurta gelıstırıcı catlatıcı dusuk onleyıcı tup bebek asama asama o ılacların hepsının yerı var

peki ben raporu nasıl alıcam?bana normal yada aşılama önerilmiyoki.özel hastanedeki doktorum tüp bebek dedi direk.rapor alacağım zaman hemen rapor verirlermi yoksa bişeyler isterlermi rapor için?bir tüp bebek ilaçlarla birlikte 6-7 milyar yani öylemi?

peki ben raporu nasıl alıcam?bana normal yada aşılama önerilmiyoki.özel hastanedeki doktorum tüp bebek dedi direk.rapor alacağım zaman hemen rapor verirlermi yoksa bişeyler isterlermi rapor için?bir tüp bebek ilaçlarla birlikte 6-7 milyar yani öylemi?

ozelde rapor falan demezeler onların hepsı bırbırlerıne baglı onun kesın anlasmalı oldugu bı merkez vardır senı oraya yollar o merkezde sana ılac lıstesını verır falanca eczaneye gıt der yanı hapsı bırbırınden gecınır benım de ozeldeydı dr um oda bana dememıstı ama ben ılacların fıyatını ogrenınce arastırdım rapor olayı varmıs rapor almak kolayy mı hayır degıl oyle hemen vermıyolar ben yaptımı soylım egıtım hastanesınden bı dr buldum ozelıne gıttım ada bana 3 ay bı tedavı gerektını ondan sonra tup bebek raporu cıkara bılecegımı soyledı cunku herseyıne bakıyolar sana ve esıne normal yada asılamayla olmadıgını kesınlestırdıgınde rapor verıyo oda heyete gırıyosun 3 dr bakıyo oyle alıyosun raporunu ama sunu bıl kesınlıkle ozelde raporu soylemezler ve sana bırak 6 yı daha fazlaya patlar geldısı gıttısı ılacı suyu buyu ve kesın de edgıl tup bebek yumurta toplandıkdan sonrada sorunlar cıka bılıyo bence sen ıstanbuldaysan cerrahpasadan yada capadan bır dr bul

ama o raporu alacak kadar vaktim yok benim.2 ay sonra başlamam lazımmış tüp bebeğe yoksa kist tekrarlarmış.benim anladığım ben hepsini parayla yaptırıcam yani.6 ay bekleyecek zamanım yok.özeldeki doktorum bi merkeze götürücem seni dedi.ama dünyanın parası gidecek anladığım kadarıyla raporda olmayınca 6-7 milyar vericem.bide tutmazsa o parayı çöpe atmış olucam.özel hastanedeki doktorlar sırf para kazanmak için tüplerin yapışık hemen tüp bebek falan derlermi acaba?

ama o raporu alacak kadar vaktim yok benim.2 ay sonra başlamam lazımmış tüp bebeğe yoksa kist tekrarlarmış.benim anladığım ben hepsini parayla yaptırıcam yani.6 ay bekleyecek zamanım yok.özeldeki doktorum bi merkeze götürücem seni dedi.ama dünyanın parası gidecek anladığım kadarıyla raporda olmayınca 6-7 milyar vericem.bide tutmazsa o parayı çöpe atmış olucam.özel hastanedeki doktorlar sırf para kazanmak için tüplerin yapışık hemen tüp bebek falan derlermi acaba?

bak benım dr um ozeldeydı rahım fılmı cektı bana dedı kı tuplerın tıkalı tup bebek benı dedıgım merkeze yolladı bana orda dedıler kı rahım de yapısıklık var sekıl bozuklugu var vs vs hıtreskopı yapcaz tmm dedık tam 1500 ytl hıtreskopı parası verdım bana rahımde kı yapısıklıgı actıklarını sekıl bozuklunu gıderdıklerını soyledıler sonrasında ben dr degıstırdım sımdı gıttım dr benım rahım fılmıme bakıp bana dedı kınerde cektırdın bunu bu kadar kotu bı fılm mı olur ben bunu saymıyorum hıtreskopı raporuma bakarak benım ıcın onemlı olan bu dedı ve bunda da tuplerınle ılgılı bıse yok senın tuplerınde sorun yok dedı ve ben tedavuye basladım 1 kez asılama yaptık olmadı tupbebek bırde sende kı kıst tup bebek yapmana manı degıl kı ben temmuz da oldum eylulde tekrarladı sonucta sag yumurtalıgım calısıyo sen ondan korkma eger tekı saglamsa sorun yok sen bence ıyı bı arastır ınan bana 6 bınle falan kalmaz bır suru paran gıder ben daha tup bebek yaptırmadan 7 bın ytl harcadım

haklısın galiba.benim yumurtalıklarım sağlam zaten.şu an kistte yok.1 hafta önce ameliyat oldum.ne yapacağımı şaşırdım zaten.doktorum tüp bebek şart tüplerin yapışmış diyo.bazıları yapışıklık açılır doğal yolla olur boşuna para harcama diyo.ne yapayım bilmiyorumki.

