İlahi adalet var mı ?

Birgaripp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2017
91
46
38
31
Siteye yeni üye oldum çok trajedik şeyler yaşadım.. Anlatsam sayfa sayfa sürer sıkmak istemem.Kısaca annemi kaybettim hemen ardından herkes bir bir gitti kimsem kalmadı. Eli sıcak sudan soğuk suya değmeyen bi kizken kardeşlerine bakan bütün evin sorumlulugu üstünde olan bi kıza döndüm. Annemin vefatına bir ay olmadan aldatildim 2 senelik bi ilişkim vardı ama bi insan bu kadar değişmezdi yada biri bana anlatsa inanmazdim.Suan iki sene geçti üstünden o an o acidan kim gitmiş kim kalmış kim ne demiş umrunuzda olmuyo..Şuan da değil aslında sadece zoruma giden iki senedir barışmak için uğraşan insan aslında başına gelen olaylar yüzünden benden hellalik almaya calisiyomus dusununsene bi insanın pismanliği bile kendi çıkarına bağlı. .En sonunda dayanamadım helal ettim anneler günüydü bana yazdığında ne biliyim en zayıf olduğum andı ilk annesiz anneler günü ve kimsem yok çevremde.Ona sarıldım hakkımı falan helal ettim.Hemen nası yaptın aldatilmisin demeyin çaresizlik arkadaşlar çaresizlik ne demek bilemezsiniz..acizlik değil bu ben kimseden bişey istemedim sadece aglicak bi omuz bence insan olana çok değildi.. her neyse anneler gününden bi hafta sonra annemin olum yıldönümü sonrasında benim doğum günüm annemin olum yıl donumunde bana neler neler dedi o kız masummus ben onun psikolojisini bozmusum annem yüzünden ölümden korkuyomus.Ya duruma bakar misiniz? Ben istermiyim anneme bişey olsun ben kalmışım garip aralarda per perişan senin psikolojin kimin umrunda ulan bide sen hangi hakla bunu diyosun bir ay olmadan beni terk etmisin hangi acımda yanimdaydin? Her neyse hiç bişey demedim arkadaşlar karşınızda adam olmayan biri olunca kelimeler kifayetsiz çünki zaten derdi oda değilmiş vijdani rahatlattı ya beni aldattığı kızla nişanlandi doğum günümdeen bi kaç gün önce..Kızda beni bildiği için mutluluklarıni gözüme gözüme sokuyolar suan.Bu sadece en son yaptıkları bana diğerlerini anlatsam insan olana bu yapılmaz dersiniz.Eminim çoğumuzun dusmanina bile yapmicagi şeyler. .Ben düştüm arkadaşlar ve herkes vurdu bana arkadaşlarım akrabalarım sevdiklerimm..Ölüm zorda olum kalana daha zor.Şimdi iç güveysi gibi zengin kızla nişanlandi kızda aldatildigi için ödül verecek nerdeyse çok mutlular ne kde kacsamda gözüme gözüme sokuyolar..Benim de nefsim var ve aciyo ben bu kdr şeyin altında ezilirken çaresiz ordan oraya cirpinirken bana bunları yapanların mutlu olması canımı yakıyo ya ve kurban olduğum Allahım herseyin iyisini bilir ama onu ödullendiriyo sanki hayatı o kdr güzel.. sizce bu dünyada adâlet var mı ? Oda bulur mu ettiklerini bulsa bile bana yaptıklarını nası odicek ya.. ? Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama daha bunlar en ufak yaşadıklarm.. Bana biri desinki oda belasini bulacak bi gün rahat uyku uyuyum..

Öncelikle başın sağolsun. Birgün karşına öyle biri çıkar ki daha önce ben sevmiş miyim dersin. Ilahi adalete gelince elbette var kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz. Önceden ahirete kadarmış şimdi akşam ezanina...

Başın sağolsun.Şu an yaşadıkların ne kadar zor olsa da elbet bir aydınlık olacaktır.Gün gelecek şükredeceksin böyle biriyle olmadığına inan buna.Senin mutsuzluğunla beslenen biri hiç olmasın zaten,ne yakınında ne uzağında.Sabret göreceksin herşey yoluna girecek.

