ilaç yutamama fobisi:(

Allahım benim gibilerde varmış:)))
bende hep iğne isterim..en son bi doktor bana her iğne bir enfeksiyon riskidir demişti..neden bu riski alalım....kokuya duyarlıysan benim gibi koku almamak için nefesini tutarak hap iç..öncesinde de kokulu şeyler ye..ben öyle yapıyorum..:))

Ayy nasil mutlu oldum tek değilmişim ben de hel igne isterim en kokay yol bu sanırım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet kokuya karşı çok hassasım hatta hapın rengi bile midemi bulandırmaya yetiyor sarı olan hapları özellikle hiç sevmem ağlanacak halimize gülmek gibi olacak ama benim gibilerin olmasına cok sevindim nefesimi tutuyorum ama ağzımın içine yayılan koku çok kötü oluyor işin en kötüsü de çocuk için tedavi görüyorum her ay hap kullanıyorum çok şükür haplar küçük konu evlat hasreti olunca o sevmediğim hapları günü gününe öyle dikkatli kullanıyorum ki saatini bile geçirmiyorum

Kızlaaarr bende de vardı bu sorun ama yendim çok şükürr
Yaklaşık bir aydır içiyorum artıkk.. Önce küçük hapla başladım dilimin ğstğne arka tarafa koydum ve hapı serbest bırakıp bolca su içtimm inanın boğazınızdan geçtiğini bile anlamayacaksınızŞimdi büyük küçük farketmiyor herşeyi yutuyorum valla ama bol suyla tabiki
Hee bide her gün hap kullanmak zorunda kalanlar lütfen bol bol su içsinlerr günde 2 litre zorla da olsa. Çünkü alınan ilaçlar böbreklere ciddi manada hasar bırakıyormuş ve bunu sadece su temizliyormuş öyleki ilerde ;Allah korusun böbrek yetmezliğine kadar gidebiliyormuşş

Son düzenleme:

aynı süreçlerden geçmişiz..bende tedavi gördüm..koku olayı çok hassas..öncesinden hoş kokulu bişeyler yemeyi dene derim..

Off off bu konuda çok dertliyim.. Baş ağrısı, regl ağrısı hepsini çektim de bi ilaç içemedim.. Yutamıyorum.. Ezip yemeye kalkıyorum en fazla 2 dk snra mide bulantısı istifra.. Taktım kafaya yaa.. Hiçbirşey işe yaramıyor İnşallah bebişim olmasını istiyorum ama bu ilaç konusunu ne yapacağım..?

Arkadaşlar yazmışlar hamileyken vitamin ilacı vs.. Bunların iğnesi yok mu?

bende:*((

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende de aynı sıkıntı var canım..ben hapı yuttuktan sonra yemek borumun büyüklüğünde (yaklaşık) bir ekmeği çiğnemeden yutuyorum..üstüne su içiyorum ..önce boğazıma ekmek tıkanıyo gibi oluyo ama ekmek kütlesi ve hacmi büyük olduğu için hapı ittiriyo..biraz boğaz tıkanıklığı oluyo suyu da içince rahatlıyorum :)) Allah kolaylık versin :)

Başlık benimle ilgili olunca hemen dikkatimi çekti Maalesef ben de aynı dertten muzdaribim, 22 yasıma geldım hala ilaç yutamıyorum yani biliyorum psikolojik bir durum bu yasıma kadar ilaç içmedim hep şuruplarla idare ettim artık hasta oldugumda doktorlara ilaç yutamadıgımı söylemeye utanıyorum şurup ile de geç iyileşme oluyor çok çektim bu konuda yani bazen düşünüyorum da Allah vermesin ömür boyu kullanmam gereken bir ilaç olsa nasıl yutacagım dıyorum:44: ben de ilaç yutamadıgım için oturup hüngür hüngür ağladıgımı bilirim. İlacı en fazla 4 parcaya bölüp nerdeyse 2 pet şişe suyla içiyorum bazen o dörde böldüğüm minicik parçayı bile öğürüyorum yutamıyorum çok büyük bir dert fakat hala yenebilmiş değilim.