haklısın galiba.benim yumurtalıklarım sağlam zaten.şu an kistte yok.1 hafta önce ameliyat oldum.ne yapacağımı şaşırdım zaten.doktorum tüp bebek şart tüplerin yapışmış diyo.bazıları yapışıklık açılır doğal yolla olur boşuna para harcama diyo.ne yapayım bilmiyorumki.

yapısıklık dogal yolla acılmaz bu bır tuplerının kesın yapısık yada tıkalı oldunu anlamak ıcın lapraskopı yapılması lazım bu ıkı sen kafana takma ıyıce bır arastır ama ozele baglı kalma suan senın basında olan sorun bende de vardı ve hala var sonucta tek yumurtalıgım saglam cok para harcarsın aklında bulunsun

merb arkadaşım bende ağustosta kist ameliyatı oldum. bende de yapışıklık oluşmuş dr. ameliyatta her şeyi düzelttiğini söyledi ve çocuğun olr dedi ama olmadı bizde geçen ay tekrarlamasından korktuğumuz için tüp bebeğe başladık. dün transferim oldu. rapor alırken zorlanmadım. endometriozislere hemen veriyorlar çünkü .bolşans. şimdiden geçmiş olsun

inşallah hamile kalırsın.Allah isteyen herkese versin.çok zor bişey.senin yapışıklıklar gitmiş.benim tüplerimdeki yapışıklık gitmedi.çünkü bendeki kist 4.evredeydi.yumurtalıklarımdaki yapışıklık gitmiş.allahtan yumurtalıklarımda bir zarar olmadı.bende tekrarlamasından korktuğum için tüp bebek aşamasına geçicem 2 ay sonra.rica etsem bana biraz bilgi verirmisin?raporu hangi hastaneden aldın?kaç ayda aldın?almak için neler yaptın?bide tüp bebek aşamaları neler?onu nerde ve kaça yaptırdın?

inşallah hamile kalırsın.Allah isteyen herkese versin.çok zor bişey.senin yapışıklıklar gitmiş.benim tüplerimdeki yapışıklık gitmedi.çünkü bendeki kist 4.evredeydi.yumurtalıklarımdaki yapışıklık gitmiş.allahtan yumurtalıklarımda bir zarar olmadı.bende tekrarlamasından korktuğum için tüp bebek aşamasına geçicem 2 ay sonra.rica etsem bana biraz bilgi verirmisin?raporu hangi hastaneden aldın?kaç ayda aldın?almak için neler yaptın?bide tüp bebek aşamaları neler?onu nerde ve kaça yaptırdın?

canım öncelikle o kadar stres yapma dr. bana ameliyattan 6 aysonra kist tekrarlayabilir demişti. öyle hemen bir daha çıkmaz dedi.ben raporu 19 mayıs tıp fak. has. aldım. samsundan. 1-2 gün de aldım. endometriozis hastalarına hemen veriyorlar çünkü.tüp bebek için bana uzun protokol uyguladğlar yaklaşık40 gün sürüyor.
adetinin 20-21. günleri ilaç kullanmaya başlıyorsun. adetinin 2. günü kontrola gidiyorsun yumurtalarının gelişmesi için iğne veriyor. yine 3-4 gün arayla yumurta takibi için çağıriyor. yumurta istenilen büyüklüğe geldiğinde çatlatma iğnesi yapıyor. 36 saat sonra yumurtaları topluyor.2-3 gün sonra sana tekrar transfer ediyor.benim raporum çıktığı halde 4 milyar tuttu.biraz masraf oluyor tabi .ama inşallah olumlu sonuç alınca bunları unuturuz. bolşans

yalnız ben özel hastaneye gidiyorum.ameliyatımıda orda oldum.şimdi raporu devlet hastanesinden alıcam.olurmu öyle?özel hastanedeki raporları kabul ederlermi?1-2 günde rapor almak için neler istediler?sadece ameliyat olduğuna dair belgemi?senin tüp bebek fiyatı iyiymiş ben istanbuldayım araştırdım 5-6 milyarı buluyo.sana kaç embrio transfer ettiler?şimdi kaç gün sonra kan testi yaptırıcan?