Öncelikle başın sağ olsun. Annenin de mekanı Cennet olsun İnşallah...
Allah onları ödüllendirmiyor, deniyor.
Sen dua et. Dayanma gücü ve hayırlı insan için dua et ve gerisini zamana bırak.
İlahi adalet ülkemizdeki gibi değil, ondan kaçış yok emin ol.
Allah'a güven, gerisini merak etme

Ahh canım ya üzme kendini bu kadar lütfen. Başın sağolsun.
Genç yaşında bir sürü sorumluluk binmiş omuzlarına. Ama hayat işte ne zaman ne yaşayacağız bilinmez. Sen de gelecek sana neler getirecek bilemezsin.
O hayırsız adam da illaki ettiğini bulur. Merak etme. Hiç bilemezsin ki dışardan herşey güzel gözükür ama içi kokuşmuştur...
O dıştan harika gözüküpte, bir ısırık alınca bütün ihtişamını kaybeden hormonlu meyveler gibi..
Dilerim herşey senin için çok güzel olur. İnan ve mutlu olmaya bak.
Gideni de bırak artık. Görme, duyma, bakma.... sallaaa

Başınız sağolsun öncelikle.
Gün gelir devran döner diye boşuna dememişler.
Sizin Mutlu olduğunuz günler de gelir elbet o Zaman da onlar ne halde olur kim bilir.
Üzülmeyin karanlık günler geçer mutlak
Ve İlahi adalet kesinlikle var

Evet var canım sen şakın tereddüt etme Allah inş karışına adam gibi adam çıkarır

Var var olmazmı o ilahi adalet...
Ama burda ama ahirette , yapman gereken zayıf karakterli bir adamdan ayrıldığın için sevinmek... Bak işte başlamış ilahi adalet ve seni o adama denk görmemiş demekki Allah kurtarmış.
Zamanla karşına harika bir adam çıkar ve bu zamana kadar yaşadığın saçma acıları unutturur ama biraz zaman..
Annen için de başın sağolsun , belki o olayları daha kolay ve mantıklı atlatırdın annenin vefatı olmazsaydı.hayırlısı bakalım üzme kendini ...

Ne kadar uzgun ve kirgin oldugun yazdigin her kelimeden hissediliyor.Anneni kaybetmissin basin sagolsun.Bu acinin yaninda uc kurusluk o herifin yaptiklari nedir ki?Evet haksizlik etmis sana ve inan ilahi adalet oyle buyuk ki bugun degilse yarin karsilarina cikar..
Kurtulduguna sevin.bu bile ilahi adalet aslinda.Allah seni ondan korumus.

Ben de aynı soruyu sormuştum burda.. ilahi adalet var ise daha bana gelmedi ama umarım bizim de yüzümüz güler bir gün canım.. ayakta duruyorum ama içim paramparça olmuş, kimsenin yanına kalmaz inşallah rabbim bizi feraha çıkarsın..

İlahi adalet varmış ki sen o adamdan kurtulmuşsun, zaman sadece zaman 2 side ektiğini biçer, yüzü gülmez..

Başın sağolsun canım Allah sevdiği kulunu sınar sevmediği kulunu terk etmiştir istediği her şeyi verir bana dua etmesin bende bir şey istemesin diye hak yerini bulur belki baska şekilde zamanı gelince en doğru şekilde yarınımıza garantimiz yok yarın ne olacagını Allah bilir sen hakkını helal etsende onun yaptıklarını Allah görüyor dilerim daha hayırlı biri çıkar her zaman seni mutlu eder

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm başınız sağolsun ama malesef ilahi adalet diye bir şey yok. Etrafımda onlarca örnek sayabilirim.

Başınız sağ olsun.
Hellalliyin dille bitirilecek bir mesele olduğunu düşünmüyorum. Cünki kırılan kalptir dil değil. "Kalp denizdir, dil kıyı" demişler.Insan birini ne zaman hakikaten affeder? Onun canu gönülden pişmanlığını hiss edince. Aksi taktirde affedemez, kalbinde beyninde hatırasında dolandırır durur bunu. Allah kulunun kalbine bakar..
Zaman gecer, hadiseler ilk sıcaklığını yitirir, hayatımız derlenir toparlanır, belki biz de unutmayı tercih ederiz artık.
Amma Allah unutmaz. Zaman kavramı insan için gecerli Allah nezdinde degil. Haksızlık yapıb pişman olmayanın , mühlet verilip ihmal edilmegen kulun vakti dolmuşdur. Cezası neise verilir..
Bizler intikam "yemegini" sıcak yemeyi nekadar da istemişdik oysa ..
Ama Ilahi adalet bunu gerektirir böyle çalışır...

Oncelikle basin sagolsun.
Ama biten iliskini bu kadar kendine azapmis gibi dusunme
Seni sevmiyordur gitmistir.sirf acin var diye 3 5 ay daha yaninda kalsa iyi mi hissederdin.
Bosver.
Allah yolunu acik etsin sevip sevilecegin zamanlar olacak emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…