Ben de bi doktor adayı olarak hap yutamamaktan çok çektim
suyla ıceyim diyorum su gidiyo hap kaliyo.Hala bebe aspirinini bile yutamam suyla.Artık yemekle yutmayi ogrendim.yemegi yutcagım zaman hapı koyuyorum agzıma,çignemeden yutuyorum yemekle gidiyo.
bi kaç kere deneyin alısılıyo mutlaka

:))))) geçen gün böyle bi konu açıcaktım da dedim şimdi bunu bile hunharca eleştiren olur oda dertmi git boşan ilacı bırak falan derler diye :)) Aynı sorun bendede var annem babam sevgilim ağzına atıyo susuz bile yutuyolar ardından su içiyolar ben alıyorum ilacı ağzıma te boğazıma koyuyorum artık direk gitsin suyla diye yok iç allah iç iç allah iç su bitiyo çenem yoruluyo ilaç hala ağzımda dilimle falan itmeye calısıyorum olmuyo eminim sende yasıyosundur bunları Hatta geçenlerde bi ilaç içiyodum attım ağzıma su içiyorum gitmiyo ilaçta bi yandan eriyo 4 dk falan uğrastım ilaç eridi eridi ağzımda ap acı bi tatt minicik bi parçası kaldı ama minicik yani neyse onu yutuyodum bari onuda yutamadım boğazımda kaldı geri çıkarttım boğuluyodum :) genelde o yüzden 3 e falan bölüyorum ilaçları 5 6 dk sürüyo yutmam :)

Eskiden bende de vardı ki hala birazcık var:)
Ben nasıl yendiğimi söyleyeyim sana

Normalde yediğin, yuttuğun lokma hapın yanında kocaman kalır ve sorunsuz bir şekilde yutuyorsun.
Hapı ağzına al çok geriye koyma ama hoşlanmadığında tükürebilesin kontrol sende olsun:)
Dilin tam ortasına koy yanında koca bir bardak su olsun ama dar ağızlı bir şeyden içme bardak gibi geniş ağızlı bir şey olsun.
Sonra hani böyle çok sıcakta koşmuşsun gibi kana kana ağzını doldura doldura suyu iç ama sakin ol hapı hissetsen bile suyu içmeye devam et.
Ağzına az su alma ,hapı sanki damla çikolata gibi düşün:)
Birde kare yada oval hapları boğazına doğru koy uç kısmını:)

Biri cevap verirse sevinirimmmm

Ben 16 yasina kadar ilac icemezdim icincede cikarirdim bir gun arkadasin ilik su ile ic ilaci dedi denedim ve yuttum ilaci agziniza hemen atip su icin hizli davranin agzinizin icinde bekletirseniz icemezsiniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bir kac tane bonibon yut arka arkaya. Sonra da hafif cikolataya bulanmis hapoli at agzina. Aklima bu geldi.

Ben de beyaz oval antibiyotikleri yutamiyorum. Renkli olsa yuvarlak olsa sorun yok yani

Bu nasıl bir korkudur arkadaş gecmiyor...gecmiyor...gecmiyor..

Bazen iciyorum korkumun üstüne yürüyerek..

Bu aksam 2.defa tekrarladım resmen boguluyordum..ilaci 2.sinde zorladım ictim su gitti ama nasil ...hala bogazimda sanki acaip hissediyorum boğazımı asiri rahatsoz ediyor bu durum beni her defasinda......yok bu dertten kurtulmanın bi çaresi yok..ki;icmek zorundayım...

Psikolojik seninki. Ayrica su dışında hap baska seyle icilmez. etkisini azaltiyorsun.
Hap buyukse ikiye böl iç. Lokmalar nasil bogazindan geciyorsa o da gecer.

Tamamen psikolojik..ben kafama takmadigim zaman problemsiz yutuyorum, kendiliginden gidiyo zaten, bazende yutamiyorum, sinir oluyorum.. ama kesinlikle agzimda filan eritmiyorum .. bunu sakin yapmayin.. birde bende farkli ilac kullanma fobiside var.. acaba yan etki yaparmi gibisinden..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…