yalnız ben özel hastaneye gidiyorum.ameliyatımıda orda oldum.şimdi raporu devlet hastanesinden alıcam.olurmu öyle?özel hastanedeki raporları kabul ederlermi?1-2 günde rapor almak için neler istediler?sadece ameliyat olduğuna dair belgemi?senin tüp bebek fiyatı iyiymiş ben istanbuldayım araştırdım 5-6 milyarı buluyo.sana kaç embrio transfer ettiler?şimdi kaç gün sonra kan testi yaptırıcan?

ameliyatımı yapan dr. raporu hazırladı.biz raporda ismi yazan dr. lara muayene olduk.extra bişey istemedi. zaten sonuçlarımız ondaydı.benden 4 tane kaliteli yumurta alındı. kistim sağ taraftaydı. kistten dolayı sağ tarafta kaliteli yumurta oluşmamış.soldan 4 tanesi kaliteliydi. 3 tanesi döllendi. 2 tanesini transfer ettiler. 28 martta kan testi yaptırcam:emir_bebek:

hayırlısı olsun inşallah pozitif çıkar sonucun hatta inşallah ikizin olur.senin rapor alman kolay olmuş benimki okadar kolay olmaz çünkü özel hastanede ameliyat oldum.bide benim kistim hem sağda hemde soldaydı.biri 3cm diğeri 3,5 cmdi.ama çok geç kalınmıştı içeride hep yapışıklık yapmış.tüplerdekini açamadılar işte.4.evredeymiş kistler en son evre yani.seninki nasıldı?benim kist iki taraftada olduğu için ya yumurtlama olmazsa.

hayırlısı olsun inşallah pozitif çıkar sonucun hatta inşallah ikizin olur.senin rapor alman kolay olmuş benimki okadar kolay olmaz çünkü özel hastanede ameliyat oldum.bide benim kistim hem sağda hemde soldaydı.biri 3cm diğeri 3,5 cmdi.ama çok geç kalınmıştı içeride hep yapışıklık yapmış.tüplerdekini açamadılar işte.4.evredeymiş kistler en son evre yani.seninki nasıldı?benim kist iki taraftada olduğu için ya yumurtlama olmazsa.

canım benim kistim 3,5 cm. di. 2 . evredeydi. ama herkezde kaliteli yumurta oluşmayacak diye birşey yok sıkma canını. gönlünü ferah tut. biliyorsun moral çok önemli

canım hatta benim kistim sağ tüpüme sarmak üzereymiş ve tüpün 1/8 ini dr. kazıyarak almış. ohalde bile yumurta oluşmuştu. dr. ilacın dozunu yükseltirse belki kalite de artar

kızlar bende endometrozis hastasıyım... çikolata kisti illetinden bende de var...

2 kere ameliyat oldum... şuanda tüp bebek aşamasına geçeceğiz...sol tüpüm tamamiyle kapalı... sağda ondan kalır yanı yok...kistlerden dolayı bolca yapışıklıklar oluşmuş... ve tekrarlanıyor ...o yüzden tüp bebeğe geçtik şuanda doğum kontrol hapına başladım..

size sormak istediğim sizlerde tüp bebek önce doğum kontrol hapı aldınız mı ve hangisini kullandınız????

kızlar bende endometrozis hastasıyım... çikolata kisti illetinden bende de var...

2 kere ameliyat oldum... şuanda tüp bebek aşamasına geçeceğiz...sol tüpüm tamamiyle kapalı... sağda ondan kalır yanı yok...kistlerden dolayı bolca yapışıklıklar oluşmuş... ve tekrarlanıyor ...o yüzden tüp bebeğe geçtik şuanda doğum kontrol hapına başladım..

size sormak istediğim sizlerde tüp bebek önce doğum kontrol hapı aldınız mı ve hangisini kullandınız????

yeşbü canım ben tüp bebekten önce doğumkontrol hapı kullanmadım

ben kullanıyorum hala çünkü 1 hafta oldu ameliyat olalı.2 kutu kullanıcam.sonra tüp bebek tedavisine geçecekler.sen kaç ay doğum kontrol hapı kullandıktan sonra tüp bebek tedavisine başlayacaksın yeşbü

Back
X