ilaç yutamama fobisi:(

aynı dert annemde de vardı kızlar, dilinin en gerisine koyup yarım litre suyu lıkır lıkır içiyo, bi bakmışssın hap kaybolmuş :)

ayy bende hiç içememe yok ama o hapı içene kadar can veriyorum sanki birde hapın dış ıkaygan değilse boyagızda kalıp zor iniyoo sinir oluyorummm

ah cnm benım yaa valla napıcaz bilmıyorumm ama aslında bogulmıcaz içince onun farkındayım

küçük dilinin oraya koyunca sanırım yutmma gibi lüksün yokmus:26:

aynı dert annemde de vardı kızlar, dilinin en gerisine koyup yarım litre suyu lıkır lıkır içiyo, bi bakmışssın hap kaybolmuş :)

Madem boyle bir zorlugunuz var, her ilac almaniz gerektiginde doktorunuza sorun, ilaci parcalayarak almakta bir sorun var mi diye. Eger yoksa ilaci doverek toz haline getirip yogurt, puding, dondurma, hatta bir kasik soguk yemegin ustune bile dokup karistirarak alabilirsiniz. Yok, parcalanmamasi gerekiyorsa bebeklerimize hazirladigimiz elma rendesi ise yarar. bir dolu kasik elma rendesinin icine koyup alin ilaci, olmadi bir kasik daha alin ve yaninda bol su tabii. Bir cok ilaci parcalayarak almakta sorun yok. Bazilarini butun almak gerekiyor, onu da sorarsaniz doktorunuz soyler. Internetiniz var, ordan bile bakabilirsiniz hangi ilac nasil alinir diye..

Yıllarca aynı sorunu yaşadım! Bir gün tatildeydik kızkardeşimle ve çok hasta olmuştum sürekli ilaç yutmam gerekiyordu..E alakasız yerlerde parçalanmaya çalışılan, elimizde kalan, eriyip üstümüzü başımızı mahveden ilaçlar, cafe wc'lerinde saatlerce yutmaya çalışmalarım..Sonunda sokağın ortasında kardeşim: 'Yeter artık ya, mahvettin tatili, çabuk yut şu hapı!!' diye bir bağırdı, o panikle bir yuttum miladım oldu, o günden beri devasa boyutta hapları bile aklıma gelmeden yutabiliyorum..Umarım en kısa zamanda sen de kurtulursun bu sorundan! Allah başka dert vermesin

Ben de yasiyorum bu durumu. :18: Gercekten de ilac agzimda donuyor da donuyor zar zor yutayim diyorum o zaman da su gitmis ilac kalmis oluyor. Vitamin kullanmam lazim haplar buyuk. :44: Hapi ekmek gibi dusunup oyle yutmaya calisiyorum.

bende de var bu ya. ilacı yutarken bi şekilden şekile giriyor suratım, boğazıma takılıyor bi türlü yutamıyorum kalbim hızlı çarpmaya falan başlıyor

bekarken en küçük hapları bile yutamıyodum ben nasıl olduysa evlendim hamile kaldım folik asit ve benzeri hapları yutmaya başlayınca alıştım 1000 gramlıkları bile yutuyorum artık ne büyük bi işkenceydi o durum(

Yanlış ifade etmissin aslında, ilaç yutamama fobisi demek ilacı yutmamaktan korkuyorsun demektir, yutmaktan değil. Yutmaktan korkuyorsun anladığım kadarıyla yutmamaktan değil

bende de aynı problem vardı ayrıca kendiöce çözümü şöyle geliştirdim
biraz zamana karşı yarışıyorum
bi elimde su şişesi bi elimde hap
hapı ağzıma atıp 2 snye içinde hızlıca sanki sadece su içiyomuşum davranıyorum hap o arada çoktannn yerine ulaşmış oluyor

amin cnmm tebrik ederim seni:):)

