- Konu Sahibi PatikliPenguen
-
Ben normal büyüklükteki bir hapı 8 parçaya bölüp de 1 parçasını bile yutamadığımı bilirim.
Denemediğim ne kalmadı ki... Muz, ekmek, yoğurt neler neler.. hiçbir faydası olmadı.
1 tane bile yutamadım şu güne kadar..
Çünkü tamamen psikolojik.
Birkaç gün içinde doktora gitmem gerekiyor ve 2 yıl kadar düzenli ilaç kullanmam gerekiyor.
Bense kara kara düşünüyorum...
=((Aynı durum bende de var..Kaç kere boğulma tehlikesi geçirdim..Şuan vitamin içiyorum ve eziyet resmen bana..Bende büyük haplarda oluyor..Sanki boğulacak gibi oluyorum..Bende küçük dilimin oraya koyuyorum sonra suyu içiyorum..Off yazarken bile tuhaf oluyorum midem kalkıyo..
aynı dert annemde de vardı kızlar, dilinin en gerisine koyup yarım litre suyu lıkır lıkır içiyo, bi bakmışssın hap kaybolmuş :)
Kızlar merhaba ya nasıl psikolojik bi rahatsızlıktır bu ya aşamıyorum bir türlü tedavim için hap kullanmam lazım sabahtan beri deniyorum yogurtla meyve suyudur vs bircok sey denedim ama agzıma aldıgım su vs gidiyor ilaç kalıyor böyle bir durum yaşayan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz
Kızlar merhaba ya nasıl psikolojik bi rahatsızlıktır bu ya aşamıyorum bir türlü tedavim için hap kullanmam lazım sabahtan beri deniyorum yogurtla meyve suyudur vs bircok sey denedim ama agzıma aldıgım su vs gidiyor ilaç kalıyor böyle bir durum yaşayan varmı lütfen yardımcı olurmusunuz
Yanlış ifade etmissin aslında, ilaç yutamama fobisi demek ilacı yutmamaktan korkuyorsun demektir, yutmaktan değil. Yutmaktan korkuyorsun anladığım kadarıyla yutmamaktan değil
Yıllarca aynı sorunu yaşadım! Bir gün tatildeydik kızkardeşimle ve çok hasta olmuştum sürekli ilaç yutmam gerekiyordu..E alakasız yerlerde parçalanmaya çalışılan, elimizde kalan, eriyip üstümüzü başımızı mahveden ilaçlar, cafe wc'lerinde saatlerce yutmaya çalışmalarım..Sonunda sokağın ortasında kardeşim: 'Yeter artık ya, mahvettin tatili, çabuk yut şu hapı!!' diye bir bağırdı, o panikle bir yuttum miladım oldu, o günden beri devasa boyutta hapları bile aklıma gelmeden yutabiliyorum..Umarım en kısa zamanda sen de kurtulursun bu sorundan! Allah başka dert vermesin
Yanlış ifade etmissin aslında, ilaç yutamama fobisi demek ilacı yutmamaktan korkuyorsun demektir, yutmaktan değil. Yutmaktan korkuyorsun anladığım kadarıyla yutmamaktan değil
bende bir türlü ilaç yutamıyorum ve üstesinden gelemedim bu sorunun..antibiyotikleri hatta ağrı kesiciyi suda eriyenden içiyorum ...ama diğer ilaçlar nasıl yutulcakşimdi uzunca bir süre ilaç kullanmam lazım ama nasıl olcak küçük olsa bile yutamıyorum ezildiğini hissetmem lazım ki içeyim
aynen ya o ezilme hissi olmadan yutamıyorum halbuki kırıldığı zaman belki minik bi ilaç gibi oluyor ama olmuyor cnm bende aşamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?