Yanlış ifade etmissin aslında, ilaç yutamama fobisi demek ilacı yutmamaktan korkuyorsun demektir, yutmaktan değil. Yutmaktan korkuyorsun anladığım kadarıyla yutmamaktan değil

:26::26::26::26:türkçe öğretmeni değilim kusura bakmaaazaten o kadar üye anlamış sorun yok

yanlız olmamak ne güzelmiş ( bilmezmiyim o duyguyu, ama sana kendi yollarımı söyleyeyim, birincisi lokum . lokumu ağzında biraz çiğneyip vvıcık vıcık olmıcak ama o arada hapı ağzına alıp yutman, bu yüzden lokumdan tiksindim ben ama işe yarıyor :) aynısını muz ve ekmeklede yapabilirsin.

hamileliğim boyunca yutmam gereken eşek kadar vitamin ilaçlarını hep bu yöntemlerle yutabildim . umarım işine yarar.

bende bir türlü ilaç yutamıyorum ve üstesinden gelemedim bu sorunun..antibiyotikleri hatta ağrı kesiciyi suda eriyenden içiyorum ...ama diğer ilaçlar nasıl yutulcak şimdi uzunca bir süre ilaç kullanmam lazım ama nasıl olcak küçük olsa bile yutamıyorum ezildiğini hissetmem lazım ki içeyim

aynen ya o ezilme hissi olmadan yutamıyorum halbuki kırıldığı zaman belki minik bi ilaç gibi oluyor ama olmuyor cnm bende aşamadım

aynen ya o ezilme hissi olmadan yutamıyorum halbuki kırıldığı zaman belki minik bi ilaç gibi oluyor ama olmuyor cnm bende aşamadım

tedavisi felan yok mu canım ben araştırdım bulamadım birde neden bu ilaç içememe sorunum var onu da bilmiyorum.annemin ananesi de içemezmiş acaba kalıtsal mı birde ilaç içemiyorum deyinde dalga geçenler var ya ah onlar var yaaaa

Canım butun yorumları okumadim ama bende sana su tavsiyeyi verebilirim. Once bi lokma bisey al agzina onu iyice cigne tam lokmayi yutucakkrn hapi koy ve suyunu ic bu sekilde yutarsin inşallah.

aynı problem bende de var canım hap yutamıyorum şurup içemiyorum suda eritilen toz ilaçları kullanamıyorum midem bulanıyor çok uğraşıyorum içmek için ama hem ilaç boşa gidiyor hem midem aşırı bulanıyor kendime gelemiyorum oyüzden hasta olduğumda direk iğne isterim doktor hep şaşırır herkes iğneden korkar sen haptan diye evet iğneye razı oluyorum yeter ki hap iç demesin acaba bi psikiyatriyle mi görüşsek bir tedavisi var mıdır?

ben çocukluğumdan beri böyleyim..en son tüp bebekti bilmem neydi derken bir sürü ilaç içmem gerekti..bende kendimce çözümler bulmaya çalıştım..
bu tamamen yutma refleksiyle alakalı bence..çünkü bende 2 bardak suyla içmeye çalışırdım..midem suyla dolardı ama ilaç eriyip kalırdı..bide midem bulanırdı ilaç kokusundan..bu nedenle şöyle yaıyorum..ilacın tadını almamak için öncesinde bir iki lokma kokulu bir yiyecek yiyorum.sonra ilacı dilimin en arkasına koyuyorum..sonra suyu ağzıma alıp ilacı ağzımda havalandırıyorum:)bunu nasıl anlatacağım bilmiyorum ama ilacın ağzımda hiç biyeere değmemesi gerek...ilaç ağzımdaki suyun içindeyken kafamı tam geriye atarak yutuyorum..üstünede bol su içiyorum..
burada ki kilit nokta ilacın dilime damağıma hiç biyere değmemesi:))
okadar kafa yormuşumki bu konuda çok felsefik açıklamalar yaptığımın farkındayım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…